Bu yıl sınava girdim en iyi eczacılıklara gidebilecekken tıp istiyorum deyip mezuna kaldım. Tercihler açıklandı. Dönüşü olmayan bir mezun yoluna girdim. Çok pişmanım. Bana tıpa git diye gaz verenler bile şimdi gelip neden eczacılığa gitmedin resmen salaklık yapmışsın diyor. O kadar kötü oldum ki. Tercih döneminde araşştırırken herkes eczcılığa kötü artık bitti dedi diye tamam dedim kesin tıp istiyorum. Şimdi bakıyorum tıp okumak tus kazanmak arada bir de evlenip çoluk çocuğa karışmak o kadar zor ki. Pişmanlıktan ölüyorum çalışasım bile yok. Seneye eczacılığa gidiyim desem ailemi karşıma alırım. Çünkü beni eczcılğa yönlendiren onlardı ve ben yine onları dinlemedim. Bu durumda ne yapmam lazım. Gerçekten faydası yok mu son pişmanlığın? :(
Cevabın nedir?
Eczacılık gerçekten bitti iyi ki gitmemişsin ama başka bir şeye gidebilirdin devlet yeni yasa çıkarıyor ve artık şehrin nüfusuna ihtiyacına göre belirlenen sayıda eczane olacak ve su an şehirlerde gereğinden fazla eczane varmış bu da demek oluyor ki yasa çıkınca birçok eczane kapanacak ilaç firması desen o da tırt ama önüne bak artık geriye bakıp da pişman olup üzülmenin kimseye faydası yok bilgilerin uçup gitmeyecek ya seneye dene ucunda ölüm yok ya
10 Yorumla
+1 yıleczacılık aslında güzel meslek ilaç bulmaları gerekiyor ama türkiye de eczacılar bildiğin bakkal oturup ilaç satıyor onu bile onlar yapmıyor tıp iyi asla pişman olmazsın herkesin gözünde artık yükseldin insanlar sana imrenerek bakacaklar tıp 6 yıl çok gibi gözükmesin zaten son sınıf intörnlük maaş alacak üçüncü sınıftan itibaren klinik derslerin olur eğlenceli yani
14 Yorumla
Soran+1 yılDoktora soruyorum o da tıpa gelme bir bayan için yapılabilecek en zor meslek diyor. Eşek gibi çalışırsın kendine ait bir hayatın olmaz diyor.
- +1 yıl
abartıyorlar inan o kadar zor değil dersler sadece birinci sınıfta latince kelimeleri görünce gözün korkar ama inan hemen öğreniyorsun
Soran+1 yılTıp okuyanlarda sosyal hayat nasıl? Üniversitenin şenliklerine falan katılmıyoruz çalışmaktan diyorlar.
- +1 yıl
yalan atıyorlar tıpçılar kadar aktif var mı steteskop omuzda hergün bahçeye geziyorl mesleğini çok seveceksin
pişman olacağına hedefini yüksek tut ilk sene de hocaların gözüne gir hedeffini bölümü belirle ameliyatlara girmeye çalış peşlerinden koştur hocaların gerekirse. düşündüğünden daha kısa sürede biter göz açık kapayıncaya kadar pişmanlık olarak düşünürsen ömrün bitsede bölüm bitmez.
08 Yorumla
Soran+1 yılTıp gözümde hep en pis, en yorucu sosyal hayatı olmayan ileride kendine ayıracak zamanı kalmayan ölümüne ders çalışmak zorunda olan ve 65 yaşına geldiğinde bile hala kendini geliştirmek zorunda olacağın bir bölümmüş gibi geliyor beni asıl korkutan bu.
Soran+1 yılBu zamana kadar derslere, kitaplara yapışık yaşadığım için yaşamayı gerçekten bilmiyorum. Yani haftada bir ailemle :D dışarı çıkınca sosyalleştim sanıyorum. bir de tıp okursam kafa kalmaz heralde gibi geliyor :)
Soran+1 yılBu iyi geldi. Teşekkür ederim umarım pişman olmam :)
Soran+1 yılBoş insan bu kadar destek olmaz zaten. :) Sen ne okuyorsun?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
3Cevap
Bak bende eczacilik okuyorum ek yerlestirmelerde yapabilirsin belki ama ilk tercihte yazmis olman gerekli mi bilmiyorum
010 Yorumla
Soran+1 yılEk tercih var mı bu sene?
Soran+1 yılEczane açmak sıkıntı ama yeni yasa yüzünden.
- +1 yıl
3 buyuk il disinda heryerde acabilirsin sıkıntı yok ayrıca istediğin ilde devralınacak bir ton eczane var ayrıca eus geldiği için klinik eczacılıkta uzmanlasabiliyorsun ücretleri de uzman dis hekimleriyle ayni bu arada tabiki bir tıp değil sen yorulduğunu söyledin diye ben bunları yazdım doktorluk tabiki en iyisi
Soran+1 yılDayım eczacı o kadar kesin dedi ki sakın eczacılığa gelme diye eus dan haberi olmayabilir baya eski bir eczacı :) Abim tıp okuyor son senesi bu sene ve abimi doğru dürüst görmeyeli yıllar oldu. çok sıkıntı çekiyor normalde zaten asosyal tıpa gidince iyice kötü oldu. Ama son senesi internlük falan şimdi biraz daha iyi. Dayımla abim asıl beni etkileyenler anlayacağın :)
- +1 yıl
Tercih yapacagımda dis hekimine doktora ve eczaciya gittim doktor eczaci ol dedi dis hekimi. doktor ol. dedi eczaci da doktor. ol dedi ama tıp a yetmedi puanim 2. tercihimi eczacılıktan yana kullandim hani şunu diyeyim meslek icinde oldugum zaman belki daha iyi anlarim zorluklari ama her isin zorlugu var herkes git bu meslekten uzaklas diyo hee meslek icin boyle ama sevenler az galiba bizim millet calismayi pek sevmiyor :)
Soran+1 yılO konuda çok haklısın :) Eus kesin getirildi mi?
Soran+1 yılGücümü kestiremiyorum. Şöyle yürekten diyebilsem parasını okumasını geçtim insanlara yardım ederek aşarım tüm zorlukları diye kesin doktor olcam da işte hep bir tereddüt.
+1 yılHe var biz söylemiyoz
00 Yorumlatıp okuman daha uygun bence
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih