+1 yılOkuyunca bir an benim üniversite dönemim gözüm canlı, bak canım kardeşim, ben senin o bahsettiğin hocaların bir kaçıyla neredeyse kavga edecek duruma gelmiştim ama kurstan yani sınıftan arkadaşlarımla dayanışma içinde olmamız bu bahsettiğin sorunların üstesinden gelmemize yetti. 6 yıllık okulun nasıl geçtiğini bende bilmiyorum geriye dönüp baktığımda ama bildiğim anladığım bir şey var, o yola çıkmışsam bunun geri dönüşü olamaz. Eğer geri dönüşü olursa gelecek olan hayatını kendi ellerinle mahvetmiş olacaksın. Şimdi en azından sabır göstererek okuluna derslerine yoğunlaşman çok doğru olacak. Ben bu zamana kadar Üniversite ve meslek dahil 9 yıllık süreçte tıp üniversitesi okuyorum deyip sosyal medya hesaplarında orada veya burada fingir fingir dolanan kimseyi görmedim, gördüysem de inanmadım inanmamda. Çünkü bu yoldan bizzat geçen kişilerden biriyim, sürecin nasıl işlediğini nasıl zorluklar sıkıntılar yaşandığını biliyorum. Bu sorunlar mesleğe girince bitiyor sanma, orada da devam ediyor, mesela benim daha iki yılım var istediğim hedefe ulaşmak için, bu yüzden ne olursa olsun çalışmaya devam ediyorum etmeliyim. Çünkü bu benim hayatım benim geleceğim üstelik sevdiğim bir iş.
Bu hayatta senin hayatın ve gelecekte senin geleceğin, kendini ileride, nerede nasıl ve ne yaparken görmek istiyorsan, şimdi elinde ona ulaşmak için fırsat var. Elinden gelenin en iyisini yap ve tevekkül et.30 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılBaska bolumde okusan aynisi olacak. Belki daha rahat bolumler vardir evet bolumun zor. Saglik alani hep zor. Ama hadi kolay universite hayati yasayacagin bolum okudun peki gelecegi. Ki diş hekimliginin bile gelecegi, atanmasi, iş bulmasi bile zorken diger bolumleri dusun bir de. Onlarda da yok. Memurlar,öğretmenler, hemsireler sürünüyorlar hep. Kpss diye onlarda kafayi yemek uzereler. Bu ulkede her bolumun gelecegi ayni. Sadece biraz dişini sık. Hayalini gerceklestirmissin ne guzel. Keske bende istedigim bolumu kazanabilseydim de odevleri falan olsaydi cok canımı sıkmazdı. Şu an canimi sıkan sey istedigim bolumde degilim ve bana zorluğu degil bu bolumde ne isim var diyerek geciriyorum gunleri. Senin en azindan zorluk gordugun anda ben istedim, ben hayal ettim ve o noktadayim diyebiliyorsun. Ben diyemiyorum. Onun dışında saglik okuyanların ve bu alanda meslek yapanlarin sosyal hayati oldugunu hic gormedim hem okumasi hem calismasi agir. Insallah emeklerinin karsiligini alırsın ne diyeyim. Bu ülkenin genci olarak ben lise birden itibaren umidimi kaybetmistim zaten. Bu ulkenin gerceklerini 13-14 yaslarinda gordum. Bosa kurek salladigimi düşündüm hala oyle düşünüyorum. Bombos yasayip gidiyorum. Istedigim bolumde degilim. Ha olsam cok mu sey degisecek, is mi bulacagim hayır. Amacsizca, en guzel yıllarımız heba olup gidiyor. Kotusu de bir daha ne bu yaşlarda olacagiz ne bir daha bu dunyaya geleceğiz. Okumasan dert, okusan dert bu ulkede.
10 Yorumla
+1 yılPeki okulu bırakıp ne yapmak istiyorsun? Bugün yaşadığın zorluklar, uykusuz kaldığın gecelerin karşılığını birkaç yıl sonra alacaksın. Yolun yarısından fazlasını yürümüşsün, geri dönsen yine zorluklar yaşayacaksın. Normal şartlarda hayallerinin peşinden gitmen gerektiğini söylerdim ama ülkenin içerisinde bulunduğu gerçekler yüzünden bunu söyleyemiyorum. Vazgeçersen yine sinir, stres, endişe, geçim sıkıntısı yaşayacaksın. Bunlarla birlikte gelecek kaygısı da üzerine binecek. İyi bir bölümün var, eğer geçerli bir hedefin, hayalin yoksa birkaç yıl daha dişini sıkmalısın.
12 Yorumla
Soran+1 yılKarşılığı da pek bir şey değil ama ülke öyle bir hâle gelmiş ki diş hekimleri para kazanıyor zannediyorlar.
- +1 yıl
Ne yazık ki ben de farkındayım karşılığını alamadığının. Mesleğe yeni başlayan kimse yeterince iyi şartlarda başlamıyor. Bu mühendis, avukat, doktor/hekim için de geçerli. Ama diğer türlüsü daha zor. Eğer sağlam temellere oturtulmuş geçerli bir hedefin yoksa daha da zorlanacaksın. Paran varsa ne güzel. Lakin ailen zengin değilse, birkaç ay, en fazla 1 yıl içerisinde asgari ücrete günde 12 saatten fazla çalışacaksın. Sözelci çok arkadaşım var. Üniversitede 1-2 yıl gırgır ve şamata edersin. Sonrasında gelecek kaygısı, pişmanlık seni yer bitirir. Eskiden olsa ''Hayallerinin peşinden koş, birkaç yıl kaybetmek sevmediğin bir mesleği yapmaktan daha iyidir'' derdim. Lakin toplum olarak içerisinde bulunduğumuz durum bu sözleri gerçeklikten uzak kılıyor.
Tıp okuyan arkadaşlarım, belli dönemler ve belli derslerin zor geçtiğinden bahsederdi. Senin de içerisinde bulunduğun zorluk bununla alakalı olabilir. Şu an herkes eve kapandığı için mutsuz, asosyal ve sıkıntı yaşıyor. En azından ne yapmak istediğinin farkında olmalısın, kesin bir hedefin olmalı. Üniversite hayatı yaşamak istiyorum diye okul mu bırakılır :D
+1 yılSelamün aleyküm.
Genç kardeşim, senin heveslerin, kendine vakit ayırmaların ve dahî tüm keyiflerin işte o ödevlerde gizli. Sen eğer bugün okulun hakkını vermez isen, yarına pişmanlık bekler bak seni orada.
Şu an kendini geliştirmekmiş, eğlenmekmiş, kız arkadaşmış bunları bir kenara bırakmaz isen, gelecekteki zamanlarında bugünleri arayacaksın. Tahsilini hakkıyla yap kardeşim, Allah yardımcın olsun.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
18Cevap
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,2b cevap paylaştı. Bu sene pandemi senesi.. Bir çok olumsuzluk ve sıkıntı olabilir. Sen bun sıkıntılar sonucu kolaya kaçıyorsun gibi geldi bana. Bırakmak en kolayı. Herkesin son bir yıldır normalleri değişti.. Mucadelene devam et bana kalırsa. Elbet değişecek bu durumlar.
10 Yorumlaİlk okuduğum üniversitemi ben de bu tür baskılar ve zorunlulukları kaldıramadığım için bıraktım. Bırakırken çok düşündüm çok karamsarlık ve kargaşa yaşadım ancak aldığım radikal bir karar ile bıraktım. Daha sonrasında ise 3 farklı üniversite bölümü tercih ettim merak ettiğim, girmek istediğim bölümlerdi ancak okudukça o mesleği de yapmak istemediğimi fark ederek bu 3 üniversiteden de mezun olmadan bıraktım. Şimdi 5. üniversitedeyim bundan da mezun olamayacak gibiyim ancak dert etmiyorum. Fakat inanın bana çok radikal bir karar vermeyi düşündüğünüz karar. Bir de hayalleriniz bu yönde ise bitirmek için biraz daha gayret etme dayanma gücünüz varsa dayanın derim :)
10 Yorumla
+1 yılBenim de okuduğum bölümü bırakasım var. Fakat yolu yarıladım neredeyse ve bir hocam bana çok güveniyor. Okulu bırakırsam hayal kırıklığına uğrar. Birçok konuda donanımlıyım. Felsefe, sosyoloji, psikoloji, sanat tarihi, edebiyat, evrimsel biyoloji, resim vs. Fakat şu an okuduğum bölümün benim ilgi alanlarımla veya bilgili olduğum konularla uzaktan yakından alakası yok. Pek de bilinçli olmayarak, mantıksal bir karar verme düşüncesiyle bu bölümü seçmiştim. Şimdi aynı senin gibi zorlanıyorum. Buna çalışacağım zamanı ilgili olduğum konular hakkında araştırmalar yaparak geçirebilirdim düşüncesi var hep zihnimde. Aslında ne yapmam gerektiğini biliyorum ama bunu yapacak cesaretim yok
20 YorumlaKardeşim seni çok iyi anlıyorum. Ben de bu yollardan geçiyorum, geçicem ve aynı senin gibi düşünüyorum. Ama benim asıl düşüncem,2 yıl okuyup emek harcadığın bir şeyi bırakmak ileride seni zarara uğratabilir. Hayatta zaten 16 senemiz ilerideki hayatımızın daha iyi olması için bu tür şeylere gidiyor. Sosyal bir hayatımız olsun diye ileride geçinemeyeceğimiz bir asgari ücretle hayatını mahvetmemeni çok isterim ben. Biraz daha sabretsek olmaz mı?🙏🏻 İstediğin sosyal hayat için bıraktığın okul yerini pişmanlığa bırakmasın. Yine de senin kararın, ama beni haberdar et lütfen sana yardımcı oldum mu olamadım mı bilmek istiyorum. İyi akşamlar<3
21 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim. Okul açılınca kesin karar vereceğim. Herkes pandemiden dolayı demiş. Bakalım okul açılınca yine aynısı olursa bırakabilirim.
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılDiş hekimliği kazanan biri bu pandemi sürecinde tekrar sınava girse istediği bölümü kazanır ;) çok güzel mühendislikler var. Ömür boyu milletin ağız kokusunu çekmek için mi bu kadar kastırıyorsun? Hem sevdiğin ve ilgin olan bir bölüm seçersen çok daha zevkli olduğu gibi vakitte hızla akıp gidiyor. Birde iç mimarlık gibi bol kız olan bir bölüm seçer derslerde başarılı olursan kızlarla sabahlarsın ;) on numara ders çalışılır hatunlarla :)
15 Yorumla
Soran+1 yılAbi kız bizim bölümde de cok ama vakit olmuyor. Ama mimarlıkta rahat edebilirsem düşünebilirim.
- +1 yıl
Kardeş kızlarla iç içe ama dersten başını kaldıramıyon neye yaradı? Haftada 3 gün sabahla ders ders nereye kadar? Mezun olsan yüksek lisans vs vs tıp ve dişte eğitimin sonu yok ikincisi sevdiğin bir şeye yönelirsen zevk alarak yaparsan çok daha iyi olur senin için ;) iç mimarlık sadece bir örnekti :)
Soran+1 yılAnladım abi, aslında diş hekimliği hep hayalimdi ama bu şekilde hayal etmemiştim hiç. Öyle bir bölüm ki insanın ne kadar cahil olduğunu gösteren bir meslek. Koca derya deniz ömrümü versem sonunu getiremem. Bakalım ikinci dönem okul açılırsa duruma göre karar vereceğim. Tavsiyelerin icin teşekkür ederim.
- +1 yıl
Biri mimarlık kolay demiş burda... bu yaşadıklarını ben de mimarlık için yaşıyorum. 5. yılım 6 seneye uzattım, eğer bu dönem de kalırsam donduracağım.. 7 sene olmasını midem kaldırmaz... Ne yapacaksan iyi düşün... Gerçekten sana uygununu bul ve enerjin varsa oraya git... ha bunu derken ben 2. sınıftan beri bırakmayı istiyorum geldik buraya ıdfjgndkjgn
- +1 yıl
@A_Normall Üniversitede hocalar öğrencileri zorlar ama tıp ve diş öyle değil ;) gerçekten adamların anasından emdiği sütü burnundan getiriyorlar ayrıca bir şey onu sevene kolaydır :) kolay olduğu gibi aynı zamanda zevklidir. Ayrıca mimarlık ile iç mimarlık aynı şey değildir ;)
Gizli Üye(30-35)+1 yılKolay ne var ki. Bu tarz bölümler zor olabilir kimine göre , kimine göre zevkle okuduğu, eğlenceli bulduğu bir bölümdür. Bana kalırsa bu bölümde seni çeken yönlerine odaklan, boş yere tercih etmemşsindir diye düşünüyorum. Bizde bu yollardan geçtik ki benim okuduğum bölümde psikolojiydi ve ağladığım zamanlarımı bilirim.
Ama yılmadan, motivasyonunu sağlayarak okulu bitir derim, öğretmenlerin karşsısında o kepi attığın zamanki his hepsine değecektir.
Ne yaparsan yap memnun değilsen eğer benimsiyemediysen bölümünü tekrar düşünebilirsin değer mi diye! Şimdilik bu kadar, iyi çalışmalar.13 Yorumla- +1 yıl
Psikoloji nasıl bir bölüm?
Cevap sahibi+1 yıl@bulamadımisim1 zor, ilk send kolay gibi gorunuyor fast sonraki seneler karmasiklasiyor, pekcok kuram, fen ve istatistik gibi derslerde var. Insani zorluyor
- +1 yıl
Beni takip eder misin ya da yazar mısın daha detaylı konuşmak isterim bölüm hakkında aklımda psikoloji var da
Gizli Üye(25-29)+1 yılDış hekimliği zaten zor bir bolum. Başarmak için zorlanmadan olur bir yani yok. Bırakma derim hayal ne olursa olsun t um zorluklara katlanarak gerçekleştirilir. O yüzden olma ihtimali yüksek şeyleri hayal etmeyiz. Evet pandemi herkesi yıprattı emin ol yalnız değilsin. Ama pandemi kararını etkiliyor ve geçtikten sonra pişman olma ihtimalin var. Zoru başarmışsın sadece yürütmek gerek.
Eğer aşırı zorlaniyorum önümde bölümü başarıyla tamamladıktan sonra mutluluk görmüyorum diyorsan devam etme. Tek sorgun bu olsun bence10 Yorumla
+1 yılEn yakın arkadaşım diş hekimi, 5 sene boyunca ne çekti ben gördüm. Ruh sağlığını yitirmeye ramak kalmıştı zor dayandı.
o yüzden burda sana boş yorum yapan falan olursa takma çoğu liseyi zor bitirmiş gelir seni eleştirir. Ne kadar ağır bir bölüm olduğunu gayet iyi biliyorum. Arkadaşıma da hep sonunu düşün dişini sık demiştim sana da aynısını söyleyeceğim. Üniversiteyi yata yata bitirenler mezun olunca sürünürken sen baya iyi paralar kazanacaksın biraz sabret mezun olunca baya rahatlarsın40 Yorumla
+1 yılHer bölümde zorlanacaksin. Bu bölümü sevmediğin için değil zorlandığın içinse bırakma. Güzel bir bölüm ve çok çalışarak kazanmissin belli ki. Şimdi yarıda bırakmak hıc mantıklı değil. Sevgili felan bulunur. Ama issiz kalırsan sevgili zaten bulamazsın kolayca.
20 Yorumla
+1 yılDis heklimliginin boyle olmasi normal bence. Biraz daha dayanmalisin. Simdi birakip baska bolume baslarsan onlar daha kolay gelebilir ama onunde 4 yil daha olacak. Biraz daha dayanip bitirmelisin bolumunu sonra zaten daha rahat olursun. Yine de begenmezsen bi bolum daha okursun ama en azindan elinde bir meslegin olur. Ayrica su an cogu kisinin sosyal ortami yok o yuzden boyle dusun yalniz degilsinnn
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 340 cevap paylaştı.
+1 yılSeverek isteyerek girdiğin bir bölüm anladığım kadarıyla. İki yılı atlatıp buralara kadar geldiysen ve en önemlisi diş hekimi olmak istiyorsan biraz dışını şık ve bitir okulunu. Yıllarının, çalışmalarının, emeğinin karşılığını üniversiteyi yarı yolda bırakmakla da alamayacağını göre... Çekilir bir yanı olmadığı kesin. Ama emeğini sıfırlama bana kalırsa. Birinci sınıf olsan bırak diyebilirdim.
10 Yorumla
+1 yılAllah yardimciniz olsun bende hemsirik okuyorum bizimde ayni ya. Günlerim ders , ders çalışmak sinav odev şeklinde birbirini tekrarlayıp gidiyor. Sacimi bile tarayacak vaktim olmuyor. hocalar ne yaptigimiz odevi begeniyolar bir de üstüne üstlük vize ve final yetmezmiş gibi bizim okulda 2. Vize ve kısa sınavlarda koydular maksat öğrenciyi yormak. Bizim tek şanssızlığımız eğitimin online olmasi. Sizin bölüm daha da zor Allah kolaylık versin.
10 YorumlaSeni o kadar iyi anlıyorum kardeşim de 3. Sınıf müh. Okuyor. Genel itibarı ile 3. Sınıf her bölümde en zor sınıflardır derslerden ucu ucuna geçmeye bak çok stres yapma elinden geleni yap bi sene uzatmak önemli değil sağlığın daha önemli. Bırakma demek isterim sebebi 3. Sınıf olman veya iyi bir bölüm olması değil hayalini gerçekleştirmek için kendine bir başardım kelimesi ile hayatin boyunca başarılı olmanı sağlamak. Aksi durumda tepe taklak olabilir hayatin. Bırakmadan once gerçek ten en çok istediğin anlar aklına gelsin. Inanıyorum bu acıdan baktığın zaman çok iyi bir dişci olacaksın 👍👍😊
10 Yorumla
+1 yılDersler online şu an hayatı yaşayabileceğin bir bölüm var deselerde inanma her şekilde evdesin bölümü isteyerek okuyorsun bırakmak yerine uzatmak yönünü dene bir iki dersi gözden çıkar okulda hayatı yaşayanların hepsi alttan ders bırakarak ya da kopya çekip geçerek yapıyorlar
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 305 cevap paylaştı. Önünde Allah mani keder vermezse eğer uzun yıllar var dostum ve bu kadar kolay vazgeçme hayallerinden. Sosyal hayatın zaten normal de de olmayacak bu dönem de o yüzden sakın vazgeçme.! Hayallerine bu kadar yakınken hele de. !
Gerçekleştirdim diye düşünüyorsan eğer yanılıyorsun.10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYanlışlıkla elim çarptı bir yere ve senin soruna denk geldim. Umarım bu bana diş hekimi olacağımın habercisidir.
*"iş olmaksızın bütün bir hayat çürür ancak iş ruhsuz olduğunda bütün bir hayat nefessiz kalır ve ölür"* diyor albert camus Sevdiğin şeylerin pesınden git 3 günlük dünyada 5 gün mutlu olabilmek için10 YorumlaBu kafalarla bu bölümleri kazanıyor ya hani insanlar, aklımda beliren tek düşünce zeka denilen şeyle notun zerre ilişkisinin olmadığı.
11 Yorumla
Soran+1 yılReis çalışmak önemli olan ne kadar çok çalışırsan kazanırsın. Üstün zekalı olmaya gerek yok.
Sabretmelisin. Bu dunyada maalesef ki her sey para. Guzel bir meslek. Disini sıkarsan ileride yine zor bir meslegın olur ama en azından belli bir statüde yasarsın. ve su an bu bıkkınlıkla bırakırsan cok pisman olursun. Hayalinmis her seyden önce.
20 Yorumla
+1 yılSeni o kadar iyi anlıyorum ki Karl... Ailem mutlu olsun diye geldiğim bölüm (5 yıllık bir de) ilk 2 yılı okula adapte olmaya çalıştım ve şuanda seninle aynı durumları yaşıyorum. Hayattan soğutuyorlar insanları hocalar.
10 YorumlaHayatının en büyük hatasını yaparsın. Asla bırakma. Buraya getirmişsin sabret devamını getir. O ortamlara daha çok girersin çıkarsın. Kendine yatırım yapıyorsun şu anda yapabileceğin en doğru ve en iyi şeyi yapıyorsun kendin için.
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 488 cevap paylaştı.
+1 yılEeee güzel şeyler hep zahmetli değil midir rahatlık öyle kolay olmuyor sabret
12 Yorumla
Soran+1 yılValla reis hep böyle kandırıyorlar gibi geliyor. İyi liseyi kazan rahatlarsın diyorlar rahatlayamadım, üniversiteyi kazan rahatlarsın dediler rahatlayamadım şimdi de iş diyorsunuz valla daha zor olacak diye korkuyorum.
- +1 yıl
Lise işi sana güzel bir kapı açması başarını katlaması için yaramışta bak diş hekimliği kazanmışsın ne güzel işten sonra böyle bi derdin olmayacak ama hayat mücadelen başlayacak bu seferde yalan söyleyip kandırmayalım seni
o bölümü okumak isteyen kazanamayan o kadar kişi var ki bence o bölümünün degerini bil önce ve hiçbi şey kolay değil bu hayatta malesef bence zevk alarak çalışmaya çalış sonuçta hayalindi o bölüm ve kız , ortam için kesinlikle derslerini aksatma pişman olma
20 YorumlaBölümle değil, yıl ve online sistem ile ilgili olabilir mi peki? Bunu hiç düşündün mü? İnsanlar olarak zorlu bir yıl geçirdik ve bu birçok konuda zorlanmamızı, psikolojik olarak yıpranmamızı sağladı. He dersen ki bölümü seviyorum, hocalar problem. O zaman tavsiyem başka okula geçmen. Bak bu çocukluk hayalinmiş, pes etme bence.
10 YorumlaMerhabalar. Dinlemediysen dinlemenin bu konuda sana iyi gelebileceğini düşündüğüm bir podcast önerim var: Merdiven Altı Terapi. Deniz Dülgeroğlu, kendi dişhekimliğini bırakma sürecinden ilk kayıtlarından birinde bahsediyordu. Ve şuanda daha mutlu olduğundan da... Umarım sana ilham verir. Yolunda ve seçimlerinde başarılar! :)
10 Yorumla
+1 yılİnan bana ben de oyleyim mimarlık okuyorum günde 3 saat falan ancak uyuyabiliyorum hic sosyal hayatım yok bunaldım iyice. ben de çok düşündüm bıraksam diye ama yazık olmaz mı o yıllara o çektiğimiz eziyetlere. bence bırakma az daha sık dişini bitecek zaten az kaldı
10 Yorumla
+1 yılBırakırsan daha mutlu olmayacaksın , saçmalama lütfen. İleride şimdi çektiğin tüm sıkıntıların sefasını sureceksin ama bırakırsan ne olacak düşündün mü bunu da
10 Yorumlabölümün zor olmalı ama mezun olup işini aldıktan sonra rahatlayacağını düşünüyorum. Ama ben o psikolojiyi yaşamadan bilemem ama diğer bölümler daha rahat olabilir ama meslek olarak daha az kaliteli maaş ve yaşamın olacağına inanıyorum. Umarım mutlu olursun ve mutlu olacağın kararlar verirsin bol şans
10 YorumlaŞu anda benim hayalini istediğim hayatı yaşıyorsun kendime söz verdim kazanırsam asla zor diye sızlanmıcan nolur biraz daha dişini sık zor zamanlar elbette geçer ve üstesinden gelirsin öesleğini eline aldığında inan mutlu olacaksın şimdi olmasada ilerde sosyal hayatın bir sevgilin arkadaşın olur ☺️ Sadece biraz daha zorlan güzel günler bizi bekliyor
10 Yorumlaokul hayatı ile çalışma hayatı hiç aynı olmayacak. o sebeple şunu iyi düşün, okula mı katlanamıyorsun, mesleğin kendisine mi? olmazsa bir diş hekimiyle biraz konuşmanı tavsiye ederim.
10 Yorumla
+1 yılAh ah ben de bu konuda dertliyim ama sonra kendime dedim bitir bi diploman olsun. Ama ne yapacağımı da bilmiyorum. Okulun bitmesini bekliyorum...
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇok haklısın bıkmakta ama zaten 2 yıl bitmiş 3. senendesin sabret bence bitir bölümünü sonra kendi bölümünde iş yapmak istemezsen tekrar farklı bir bölüm okursun ama elinde diploman olur. Geçen 2 yılın boşa gitmesin sakın
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılValla bende aynı durumdayım Çook zor mimarlık okuyorum bende
11 Yorumla
Soran+1 yılBiliyorum sizinki belki bizimkinden de zordur. Sanat, zanaat, bilgi her şey var bu mesleklerde.
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayalini bırakıp başka bölüme geçince rahatlayacan mı o bölümünde zorlukları var bak yarılamış benim tanıdığımda diş hekimliği okud adam sonaınıfta kız arkadaş yaptı sonra bitince üni evlendiler herşeyin zorluğu var bunu yarıda bırakıcan başka bölüme geçicen beywnmeyince nolacak?
10 Yorumla
+1 yılBu kadar yolu neden yürüdün o zaman? Bence bırakma.
10 YorumlaYani konservatuar bölümünden sahne sanatları okuyabilirsin tiyatro sinema oyunculuğu mankenlik falan ama mankenliğin bölümü var mı biliyorum
12 Yorumla
Soran+1 yılBenden manken olmaz abi ya🙂.
+1 yılEğer diş hekimliği mesleğini seviyorsan sabret. Ama mesleği sevmiyorsan değiştir bölümünü
10 Yorumla
+1 yılZor da olsa devam etmelisin..
Doğru olan bu bence.10 YorumlaBence bırakma hayalimdi demişsin.
Her zorlukta bırakılmaz az kalmış. Ha sen bilirsin yinede10 Yorumla
+1 yılSeçim senin, ben bıraktım okulu zamanında pişman değilim. Askere gittim geldim er olarak. Sana şunu söyleyeyim okulu bitirirsen direkt asteğmen olarak gidersin çünkü sağlık mezunları asteğmen olarak yapıyor askerliğini. Unutma bir de bıraktıktan sonra kabulkenme dönemi var.
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 896 cevap paylaştı.
+1 yılYapma o kadar okumuşsun yazık etme. Illa ki kaymağını yiyeceğin günler gelecektir mezun olunca. Biraz daha dişini sık. Hiçbir iş kolay değil bunu unutma...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılPişman olabilirsin diş hekimliği çok kazandıran mesleklerden kal öyle sabretmeye çalış her bölümün kendine göre zorlukları var
20 Yorumlahicbir okul kolay degil, bak ben bilgisayar ogretmenligi okuyorum ama resmen muhendislik gibi cok zor.. ben de seninle ayni seyleri yasiyorum, vazgecme derim ben, konus benle rahatlarsin ben de ayni seyleri yasiyorum halinden anlarim
10 YorumlaBence bırakma sonra pişman olursun. Sık dişini dayan sonu güneşli.
10 Yorumla
+1 yılAynı dertten muzdaribim tek fark bölümler ama mücadele etmelisin kolay kazanmadın sonuca odaklan salma kendini ilerde seni güzel şeyler bekliyor bırak kız arkadaşın da olmayı versin 🥰 az daha dayanalım
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence biraz sabret dile kolay ama ileride cok iyi yasarsin guzel meslek hem de hayalinmis
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı. Ha gayret. Tünelin ucu gözüktü. Sen daha iyisini yaparsın.
10 Yorumlaticarete alıştır kendini gerisi yaln bu ülkede
12 Yorumla
Soran+1 yılBi medikal acasım var. Fena para dönüyor.
+1 yılen güzel manzaralar en zor tırmanışların ardından gelir uğraş
20 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 2,2b cevap paylaştı. O zaman üniversite sınavına çalışmaya başla
Ailene de durumu açıkla00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 486 cevap paylaştı. Bence okuma. Yani onun yerine kendini her alanda geliştirmeye bak, kurslara falan katıl. İşin nerden geleceği belli olmaz
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSabret biraz daha meyvesini yiyince göreceksin değdiğine
00 YorumlaHayallerinin peşinden git derim.
10 Yorumla
+1 yılÖğrenci işlerine git
11 Yorumla
Soran+1 yıl😂😂😂 bu iyiydi.
o kadar dayanmıssın biraz daha dayan bence
01 Yorumla
Soran+1 yılYolun yarisindayim ileriyi düşünemiyorum valla.
Zorluğun arkasından gelecek kolaylığı düşün..
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNe okuycaksn
12 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum, biraz üniversite hayatı yaşayabileceğim bir bölüm olsun istiyorum.
Cevap sahibi+1 yılİibf oku yasarsin
Bırakman hata olur
10 Yorumla
+1 yılZorla güzellik olmaz
10 Yorumlane okuyacaksın
05 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum, biraz üniversite hayatı yaşayabileceğim bir bölüm olsun istiyorum.
Soran+1 yılKonudan bayağı uzaksin galiba diş hekimliği 30 bine kadar geriledi zaten her yil 15 bin tıp hekimi 6 bin diş hekimi mezun oluyorm toplasan 21 bin ediyor.
Soran+1 yılOrda ortam olmaz ki.
Gizli Üye(25-29)+1 yılKıyamam ya Allah yardımcın olsun.
10 Yorumla- Devamını Gör (4)
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar