Açıktan AÖF Yönetim Bilişim Sistemleri bitirsem, bu bölümü okuyanlar için iş imkanı var mıdır, yani iş bulabilir miyim?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBen de aoften ybsye başladım bu sene, farklı bir üniversite de okudum. Yöneticilerle konuştuğumda o diplomanin geçerliliği yok diyorlar. Yazılım kısmında önemli olan kendini geliştirmek bunun için üniversite okumana gerek yok ama kimse aof diplomasini ciddiye almaz. Kendini gelistirdikten sonra 42 gibi yazilim okulları açıldı turkiyede oralara da girebilirsin araştır bence
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılYönetim Bilişim Sistemleri ya da YBS, gelişen teknolojiyle birlikte çoğu kişinin ilgisini çeken ve önü açık olan bir bölüm. Açıktan okuyarak da bu bölümde bir kariyer için kendini geliştirebilirsin. Yazılım, veri bilimi gibi farklı disiplinleri içeriyor. YBS mezunları genel olarak iletişim ve bilgi teknolojilerini kullanarak işletmelerinin yönetim süreçlerinde aktif rol alıyor.
Yeditepe Üniversitesi mezunu olan bir arkadaşım şu an bir teknoloji firmasında IT departmanında çalışıyor. Yönetim bilişim sistemleri - ekşi gibi platformlarda da sıklıkla tartışılan bir bölüm. Buradanda anladığım kadarıyla açıktan ya da örgün okumaktan ziyade mesleğin gerekliliklerini kavramak ve kendini geliştirmek önemli. Boğaziçi, Yeditepe, Özyeğin, Medipol, Marmara ve Bilgi üniversitelerinde bu bölüm bulunuyor. İngilizce eğitim verilen bu bölüm geleceğin mesleklerinden biri diyebilirim.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
6Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılBölüm şahane bir bölüm iş imkanı çok lakin AÖF olması kötü. Aöften yazılım öğrenilmez, öğrenilse de yeterli seviyede olmaz. Dolayısıyla iş bulamazsın
120 Yorumla
Soran+1 yılOkullarda zaten yazılım öğretemiyor ki herkes kendini geliştirip öğreniyor
Cevap sahibi+1 yılBen ybs okuyorum😂 yazılımı nasıl öğretmiyorlar acaba aldığım eğitim bildiğim kodlama dilleri ne o zaman
Cevap sahibi+1 yılTabiki kendini geliştirmen gerekiyor, ama okulun katkısı çok büyük
Soran+1 yılSen nerde ybs okuyorsun
Soran+1 yılYani pek bir geliştiren olmuyor sanki?
Soran+1 yılHangi dillerde ne yapabilirsin mesala?
Soran+1 yılKodlama bilinir ama okulun öğrettiği yetersiz kalıyor gibi dil vs öğrenip üstüne koymak gerek
Soran+1 yılPeki sana bir sorabilirim? Yazılımda gidecek birine bilgisaray mühendisliği mi önerirsiniz yönetim bilişim sistemleri mi bu bölümlerin farkı ne? En büyük fark hangisinin önü daha açık
Cevap sahibi+1 yılİkisinin de önü açık. Yönetim bilişim sistemlerinde start up dersleri işletme dersleri olurken bilgisayar mühendisliğinde fizik dersi var. Ybs okuduğunda da yazılımcı olursun. Bilgisayar mühendisliği mezunu çoğu kişi işletmeden yüksek lisans yapar zatrn. Başarılı olana iki bölümden de iş var aynı derecede
Cevap sahibi+1 yılSen okulun bir dil öğrettiğini mi düşünüyorsun? Seçmeli dersler olur alanın neyse onun dillerini alırsın ilerleyen senelerde
Soran+1 yılBilgisayar mühendisliği ön planda tutulur diyen oldu da katılıyor musunuz?
Soran+1 yılBir dil öğrettiğini düşünmuyorum eğitim hayatım oldu lakin yeterli değil sadece klasik kalıplar
Cevap sahibi+1 yılBu okuduğun okula göre değişir, kimi okullarda ybs bölümü işletme ağırlıklı gider kimisi eşit yapar kimisinde yazılım ağırlıklı olur. Hayır bilgisayar mühendisliği ön planda tutulmaz, işveren sana hangi dilleri bildiğini sorar ybs mezunu olarak sen de o aranan dili biliyorsan eşitsin
Cevap sahibi+1 yılBazı okullar uygulama grliştirmeyi öğretirken bazı okullarda veri tabanı dersleri yazılım mühendisliği dersleri olur. Okuldan okula değişiyor dediğim gibi
Soran+1 yılEvet anladım yani büyük şirketler de başvuru formunda yönetim bilişim sistemleri alınmıyor dedikleri için aklım karışmıştı Tai ASELSAN vs bilgisaray mühendisi Alıyor genelde
Cevap sahibi+1 yılASELSAN mühendislerin merkezi zaten. Orada çalışmak istiyorsan illaki yüksek lisans yapacaksın mühendis olarak çalışmak için. Amacın yazılımcı olmakta ybs de okuyabilirsin ama mühendis adı altında çalışacaksen elbette mühendislik fakültesini bitirmen ya da yüksek lisans yapman gerekir
Soran+1 yılEvet anladım teşekkürler 🌺
Cevap sahibi+1 yılRica ederim ne demek🤗
Soran+1 yıl🌺🤗
Para kazanmak istiyorsan üniversiteyi açıktanda okusan örgünden okusan hikaye, girişimci ve ticaret kafası olması lazım
20 YorumlaKariyer nete bu bilğileri gir ara
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılAtanabilecegin bir bölüm oku.
00 Yorumla Yok kardeşim
02 Yorumla
Soran+1 yılNiye?
+1 yılKendini geliştirmen lazım
00 YorumlaEvet bulabilirsin afad alım yapıyor
00 Yorumla
+1 yılZor be kanka
02 Yorumla
Soran+1 yılNiyeki yani olmaz mı sence
- +1 yıl
Su devirde normal unidekilsr bile bulamiyo
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,9b cevap paylaştı.
+1 yılBulur
00 Yorumla Bulur…
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > AÖF Yönetim Bilişim Sistemleri mezunu biri iş bulabilir mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat