Devlet üniversitesinde hukuk okuyacağım ve isteyen öğrencilere İngilizce hazırlık uygulanıyor, sizce bir yıl hazırlık okumama gerek ver mı, değer mi?
Cevabın nedir?
Her ne kadar dil ögrenmek faydali olsa da, bazen olayi mantikli bir sekilde analiz etmek lazim. Yurdum insaninin cogu öyle ingilizce kurslarina vesaire gidiyor, veya hazirlik sinifi görüyor. Ama ondan sonra kurdugu cümle "Are you sex?" den öteye gitmiyor. :)
Benim sana tavsiyem, eger ki dil ögrenmek istiyorsan, bunun icin ciddi mesai harcaman. Demek istedigimi söyle toparlayayim:
Eger ki ciddi ve disiplinli bir sekilde ingilizceye konsantre olacaksan, ne bileyim, orjinal dilde film ve dizi izleyip (türkce altyaziyla degil), arada arkadas vs. edinip onlarla pratik yapacaksan, o zaman hazirlik sinifina katilmanda fayda var. Ama klasik "ben hazirlik sinifindayim, hav ar yu?" gibi takilacaksan, zamanini bosuna harcama derim.
Dili ciddiye alacaksan, ve zaman kaybetmek istemiyorsan, nacizane tavsiyem, ilk sinifta derslerine asilip, yaz tatilinde de yurtdisinda dil kursuna gitmen. Maddi olarak gercekten de cok büyük yük getirmeyen degisik kurslar var. Ben mesela benim elemanlarimdan birini Malta'ya gönderdim, ve kendisi sonuctan cok memnun.
Bendeniz, dil konusuyla asiri ilgili oldugum icin daha sorun olursa yardimci olmaya calisirim..01 Yorumla
Soran+1 yılHukuk okuyacağım ve Türkiye'de çalışmayı düşündüğüm için (hakim, savcı) çok çok iyi düzeyde yabancı dil öğrenmeme aslında gerek yok, İngilizce ve Almancayı konuşabilecek düzeyde öğrenmek yeterli olur bana. Bunun için hazırlık yerine kursa gitmek daha iyi olur sanırım dediğin gibi, elbette konuşmak için de pratik yapmam gerek
Gizli Üye(36-45)+1 yılben de aynı dertten muzdaribim ne yaptın karar verdin mi hazırlığı atlayacak mısın kimse tavsiye etmiyor fakat ben de istiyorum hukukta lazım değil diyorlar ama bence lazım bir kere dünya insanı olmak için gerekli ayrıca erasmus düşünüyorum erasmus sınavı için de gerekli sen ne düşünüyorsun?
014 Yorumla
Soran+1 yılben sanırım hazırlık okumayacağım, onun yerine kursa gider erasmus için de daha iyi düzeyde öğrenirim diye düşünüyorum, hayırlı olsun bu arada :)
Cevap sahibi+1 yıloff kimse hazırlık okumuyor ben de mi okumasam ama ailem ve yakın çevrem oku diyor öğrenirsin diyor niye kimse okumuyor sen niye okumuyorsun mesela benim bilmediğim bişey mi biliyorsun?
Soran+1 yılyok senin bilmediğin neyi bileceğim :) ilerde kariyerini hangi alanda sürdürmeyi düşünüyorsun, eğer avukat olacak ve yurtdışıyla ilgili işler düşünüyorsan her zaman lazım ancak ben hakim savcılık düşünüyorum, elbette öncesinde avukatlık yapmam gerekecek bu yüzden İngilizce Almancamı geliştireceğim ama hazırlık değil de çeşitli dil kurslarıyla, derslerin hepsi Türkçe, hazırlığa kalsam da daha sonrasında unuturum diye düşünüyorum kullanmadığım için. Düzenli olarak dil kurslarına gitmek daha yararlı bence sanki
Cevap sahibi+1 yılama şimdi hukuğa başladın mı okul süresi içerisinde hangi ara kurslara gidiceksin zaten biliyosun derslerimiz çok ağır olacak ve okul bittikten sonra da zorlu bir staj dönemi var ayrıca avukatlık sınavı da koymayı düşünüyorlar yani ingilizceye ayırabileceğin sadece yaz tatili kalıyor bununla da erasmus ve work&travel programlarını yapamazsın bence hem 1 yıl hazırlıkta öğrenemez miyiz haftada 28 saat ingilizce.
Soran+1 yılhazırlıkta öğrenirsem unutacağımı düşünüyorum ben, dersler dediğin gibi zor ve Türkçe. BEnce yaz tatillerinde ya da boş günlerimizde mutlaka 1 saat İngilizce dersi almaya da vakit kalır. Düzenli alırsak unutmayız. Olmadı okulu bitirince birkaç ay daha kursa giderim. Açıkçası hazırlıklarda da çok mükemmel yabancı dil öğretilmiyor bence, çok tanıdığım kişi var kurslara giderek açıklarını kapattı hazırlığa rağmen. Elçiliklerin açtığı kurslar oluyor kısa sürede öğretiyorlar ve direk konuşabiliyorsun
Cevap sahibi+1 yılama şimdi erasmus üniversite 2 ya da 3. sınıfta yapılıyor okul bitinceye kadar zaten ingilizceyi öğrenmemiz gerek senin dediğini ben de duydum genelde beğenmiyorlar hazırlığın eğitimini ama nasıl olur her gün 6-7 ders ingilizce görücez bana saçma geliyor hem sınıflarda 20 kişilik falanmış.
Soran+1 yılYa mesela düşün Anadolu liselerinde dil eğitimi iyi derlerdi, lisede öğrendiğim İngilizce bana hiçbir şey katmadı, 1 sene ara verip kursa gitmeyi düşünüyorum ben,3. sınıfta da erasmus, sınavı zaten geçebiliriz de, konuşmak sıkıntı olabilir biraz bence. Etrafımdakilerde gördüğüm kadarıyla hazırlık çok bir şey katmıyor, öyle mükemmel falan değil dilleri, ki hukuk okuyacağım için ben gerekli görmüyorum, kafamdaki plan buydu ve çoğu kişi de doğru olduğunu söyledi. Yine de karışık bu işler off sonunda pişman olmak da var
Cevap sahibi+1 yıl1 sene ara vermeyi mi düşünüyorsun o nasıl olacak ki öyle bişey mi var?
Soran+1 yılhayır bu sene kursa falan gitmeyip sonra kursa başlamayı düşünüyorum :) öyle bir şey tabiki yok. Ben bir de lise hocamdan dolayı fazlasıyla sıkıldım İngilizceden, biraz ara vermek bana iyi gelir diye düşünüyorum
Cevap sahibi+1 yılsanki ben hazırlığa gidicem gibi geliyor ama öğrenemezsem diye çok korkuyorum bu sene zorunlu olarak gitmiş biriyle de konuştum çok memnun dğeil yani çok çalışırsan öğrenirsin yine ama 1 sene kaybın olur aynı eğitimi 3 ayda alırsın dedi moralim bozuldu.
Soran+1 yılevet ben de o yüzden kurslara gitmeyi düşünüyorum zaten, hukuk için pek sıcak bakılmıyor. Ankara hukukta 2. sınıfta bir arkadaşım vardı ona da sordum gerek yok dedi, bu sene hukuk kazanan arkadaşlarım da pek düşünmüyorlar
Cevap sahibi+1 yılevet ben de uludağı kazandım sordum da uludağdakiler de düşünmüyorlar şimdi onlarla aynı anda kazanıp seneye başka kişilerle okumak ve ben 20 yaşında olucam bilmiyorum ya kimse de adam gibi söylemiyor ayrıntılı anlatmıyor kafam karışık bişey öğrenirsen bana da söyle.
Soran+1 yılyaş çok sıkıntı olmaz ya üniversitede böyle şeyleri takmıyorlar sanırım pek, sen bilirsin artık ben şimdilik hazırlık düşünmüyorum, tekrar hayırlı olsun, adamakıllı bir şey bulursam, duyarsam söylerim :)
Cevap sahibi+1 yılkimse de düşünmüyor ya tek başıma mı gidicem böyle tutunabileceğim bir dal olsa emin olsam kesin gitcem de işte kimse gitmiyor seni de kaybettik bakalım artık daha zaman var araştırıcam.
Gizli Üye(30-35)+1 yılsakın gitme. 1 yıl boşuna kaybedersin. devlet üniversitesinde ingilizce eğitimi olmaz. okuldan yabancı dil öğrenmen zor. kurslara git bence. savcı ya da hakim olmak istiyorsan ingilizce şart değil
09 Yorumla
Soran+1 yılEvet öyle, ama mecburen avukatlık yapmam gerekecek İngilizce ve Almanca öğrenmek istiyorum bu yüzden, lisede bu dilleri gördüğüm için. Sence dil kursu daha mı iyi olur, dönem içinde kurslara gitsem yeterli olur mu?
Cevap sahibi+1 yılyüksek hedeflerin varsa ingilizceden önce almanca öğrenmeye bak. hukuk denildiğinde akla almanlar gelir. 4 yıl içinde öğrenmeye bak, bu arada nereyi kazandın :)
Soran+1 yılHacettepe, peki teşekkürler :) ben en iyisi dediğin gibi yapayım
Cevap sahibi+1 yılrica ederim :) kısaca ders çalışma programından bahseder misin, hukuk için her şeyi araştırdım ama icraat yok :))
Soran+1 yıl:) ders çalışma programım hiç olmadı, hep kafama göre ya, eksik olanları belirleyip onlara çalışıyodum
Cevap sahibi+1 yılanladım, hayırlı olsun sana :)
Soran+1 yılsağol, sen de hukuk mu düşünüyosun, ne zaman, seneye mi hazırlanacaksın
Cevap sahibi+1 yıl2 sene sonra :)
Soran+1 yılpeki sana da kolay gelsin o zaman :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
6Cevap
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,3b cevap paylaştı. Devlet üniversitelerinde hazırlık eğitimi kaliteli değil. Bu nedenle de zaman kaybetme sakın ve birinci sınıftan başla.
03 Yorumla
Soran+1 yılpeki sonradan kurslara gitsem daha mı yararlı olur hem İngilizce hem de Almanca öğrensem iyi olur iş bulmak adına
Soran+1 yılpeki teşekkürler
+1 yılVayy be tebrik ederim bizde boştayız ben niye çalışıp kazanamıyorum :)
06 Yorumla
Soran+1 yılistersen yaparsın :) hedefi gözünde büyütme ve çalış
- +1 yıl
Benmi yapıcam *-* hiç çalışmadım 255 aldım berbat *-* çalışsam ancak 300 olur :D
Soran+1 yıleksiklerini kapatmak için dersaneye git ve üstünde dur biraz
- +1 yıl
Dershane cidden boş iki ay gittim çok vasıfsızlardı dershanedenmi bilmiyorum cemaat dershnseydi
Soran+1 yılsana yararı olmadığını düşünüyorsan başka dersaneye geç veya evde kendin de çalışabilirsin bence, ben de dersanenin çok büyük katkısını görmedim, olmasa da olabilir
- +1 yıl
Bende onu diyorum çalışcam ben ilahıyat istiyorm dinimi tanımak istiyorum
+1 yılBence oku ilerisi için rahat edersin.
00 Yorumla
+1 yılMerhaba okulun şu an ne durumda
00 YorumlaGereksizz
00 Yorumla
+1 yılHayır yok
00 YorumlaBizde yok tıpta ;)
02 Yorumla
Soran+1 yıltıpta hazırlık var diye biliyorum
yok ne gerek var
00 YorumlaHeee
01 Yorumla
Soran+1 yılne he? gerek var mı yok mu sence?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne