Dün Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın tercih sonuçları açıklandı. Ortaöğretim düzeyinde, lise mezunu olarak sınavdan 100 tam puan alan kişinin bir kamu kurumunda Hizmetli kadrosuna atandığı bilgisini sizlerle paylaşmak istiyorum.
Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme Kurumu'na atanan Türkiye birincisi'nin bu tercihine nasıl bakıyorsunuz? Kişisel bir durum mu yoksa eğitim sisteminin getirdiği büyük bir saçmalık mı?KPSS 2020 Türkiye birincisi "Hizmetli" kadrosuna atandı. Böyle bir tercih hakkında düşünceleriniz nelerdir?
KPSS 2020 Türkiye birincisi "Hizmetli" kadrosuna atandı. Böyle bir tercih hakkında düşünceleriniz nelerdir?
Bence bunu tartışmak bize düşmez. Hayatta herkesin belirli hedefleri vardır. Kimi garson, kimi tırcı, kimi doktor olmak ister. İnsanların hayallerine müdahale etmek, hayallerini eleştirip, yanlış bulmak bize düşmez. Ben okuyorum sınava giriyorum puanim daha iyi mesleklere yetiyor ama o işi severek yapmicağım için sırf yüksek puan diye oraya yonelmem. Hayatta her zaman insan sevdiği işi yapmalı. Kişi bundan zevk alıyorsa eleştirmek bize düşmez. Herkes in hayalleri farklı, herkes doktor, mühendis olmak istemez.
Rezillik ve utanç kaynağı. Ama o kişi için değil, onu ve onun gibi pırıl pırıl zeki insanları bu duruma düşürenler içindir bu rezillik ve utanç. Genç yaşında en iyi üniversitelerden mezun olup iş bulamayan yığınla insan varken, sırf akpli diye devletin üst düzey kadrolarında olanları da gördük. Dini bir inancım yok ama zamanın ve dünyanın kendi mekanizmasından tek dileğim, bu ülkeyi bu hale getirenlerin hepsinin canı binlerce kez yansın. Sönsün ve tekrar yanıp sürünsünler. Çalacak kapı, yiyecek bir lokma ekmek ve sığınacakları bir çatı bile kalmasın!
Sence kişisel bir durum olur mu yahu? Bu can dostum filmindeki karakter mi ki birinci olup hizmetli olsun Hangi yıldı hatırlamıyorum fizik öğretmeni de birinci olmuş kendi branşında alım olmayınca ayıp olmasın diye almislardi. Daha geçenlerde ttb kişiye göre alım yapıldığı için dava açtı. Eğitim sistemi tabi ki. Ne diyelim kader mi yoksa güç mu? Kaderim buymuş mu desin? " aman canım lise mezununu banka müdürü mu yapsınlar " düşüncesi olabilir ama neyse devamını siz düşünün artık. Kaç kez yazdım sildim.
Kamuda atanmak gitgide imkansız hale geldi. Artık 90 puan altı bile iş görmez oldu. Yığınla insanlar var ve bu insanlara sunulan kontenjan sayısı sınırlı. Devletin burada vatandaşa verdiği mesaj özel sektör sizi bekliyor olmalı. Dayı meselesine gelirsek 65 puan ile bir yerlere atanmak mümkün. Mülakatın olduğu yerde torpilin döndüğü bilinen bir gerçek.
Bu kardeşimiz adaletsiz düzenin içinde savrulan herkesten sadece biri..
Anlık düşüncem tam da bu. O kadar yıl sen oku hayal kur baktın olmuyor kpss ile hizmetli ol. Her yerde torpil dönüyor çünkü okumakla bir geleceğin olmuyor.
Ortaöğretim kpss'ye bende girdim 95 tane kontenjan açılmıştı sadece ve hepsi hizmetli ve şoför alımıydı. Sadece 2 memuriyet açılmıştı onlar içinde ticaret meslek lisesi mezunu olmak aranıyordu. Onca emeğin karşılığı bu yani. Ama alımların çoğu kurumlar tarafından mülakatla olucak bi de bunun stresini çekicek insanlar ( Tabi buralara torpil işliyor) Bende bu mülakatlı alımları denicem ama..
Valla eğitim emek çalışma hiçbirinin bir anlamı yok bilime başarıya asla değer verilmiyor anlamından başka bir şey çıkaramıyorum. Ortaöğretim düzeyinde zaten tercih edilebilecek şöfor aşçı hizmetli bölümü var adam da napsın bunun için yani gerçekten yazık başka bişi demiyorum.
Torpili olmadığı için bizim islami ahlaktan kendini yüksek zanneden seref yoksunu toplumumuz buna layık görmüştür fakat ülkemiz farkında değilki liyakat yoksunluğu ülkenin temelden kolonlarinda yıkacak o bölünmesin aman diye veryansın ettikleri nidalar dan sonra ülke milyon parçaya bölünecek
Emeğin, diplomanın bir değerinin olmadığını zaten biliyoruz. Bu şartlarda ilk tercih ettiği yere atanmış, garip olan bir durum yok. Garip olan bu kadar zeki bir insanın neden lise diploması ile yetindiği
Yani ortaöğretimdenmiş zaten normal bir şey kamuda bu şekilde istihdam edilmeleri. Anormal bir şey göremedim yaşadığı şehirde kadro açılmıştır o da tercih etmiştir. Kpss de genel olarak üniversite sınavı gibi bir sistem yok zaten. Lisansta da DHMİ hariç insanlar ne kadar puan alırlarsa alsınlar sadece il bazlı bakıyorlar olaya. Önemli olan yaşadığın ya da yaşamak istediğin şehirdeki kadrodur ve o kadronun ne olduğu pek kimseyi ilgilendirmez.
Bu haber zaten bizim ulkenin genclerinin neden mutsuz oldugunu tek basina aciklar... sinavdan 100 almak imkansiz gibi ve basariyorsun karsiligi yer temizliyorsun...
ortaöğretim alımı olduğu için tahmin ettiğim amacı atanıp sonra memurken ilerisini tamamlamak olabilir ya da geçiş yapma düşüncesi varsa uzatmadan direk atanmak istemiş arkadaş. bu zamanda bu ülkede en kısa sürede mantıklısı bu artık.
o zekayla nasıl türkiye birincisi oldu şüphe ederim hizmetli ne alaka derler insana işi küçümsediğimden değil ama herhangi bir pozisyonu yazsa 4001 bile ilk o atanacak yani saçma bir tercih
arkadaşım her şeye de lafınız var ama. Lise mezunu adamı vali kadrosuna atayacak halleri yok heralde ne bekliyodunuz onu merak ediyorum?
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bu sonuç kazanan kişinin kişisel bir durumu değil de daha çok kpss'nin saçmalığıdır. Bu kadar saçma bir sistem var. Adam yer silmek için eşek gibi KPSS' ye çalışmış olmalı. Umarım işinde başarılı olur ne diyeyim.
@huzuruarayan34 kardeşim belki ehliyeti yok düz lise mezunlarında orta öğretimde bölüm bak araştırdım ortaöğretimi sen biliyorsan bizde biliyoruz sanki çeşit varda keyfine seçti ya
Düz lise mezunu kişi ve orta gretimde düz lise mezunlarının seçebileceği 26 kadro var 25 i şoför 1 tanesi hizmetlii kişininde ehliyeti olmadığı için onu seçmiş mecburen birseyden haberin yok konuşuyorsun puanı i yansaydı orta öğretimde zaten kadrolar hep boyleee
@cicimxs hıhı evet birşeyden haberim yok aynen okuğunu anlama da sorunun mu var bende diyorum ki bu kontenjanlar az çok belli zaten sen 100 puan alıyorsan ehliyet almayı akıl ediceksin senin bence düz mantık kafan düz bakış açın var zorlamıyalım kapasite belli ben lisansta kendimi tkanıtlamış atanmışım bysss
@huzuruarayan34 belli kapasiten bilgin yok konuşuyorsun ehliyeti olmaz olmaz herkes de olacak diye kural yok ona bakarsan bu kişi senden daha zeki 100 ile atanmış
@cicimxs yine boş laflar yine boşş atmalar o ortaogretımden 100 almış ben lisanstan 96 aldım :P eminmisin benden daha iyi iki sınav soruları aynı tarz olmuyor ama sen anlamazsın:P ayrıca ben a grubundan giridm hukuk malite iktisat vs ondanda 92 ksuur aldım eminim benden zekidir anlıyorum oldu haha:P