Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılSelamlar.
Sayısal bölümler kazanması da okuması da en zor sayılabilecek bölümlerdir. Bu bölümlerden mezun olan kişiler genelde saygı duyulan ve çok beğenilen meslekler yaparlar. Sayısal bölümleri tercih edecek kişilerin YKS sınavlarından sayısal sınavına girmelidirler. En iyi sayısal bölümler arasından tercih yapanların yapabilecekleri meslekleri sıralamak istiyorum.Sayısal Bölüm için En İyi Meslekler Nelerdir?
1- Doktor

hekim Sayısal bölüm meslekleri arasında sayılacak ilk meslek doktorluk olmalı. Sanırım sadece ülkemizde değil tüm dünyada en saygı duyulan mesleklerden biri doktorluk. Aynı zamanda manevi duyguları da tatmin eden mesleklerdendir. Doktor olabilmek için Tıp Fakültesini kazanmalısınız. Tıp eğitimi 6 yıl sürmektedir. Bir bölümde uzmanlaşmak için de uzmanlık sınavına girilir. Hekimlerin eğitim hayatı asla bitmez. Kendinizi sürekli geliştirmek için çalışmalısınız.
2- Mühendis

mühendislik Mühendislik sayısal ve teknik verilerden faydalanarak insan kullanımına yönelik yeni sistemler üretmeye ve var olanı ise geliştirmeye yönelik bir meslektir. Mühendislik birçok farklı bölüme ayrılır. Genetik mühendisi, inşaat mühendisi, maden mühendisi, makine mühendisi, elektrik elektronik mühendisi, ziraat mühendisi ve çevre mühendisi. Bu mesleği yapabilmek için Mühendislik Fakültesini bitirmelisiniz. Sayısal meslekler arasında en saygı duyulanlardandır.
3- Mimar

mimarlık Mimarlık ve inşaat mühendisliği birbirini tamamlayan 2 bölümdür. Birlikte çalışabilirler. Aynı zamanda sanatla da iç içe olan bir meslektir. Mühendislik gibi bölümlere ayrılır: İç mimarlık, peyzaj mimarlığı. Mimarlık Fakültesini bitirince bu meslekte uzman olursunuz ve eğitim süresi 4 yıldır. Çizim yeteneği de isteyen bir bölüm olduğu için yetenek sınavına tabi tutulursunuz.
4- Astronom/Gökbilimci

gökbilimci Herkesin yapabileceği bir meslek olmasa da sayısal önü açık meslekler arasında sayılır. Gök cisimlerini ve hareketlerini inceleyen bir meslektir. İnsanlık tarihinin en eski meslekleri arasında sayılır. Astronom olabilmek için Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümünü okumalısınız. Bu bölümler üniversitelerin Fen Bilimleri Fakültelerinde bulunur ve eğitim süresi 4 yıldır.
5- Bilgisayar Programcısı/Yazılımcı

bilgisayar programcılığı 2 yıllık bölüm olan Bilgisayar Programcılığı bölümünü okuyanların yapabileceği bir meslek. Bilgisayar programcısı ve yazılımcı sayısal bölümü meslekleri arasında en popülerlerindendir. Unutmayın ki bilgisayar çağında yaşıyoruz ve her sektör bünyesinde programcı ve yazılımcılar bulunduruyor artık. Bu yüzden ilgi duyulan bir meslek.
6- Eczacı

eczacılık Sağlık çalışanları tarafından hazırlanan reçeteleri okuyan, ilaçları hazırlayan ve ilaçlar hakkında hastaları bilgilendiren kişilerdir. Eczacılar da doktorlar kadar saygı görürler. Sağlık sektörünün önemli bir parçasını oluşturmaktadırlar. Kadınlar için de en çok tercih edilen mesleklerden biridir. Bu mesleği yapabilmek için Eczacılık Fakültelerinde 5 yıl eğitim görmelisiniz.
7- Matematik Öğretmeni

matematik öğretmenliği Sayısal bölümlerde kimya, fizik, fen bilgisi gibi birçok sayısal öğretmenliği vardır. Ancak en popüleri matematik öğretmenliği. Eğer sayısalda çok iyiyseniz ve öğretmenlik istiyorsanız matematik öğretmeni olmanızı tavsiye ederim. Eğitim Fakültelerinin 4 yıllık eğitim veren Matematik öğretmenliği bölümünden mezun olduktan sonra bu mesleği yapabilirsiniz. Devlet okuluna atanabilmek için aynı zamanda KPSS sınavından yüksek bir puan almalısınız.
8- Hemşire

hemşirelik Sağlık sektörünün en önemli mesleklerinden biri olan hemşirelik sayısal bölüm meslekleri arasındandır. Hemşirelik yüksekokulu veya Sağlık bilimleri yüksekokullarında 4 yıllık eğitimin sonunda hemşire olabilirsiniz. Daha çok kadınların tercih ettiği bir meslek olsa da son zamanlar da erkekler tarafından da yoğun olarak tercih edilmektedir.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bayanlar için sağlık bölümleri, endüstri mühendisliği, moleküler biyoloji ve genetik, mimarlık olabilir.
10 Yorumla
program yazılımcısı ol bunu yapan çok kadın olmadığından oldukça havan olur hemde maaşları çok iyi
11 Yorumla
Soran+1 yılDusunulesi ;)
Bilirsin ki en çok iş olanağı, meslek çeşitliliği sayısalda var. Senin için en çok tercih edilen, gözde sayısal bölümü mesleklerini paylaşayım hemen.
En çok tercih edilen sayısal bölümü meslekleri hangileri?
Karışık bir sıralama ile yazacağım. Sen, mesleklere odaklan lütfen.
-Tıp
-Diş hekimliği
-Biyomedikal mühendisliği
-İnşaat mühendisliği
-Endüstri mühendisliği
-Yazılım mühendisliği
-Hemşirelik
-Beslenme ve diyetetik
-Ebelik
-Eczacılık
-Matematik öğretmenliği
-Moleküler biyoloji ve genetik
-Odyoloji
-Peyzaj Mimarlığı
-Pilotaj
-Fizik tedavi ve rehabilitasyon
-Veterinerlik
-İç mimarlık
Bu sayısal bölümü meslekleri arasından hangisine ilgin, yeteneğin varsa seçebilirsin. Başarılar. :)21 Yorumla- +1 yıl
İç mimarlık eşit ağırlıkta diye biliyorum
+1 yılKadınlar için en iyi sayısal bölüm mesleklerinden birinin endüstri mühendisliği olduğunu duydum.
01 Yorumla
Soran+1 yılBilmem kadin pek duymadim
+1 yılBu zihniyetle mi seçiceksin hayatının geri kalanında yapcağın işi?
24 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka nr olmus ki simdi,? Gorus aliyorum..
- +1 yıl
En havalı en cool olan diye soruyosun önemli olan havalı olması değil sevmen ve gerçekten rahat edebilmen. Maaşı iyi olan falan desen bir nebze kabul edilir ama havalı demene tepki gösterdim
Soran+1 yılBen maasini sevdigim seyi biliyorum havaliyi da ogrenmek istiyorum
- +1 yıl
İyi öğrenmeler ama bu şekilde mutlu olamazsın
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
21
Cevap
23Cevap
Kimya Mühendisliği, Malzeme ve Metalurji Mühendisliği, Çevre Mühendisliği, Meteoroloji (hava durumu sunmayı hayal eden muhteşem kızların geldiği bölüm). Diğer Mühendislikler erkeke ağırlıklıdır fakat kadınlara çok büyük saygıları vardır. Erkekler piyasada çalışmayı seçerler çalışkan kızlara da akdemik kariyer lik önü açılır. Tbiki özel desr verme imkanı olan Matematk Fizik ve Kimya bölümleri.
00 Yorumlavalla eğer harbi sayısalcıysan (mat-fizik sayısalcısı) mühendislik en kral meslektir. ama çakma sayısalcıysan (biyoloji sayısalcısı) mecbur sağlık bölümlerine gitcen.
23 Yorumla
Soran+1 yılHimm anladim
Soran+1 yılTabi malesef var ya. Ama yani tabi dusuncem biraz daha. Fizigim kotu ama diger hepsi iyi o yuzunden gida genetik veya isletme muh. Olabilir
Mimarlık. Karışanın edenin pek olmaz işini bilirsen çok da kazanırsın
05 Yorumla
Soran+1 yılAma fazla insaat var ev var ya bayaagi doldu ya bana yapacak is kalmazsa
Soran+1 yılYa mimar olursam dis mimar olurum ama dusunuyorum
Soran+1 yılSagol cok tesekkur ederim
+1 yılMoleküler Biyoloji ve Genetik
bastan yarat ellerimi, bastan yarat gözlerimi, tanrım beni bastan06 Yorumla
Soran+1 yılNiye okumak istermiydin? Bnde seviyorum ama turkiyede gelecegi yok diye duydum
- +1 yıl
ben daha cok gırgırına söylemiştim :D bnde sayısal zeka yok mat1 desen tamamda mat2 fen girince devreye yok gerisi :D ama geleceğin mesleklerinden diye okudum dydum
Soran+1 yılOyle mi bakarim hayirlisi olsun bnde hpsini yapabiliyorumda fizik olduruyo bni
- +1 yıl
kafan mı iyi la :D biyoloji mezunuyum :D organ yapmıyoruz biz... genetik hasarları onarma var ve o da pahalı ve riskli.. olumlu sonuçta vermiyor pek bizlerde... genelde tüp bebek uygulamalarında umut. mesela kişi ilerde şeker hastası olacak. genlerinde var. onu önlemek için hasarlı geni gen terapisi yöntemiyle tedavi edebiliyoruz durum biraz karmaşık biraz farklı boyutta. :D
biyonik kol bacak gibi organların yapımı var zaten ama bambaşka bir dünya rüyanda görürsün diyebilirim sana :) - +1 yıl
:D :) haklısındır hocam ben cem yılmazın espirisini yapmstım :D
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 583 cevap paylaştı. Tıp ve diş hekimligi. ya da yüksek bir unide mühendislik.
00 YorumlaSayısalcıyım ve MF 3 alanından tıp çekmek istiyorum bence gayet cool bir bayan içi😊😨
00 Yorumla
+1 yılÖğretmenlik tam kadınlara göre bir meslek diye düşünüyorum
00 YorumlaEn güzel bölüm sorarak değil severek seçtiğin bölümdür.
00 Yorumlaen rahatı doktorluk, radyoloji yaparsın bir de uzmanlığını miss
03 Yorumla
Soran+1 yılCok uzun. Nobet var
- +1 yıl
nöbetsiz bölüm seçicen işte, ben iğrenmesem doktor olurdum. mühendis olduğuma pişman değilim ama kadınlar pek yatkın olmuyorlar bizim mesleğe, doktorlara göre çalışma koşulları daha ağır çoğu alanda. yani içinde bulunduğun fiziksel ortamdan bahsediyorum.
uzunluğa gelince hayat da uzun ;)
Soran+1 yılHimm peki dusuncem bunu da ilgimi cekti :)
+1 yılMF-4 : Endüstri Mühendisliği ve Mimarlık ^^
MF-3 : Zaten bu bölümler sırf kızlar okusun diye yapılmış ^^02 Yorumla
Soran+1 yılMimarlik cok. İyo ama fazla insaat var ya yapicak is kalmazsa
- +1 yıl
O zaman MF-3 Alanı. Kesinlikle bitmez ^^
+1 yılen cool meslek basketbolculuktur... bayanda yapabilir :)
03 Yorumla
Soran+1 yılMeslek yanindada yapilabilir
- +1 yıl
doğru
sayısal en cool meslek soru zor ama doktorluk olabilirmi.
Soran+1 yılTabi olabilir
+1 yıl#Kızların olmadığı bir bölümdür bir sen olursun :D
#Nükleer Enerji, Mekatronik falan filan00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSayisalda hiçbir bölümü cool bulmuyorum. Sinema televizyon okuyanları kıskanıyorum daha çok.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılgüvencesi olan, açıkta kalmayacağın kesin olan tek yer tıp.
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet saglik hic bitmiyor
Gizli Üye(30-35)+1 yılDoktor, ya da sayısal bir ders öğretmenliği. Ama en iyisi doktorluk, şahsen ben onu istiyorum. :D
01 Yorumla
Soran+1 yılHimm peki tesekkurler
Ben gemi inşaa okuyorum ve kadınlara yat dizayn bölümünün yakıştığını düşünüyorum.
00 YorumlaFizik Tedavi ve Rehabilitasyon tabi ki:)
11 Yorumla
Soran+1 yılAma zevkli gelmiyor bana
Sen evlen en cool u bu olur Senin bu kafayla
00 Yorumlamühendislik ama rusyada :)
02 Yorumla
Soran+1 yılAahah o nerden cikti
ıngılızce matematık ;)
00 Yorumla
+1 yılmatematik bilgisayar.
02 Yorumla
Soran+1 yılOlabilir bakicam
- +1 yıl
osman gazi. bin kere şükür ediyrum okduğum 4. üniversite ve kesinlikle oku.
nano teknoloji mühendisliği :D adı bile havalı :D
02 Yorumla
Soran+1 yılHimm degisik ne os yapiyolar acaba
Böyle saçma bir meslek seçimi olamaz.
10 Yorumla
+1 yılElektrik-Elektronik Mühendisliği tabiki de
00 YorumlaMatematik öğretmenliği
02 Yorumla
Soran+1 yılAynn oda iyi ama muh. Nasil?
Bence mekatronik muhendisligi
01 Yorumla
Soran+1 yılİlk defa duydum. d
Gizli Üye(36-45)+1 yılmakine müh. okulda bulunmaz hint kumaşı olursun :)
00 Yorumla
+1 yılElektrik elektronik muhendisligi ohh mis
00 Yorumla
+1 yılBence gida muhendisligi
02 Yorumla
Soran+1 yılOlabilir
- +1 yıl
biraz dertlesebilirmiyiz?
+1 yılTıp veya Hemşirelik.
03 Yorumla
Soran+1 yılNobeti cok oluyo
- +1 yıl
en garantisi bu yani benim kafam sayısala bassa bunlara puanım yetiyosa bunları tercih ederdim.
Soran+1 yılHimm peki tesekkurler
+1 yılmimarlık
02 Yorumla
Soran+1 yılYa dedigim gibi cok insaat yapiyorlar ya caliscak yer kalmazsa
- +1 yıl
:) sende park bahçe yap hayvanlar için park yap
konuya apartman olarak bakma
ne dedim bilmiyom sen beni dinleme boşver beni
Doktor tabiki
01 Yorumla
Soran+1 yılNobetler :/
+1 yılMühendis
04 Yorumla
Soran+1 yılHangisi
- +1 yıl
Hepsi iyi ama gıda mühendisliği daha bir iyi gibi
Soran+1 yılHii ayneen genetik. Muh. De iyi
- +1 yıl
Deniz mühendisliği falan bayağı havalı
Gizli Üye(25-29)+1 yılnükleer atom kuantum fizikçisi
00 YorumlaMühendislik <3
03 Yorumla
Soran+1 yılNeden? Kizlar var mi. Orada ve hngi muh?
Soran+1 yılAhahah peki
Gizli Üye(25-29)+1 yılGarantisi olan meslekleri araştırmalısın.
00 Yorumlatıp bnce
00 Yorumla
+1 yılvergi kaçakçılığı
00 Yorumla
+1 yılmimarlık
03 Yorumla
Soran+1 yılAma fazla ev var yer kalmazsa ev dikecek? Ya issiz kalirsam
- +1 yıl
saçmalama kızz
Soran+1 yılAma oyle degil miii
+1 yıltıp tabıkı :D
02 Yorumla
Soran+1 yılNobet :/
- +1 yıl
oho nöbet dedı hemen :D yanı bu kadar bılıncsız yaklasmayalm :D
TıpMimarlık
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 697 cevap paylaştı.
+1 yılMatematik öğretmen i
00 Yorumla Matematik
03 Yorumla
Soran+1 yılOlabilir
Soran+1 yılEvet onu cok seviyorum muh.
+1 yılDiş hekimliği
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi