Ticarete atılıp para kazanmak mı yoksa üniversiteye yıllarınızı verip başka birisinin yanında çalışmak mı? Hangisini tercih edersiniz?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılKardeşim benim görüşüm ticaret, ben yıllarımı okula verdim şunu yaşadım ben bu kadar bilgi ile bir yere gelemedim ama bu ülkede lise mezunu bakanlar var, en iyisi ticaret xaten üni medleki eğitin yuvası , kişisel gelişim için üniye pek gerek kalmadı, para kazan namerde muhtaç olma
10 Yorumla
Üniversite de mezun olupta ticaret yapan birinin muhatabı olmak ayrı üniversite okumamuş biriyle bu diyaloğu gerçekleştirmek daha bir ayrı bence. şu anki aklım olsa her ne kadat üniv okmamak istesemde yine üniv mezunu olarak ticaret yapmayı idelalim olarak benimserdim.
09 Yorumla
Soran+1 yılFikrinize saygı duyarım ama üniversiteye okuyupta adam olamamış cok insan var
Soran+1 yılAma siz diyorsunuz ki " üniversite de mezun olupta ticaret yapan birinin muhatabı olmak ayrı üniversite okumamıs biriyle bu diyaloğu gerçekleştirmek daha bir ayrı bence " çeliştiniz sanki?
- +1 yıl
evet bunu aynen yine tekrarlıyorum. bunu söylerekn okumamış olanlar geri zekalı bir şeyden anlmaz vs tarzında demek istemiyorm beni yanlış anlamayın lütfen öyle bir şüphe uyandırdıysam özüe dilerin. sadece okumış olan kişinin ticari diyaloğı bence daha mantılklı düşüncelerine saygu duyarım bu arada
Soran+1 yılYoo hayır özür dilemenize gerek yok sadece çeliştiğinizi belirtmek istedim ben o kadar
Soran+1 yılTekrar söylüyorum bu sizin düşünceniz sizin fikriniz saygı duyarım özür dilemek zorunda değilsiniz
+1 yılTicarette başarı yakalayabilirsen tabiki daha iyi ama o başarıyı yakalamakta zor.
01 Yorumla
Soran+1 yılTabii orasi öyle
sermayen varsa ticaret her türlü yaparsın ama unv cok farklı kesnlkle oku derim
04 Yorumla
Soran+1 yılNe gibi bir farkı var mesela
- +1 yıl
ill olarak tcarete atılırsan öyle kalmak zorundasın ama unv oku sen bir memur olursun en azndan yükselirsin paran varsa o seklde kndne bir iş yeri açarsn gercekten cok baska bişi en azndan gdeceğin kapılar çoğalır kpss olmadı mı özelden ne güzel meslekler ednrsn sermayen dursun yne cebnde o şeklde de çok işe yarar
Soran+1 yılBen hem aşçılık okucam hemde ticaret yapıcam. Sadece fikrinizi merak ettigim icin sordum tesekkurler :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
15Cevap
Kesinlikle üniversite
ticaret yapmak istiyorsan önce üniversite oku sonra ticaret yap
Üniversiteye gidrrsen orasinin farkli oldugunu ve insana ne cok sey kazandirdigini goreceksin
Ben üniversite öğrencisiyim
babamın trilyonlarca parası olsun yine üniversite okumak isterim21 Yorumla- +1 yıl
Sen ne okuyosun
tabiki ticarettir borsadır finanstır insan kenidin en iyi versiyonunu yapmak için kişisel gelişim yapmalı ama artık sorbil gibi siteler sayesinde yıllık düşük miktara kişisel gelişim yapabilrisinz özellikle şöyleki tiktokta bazı yayınlar takipçi kasma yayınları yapıyo bende 1 ay hayvan gibi kastım artık 10kyı geçtiğim için beleş takipçiden beleş para geliyo onuda finans ya da bilim ile ilgili kitap almaya spor salonlarına kalırsada yatırım yapmak için kullanıyorum
00 Yorumlaeskiye bir dönebilsem direk ticarete atılacam lise bile yok ortaokuldan sonra direk ticaret.. cünkü para konuşuyor bu memlekette onu anladım.
02 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle mesela ali ağaoğlu ;)
- +1 yıl
Bize önder olan olmadı ne yapalım yarım yamalak okumak yarım yamalak çalışmak anca seni orta seviyede elalemè muhtaç bir işte çalıştırır. Ama kendi işinin patronu ol masa başı iş olmasın yağ kir içinde tamirhane olsun yine de çok çok iyi kazanırsin çünkü sermayen sadece emek. Örneğin bir saatte 1 araba tamir etsen 100tl kazanacaksin hiçbir malzeme bişey yok takarsam onlar da ayrıca ücret kazandırır. Ama mağaza olsa 100 lirayi kaç takla atarak kazanırsin mal almak zorundasin herseyn vergisini algısını öde derken bakmışsin gelen paranın yarısı gidiyor :-)
+1 yıltabiki kuracağın işin ömrü ve getirisi olacaksa çok iyi olur. ama üniversite ortamınıda görmelisin insan olgunlaşıyor tecrübe sahibi oluyorç
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle ticaret diyorum , saçma sapan 4-5 seneni harcayacağına 4-5 sene sonra şirketin bile olabilir.
41 Yorumla
Soran+1 yılEvet haklısın
+1 yılÖnce üniversite okuyup sonra ticaret yapmak (hedefim)
19 Yorumla
Soran+1 yılTicaret yapacaksan neden üniversite okuyorsun ki
- +1 yıl
Ne alakası var. Hayal ettiğim ve hedeflediğim şeyi yapıyorum ve bunun ilk ayağı Üniversiteydi.
Soran+1 yılTamam niye bu tepki? :)
- +1 yıl
Niye okuyorsun deyince babam geldi de aklıma ondan atarlandım :))
Soran+1 yılBu arada bende hem ticaret hemde üniversiteyi aynı anda yürütmeye çalışcam :)
Soran+1 yılBenim üniversite okuyana lafım yok yanlış anlasilmasin yanii
- +1 yıl
İkimizede basarılar o zaman :) yanlış anlaşılmalar olur cok takma ;)
Soran+1 yılYok takmam sadece belirtmek istedim o kadar
- +1 yıl
Yok yok sorun yok relax
Gizli Üye(30-35)+1 yılÜniversite okuyup ticarete atılmayı düşünüyorum. Maksat lise mezunuyum dememek
12 Yorumla
Soran+1 yılAçıktan okuyupta da yapabilirsin
Cevap sahibi+1 yılAma üniversitede gençliğin bir parçası. Her şey para değil ki o ortamıda yaşamak lazım ileride birileri üniversite anılarını anlattığın da pişman olabilirsin
Sen oku sonrada ticarete atıl üniversite hayatını milyar dolara değişmem
00 Yorumla
+1 yılOkul.
Bende ikilemde kalmistim okudum hem ticaret hem maasli is yapiyorum01 Yorumla- +1 yıl
Ne iş yapiyosu
+1 yılBen ikincisi ni yaptım ama az param olsa babamdan ikisini. karisstirip yapmayi tercih ederdim
00 Yorumlasermayem olsa bugün bir playstation cafe acarım ama iste tercih sonuçlarını bekliyorum, durum bu :)
02 Yorumla
Soran+1 yılAnladım. Ben yetenek sınavıyla kazandım üniversiteyi ama gitmicem tercihleri bekliyorum bende :)
Gizli Üye(36-45)+1 yıleğitim her zaman önemlidir. Parayı her şekilde kazanabilirsin ama eğitimi her yaşta biraz zor alabilirsin. benim fikrim önceliğin üniversite olmalı
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 395 cevap paylaştı.
+1 yılÜniversite okumak tabiki kıyaslanmaz bile
00 Yorumla ticaree atılacak zeka ve paran varsa hiç durma
012 Yorumla
Soran+1 yılHer ikiside mevcut
Soran+1 yılCafe&restaurant
Soran+1 yılBahcelievler tarafinda düsünüyorum
Soran+1 yılYok İstanbul
Soran+1 yılTabi ki tasarım bir cafe olacak sunumlar farklı olacak
Soran+1 yılTabii öyle yapıcam zaten ama sizlerinde fikirlerini merak ettim
+1 yılunı okumak baska bnce
01 Yorumla
Soran+1 yılNe gibi