Arkadaşlar Almancam yok, Uluslararası İlişkiler mezunuyum, İngilizce için kursa gidiyorum şu an b1 seviyesindeyim, Almanya'ya taşınsam ne iş yapabilirim? İş tecrübem yok henüz. Orada asgari ücretin üzeri maaş alan Türk vatandaşları hangi işleri yapıyor? Gidenler nasıl gidiyorsunuz merak ediyorum. Yeşillendirin bakayım
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılNitelikli işçi göçü yasası (fachkräfteeinwanderungsgesetz) var. Alman ilan sitelerine (de. indeed. com) bakabilirsin. İş bulduğun takdirde yasayla gitmen oldukça kolaylaşır. Yasada dil şartı var b2 en az. Doktorlar c1 bilmek zorunda. Bende oraya gitmek istiyorum. Çok araştırma yaptım.
04 Yorumla- +1 yıl
aaa çok teşekkür ederim mutlaka bakıcam, sonunda yapıcı bir yorum geldi :D
- +1 yıl
Rica ederim. Almanca öğrenmek içinde pekçok site var. Goethe Institut, DeutscheWell e bakabilirsin. Pek çok öğrenme materyalleri var yazılı sözlü. Ordaki hayat hakkında da az çok bilgiye sahibim. 🙂😅
- +1 yıl
Benim bilgim çok az, bir de almanya'ya gidicem illa diye bir durumum da yok yani fikir almak istedim almanya'da yaşayanlardan deneyim sahiplerinden :) teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim 🙂
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
6Cevap
almanyada tek ingilizce bilerek hiçbişey yapamazsın
hele bir de iş kadını olarak diyorsun
iş tecrüben yok
almancan yok
almanyada barınabilmen mümkün değil
en azından almancan olsaydı her neyse ama bu şekilde imkansız03 Yorumla- +1 yıl
Benim en kötü c1 seviyesi Almanca bilmem lazım demek oluyor bu... Galiba almancaya değil de zaten orta seviye bildiğim ve öğrenmekte olduğum İngilizceme yatırım yapmak daha mantıklı olacak, göç ve iş imkanları şansımı da ingilizce ana dili olan ülkelerde değerlendiririm :(
- +1 yıl
haklısın valla fsdhfjshfjsdf
Çoğu ingilizce biliyo , b1 lede yeterli şekilde anlaşırsın zaten ordsyken çok hızlı şekilde level atlıcaksın dil konusunda arkana bile bakma git gerisi gelir
05 Yorumla- +1 yıl
böyle gaza gelip 2 güne memlekete dönmek...
- +1 yıl
Youtubede videolar vsr yurtdısına gidenlerin , nerdeyse coğu bu şekilde gitmiş. Bi kız vardı ailesine bile söylemeden gitmiş 1 tane cantayla cıktım gittim dedi. Yani oladar plansız olmaya gerek yok ama cok kurcalama oraya gidince karsına cıkacak şeyler evdeki hesabına uymucak çünkü. Yurtdısına nasıl geldim videolarına bi bak ilham olabilir senin için. Benim annem almanyada yasıyo. Sen zaten maceraya acılacaksık 2 gün sonra dönersen oda başka bş macera olur yaşa gitsin.
- +1 yıl
macerada değil gözüm ya hayallerim hedeflerim çok farklı türkiye'de bunları gerçekleştirmem çok zor, sürekli korku, endişe içindeyiz, 1 yıldır işsizim, iş arıyorum iş yok staj bile yok parasız yapmaya razıyım üstelik herkes gibi sdkjfksfjsk burada yüksek lisans yapsam, 5 yıldır tek bir matematik sorusu çözmeyen ben ALES için matematik çalışması gerek bu zaten ayrı bi tedirgin ediyor. Ayrıca ülkede Yüksek L. mezunları bile işsiz, Doktora okusan belki yine akraba kayırmacadan giremicem kadroya.
- +1 yıl
Haklısım dostum ben de sana arkana bile bakmadan git diyorum , şuanda türk gençi yurtdısında über, burger, vs çalısanı olmak için dil bile bilmeden kaçmaya çalısıyo gidende var. Birwz bak arsştır youtubede ilham olsun bas git. Hatta gider gitmez vloglsra başla ek gelir olur bir süre sonra sanada hatıra kalır. Herkes yapıyo sen neden yapamayasın gözünde büyütme hiç bişiyi. Yola cıktıgında hepsi geçiyo. Gerisi geliyo görüceksin. Zorluk illa çekilir hergünümğzde var bi zorluk. Zaten.
- +1 yıl
Gerçekten çok teşekkür ederim yorumlarınız için :)
Madem Almanyaya gitmek istiyorsun i gilizce ogrenmek nedir
01 Yorumla- +1 yıl
Cebimde o var demek istedim, zaten şu an türkiyedeyim yaşım da genç daha yeni mezunum ama plan yapmam gerek geleceğim için, mantıklı gelen neyse ona yatırım yapıcam, insanların tecrübelerinden fikir almak istedim, yarın valizimi toplayıp gitmicem elbette :D
+1 yılalmanca öğrenmeden bir iş yapamazsın
04 Yorumla- +1 yıl
almanilan sitesinde türk iş verenler var hep, almanca şartı yok çoğunda
- +1 yıl
türklerin ağırlıklı olduğu yerde zor şartlarda üçüncü sınıf vatandaş olarak yaşamak istiyorsan sorun yok
- +1 yıl
siz almancayı ne kadar zamanda öğrendiniz
- +1 yıl
ingilizcem ileri seviye, ama almanca zor geldi, uzun sürdü
Gizli Üye(25-29)+1 yılGenelde fabrikada çalışıyorlar dil olmayınca 😕
03 Yorumla- +1 yıl
30 sene önceydi dediğin
Cevap sahibi+1 yılOradaki tanıdıklarım hala öyle, Almanyada değilim, Fransada hala böyle. Dil olmayınca iş bulmak çok zor.
- +1 yıl
Türkler Almanyada çok diye düşündüğüm yerlerden biri, İngilizce en iyi bildiğim tek yabancı dilim, en iyisi ingilizce ana dil olan ülkeleri düşünmek galiba
+1 yılAlmanca bilmen gerek
00 YorumlaEscorr ol dile gerek yok
00 Yorumla
+1 yılsaçını başını yolar senin sgdgrdf
00 Yorumla
+1 yılİnşaat işçisi
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi