okulu bayadır bıraktım geçen açığa kaydoldum artık açıktan okuyorum ama pek okumak sayılmıyor nasıl iyi bi hayat kurulur hangi iş kolay ve güzel para getirir ne yapmak lazım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Öncelikle şunu söyleyeyim; İş bulmak günümüzde üniversite okuyanlar için bile çok zorken, üniversite okumadan iş bulmaya çalışmak çok daha zor. Eskiden olsa rahatlıkla sanayide çalışırdın, marangoz atölyesi vs. açardın, esnaflığa atılabilirdin ama artık günümüzde bu işlerle geçim elde etmek de çok zor. Sana yeni nesil iş fikirleri önerebilirim. Dijital becerilerini geliştirirsen güzel gelirler elde edebilirsin.
- E-ticaret sitesi kurabilirsin. (Sermaye şart.)
- Blog açıp, SEO çalışması yaparak ilerleyebilirsin.
- Drop shipping yapabilirsin.
- YouTuberlığı deneyebilirsin.
Umarım hayalindeki işi yapar ve güzel gelirler elde edersin. :)
93 Yorumla- +1 yıl
Süper öneriler! <3 Yeni nesil iş fikirleri günümüzde çok kıymetli. Gelişimin sınırı yok, çok güzel gelirler elde edilebilir. Kesinlikle değerlendirilmeli. :D
- +1 yıl
Sanayideki o dukkanlar hepimizden fazla kazaniyor :) adamlat burunlarindan kil aldirmiyo, 30 dk ugrasip 200 lira isciligi geciriyolar valla :)
En İyi Cevaplar
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,1b cevap paylaştı. Açık ya da örgün bir kere kesinlikle üniversite mezunu olunması gerektiğini düşünüyorum.. Neden mi. Öncelikle aldığınız her ders akademik anlamda sizi birşeyler katar. Olaylara ve durumlara bakış açınızı geliştirir. Olur da karşınıza bir firsat çıktığında universite mezunu olmanız gerekiyorsa o fırsatı kaçırmamanız için faydalı olur. Fırsatları kovalamak gerekir ama bazen durdugunuz yerde fırsat size geldiğinde ona hazır olmanız gerekebilir.
Diyelim ki gene de birşeyler ters gitti üniversite mezunu olamadınız. Mutlaka bol bol kitap okuyun, yapabilirseniz yabancı dil öğrenmeye çalışın.
Hangi işe başlarsanız ya da size hangi meslek uygunsa mutlaka ilerleyebileceginiz bir meslek olsun. Ve ileride işin uzmani olduğunuzda kendi işinizi acabilmeniz büyük bir avantaj sağlar. Örneğin kuaför, aşçılık, bilgisayar ve elektronik, v. b. meslekler ilk aklıma gelenler..
Sadece güzel çay demlediği için çay ocağı açıp evini arabasını alan emekçiler biliyorum:)
Ilerlenilmeyen hep sabi kalınan işleri ise ben uygun bulmuyorum.23 Yorumla- +1 yıl
Çok güzel tavsiyeler, kesinlikle kulak verilmeli. :D
Üniversite okumak bizi hem kişisel ve sosyal anlamda hem de akademik anlamda geliştirir. Üniversite, alınması gereken bir hayat tecrübesidir. Üniversite okunmazsa da dediğin gibi, bol bol kitap okunmalı. Kişi, kendini geliştirmeyi hedeflemeli. Zamanla elbet gerisi gelir. :)
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,4b cevap paylaştı. Öncelikle diploma bir etiket ve şu an ihtiyaç duymasan da bir gün gelir bu fikirde olmazsın ve ihtiyacın oluverir. O zaman da geç kalmış olabilirsin. Sen bir yandan açıktan da olsa diplomanı almaya bak. Açık veya uzaktan dendi ama üniversitelerin hepsi son 1 yıldır uzaktan ve ne zaman aktif olacağı da belli değil.
Iyi bir iş ile iyi para kazanmak farklı şeyler. Bir mesleği belki 30 sene yapacaksın, o yüzden seveceğin ve mutlu edecek işi yapmalısın. Bu dönemde iyi işe girmek için sağlam torpile de ihtiyaç var. Böyle bir imkanın varsa pekala lisans mezunu birinin bile üstünde yer alabilirsin! Bu yoksa şansının da olması lazım. İyi bir girişimci isen, bir fabrika bile kurup binlerce lisans mezununu çalıştırabilirsin!22 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle haklısın!
İyi bir meslek sahibi olmak için öncelikle mental olarak hazır olmak çok önemli. İyi bir iş bulmak isteniyor ama hangi işleri yapabilirsin, hangi işler senin tutkun vs. bunlar hep değerlendirilmeli. Sonra harekete geçilmeli, asla pes etmeden hedef uğruna ilerlenmeli. Bir hedef uğruna çabalayınca, gerisi er geç geliyor. :D
Okumak sadece iş bulmak için yapılan bir şey değil ki. Bizim toplumda bu çok yanlış anlaşılmış bir durum.
Okumazsın ama bir yerde çırak olarak çalışıp bir meslek öğrenir sonra da kendi işini kurar ve çok para kazanabilirsin.
Ama okul sana vizyon katar, farklı sosyal ortamlara girip değişik insanlarla tanıştıkça bakış açın genişler. Okuduğun kitaplar düşünce yapını geliştirir ki üniversiteye gitmesen de mutlaka hergün kitap okumalısın.
Üniversite okumadan iş kurup zenin olmuş insanlar var, Ali Ağaoğlu, İbrahim Tatlıses vs... Onların ki gibi bir hayatı sevebileceksen okumadan devam edebilirsin.20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
26
Cevap
40Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılOkumadan olmuyor. Hatta gunumuzde onlisans/lisans diplomasi bile yetmiyor. Yuksek lisans, dil ogrenmek, cesitli kurslardan sertifikalar almak gerekiyor. Ama yurtdisinda egitim görüp burda cok iyi yerlere gelebilirsin. Bizde yabanci hayranligi var malum. Kuzenim almanyadaydi. Orda dogdu büyüdü. Dogru duzgun okuyamadi orda. Burda Şu an bir okulda almanca ogretmenligi yapiyor ayda 4-5 bin lira aliyor. Burda almanca ogretmenligi ya da alman dili edebiyati okusan yine aninda iş bulamazsin. Bizimkilere yabanci yerlerden olmak, ordan sertifika ya da diploma almak gerek. Kiz sinava girmis bile olsa ana dili gibi almanca biliyordu sonuc olarak. 4-5 yil alman dili edebiyati okuman bizimkilere bir sey ifade etmiyor malesef. Bu gozler ingiltere de okuyup, diploma sahibi olan birine karşı/hacettepeden mezun olup, yuksek lisans yapmis birine tercih edildigini gördü. Firsati olan yurtdisinda okusun ya da sertifika falan alsin. Burdaki en iyi okuldan emzun olman, derece ile mezun olman bile önemli degil çünkü. Sonra yurtdışında oku deyince bana kiziyorlar. Abi gorunen koy kilavuz istemiyor. Sen hacettepeden mezun biri yerine ingilteredekini tercih edersen bu millet daha cok goc verir. Orda yasamak istemese bile burda is yapabilmek icin millet yabanci sertifika/diploma arar oldu.
31 YorumlaBiraz mantıklı düşün. Ekmek aslanın kursağında. Oku veya okuma hiçbir yerde parayı kolay kazanamazsın. Hayal dünyandan çık. Yasadışı bir şey yaparsan ya da hak yersen orası ayrı mesele
81 Yorumla- +1 yıl
yasa dışı birşey yapacam demiyorum zaten ne yapmam gerek bilmiyorum ne yapsam iyidir parası iyi olsun yeter iş önemsiz
+1 yılBen aileme destek olmak içi supermarketlerde üniversite okurken çalışıyordum. Sonra kariyer basamaklarını 3 er 5 er atlamaya başladım. Üniversite okumak var , okumak var. Belli başlı üniversitelerde okumayacaksan ya da Tıp vs gibi bir bölüm okumayacaksan hiç okuma gidip kendine sevebileceğin bir meslek edin ve asla kısa yoldan para vurmaya çalışmak gibi salakça bir macera arama. Üniversiteyi salıp iş hayatına atıldım ve okulu bitiren arkadaşlarım bana iş sorar hale gelmişlerdi , hala da öyleler gerçi :D Sakın sıradan bir adam olma, ekstrem ve sıradışı ol. Rutinlerin dışına çık ve benim gibi yapılamayacak bir şeyi başar !
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılÜniversite okumak iyi bir iş sahibi olacağın anlamına gelmiyor ki =)) Özellikle ülkemizde liyakate değil itaate önem verildiği için eğer en prestijli okullardan birinden çok iyi bir puanla mezun olup kendini kanıtlamadıysan kesinlikle iyi bir iş sahibi olamazsın... Güreşçi isen milletvekilliğin varsa üniversite mezunu bile olmadan bir kamu bankasının yönetim kurulundan 4. ballı kaymaklı maaşını alabilirsin...
20 Yorumla Öncelikle sizlere tavsiyem gençlerin desteklendiği iş başı programlara kayıt olmanız. Bu program sonucunda sizlere sertifika veriliyor ve iş bulma garantiniz çok yüksek oluyor.
33 Yorumla- +1 yıl
Bu program nedir ilk kez duydumda 🙄
- +1 yıl
Rez
- +1 yıl
www.iskur.gov.tr/.../isbasi-egitim-programlari
@Neveaşıkbiri
@TheHilarious
burada detaylı anlatım var :)
+1 yılKendi işletmeni açarsın.
Çiğköfteci , internet kafe , bilgisayar ekipmanları dükkanı gibi küçük işletmelerle başlarsın.
Zamanla şubeler açar büyürsün.
Veya fabrikaya girer bir işi öğrenirsin , o işle alakalı şirket kurarsın.
Veya şeyi önerebilirim , geç kaldın mı bilmiyorum ama bir kuyumcunun yanına çırak olarak işe girebilirsin.
İşi öğrenince kuyumcu dükkanı açarsın , çok kazananları var. Lüks evi arabası olan baya kuyumcular var.10 YorumlaBabandan kalan yüklü bir mirasın yoksa eğer iş kurabileceğini sanmıyorum özellikle şu dönemde
51 Yorumla- +1 yıl
valla hiçbirşey yok
+1 yılÜzülme dert değil bende geçen yıl okulu bıraktım ve aöf e kayıt oldum birçok örgüne göre eğitimi çok daha kaliteli açık öğretim diye küçümseyenlere sen bakma onlar açık öğretimin zorluklarını bilmiyorlar iş konusuna gelince iş arayana iş çok internetten falan iş bak ya da maddi durumun iyiyse dükkan ofis vs açabilirsin okuduğun bölümle alakalı bu arada tüm okullar açık öğretim oldu artık pandemi yüzünden 😂
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıl💡 e üye olarak ve padişahım çok yaşa diyerek iyi bir iş sahibi olabilirsin ama tabii bunu gururuna yedirebilirsen ve haliyle haram yemeyi göze alabilirsen yap yaani ✔ 😊😊
21 Yorumla- +1 yıl
allah korusun açlıktan ölmek tercihimdir
+1 yılBazı akademiler var oralara kayıt yaptırıp sertifika alarak kendi iş yerini açabilir ya da başkalarının yanında çalışabilirsin. Ben estetisyenlik istiyordum, araştırmalarım sonucu Maya Akademi'yi buldum ve pandemi sonrası kayıt yaptırmayı düşünüyorum. Sen de ilgi alanlarına göre bu tarz bir yere kayıt yaptırabilirsin.
00 YorumlaGirişimci olucaksın ya da varını yoğunu bitcoine yatırıcaksın.
Bu ülkede başka türlü zengin olmak zor.
En kolayından Ebay, Etsy, Amazon, n11, Trendyol gibi yerlerde belli Bir sermaye ile Dropshipping yapmak veya Amazon dan FBA satış ile uğraşıcaksın.
( Çin'den al Amerika'ya Amazon depolarına gönder sat)00 Yorumla
+1 yılÜniversite okumak malesef birkaç meslek grubu hariç pek farketmiyor zaten artık. Sermaye olduktan sonra kendi işin olabilir ama ben pandemi ve gelişen teknoloji sayesinde yazılım ve dijital konulara yönelmeni tavsiye ederim. Eğer bilgisayarın varsa iyi bir fikirle iş kurabilirsin. Başta zor ama yazılımını geliştirirsen mobil oyun bile yapabilirsin.
00 YorumlaHayatta ya at olursun ya da jokey karar seçimlerde gizli herkes jokey olmak ister ama jokey olmak içinde kuru kuru çalışmadan okumadan emek vermeden bilgi sahibi olmadan da olmaz tabi birde insanlar plan yapar kader de bu olanlara gülermiş diyim zor zamanlar ALLAH hepimize kolaylıklar ihsan eylesin Aminn
00 Yorumla
+1 yılBitirir bitirmez iş garantisi veren 1 yıllık kurslar var özel bunları değerlendirebilirsin..
Tabii maddi durumun iyi ise değil ise ben sana lise bittikten sonra ortaöğretim kpss, ye gir derim atanmak o kadar zor değil ortaöğretimde atandıktan sonra aöften dört yıllık bir bölüm okur maaşını ve görev yerini değiştirirsin.00 Yorumla
+1 yılNet söylüyorum, okumak değil ticaret seni iyi iş sahibi yapar. Yoksa Robert Downey Junior şöyle demiş;
- Her ay başında size ödenen para, hayallerinizden vazgeçmek için bir rüşvettir.
Özetle hayallerinizden vazgeçer ve başkasının hayalini yüceltirsiniz kendi işinizin patronu olmazsanız.00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 562 cevap paylaştı.
+1 yılAslinda bu bölüme bağli bi çok üni mezununa ne yapıyorsun diyince ya çalışmıyor ya da kpssye hazırlanıyor bilmem kaçıncı defa kpss sınavına giriyor bu bölümle alakalı sağlık okuyan insan açıkta kalmaz
10 Yorumla
+1 yılGece klubu isletebilirsin
Ancak onun da mafyasi var
Topuguna sikarlar
Diyim de11 Yorumla- +1 yıl
DSIOUSIDFBNIOSDNGIOANEGFASF
+1 yılAynı durum bende de askerde kalmayı düşünüyorum 6 k maaş.
12 Yorumla- +1 yıl
ben asker olurum çok sevdiğim bir meslek
- +1 yıl
Valla düşündüğün gibi değil kolay değil disiplin hep nöbet falan savasmicaksin belki hiçbir zaman.
+1 yılÜniversite okuyarak da iyi iş sahibi olunamaz. Bir sürü bölüm var ama kadro yok mesela. Geçen biri yazmış 3 üni okudum 7 üni okudum. Oku oku nereye kadar kendini geliştirmedikten sonra. Genel olarak söylüyorum yani. Bence üni okumalısın ancak kendini geliştirerek, ne yapmak istediğine karar ver önce. Babadan kalan bir dükkanın mesleğin yoksa okuman şart. Laf olsun diye değil. Geeçekten sevebileceğin bir mesleğin okulunu okumalısın.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBabadan, dededen kalma bir köyde tarlan arazi varsa değerlendir. Çiftçilik ve hayvancılık düzgün yaptığın zaman iyi kazandıran meslekler toplum hor görüyor biraz ama çiftçiler mühendislerden bile iyi kazanıyor.
Bak köylüyle çiftçiyi karıştırma ama köylü cahildir eğitimsiz babadan görme yöntemlerle toprağı düzgün işleyemez, çiftçi eğitimli toprağı nasıl işliceğini bilir elindekini en verimli şekilde kullanır.00 Yorumla
+1 yılValla mavi yaka işçi olursun.. . Başka da lise mezun kpss sınavlarına girersin... Başka da orda burda torpilin var ise anca işler.
10 Yorumla
+1 yılYouTube işleri olabilir e ticaret ve bilgisar işleri yani yazılım vs de kendini geliştirirsen olabilir kuaförler de iyi kazanıyor
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 497 cevap paylaştı. Sermayen ve orijinal bir fikrin olur, ticarete atılırsın. Ondan sonra Allah yürü ya kulum derse ne âlâ..
10 YorumlaTorbacı olabilirsin, Gasp idare eder, Ama sağlam Hırsız olacaksan Milletvekilliği dnemelisin
11 Yorumla- +1 yıl
ASDASDSAFASFAFASF
+1 yıl"Hangi iş kolay?"
Prestij, özgüven, mental rahatlık , toplumsal faydayı gözetiyorsanız, evvela bakış açınızı değiştirmeniz şart.21 Yorumla- +1 yıl
ya hangi iş kolay değil onu öylesine yazdım yani aşırı zor olsa da umrumda olmaz 20 saat çalışsam bile sorun yok ama parası iyi olsun yani bi ev araç alabileyim yeterli
Okulu aciktan bitir orgundende bitirsen degismiyir YINE ISSIZSIN
10 Yorumla
+1 yılOlunuyor 3 sektor degistirdim lise mezunu olarak. 3 sektorun en ust seviyelerine ciktim ama skldm biraktim. Elime geldikce ittim elimin tersiyle. 4 ulke gezdim 2 ulkede yasayip calistim. Sans var ama kullanabilene 😀 ne mezun oldugunuz onemli degil gbi artk ama yinede siz okuyun uni.
11 Yorumla- +1 yıl
Hangi pozisyonlarda çalıştınız? Yaşınız doğruysa bunların hepsini 5 yıl içinde başarmış olmalısınız..
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 655 cevap paylaştı.
+1 yılAcun
Reynmen
Danla Bilic
gibi birçok okul okumamış parayı bulan var sende çalıştır kafanı10 Yorumla Universite okuyanlarda cok iyi is sahibi olamiyor, iş arayan unili de cok.
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 1b cevap paylaştı. Ticarete atılarak, mesela Ali Ağaoğlu lise son sınıf öğrenimi ticarete atılması ile bırakmıştır ve şu an Türkiye'nin sayılı zenginleri arasında yer alıyor.
00 Yorumla
+1 yılbanka ya da kuyumcu soy.
dün gördüm, adam 1 milyon dolar çalmış kuyumcudan. miss.. rte maskesi takarak ironik bir mesajda verebilirsin.10 Yorumla
+1 yılSite yapabilirsin parası çok diye duydum ya da oyunculuk
12 Yorumla- +1 yıl
site içinde para lazım bedava yapılmıyor
- +1 yıl
Yoo html ve css kullanırsın çok güzel de yaparsın para gerekmiyor
Zamanında “Babası sanayiye vermiş” diye küçümsediğimiz o çocuklar varya, millet üni okumaya çalışırken, iş adamı olmuş 😂 okumaktan çok, zanaat önemli..
20 Yorumla
+1 yılBiz boşuna mı okuma derdindeyiz kanka bi siz zekisiniz
019 Yorumla- +1 yıl
zeki olan insan okumaz zaten biz zekiyiz siz gerizekalısınız aklın olsa sende bırakırsın boşuna zaman kaybı
- +1 yıl
Okuyacagım meslek sonucu seni ileride yanima isci olarak alabilirim bak
- +1 yıl
bende yurtdışına gider çalışır seni zengin olur sana hava atabilirim yurtdışında herangi bi cafede falan saatlik 15 dolar civarı veriyorlar günlük ortalama 150 200 dolar kazanırsak bunu 3 yıla çarparsak türkiye ye gelip bozdurursak o zaman görürsün türkiyede eğitimde iş te boş yurtdışına gidip çalışıp türkiye ye gelmek 2 3 yıla inssanı ev iş araba sahibi yapar
- +1 yıl
Bak sen yurtdışına gidip bir kafede çalışabilirsin ama ben sağlam bir meslek edinip aylık 15 20 bin dolar alabilirim. Sen buraya göre zengin olursun ben ortalamaya göre.
- +1 yıl
Kim 15 20 bin dolar maaş alıyor ki sen alican
- +1 yıl
Bu soruyu paylaşan kişi garsonluk yaparak baya zengin olacağını düşünüyor. Ben Türkiye'de okuyarak yurtdışına çıkarsam çok daha iyi maaşlar dahi alabilirim zaten? Burada okul okuyanı salak gibi görmüş de ikimiz de cıkalım bakalım yurtdışına kim daha zengin oluyor😉
- +1 yıl
15 20 bin doları Turkiyede maaş olarak kime vermişler ki sana versinler. MITyi 3. olarak bitirmiş bir makina mühendisi bile o kadar maaş almıyor
- +1 yıl
@GtaViceCity Amerika diyoruz?
- +1 yıl
Ben ne diyorum Antalya mi?
- +1 yıl
Türkiye'de maaş diyorsun kardeşim sorunlu musun sen?
- +1 yıl
Zaten Amerikada vermedikleri için Türkiyede verirler mi diyorum
- +1 yıl
Ya aga sen özellikle mi böyle yaratıldın
- +1 yıl
MITden mezun olmanin bile o maaşı almaya yetmediği dünyada Türkiyede ilk 100e giremeyen üniversiteler bütününden birinden mezun olunca o maaşı alacağını düşünmenin saçmalığını anlattım ama anlamak istemiyorsun sanırım
- +1 yıl
Türkiye'de üniversite bitirip gitmeyeceksin direkt. Önce kendini yurtdışında geliştirmen lazım. Ama saati 15 dolara garson oluyorsan aylık 20 30 bin doları iyi bir işe sahip olan birisi çok basit. Kaldı ki okul okumak salaklık değil o üniversitelere girmek hic kolay değil. 2.2 yi yapamayan adam tabi okul okumayı gereksiz görür
- +1 yıl
MİTYİ 3. lukle bitiren bile senin dediğin parayi almıyor diyoruz ne yurtdışısı ya
- +1 yıl
Ya ablam sen biraz slaksın anlaşıldı
- +1 yıl
15-20 bin dolar maaş alacağını sanan mi söylüyor bunu hem de ne kadar saçma düşündüğünü örnek vererek gözüne gözüne soktuğum halde
- +1 yıl
Adam Amerika'ya gidip saati 15 dolardan garsonluk yapmayı düşünüyor a*k
- +1 yıl
12 saat calisip Türkiyede aylık 300 dolar almaktan iyidir , ülkenin yarısı aylık 300 dolar alıyor
+1 yılElinde bir mesleğin olmalı ya da başkasının yanında çıraklık olarak çalışıp o işi öğrenmeye çalışabilin.
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 1,2b cevap paylaştı. Uzaktan da olsa bir diploman olsun bence.
Starbuck, lcw waiki gibi yerler mezuniyet aramaz.
Uzun süreli girersin geliştikçe de yönetici kadrosuna atanırsın.00 Yorumla
+1 yılBu zamanda okul okumak sacmalik zaten. Hangi işi yaparsanız yapın, azimli, dürüst, güler yüzlü ve düzenli yaparsanız başarılı olursunuz.
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 619 cevap paylaştı.
+1 yılBol bol sertifika al. Duruma göre biraz zor işlerde çalışakoy.
00 Yorumla
+1 yılÜniversite okuyup iyi iş sahibi olan kaç insan var. İyi işten ne kastediyorsun
00 Yorumla
+1 yılÖyle üniversite siz okumadan daha iyı bir meslek sahibi olunmak kulağa acayip geliyor?🤔
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılPendik sanayide ustayım motorcuyum aylık 30.000 net
19 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAma cıraklık vaktin gecti okumana bak benim kuzenlerimin cogu çok çok iyi yerlerde ama genede birilerine boyun büküyor ama bizim işde o yok adama uyuz olduysan yürü kardeşim bitti
- +1 yıl
çıraklık vakit mi olur yani kaçtan sonra geçiyor?
Cevap sahibi+1 yılYa kanka en az 12 yaşında başlamalıydın 18 19 isen söylenen laflar zoruna gider
Cevap sahibi+1 yılBu arada gene sanayici olmak istiyorsan göçükçü olabilirsin tertemiz iş aşırı parası var eniştem maslakts göçükçü yemin ederim 7 tane evi var boluda
- +1 yıl
geçti giti sanayi işi o zaman valla laf yemek olmaz insanın gururuna dokunur ben dalarım adama direkrt biraz para kazansam kendi iş yerimi açsam tamamdır göçükçü denerim güzel para varsa biriktirir borç ta alır bi iş yeri birşeyler açarım galerici kuyumcu cafe falan filan açarım tutarsa tamamdır tutmazsa intahar ederim DJDSNJNFJSDFJKDSF
Cevap sahibi+1 yılİntiharı düşünme kanka işşizsen işsizsin keyfine bak seni üzen kızın anasını düdükleyim
- +1 yıl
eyvallah knk da biz de istiyoruz bi aile kurmak iş olmasa pek mümkün olmaz o yüzden kesin bi yol bulmak lazım biraz para biriktirip yurtdışına gidip çalışa da bilirim orada ayda 3000 dolar alsam bile türk parasıyla 23,000 tl 2 yıl çalışsam 500,000 tl 100,000 amerikada harcama falan desek 2 yıllık kalan 400 ile türkiye de bi iş kurarım bi ev alırım tamamdır inşalah olur
Cevap sahibi+1 yılZeki cocuga benziyorsun dediklerin cidden mantıklı Allah yolunu açık etsin her şey gönlünce olsunn
- +1 yıl
eyw :)
+1 yılGit yurtdışına amerikaya. Uber yap, lift yap, amazon yap. Daha rahat yaşarsın.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKendine büfe vs aç bence. Bursa'dan besaş bayi aldı bizim aile 120 milyara, aylık 5 6 bin rahat getiriyor. Biraz borca gircen mecbur ama kendi işin gibisi yok.
14 Yorumla- +1 yıl
Besaş bayi nasıl alınıyor
Cevap sahibi+1 yıl@Sessizligin_cıglıgı internette ilanları bulabilirsiniz, satan kişiler var ancak iyi bir yer olmasına dikkat edin önce araştırın her bayi de alınmaz, devren satılık besaş bayi yazın görürsünüz
- +1 yıl
Çok iyi fikirmiş devren alınca biz mi işletiyoruz bayi yi ve İstanbul'da fiyatı ne kadardır İstanbul'da alsam çok mu pahalmıya kaçar
Cevap sahibi+1 yıl@Sessizligin_cıglıgı İstanbul'da var mıdır besaş markası bilmiyorum ama, evet sizin oluyor
+1 yılBirikmişin varsa kendi işini kurarsın veya ticaret yaparsın
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOkuyanlar iş mi buluyormus😀dayın varsa rahatsız yoksa minikten üretime geçmen daha hayrına olur
00 Yorumla
+1 yılYa ben Rusya’da okudum uluslararası özel bölümü okudum şimdi uluslararası fabrikam var maaşım 25.000 hiç sıkıntı çekmedim burda
00 Yorumla
+1 yılTicaret kafan varsa ticaret yap
10 YorumlaKendi işinin patronu olursun...
10 YorumlaÜnİvErSiTe oKuMaDan zEnGiN oLaN aDaMıN hİkAyEsi. DiNlEyİn dErİm.
00 YorumlaKpssye girip memur olarak
10 Yorumla
+1 yılBu devirde zor be
20 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 803 cevap paylaştı. Galerici olursun herkes galerici oluyor
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 662 cevap paylaştı.
s +1 yılBir ihtimal akp ile olunur.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılPolislik en iyisi her yıl dene
03 Yorumla- +1 yıl
Zaten böyle düşünerek emniyet te çürük elmalar çıkmıyor mu? Nerde boş beleş üniversite okurken karı kızla yatan kalkan 4 yılını batakhanelerde geçiren normal hayatta da boş beleş yaşayan insan oh ne güzel gir polisliğe başvur 😠
- +1 yıl
@YiğitAkkoyun lan bilmeden boş yapma canım ben zaten 3 4 yıldır polis ya da asker olmak istiyorum çürük mürük çıkmaz yani hayalimdi polislik ya da askerlik olmadı zaten polis ya da asker olacam ordanda şehit oldum mu mis gibi
- +1 yıl
Benim görüşümde hayali hedefi polislik ya da askeriye olan biri hakkında yorum yapmadım ayrıca bu konuları bilmediğimi nerden çıkarıyorsun?
+1 yılMüteahhitlik.
10 Yorumla
+1 yılGirişimci ol dicem her yiğidin harcı değil
10 YorumlaMalın mülkün paran olmalı
00 Yorumla
+1 yılAkparti ye üye olmak calusmadan zengin olursun
01 Yorumla- +1 yıl
allah korusun
+1 yılBaba parasi varsa bi işletme aç ol
01 Yorumla- +1 yıl
10 bin tl borçu var JASDJIONASIOUDNIOUASMNDJOAMD
+1 yılBerberlik veya Bayan kuaförlüğü 👌🏻