Gizli Üye(30-35)+1 yılDijitalleşme konusunda katılıyorum. Örnek son 5 senedir kamuda sertifikalı e imzaya geçildi. Eskiden bir yazı çıkardı onu personel yazar imzaya hazırlar amirine götürürdü, amiri paraflar müdürüne götürürdü oradan imza çıkar evrak kuryesine verilir araba çıkar sonra da karlı tarafa götürülürdü. Şimdi sistemden yazı yazılıyor tek tuşla imzalar atılıp anında karşı kuruma düşüyor. Ne şöföre ihtiyaç var ne evrak kuryesine teknoloji güzel bir şey ama istihdamı da azaltıyor.
01 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılHersey degisim ve gelisimle yuvarlanarak gidiyor. ama eski caglardan beri öğretmenlik her zaman ihtiyac duyulan bir meslek grubu olmustur. ilerde belki alanlari degisir konulari degisir hatta isimleri bile degisebilir ama birinin digerine bir bilgiyi aktarma gerekliligi hep olacaktir. bir dediginiz gibi 1000 ogrenci ayni anda ders gorebilir ama bir ogretmen ilgilenemez verim duser. ogretmen hangi biriyle ilgilensin
13 Yorumla- +1 yıl
Evet muhtemelen ragbet azalir. aslinda su cagda egitimciye gerek bile yok isteyene her bilgi acik ve ulaşılabilir. herkes ihtiyaci olana ulasabilir
Bazi seyler yüzyüze olmadan olmaz
Bu kadar teknolojiyi şırnağa erzurumun köyüne götüremiyoruz
Hem dedigin gibi iyi olsaydi bütün avrupa ülkeleri coktan bu sistemi benimsemişti
Altyapisi cok pahali ama getirisi olmayan bir düşünce
Kısaca çöp02 Yorumla- +1 yıl
Hiç de öyle değil. Valla öyle anlatımlı online kurslar varki ben kodlama öğrendim. Öğretmen anlattığında öğrenememiştim. Yüzyüze olmasına gerek yok. Hem videoyu istediğin zaman geriye sar tekrar izle her şey mümkün hocayı geri de saramıyosun :-D konuyu anlattı geçti tamam videoda daha etkili öğreniliyor
+1 yıldijitalleşme için belli bir gelir seviyesine ulaşmak şart ve Türkiye bu konuda yetersiz ayrıca okul sadece eğitim öğretim için değil sosyalleşme özgüven iletişim vs konularda da katkı sağlıyor
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
16Cevap
Öğretmenlik öğrenciye sadece ders anlatmaktan ibaret değildir. 1 öğretmenin milyonlarca insana aynı anda ulaşabilmesi ders anlattığı anlamaına gelmez. Öğretmen öğrenciye dokunandır. Ondaki potansiyeli gören, eksiğini tamamlayan, yorulduğunu anlayan, öğrendiğini ilerlediğini görendir. Öğretmen bir çocuğun hayalini şekillendiren heykeltraştır.
32 YorumlaEğitimi sadece bilgi almak olarak düşünürsek yanılırız. Bir çocuğun öğretmeniyle duygusal bir bağı da vardır. 1 öğretmen 1000 öğrenciyle bu bağı kuramaz. Öğretmenini sevdiğimiz dersi daha iyi anladığımızı, daha çok çalıştığımızı hatırlıyorum mesela. Ticari açıdan bakarsan haklısın, fakat eğitimde ticarete karşıyım. Muhtemelen ileride dediğin gibi olur ve fakirler 1000 kişi 1 öğretmenden ders alırken, zenginler birebir ders alır :)
10 Yorumla
+1 yılİşte şimdi damarıma bastın ozianne. Öğretmenlere laf ettirmem. Çünkü ben de bir öğretmenim ve öğretmenlik meşalesinin sonsuza kadar yanacağına dair şüphem yoktur. Öğretmen her yerdedir.
21 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılTürkiye o dijitalleşmeye ve uzaktan öğretiöe zor geçer. Ama çok uzun vadeli düşünürsek evet günün birinde öğretim tam olarak ona dönebilir ki daha iyi de. Bu uzaktan eğitim kadar faydalı eğitim aldığım bir dönem olmadı. Ama türkiyede bölümler kontenjanlar pek de ihtiyaca göre açılmıyor ki, hangi program ihtiyaç kadar açılmış ki öğretmenliği tartışıyoruz? İşin o kısmını sorgulamak o yüzden yersiz.
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 667 cevap paylaştı.
+1 yılÖğretmenlik mesleği tüm zamanların mesleğidir zira her tür meslek grubunu eğiten yine bir öğretmen vardır mutlaka.
22 Yorumla- +1 yıl
Yaşa be.
+1 yılDoğru düşünüyorsun yapay zeka denen bir olay var öğretmenlik cok sacma bir meslek olacak sadece cok muhim bazı konularda kritik olayların öğretmeni olabilir
05 Yorumla- +1 yıl
Ya sana birsey sorcam ben bir ara müsait olunca gel
- +1 yıl
Yapay zeka yazılım falan robotlaşma meslekleri elimizden alıyor
- +1 yıl
İnsan gucu ihtıyac olmaktan cıkıyor
Eğer uzaktan eğitim sistemi kabul edilirse öğretmenler de azalır tabi. Ama okullar var olmaya da devam edecek tabi, ama uzaktan eğitim tercih edilebilir olmalı.
00 Yorumla
+1 yılÖğretmenlik mesleğinin biteceğini sanmıyorum online ders verimli olmuyor. Öğretmenin sana kattıklarını yüz yüze olunca anlıyorsun ancak
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılAksini iddia edenlerin hepsi öğretmen olan, öğretmenlik okuyanlardir ama artık herşey dijital korona sonrası öğretmenligin çok az kalan kıymeti komple bitecektir yani artık bunu anlamak çok zor olmasa gerek..
00 Yorumla600 tane millet vekilininde fazla olduğunu düşünüyorum.
02 YorumlaEn fazla emekli olur her ay garanti para maaş alırsın belirli bir standartın olur fazlasını bekleme
00 YorumlaGelecegi yok ama yipranma haklari var 25 sene calis emekli ol. Sgk llanda olemk
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKesinlikle digidigitalleşen dünyada öğretmenlik mesleği gerçekten bi kambur gibi
10 Yorumla
+1 yılİnsanların geleneksel eğitimi bırakacağını zannetmiyorum. Okula gitmek sosyalleştiriyor.
13 Yorumla- +1 yıl
Senin o dediğin anca İsviçre de veya Bae de olur.
- +1 yıl
Alım gücünün aşırı artması lazım. Kişi başına düşen milli gelir artsa bile enflasyon da ufak ufak artıyor. Daha doğrusu yaşam gereçleri diyeyim enflasyon artmasa bile. Futuristik Arap ülkeleriyle birkaç avrupa ülkesinden hariç yapn olmaz sanırım. Veya Honkkong ya da singapur.
Gizli Üye(36-45)+1 yılSenin gibi bir beyin (!) yetişecekse öğretmen değil de başka bir alan eğitimi açılmalı :)
00 Yorumla'Digital' den sonrasını okumadım. Öyledir
00 Yorumla
+1 yılSen öyle san
12 Yorumla- +1 yıl
Meb de memurum işimi bana anlatma istersen
+1 yılHani gidiyordun
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 490 cevap paylaştı.
+1 yılMantikli
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAynen ögretmen olarak kstiliyorum sana 😊
00 Yorumla
+1 yılTartışılır
01 Yorumla- +1 yıl
Özelden konuşmak ister misin
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası