AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ayrı bir devlet. Bağlanma ne alaka? Ha Azerbaycan bağlanmalı mı ha KKTC bağlanmalı mı sorusu aynı şey. Tamamen bağımsız bir ülkeyi “ kendimize bağlamak “ diye bir şey olamaz.
hadi deneyek
Kesinlikle hayır. Zaten işgal ederek dikkat çektik. Bize bağlanırsa bizim hükmümüzde de barış harekatı değil işgal olur.
Öncelikle “ İşgal “ kelimesinin anlamına öğrenip yorum yaparsan daha mantıklı olur.
@TaktikAyı Bence siz öğrenmelisiniz. İşgalin anlamını bilseydiniz pek rahatsız etmezdi sizi. Ayrıca kibrisin tarihini de araştırmanızı öneririm. Hatta sizin için özet dahi geçebilirim.
İşgal denilen olgu başkasının elinde olan toprağı silahlı güç ile himaye altına almak demektir. Kıbrıs’ın tarihini iyi biliyorum merak etmeyin. Biz Kıbrıs Barış Harekatını sonucunda adayı işgal mi etmiş olduk? Yoksa garantör ülke olarak soydaşlarımızın akan kanını durdurmak için saldıran kişilere müdahale mi ettik? Bu ayrımı yapın öncelikle. ABD ırağı işgal etti, Rusya Ukrayna’yı işgal etti. Bunlar silah zoru ile başkasına ait olan toprağı ilhak etmeye çalıştı. Ve Rusya bazı kesimlere yaptı. Bu tam olarak işgaldir işte.
@TaktikAyı 1878 yılında osmanlı kıbrıs'ı britanyaya kiraladı. Kıbrıs britanyaya kiralandığında iradesi tamamiyle İngilizlerin eline geçti fakat mülkiyeti hala Osmanlı'da gözüküyordu. 2 Ağustos 1914'te osmanlı-alman ittifak antlaşması 29 ekim 1914'te fiilen osmanlının eylemde bulunması ve 14 Kasım 1914'te cihad-i ekber ilanının üzerine britanya kıbrısı ilhak etti ve vali atadı. Kıbris crown colony -taç kolonisi statüsüne girdi. Kıbrısın uzun bir süre ingiliz yönetiminde kalmasından ötürü 1930 lu yillarda ortaya çıkmış enosis hayali gözle görülür bir biçimde rum kesiminde yayılmaya basladı.
[Yeoryas grivas 1898 de kıbrısın iskele ilçesinde doğmuştur. 1916'da kıbrıstan kaçarak Atina askeri akademisine girmiştir ve daha pariste egitimini tamamladı.
@TaktikAyı 1919-1922 yillarinda anodolunun işgalinde asteğmen olarak görev yaptı. Daha sonra fransız askeri okulunu bitirmiş ve ülkesinde konferanslar vermistir. 10 yıl kaptanlık yapmistır (1925-35)
II. dünya savasında yunan ordusunda görev almıştır. Yunanistan iç savaşinda eam ve elas'a karsı orduyu örgutlemistir. Enosis fikrine kapılıp 1954'te Eoka'yı kurmuştur. Takma adı digenis'tir.
7-11. yüz yıllarda gercekleşen arap-bizans savasinda savasmış 8. yüzyilda bir savasta ölen 10. yüzyilda yazılmış
Bizans topraklarından düşmanı kahramanca attığı anlatılan digenis akritas adli askeri konu alan destandir. ]
1950 yılında doğu ortodoks kilisesi bir referandum yapar. Kıbrıs halkının %90'i enosis lehinde karar verir.1955 yılında eoka adada ki biritanya güclerine ve britanyanin özgür bir cumhuriyet olmasını isteyen enosise karşı olan akel taraftarlarına karşı faaliyetlere başlamıştır.
@TaktikAyı Çatıştığı Britanya güçlerinde türk kökenli kıbrıslı polislerde vardır. Enosise karşılık türklerde taksim görüşü oluşmustur.1951'de bu taksim tutkusu oluşmaya başlamış, resmiyette 1955 tarihinde Türkiye tarafından resmiyete kavuşmuştur.
Fazıl küçük tarafından Kıbrıs Türk Mukavemet Birliği ve kara çete kurulmuştur taksim doğrultusunda enosise karşı. Fakat istenilen desteği alamamışlar ve basarısız olmuşlardır. Bu iki oluşum volkan'a katılmış fakat volkanla birlikte tüm türk oluşumları Türk Mukavemet Teşkilâtına katılmıştır. Tmt 1957'de kurulmuştur. Tmt kurucularından Denktaş ve Fazıl Küçük Ankara'ya gidip Türkiye dışişleri bakanı Fatin Rüştü Zorlu ile görüştü. Bunun üzerine Türkiye destek vermeye karar verdi. Eğitim vermek amacıyla Kıbrıs'a subay gönderildi ve Antalya açıklarında da eğitim kampı kuruldu. TMT liderininde gizliden özel harp dairesine doğrudan bağlı olacağına karar verildi. Tmt silahlandı, eğitildi. Rumlarla işbirliği yapan Türkler tmt tarafindan infaz edilmiştir aynı eoka'nin akel'e yaptığı gibi.
16 Ağustos 1960 tarihinde İngilizler kuruluş, ittifak ve garanti adında üç antlasma imzaladı ve ada bağımsızlığını kazandı.
@TaktikAyı Kıbrısın ilk ve son başkanı III. makarios akritas planı dahilinde 30 Kasım 1963'te 13 maddelik yasa değişikliği önerisinde bulundu. Kıbrıslı türkler buna karşı çıktı ve bu kıbrıs
1963-1964 kanli noel çatışmalarının olmasına sebebiyet verdi. Başkan yardımcısı Fazıl Küçük bunu önlemeye çalışsa da bu olaylarda bir çok Türk ve Rum ölmüştür. Eoka tmt'ye nazaran sivilde öldürmüştür.
Yunanistan'daki darbe sonrası darbe lideri dimitri iyonidas 1971 de eoka'yı yeniden aktifleştirmiştir silah ve maddi destek vererek. Bu döbemde ki eoka eoka-b olarak adlandırılir. 30 aralık 1963'te İngiltere, Türkiye , Yunanistan arasında anlaşılıp Kıbrısta yeşil hat oluşturulmuştur. Tek taraflı cunhuriyeti ele geçiren III. makiranos Türklerin seyahatlerini kısıtladı ve 1967 de yeniden çatısmalar başladı. 1974'te kıbris barış harekatı oldu ve eoka türk bölgelerinden temizlendi. Adanın bir bölümünü kalıcı olarak aldık. Kısaca iki tarafta emperyal fikirler barındırmıştır hep. Uluslararası hukuka ve bana görede bu işgaldir. 1950'de ki referandumda enosis'in %90 destek aldığını hatırlatırım. Ama sivil katleden eokanın temizlenmesi ve türk halkinın refahı için bu isgali doğru buluyorum. Sözün özü bu mücadelede hakli taraf diye bir şey yok. Masumda yok.
Musul, Kerkük, adalar ve Kıbrıs, Batum alınmalıdır
benim için önemi yok. bikaç kıbrısılı tanımıştm ve hiç de sevmemiştim
Herşeyin zamanı Var...
ayrı topraklar olduğu için zor
sanki halat bağlıyor
baglansın
Keşke
Evet