Arkadaşlar ben 18 yaşındayım ve savunma sanayi konularından çok iyi anlayan birisiyim yani askeri sistemlere, silahlara, uçaklara, füzelere büyük ilgim var ve bazı silahların en ufacık bir cavtasına kadar herşeyini bilirim. Hava Kuvvetlerinde geçici bir eğitim almayı düşünüyorum bir şirket kurmak istiyorum daha çok Havacılık ağırlıklı bunun yanı sıra Mıtsubıshı, BAE, Boeing, Sukhoı, Ilyushın, Aselsan ve Denel, Dassault, SAAB gibi biliyorum bu işler için çok para lazım fakat ben gerçekten bu işlere kendimi adayıp ülkem için müthiş silahlar üretmek istiyorum ülkemin tamamen bağımsız bir ekonomi olmasına çok büyük katkı sağlayıp tamamen kendi uçağımızı, füzemizi, elektronik aksamlar, tanklar, motorlar, Uydu Roketleri vs... her alanda görev yapacak bir şirket kurmak istiyorum sadece Türkiye için değil her ülkenin ihtiyaçlarını karşılayacak bir şirket kurmak istiyorum bunun yanı sıra sivil sektörde bulunacak bir şirket ileride bu hayalimi gerçeleştirirsem bugün Uzaya kendi Roketimizle fırlatır, kendi motorlarımız ve Tanklarımız, Uçaklarımızla uçar, gideriz zaten bunu yapmaya başladık ama bende atılmak istiyorum bu sektöre tahmini bu iş için başlangıç ne kadar sermaye lazım olur ama sadece başlangıç eğitim almayı düşünüyorum bu işler için özellikle TAI'de çalışan bazı tanıdıklarım var ayrıca bir arkadaşımın babası TSK'da üst düzey bir asker.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBunları söyleyerek çok büyük bir sorumluluk almış oluyorsun. Belki bunları yaparak, dünyadaki savaş kaderini değiştirebilirsin ama önce senin değişmen gerek. Eğer bir savunma şirketi kurmak istiyorsan amacın ülkene barış getirmek değil, dünyaya barış getirmek olmalı. Yapamazsın falan demeyeceğim, inanan insan her şeyi yapar; gerçek anlamda her şeyi. Kendimden örnek veriyorum; ben büyüyünce (15 yaşındayım) 21 yaşlarında falan. savaş zırhı tasarlamayı düşünyorum. Iron mandan esinlendim ama dışı öyle değil, olamaz da zaten. Ark reaktörünün fiyatını göz önüne alınca (32 milyon $) şu an yapacak duruma değilim ama pes etmedim. Çalışmalarım sürekli devam ediyor. Jet motorlarıyla deniyorum. farklı yollardan çözüme ulaşmayı deniyorum ve başaracağıma inanıyorum. Diğerleri sadece boş yapıyorlar, eleştiriyorlar. Senin gibi umutlu insanları yıldırıyorlar. Ben daha ne olacağına karar vermemiş mühendis olarak gelecekteki projelerime yardımcı olması için bir silah sektörü kurmayı veya o işte çalışan bir arkadaş/ortak bulmayı düşünüyorum. Sonuçta herkes bir Elon Musk değil. Adam roketinin yarısından fazlasını kendi tasarlıyor. Aslında iş biraz sermaye ve taktiğe bakıyor. Bir şirket kurmaktan bahsediyorsak, onun üretimini sen yapmazsın içindeki mühendisler yapar. Eğer mühendis olmak istiyorsan, kendini kanıtlaman lazım. sınavlar olur, yaptığın projeler olur. Mesela okul benim için robot klübü oluşturdu. 3D yazıcıyı satın alcaklarmış. Boşa para bence, parçalarını alsınlar ben yaparım. Böylelikle daha uyguna geliyor. Artan parayı kendime almıyorum. Okula veriyorum ki beni her gördüklerinde bak bu çocuk bize yardım etmişti diye hatırlanıyım. Daha sonraki büyük projelere kendimi kanıtlıyım. Ondan sonraki projem okula güneş paneli taktırmak ama zeytinburnu belediyesi kesin izin vermez. Kısaca, eğer yetenekliysen yaparsın. Ama şu ülkeyi savunmaktan daha çok dünya barışına önem versen daha iyi olur diye düşünüyorum. "Hakkını arayanın hakkını verin, baş kaldıranın başını kesin" 2. Abdulhamit
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Söylediklerin gerçektende hayal üstü fakat bir dahi olman ihtimali ile ciddi bir şekilde cevap vermek istedim
Öncelikle bu bahsettiğin paralar çok ciddi paralar. sadece bir projelerine 200 milyon lira gömüyor bu firmalar. diyelim ki finans işini hallettin en kötü ihtimal 3-4 milyar liran var. Bu tarz şirketler kurmak ve araştırma yapmak sadece para gömerek girişeceğin işler değil. Bu sektör aşırı büyük bir sektör ve aşırı paralar dönüyor. Sen tek başına sıfırdan hiç bir şey yapamazsın. Böyle bir paran olcak bu konudan şaka olarak bahsetcen yok ederler seni. diyelim ki onuda hallettin. Devletten savunma sanayi üzerine üretim ve araştırma yapmak için izin almalısın odak olay bir şey değil. Çünkü ülke kolay kolay izin vermez. Stratejik durumları değerlendirir. Ne üzerine araştırma yapcan müttefiklerimiz bu durumda ne düşünür. Natonun düşüncesi ne olur bla bla bla... Hadi o iznide aldın Türkiye'de teknoloji adına çok dahi yetişiyor ama Türkiyedeki eğitim sistem yüzünden harcanıyorlar. Sadece burada odtü den mezun olmuşlarla ya da Türkiye piyasasındaki insalarla yapamazsın bu işi. Yurt dışına eğitimi göndericeksin eğitime göndermek için göndereğin firmalardan izin alman lazım her firma rakip bir firmaya kapılarını açmaz. başka şekilde hallettin bu durumu diyelim. ürettiğin her silah için lisans talep ediceksin vs vs vs. Sofor bir firmasın alman diğerlerine göre daha zor olucak. Ayrıca o silahı kolay kolay diğer ülkelere satmanda zor olucak yeni bir firmasın çünkü.
Enseyi karartma hemen kolayı var. Paran varsa bütçenin yettiği kadar bir firmaya ortak olursun. yabancı yerli farketmez sonra zamanla ilerletirsin.33 Yorumla- +1 yıl
Ama yanlış anlamada 18 yaşında senin sahip olduğun bilgiler emin ol incire çekirdek olmaz. Sen bildiğin bilgilerle bu sektördeki köklü firmalarla yarış edebileceğini sanıyorsan inan bir şey yapıcam derken hem kendini bitirirsin hemde ülkene utanç kaynağı olursun. Bilgilerin konusunda eminsen iyi bir üni. bitir önce sonrada aselsan, roketsan, tusaş gibi firmalarda çalışmaya çalış paran olsa bile bu tarz firmalarda çalışmadan girme bu sektöre. Ülkene faydalı olmak istiyorsan ilk yapıcağın savunma sanayi vs değil önce kendini geliştirmek.
Ayrıca tek savunma sanayi ile faydalı olacağını düşünme başka sektörlerdede güçlenerek ülkenin ekonomisine katkıda bulunabilir. Her savaş silahlarla kazanılmaz. :)
Tahminim İronman Filmindeki Tony Stark karakterinden çok etkilenmişsin ama onlar Amerikanın psikolojik üstünlük sağlamak adına uydurduğu filmlerden biri. Onlara bakıpda ulan ülkemiz teknoloji konusunda taş devrinde diye düşünme...
Soran+1 yılRusya'nın en büyük savunma sanayi şirketi Rosobonoexport'tur ve bu şirket Dünyanın en büyük füze ve savunma sistemleri üreticisi bugün Dünya'da zirvelere oynuyor ve Rusyanın o kıtalararası füzelerini, müthiş hava savunma sistemlerini özellikle S-400 gibi sistemler bu şirkete ait o Topol M kıtalararası nükleer başlık taşıyan füzeler bu şirkete aittir ve bu şirket piyasaya sadece 50.000 TL kadarlık bir bütçe ile girmiştir. Dediklerinize katılıyorum evet çok zor fakat pek çok ülkede artık kurulmaya başlandı zaten sadece Türkiye için değil bölge ülkeleri ve başka ülkelerin ihtiyaçlarını karşılamak için sistemler üreteceğim uygun ve etkili silah üretsek bunu başka ülkelere satabilirim özellikle Arap ve ABD silah piyasası çok büyük uygun ve etkili silahları tercih ediyorlar. Bunun için ayrıca eğitim almayı planlıyorum gerekirse ABD'ne gider eğitim alabilirim TAI şirketinde çalışan bazı tanıdıklarım vardır ayrıca.
- +1 yıl
şimdi o şirket piyasaya 50.000 Tl gibi bir bütçe ile girmiş olabilir o dönemle bu dönem çok farklı. Şimdi karşında o günkünden daha büyük rakipler var. kusura bakma ama 50.000 liralık bütçeyle bir proje hazırla bana. ne üretebilirsin. Adam senden 3 tane füze istedi önce parayı ver mi diyiceksin.50.000'le filan tek bir taaruz silahı üretemezsin bırak üretmeyi argesini bile zor yaparsın. Senin dediğin gibi olsa bu kadar büyük bir piyasa Türkiyede'ki büyük Holdingler atlamazmıydı. Tamam ülke için birşeyler yapmak iyi zekide olabilirsin ama gerçekci olucaksın hayalperestlikden sıyrılıcaksın adımlarını atarken sağlam atıcaksın. İnş hayalini gerçekleştirebilirsin.
Kanka bu iş için en azından 200.000 TL kadar parayla başlamalısın ki oda küçük bir hemde çok küçük bir dükkan gibi birşey olur ama adım, adım büyürsün ve sonunda Dünya'nın en dört bir yanında dev tesislerin, makinelerin olur bugün F-35, F-22 Raptor, Taranis, Su-35, A-400'leri sen üretir, Soyuz Roketlerini sen geliştirir, S-400 ve Topol M füzelerini sende üretebilir ve Türkiye'yi süper güç yapabilrsin gerçekten çok büyük hedef inşallah başarabilirsin kardeşim tebrik ederim böyle bir hedef koyduğun için. :)
22 Yorumla
Soran+1 yılEvet haklısın kardeşim bu işler çok ama çok zor biliyorum ama imkansız değil hiç birşey imkansız değildir bana göre.
- +1 yıl
Soruya yorum kapaliymis :)
Neyse abi bende senin gibiyim yani senin gibi bir şirket kurmayi planliyorum ;)
Olurda başarirsam ilerde ortaklik gibi bisey dusunuyon mu benimle :) ?
kadınların hıc cevap vermemesıne sasırmadım acıkcası. başarılar dılerım sana..
03 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim kardeşim herşey ülkemiz için aslında yapmak istediğim herşey. :)
- +1 yıl
Güzel kardeşim seni tebrik ve taktir ediyor ve müsait olduğun bir vakitte şahsımla iletişime geçmeni rica ediyorum. Siteye bu yorumu yapmak için kayıt oldum, dolayısıyla sitede özel mesaj özelliğinin olup olmadığı hakkında bir fikrim yok. Dolayısıyla iletişim için senden "Twitter'da, @kulturay kullanıcı isimli" hesaba mesaj göndermeni rica edeceğim.
Teşekkürler,
Sevgiler. - +1 yıl
Ben bu hesapta bilerek erkek cinsiyeti butonunu işaretlemiş fakat gerçekte kadın olan biriyim ve senelerdir bu hedef içerisindeydim yavaştan imkanlarımı sağlamaya başladığım için araştırmaya gireyim dedim ve sizle karşılaştım. ne yalan söyleyeyim bu yorumunuz bir kadın olarak beni çok üzdü. vatanı düşünmenin kadını erkeği yoktur bana göre.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
25Cevap
Ülkemizin böyle daha çok gençken ideal sahibi olan ınsanlara ihtiyacı var her zaman sana ben savunma sanayi alanında bir proje geliştiriyorum ve yaşım 26 sana bazı tavsiyeler vermek isterim. Öncelikle bu işler parayla olan işlerdir ama para çözüm getirmez para kaynaktır esas çözüm insandadır ve bu işler her zaman ekip işidir. Örneğin herhangi bir füze tasarlanacak bunun güdüm sistemi var itici sistemi var mühimmatı vs. bircok önemli parçası var ve sadece güdüm sistemini alanında uzman 20-30 kişiyle tasarlayabilirsin çünkü çok fazla alt dalı var bu işin ayrıca herşeyi biliyorum deme savunma sanayisi çok çok geniş bir alan hergün karşına yeni bir şey çıkar ben sana şöyle söyleyebilirim eğer birşey yapacaksan sistemin bütününe bakma sadece tek bir fonksiyonu olan parçalarına bak atıyorum yakıt geliştirebilirsin füzelerde kullanılmak üzere veya yeni bir balistik yelek vs. bir sürü seçeneğin var genel olarak yapılan hatalar 5-6 kişi bir araya gelir koskoca iha yapmaya kalkışır ve ilerleyemez çünkü ihaların maliyeti çok yüksektir ve çok ciddi tecrübe ister işe yatabilecek bir ihadan bahsediyorum tabi ama tek bir konuya yönelirsen hem maddi açıdan hemde bilimsel tecrübe açısından çok ilerleme kaydedersin benim bir ekibim var ve bir konu üzerinde çalışıyoruz destek aldığımız kurumlar ve alacağımız kurumlar var itü teknokent bu konularda çok iyidir ve diğer teknokentlerde faydalıdır onun haricinde inventram gibi platformlar var ve bişey daha böyle şunu bilirim bunu bilirim deme bilmediğin çok şey var ama öğrenemeyecek değilsin öyle dersen kimse sana bakmaz inşallah iyi bir yerlere gelirsin
10 Yorumla
+1 yılbiraz önce yapılmış olan tüm yorumları okudum hepsi gülünç hiç birini takma Birseyiyapamamis becerememiş insanlar aynı şeyi başka birininde yapamayacağını düşünürler ya da imkansız gözüyle bakarlar ve Senin 18 yaşında olman hiç bir şeyi değiştirmez İstanbulu alan adam senden en fazla 2 yaş büyüktü ve inan onada herkes güldü arkasından alaylar edildi yapamazsin sonun olur denildi ama o yaptı önemli olan istikrardır Yapmak istediğin şeyden vazgeçme insanların örneklerini umursama sıfırdan şirket kuracak kurduktan aonra direnebilecek bütçen olmayabilir ama yine bisey değiştirmez Şayet potansiyeline inanıyorsan şu an mevcut olan basitce her füzeden ya da diğerlerinden çok daha iyisini yapabileceğine inanıyorsan bunu göster Korkma yok barindirmazlar yok su olur bu olur tırıvirı swylwri gec bu bahaneleri sadece korkaklar üretir Yaptığın bir şeyi en küçük ölçekte hatasızca yap ve bunugöster git silah şirketlerinin yeni potansiyeller aradığı yarışmalarda ya da devletin düzenlediği yarışmalarda göster ve kanıtla bu en küçük ölçekte budur de ama ben bunu bu ölçekte yapicam ve oda hatasız çalışacak de bunuda basitce hesaplarınla tüm çizimlerin kanıtla kendi şirketin olmayabilir ama düşünceni başka bir şirketin ya da devletin bünyesinde gerceklestirirsin. Burada sana yorum yazmış ve yazacak olan insanlara hiç bakma her biri kendi yapamadığı için seninde yapamayacağını söyleyenlerden başkası olmayacaktır
00 Yorumla
+1 yılBak güzel kardeşim yaşını bilmiyorum ama benden yaş olarak hayli küçüksün
2017 yılında senin bahsettiğin işlerin 1 level üstünü kurmak için faaliyete geçtim
Sonuç olarak zırhlı araç tesisi (sivil) kurdum gerekli lisans vb işlemleri hallettim. Aşamasal olarak sivil başlayıp askeri bölüme doğru kaydırma yapacaktım.
Bununla beraber çelik yelek yerine fiberden oluşan bir materyal geliştirdik adı yine çelik yelek 5000 civarı sattık
Taö herşey yoluma girdi dedim
Ne oldu biliyormsun
17 ağustosda uluslar arası silah kaçakçılığından tutuklandım 6 Nisan 2018 de çıktım ve hakkımda 100 lerce dosya açılmış durumda.
Bu işi yapacaksan tanımadığın hiç kimse ile en ufak bir telefon temasın olmasın başına bela alıyorsun. Maalesef ki bu durumdan kosgeb gibi savunma bakanlığı gibi kuruluşların haberi olmasına rağmen kendimi anlatana kadar 8 ay cezaevinde kaldım.
İyi düşün büyük oyna fazla dillendirme
Not: mahkeme olana kadar tüm malına mülküne el konuyor.11 Yorumla- +1 yıl
Sermayen kaçtı başladığında
En az bir milyar dolar.
Bu şekilde bir şirket kuracaksın.
Bir uçağın tasarım süreci yaklaşık 5-6 yıl sürer. Tasarımdan sonra prototip üretimi için bir de fabrika kuracaksın. Testler vb en az 4 yıl sürer.
Tabii sonra bunu satabilir misin satamaz mısın sorusu var. Bu tarz alımları belirleyen unsur politiktir. Yurtdışı baskılar belirler bunu. Başka mecralara da yönelmen gerekir.
Haa, çok iyi olur o ayrı mesele.17 Yorumla
Soran+1 yılÖzellikle Arap ülkeleri peynir, ekmek gibi alıyorlar ve Dünyanın şuanda silahlanmaya gittiğini düşünürsek ileride çok acil ihtiyaç olacaktır bunun yanı sıra devlet artık özel sektörede maddi destekte bulunuyor özellikle Savunma Sanayi şirketlerine Milyonlarca$ yardımca bulunacaklarını söylemişlerdi ben uzun vade düşünüyorum hepsini tek bir anda üretime başlamıycam adım, adım.
Soran+1 yılÖyle fakat eksenlerini biraz olsun Çin, Rusya ve Türkiye'ye kaydırdılar özellikle Suudi Arabistan, ve Birleşik Arap Emirlikleri Türkiye ile Yüz Milyonlarca$'lık anlaşma imzaladılar Suudi Arabistan uzun vadede Türkiye'den 100 Milyar$ kadarlık silah almayı planlıyor.
Soran+1 yılAlakası bile yok kardeşim Türkiye tamamen kendi silahlarını üretmeye başlamış bir devlettir örnek vericek olursam ilk yerli piyade tüfeğimiz olan ve şuanda TSK'da dağılıtılıp G-3'ğn envanter dışına çıkarıldığı silaha bakabilirsin MPT-76 bütün ordu bunu kullanıcak 2016 yılına kadar ayrıca UTAS UTS-15'e bakmalısın bunun yanı sıra füze ve Roket sistemlerinde zaten Türkiye oldukça yol kat etmiştir Çin desteği ile.
Soran+1 yılHK-416'ya benzeyen silah Mehmetçik-1 Piyade tüfeğidi yeniden tasarlandı silah TSK istemedi kopya sistem diye ötekisini ve MPT-76 çıkarıldı ortaya. F-35 zaten ortak bir projedir ABD'nin 9 müttefikinin katıldığı Dünya'nın bu güne kadarki gelmiş geçmiş en büyük çaplı ve pahalı uçak projesi olmuştur. Türkiye F-35 projesinden elde edeceği tecrübeyle kendi savaş uçağımız olan muhtemelen 5.5 jenerasyon olacak olan F-22 Raptor, PAKFA gibi uçaklardan çok daha iyi olacaklar olan TFX uçağını yapacaktır şuanda gelişim aşamasında 2023 yılında ilk insansız savaş uçağımız olan ve Dünyanın en iyi insansız savaş uçağı diye yabancı kaynaklarda tabir edilen Çift Motorlu TİSU ile uçacaklar. Ayrıca Altay Kore tankı deme sakın çünkü Güney Kore bize sadece teknoloji transferi verdi ve Altay Tankı 2018 yılında tamamen yerli üretim hale gelecektir en büyük eksik Motor ve ilk motor 2018 yılında yerleştirilecek tanka Kalekalıp 1800 HP'lik dev bir motor üzerinde çalışıyor ayrıca Otokar şirketide öyle 2100 HP. :)
+1 yılBu işi yapamayacagin bu soruyu burada sormandan belli. Ayrica sen buni yapacağına öyle bir şirket kur ki nasil bu silahlari füzeleri üreten sirketleri durdurup savaşlari bitirip, akan kanları durdurabilirim diye düşün. Yazık çok yazik. Guzelim beyinler nelerle harcaniyor...
02 Yorumla
Soran+1 yılBugünkü teknoloji maalesef silahlara borçluyuz eğer silahlar olmasaydı bugün bu PC, telefonları kullanamazdık Dünyadaki teknolojinin %95'i silahlanma yüzünden oluşmuştur.
- +1 yıl
akan kanları ancak kan akıtarak durdurabilirsin buda benim görüşüm moralini bozma kardeşimin
Şimdi Kardeşim böyle düşünmen çok güzel hayallerin inşallah ulaştığın hedefler olur. Şimdi ama reel hayata dönelim ayaklarımızı bir yere basalım. Sen bana yapabileceğin en basit yarı otomatik tabancanın sadece replikasını yap sonra ben sana sen bu işi yaparsın diyeyim sponsor olayım. Bana bu mailden ulaş her iş dışardan bakınca kolaydır elinde somut argümanlar edin ben bunu yaptım hemde 18 yaşında bunu yaptıysam daha iyilerinize yapabilirim diyebileceğin şeyler olsun mail:mfurkanturgut@gmail. com
11 Yorumla- +1 yıl
Knk attı mı gerçekten mail
şimdi füzeler dedin roketler dedin aynen bunun gibi bir şirket var raytheon diye senin dediğin gibi füze ve roket konusunda dünya lideri uzayla ile ilgili space x diye bir şirket var sahibi marsta koloni kurmak için açılan şirkete roket yapıyor
şimdi = anonim şirket = 1.000.000 (bir milyon ) limited şirket 500.000 (beş yüz bin )
ikisinden birini seç
işçiler = 1.000.000
alet edavat = 2.000.000
daha başka şeylerde = 3.000.000
eyer anonim şirketi seçersen = 7.000.000 milyon YUVARLARSAK =10.000.000 milyon
sana tavsiye kim milyoner olmak istere katıl , tai , havelsan , aselsan, gibi yerlerde iş bul
ya da roketsan11 Yorumla- +1 yıl
Melek yatırımcı bulabilir+ortaklar bulur sermayesi 70.000.000 liraya kadar çıkabilir
Dostum tam adamına rastaladın mini jet motoru ve bir suru projem var eğer biraz bilgin varsa ortak işler yapalım ben Ankara ostimde cnc operatörüyüm parçaları çizer makinada işler parçaları temin ederim dükkanda fazla iş olmuyo zaten benimle varmısın.
12 Yorumla- +1 yıl
kardeşim bende sizinleyim
- +1 yıl
Ben daha gencim ama bende katılmak istiyorum hem sizin tecrübeniz ve bilginizden faydalanabilirim hemde elimden ne gelirse yaparım şu an Alman lisesindeyim iyi puanım var Özel askeri şirket kurmak hedefim ben de katılabilir miyim ileri zamanlarda?
+1 yılkardeşim öncelikle seni tebrik ederim böyle düşünmen cidden güzel ve herşey bir hayal ile başlar ama önce kısa vaadeli uzun vaadeli plan yapman ve para kaynağın yoksa kendin yaratman lazım ben olsam önce bir üniversite bitirirdim sonra normal olarak işe bşlarım çalıştığın iştede başarılı olursan zaten para seni bulur başarıdan kastım kendi işinde farklı olman lazım mesleğine göre farklı fikirler, farklı çözümler , farklı projeler bu şekilde kendi para kaynağını yaratabilirsin bu olduktan sonra savunma sanayide ki bir eksik, çözüm bulunması gereken bir sorun ile başlarsın sonra domino taşı gibi ar-ge ye önem verirsingerisi gelir hayalini bence bu şekilde mantık dairesine dökebilirsin
10 YorumlaKardeşim bende 18 yaşındayım ve seninle çok benzer hayallerim var. Bu konuyu 2 yıldır araştırıyorum gerek bilgisayarda tasarımlar yaparak gerek kağıtlara çizerek... bende çok zor bir iş olduğunu biliyorum ama asla imkansız değil az da olsa bütçem var daha detaylı konuşup benimle tanışmak istersen instagram adresim candgn.1 bana burdan ulaş. Saygılarımla
10 Yorumla
+1 yılBaşarılar dilerim öncellikle
Bir kadın olarak bende silahlara ilgim hobim var. Bende üretim inde çalışmak istiyorum şahsen Savunöa Sanayiye girmek gibi planlarım var00 Yorumla
+1 yılCanımin içi eğer dersen ki ben direk büyük bir işe girişeceğim falan o zaman işte bu işlerde milyar dolarlar oynuyor. umarım hedefini gerçekleştirirsin. Vatanını milletini düşünen bir şeyler yapmak uğruna hedef belirleyen kişileri gördükçe mutlu oluyorum yolum açık olsun.
00 Yorumla
+1 yıldayın var mı?
bolca paran var mı
mesela 1milyar dolar gibi11 Yorumla
Soran+1 yılTanıdıklarım var üstelik çok sağlam insanlar Eniştem TSK'da çalışıyor bunun yanı sıra TAI'de çalışan mühendislere yakın arkadaşlarım ve TSK'de bu konularda uzman bir arkadaşım var tek başıma kurmayacağım zaten bir kaç arkadaş atılmak istiyoruz.
Sen bu projeyi hayata geçir mossad peşinde olur kocum varsa dayın amcan yükske bir yerlerde bir sansın var yoksa nasip :D
11 Yorumla
Soran+1 yılKardeşim birtek ben kurmak istemiyorum ki herkes kuruyor ama benim hedefim kabul ediyorum çok yükseklerde ama bunu kurabileceğime inanıyorum bir kaç arkadaş atılmak istiyoruz bu işe ve TAI gibi Türkiye'nin havacılıkta bel kemiğini oluşturan bir şirkette çalışan arkadaşlarımız var bunun yanı sıra arkadaşımın Babası TSK'da üst düzey bir asker arkadaşım sonuna kadar arkanızdayım demişti.
+1 yıltebrik ettim bu yasta bunları dusunuyor olmana. helal
00 YorumlaKardeş sen olmak istesende büyük devletler şirketler buna izin verir mi en iyisi silah kaçakçısı ol
11 Yorumla
Soran+1 yılSilah kaçakçılığı değil ülkemde faydalı bir insan olmak isterim Türkiye'nin en büyük sorunu özellikle motordur yapabiliyor fakat tamamen yerli üretemiyor en ufak bir anlaşmazlıkta motor konusunda ambargo yiyor.
Senin sermayen bilgin ve aklın olsun. parayı bulursun zaten
11 Yorumla
Soran+1 yılSermaye konusunda pek iyi değilim arkadaşımda bu konuda çok iyidir özellikle Sermaye konusunda çok iyidir biz bir kaç arkadaş böyle birşeyi yapmak istiyoruz.
+1 yılSteve jobs mark zuckerberk gibi insanlar hep garajda tasarlams ürünlerini bence sana ilk bir garaj lazim:)
11 Yorumla
Soran+1 yılKeşke olsa. :D
Öncelikle Türkiye pazarı ve geleceği açısından çok iyi bir sektör seçtiğini söylemeden edemeyeceğim. Bence: yurtdışında eğitimler alman gerekiyor ve kur farkını kullanarak fazla sermayeye ulaşabilirsin.
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 329 cevap paylaştı. Madem her şeyi biliyorsun hesaplasana ne kadara patlayacağını biz nereden bilelim.
00 Yorumla
+1 yılkardeşim sana nasıl ulaşabilirim? mutlaka görüşmemiz lazım seninle.
incedalmustafa@hotmail. com bana bu e-mail adresinden ulaşabirsin.11 Yorumla- +1 yıl
Görüştünüz mü
+1 yıll*n rentoon senmisin
10 Yorumla
+1 yılUçmuşsun oğlum sen. Topla kendini.
00 YorumlaMuhtemelen olmucak is.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMerka ettimde ne yaptin...
10 Yorumla
+1 yılkardeşim beni bulmalısın
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Savunma Sanayi şirketi kurup Global şirket olmak istiyorum Boeing, Mıtsubıshı, BAE gibi tahmini ne kadar sermaya lazım olabilir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat