21 yaşındayım emlak dükkanı açıcam tecrubem yok ama bu mesleğin bana uygun oldgunu düşünüyorum sizce emlakçı olmak için belli şartlar nelerdir? hadi dükkanı aldım ne işlemler yapmam gerekiyor? bilgilendirirseniz sevinirim
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBende Yakın Tarihte Aldım Tecrübelerimi paylaşayım sizinle öncelikle hiç araştırmadan başlamıştım aman ne olabilir ki diye :) Sonra öyle olmadığını anladım ama bana para ve zamana mal oldu.
O yüzden araştırım ve öyle başlayın.Emlak Dükkanı Açmak İçin Gerekli Evrak ve Belgeler Vardır.
Öncelikle hazırlıklara başlamadan önce "Taşınmazın Ticareti Yetki Belgesi" bununla ilgili yönetmeliği incele bu linkte detaylar var Bakanlığın sitesi " "Limited Şirketiniz Varsa veya Şahıs Firmanız hangisi varsa ona göre işlem yapmalısınız.
- 1) Oda kayıt belgesi (son üç ay içerisinde alınmış)
- 2) Vergi levhası fotokopisi
- 3) Öğrenim durumunu gösterir belge
- 4) Mesleki yeterlilik belgesi (yönetmeliğin yayınlanma tarihinden önce bu işi yapan emlakçılar için halk eğitim merkezleri ya da MEB tarafından yetkilendirilen meslek odalarınca verilen eğitim sonucunda alınan kurs bitirme belgeleri Yönetmeliğin yayımından önce veya sonra taşınmaz ticaretiyle iştigal edenler için üniversitede emlakçılık ile ilgili bir bölüm bitirenlerin diplomaları kurs belgesi veya mesleki yeterlilik belgesi olarak kabul edilecektir.)
- 5) Ticari işletmeler için başvuran ve mesleki yeterlilik belgesine sahip kullanıcının yetkili olarak atandığı tarihteki ticaret sicil gazetesi
- 6) Ticari işletmeler için başvuran ve mesleki yeterlilik belgesine sahip kullanıcının şirketi temsil ve ilzama yetkili olduğunu gösterir imza sirküleri
- 7) Adli sicil (sabıka) kaydı
Öncelikle vergi kaydınızın olması gerekli, şirket veya şahıs. Sonrasında uygun bir ofisinizin olması gerekli, müşteri portföyünüze göre sokak arası veya bir plaza.
Daha sonra belgelerinizin tam olması gerekli ben 120 Saatlik Seviye 4 ve Myk Sorumlu Emlak Danışmanı Seviye 5 Sertifikasını Runway Akademi diye Bir yerden aldım çok yardımcı oldular ve kolay oldu.
Ardından Lise mezunları için 1 yıl Lisans mezunları için ise 6 aylık staj şartı var onu tamamlıyorsunuz. (Bunu bir emlak ofisinde çalışarak yapabilirsiniz.) Eğer daha önceden emlakçılık yaptıysanız ve sigortanız varsa (pek olmaz) onu kullanabilirsiniz.
Ticaret İl Müdürlüğünden yetki almak için ttbs sistemine bilgisayardan giriyorsunuz e-devlet şifreniz ile, Yeni başvuru diyor ve devam ediyorsunuz Vergi kaydınız, Myk seviye 5 belgeniz, 120 saatlik emlak belgeniz orada karşınıza çıkıyor ancak sicil kaydı, sigorta dökümü, bunları sisteme bilgisayar üzerinden yükleme yapıyorsunuz.
Ticaret Bakanlığından sizi arıyorlar eğer bilgileriniz uygun ve doğruysa (ben 4 defa tekrar yüklemek zorunda kaldım) yine online bir şekilde Taşınmazın Ticareti Yetki Belgesi Firmanız adına çıkıyor. İndirip baskı alarak ya da sadece görüntüsü kullanmaya başlıyorsunuz. İŞTE "Yeni Bir Emlakçı" Bu şekilde açılmış oluyor.
Sormak istediğiniz konu olursa elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım.
Ben işlemlere 06/02/2023 'de başladım yetki almam bu gün oldu yani 16/08/2023 de yetkimi aldım. artık sahibinden ve diğer sitelere ilan verebiliyorum kendi adıma.
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılbu yaşta hiç bilmediğin bir işe girişmek? ya cahil cesareti derler ya da arkan sağlam dükkanın yeri iyi olacak ağzın iyi laf yapacak, kadın başına onca dengesiz adamla uğraşıcaksın ve yanına en az bir kişi daha lazım birisi dükkanı idare ederken diğeri evleri gezdirecek e bide sekreter lazım çevren olması en önemli etken birazda yüzün yırtık olacak
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılEmlak ofisi açmak için gerekenler: Meslek odası kaydı, Vergi dairesi kaydı, Bağ-kur kaydı, Belediye ruhsatı gibi belgeler mutlaka isteniyor.
Emlakçılar meslek odasına kayıt için gerekli belgelere de bir göz atalım: Beş adet fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi, vergi levhası fotokopisi, ikametgah, öğrenim belgesi fotokopisi.
Esnaf ve Sanatkarlar Odası için gerekli belgeler ise şöyle sıralanıyor: Nüfus cüzdanı fotokopisi, resimli ikametgah, vergi levhası fotokopisi, vekaletname (işlemleri bir başkası takip ediyorsa)
Vergi dairesine başvururken istenen belgeler de şu şekilde: Nüfus cüzdanı sureti, imza sirküleri, işe başlama formu, nüfus cüzdanı fotokopisi, ikametgah, tapu fotokopisi veya kira kontratosu
Maliye Bakanlığı denetim elemanlarının denetim sırasında istediği belgeler: Fatura cildi, vergi levhası ve KDV tabelası olarak bilinmesi gerekenler...02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılResmi prosedür bu ne yazık ki
Emlakçılık yapabilmen için;
belediyelerinin açtığı kurslar var gidip emlakçılık sertifikası almalasın öncelikle emlakta her ay iş olmaya biliyo reklamdı kiraydı faturaydı falan derken balşangıçta biraz sermaye şart dükkanı döndürebilmen için
Kazancın:
Satış işlemlerdinde alıcıdan ve satıcıdan %3 yani sattığın fiyatın toplam %6 sını alıyosun kiralamada sadece kiralayandan yıllık kiranın %12sini alıyosun, kazançlar bu şekilde..
İş yapabilmen için geniş bir portföy sahibi olmalısın, emlakçılığın altın kuralı iyi derecede ikna kabiliyetin olcak dükkanda oturmucan gazetelerden araştırıp gayrimrnkullerini satman ve ya kiralaman için mal sahiplerini ikna etmelisin gidecen kursta öğretcekler sana hepsini00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
26Cevap
+1 yılBu bayağı büyük bir risk. Emlakçılık yapmak için müşteri portföyünün bayağı geniş olması lazım. Senin şu an yapacağın en güzel şey, bilinen bir emlak şirketinde çalışıp tecrübe edinmen. Sonra belki beraber açarız.:)
00 YorumlaÖnce biraz tecrübe edinmek, işi öğrenmek adına başka emlakçılarda satış danışmanı olarak çalışman faydalı olur. Bilmediğin bir işe bodoslama girmek doğru değil.
10 Yorumla
+1 yılEmlakçılık zor zanaat vesselam. Ağzın iyi laf yapacak, aklın iyi çalışacak, sinirlerin çelikten olacak öyle başarabilirsin.
20 Yorumlaİş kurmak için önce iş öğrenilmeli. Ticaret dükkanı açmayla bitmiyor.
Bir emlakçı yanında birkaç zaman geçirmek tavsiye edilir.10 YorumlaÖnce bir emlakçının yanına gir işi öğren.
Bilmediğin bir işe girişirsen batarsın.20 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 433 cevap paylaştı.
8 aygüzel ve kaşar olman gerekiyor yoksa yağlı müşterin olmaz. sonrası senin ağzının laf yapmasına ve müşterilerini gerçekten memnun etmene bakar.
00 Yorumla Manken olmak istyeni oyuncu olmak isteyeni avukat olmak isteyeni gördüm emlakci olmak isteyeni ilk defa goruyorm. bir yasima daha girdim
01 Yorumla
+1 yıl3 tane istanbulun ceşitli yerlerinde ofislerim var. sormak istediğin birşey varsa, yardımcı olurum arkadaşım.
00 Yorumlabelgeleri tamamlayıp actıktan sonra badanacıyla beyaz esyacı spotcuyla tesisatcıyla anlas onlardan iş karsılıgı komisyon alırsın
00 YorumlaBir muhaseci olarak ilk işin kendine bir muhasebeci bulup vergi kaydını yapman gerek daha sonra beledıyeye iş ruhsatı alacan daha sonra emlaklar odasına kayıt yaptırman gerek
00 Yorumla
+1 yılemmeli banyo, gömmeli mutfak misali.. sdfdsfsfsdfdsf
00 YorumlaBilmediğin işi yapma , yapacaksan o işte çalış öğren
10 Yorumla
+1 yılçok da kolay sayılmaz biraz tok satıcı gibi olman lazım kiracısı satıcısı getir götür bir sürü değişk insanla muhatap olucaksın kaldıramayabilirsin
00 Yorumlaçok yalan söylüyceksin, kimsenin gözünün yaşın bakmıycaksın, alam pazarlık yapacaksın, hitabetin güçlü olacak, yanına 2 tane baba yiğit birinide al ki yaver olarak :))
00 Yorumlaağzın iyi laf yapması gerek, bir de berbat bir emlağa bile çok güzel diyebilmek..
10 YorumlaOncelikle belgen var mi? Herkes acamio emlakci dukkanini
00 Yorumla
+1 yılsende emlakçı tipi yok :D
01 Yorumla- +1 yıl
yanlış anlama çirkin birisin demek istemedim.
sadece uygun görmedim bu yüze :D
+1 yılTutturursan ıyı para var
00 YorumlaKnk o değilde profil resmini nerden buldun. d
00 Yorumlamini etek giy tamamamdır =)
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 820 cevap paylaştı.
+1 yılemlakçı belgesi gerekiyor
00 Yorumla
+1 yılEmlakcilik cok zor yapabilir misin ki
00 Yorumla
+1 yılOrtak lazım mı bacım :)
07 Yorumla- +1 yıl
gel anlaşaım :D
- +1 yıl
nerdesin sen?
- +1 yıl
bende İstanbul :D
- +1 yıl