Karabük üniversitesi olacak enkötü ihtimal bir bakın bakalım.
endüstri
bilgisayar
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Kızım bilgisayar çok ağır bir bölümdür bu işin içindeyim öyle facebook, twetter takılmayada benzemez çok çok ilgin ve merakın olması lazım yazılıma ve elektroniğe günlük 15 saat bile bilgisayarın başında kafa çürütebilirsin ona göre karar ver sonra pişman olma bu bölümü öyle sırf ismi için gidipte pişman olan 2 kişi tanıyorum şimdi memur olmaya çalışıyorlar..
Facebook a twitter a benzemez e heralde yani biliyoruz bunu :D Çok çok ilgin olması lazım... Bunu bir kaçkişi de demişti ama bilemiyorum belki biraz sıkıntı olur ama sonra alışırım diye umuyorum. Zorluktan kastın program yazma sanırım evet zor bir şeymiş gerçekten doğrudur ama sırf ilgim yok diye gidip hemşire mi olayım yani :D Hemşire de derken yani bu tarz konuşanlar genelde daha ganti işleri öneriyorlar o bakımdan sen hangi mesieği önerirsin ki?
Zorluktan kastım yazılım dilleri öğreneceksin c#(masaüstü programlama) ya da web dilleri . net php gibi bunları bileceksin ve kendini gireceksin ondan sonra fikir üreteceksin ve o fikri hayata geçirmek için bilgisayar başında uğraşmaya başlayacaksın şuanda internette kullandığın her bir şeyi yazılımcılar yapıyor ve bunların altında çok emek var örneğin Kızlarsoruyor sitesinin yapımı ve geliştirilmesi uzun zaman almış olabilir hatta şuda var yukarıda yazdığım web dilleri sadece dinamik şeyler için yani burada attığın her bir mesajı kaydetme vs. Birde bu sitenin web işi var html bilmek lazım css bilmek lazım ekstra olarak da jquary gibi web teknolojilerini de öğrenilmeli tabi bunlar hep yazılım dili ve birbiriyle bağlantılı şeyler dahası da var birde veri tabanı işleri var bu sitedeki üyeler ve mesajları gibi şeyler nereye kayıt edilecek? e tabi burada da az çok kod işleri girecek yani bir hayli zor :)
Ya kodlama diyecektim programlama demişim pardon :D Ya aslında her ne kadar ilgim yok önceden desem de şimdi cidden merak ediyorum hani bu sitenin nasıl çalıştığını ne gibi şeyler eklenebileceğini vs merak var yani :D Zorlukların üstesinden gelicez artık :D Baya da bir şey yazmışsın sağol vakit ayırdığın için :) Umarım 1- 2 sene sonra bu yazdığımı ağlayarak okumam :D
İnşallah :)
endüstri mühendisiyim. o her alan iş bol falan hikaye haberin olsun. herşeyi yarım öğreniyosun. kendini cok cok geliştirmen lazım iyi bir endüstri mühendisi olman için haberin olsun. okul endüstri de bişey katmaz sana
en önde gelen üniversitelerden birinde bilgisayar mühendisliği okuyorum ve 2. sınıf olmama rağmen gerçekten beni bitirmiş durumda, sanırım seneye endüstriye geçeceğim, bilgisayar için gerçekten özel bir ilgin olması şart, ama tabii ki şu da var ileride kendini ne olarak görmek istiyorsun?
eğer odtü, bilkent, boğaziçi, hacettepe gibi iyi üniversitelere gidersen her tür mühendislikte daha okurken iş bulabilirsin. ikisi arasından birini seçmek gerekirse bilgisayar derim. babam bilgisayar profösörüdür. birsürü şirkette iş bulabilirsin ve geleceğin mesleği :)
yok malesef o üniversiteler gidemiyorum :D
yazdığım yerler Dumlupınar Süleyman demirel Yalova düzce Karabük gibi yerler işte bir sene daha da beklemek istemiyorum kesin gözüyle bakarsak Karabük bilgisayar oluyor aslında endüstrinin tam bir kesinliği de yok :s
:SSS
Valla pek imkan yok gibi canım artık girince üniversitede kasıcaz :S
yatay geçiş anlamında
Keşke her şey yurtdışına git oo master yap çok güzel şirketlere girersin vs demek kadar kolay olsa :) Bakalım hayırlısı dili de zaten halledicez :)
Bu saydığın prestijli okularda okumak kesinlikle eşşiz imkanlar sunardı kesinlikle ama mezuna kalsam bile oralar kadar çekemem imkanı yok :)
Hayırdır kendin söylüyosun sen niye gitmek istemiyosun bu ne yaman çelişki :D bu arada hangi bölüm?
HAHAHAHAH :DD
Cevap
13Cevap
endüstri mühendsileri geleceğin yöneticileridir. Bir bilgisyar mühendsinden daha aktiftir çünkü bilgisayar mühendisi ciddi anlamda işin teorik kısmındadır makineleri programlar, kodunu yazar oturduğu yerden endüstri mühendsinin anlattıklarına uygun işini yapar. Endüstri mühendsiiyse işin başındadır sistemi programlar hatta 90larda sistem mühendsiliği adı altında bu bölümün dersleri veriliyordu. tabi her şeyin başında sevmek ve yöneticilik vasfına sahip olmak var ben yaparım severim diyorsan tamam ama ben yönetici olamam verin bilgisyarımı kodumu yazayım developer olayım diyorsanda git bilgisayar oku.
Bence Yalaka ve Yalama mühendisliği açılsın artık nasıl olsa bütün işlerin sonunda yapılan iş o
ben bilgisayar mühendisliği okuyorum. sana ufak bir tavsiye eğer bilgisayarla uğraşmayı sevmiyorsan çekilmez bir bölüm oluyor gerçekten. istekli olmak çok önemli o yüzden hangisine daha yakın hissediyorsan onu oku..
hangi üniversitede okuyorsun? Ya ikisini de yapabileceğime inanıyorum ama eşit mesafedeyim fakat bilgisayarla programlama ile öyle çok haşır neşir olmadım bugüne kadar
Sen pek istekli değildin sanırım? :D
ah canımm çok pişmanım valla :( bilgisayar hiç benlik değil. bilecik üniversitesinde okuyorum. yazılım bambaşka bişey ya. ben sabırlı bir insan değilim uğraşamıyorum. tabiki yapabiliyorum dersen buyur gel :) ama şunuda söyleyeyim bilgisayarı kızar pek kıvıramıyor. erkekler gerçekten çok daha illgili ve başarılı. yani bunlar benim gözlemlerim. elbette ki istisnalarda var
şeyh Edebali dimi? orayı da yazdım :D Senin nedir gelecekten beklentin bu arada kaçıncı yılın ve başka ne vardı meslek olarak aklında gitmeyip pişman olduğun?
aynen şeyh edebali. umarım bilecik tutmaz iyişliğin için çok küçük bir şehir de :( valla pek bir beklentim klmadı yaşam enerjimi söküp aldı sağolsun bu bölüm ve bu şehir. mimarlığı çok isterdim çokta severek yapabileceğime inanıyorum. ama işte olmadı. ama tek pişmanlığım iç mimarlığa gitmemiş olmak
Yazdığım yerler Dumlupınar Süleyman demirel Yalova düzce Karabük gibi yerler yani her türlü küçük şehirler olacak ama istanbula yakın bir yer olacak sanırım çok sıkıntı olmaz heralde Karabük falan olursa :D sonlara yazdım bileciği bakalım. Aynen ben de mimarlık isterdim ama puanım o kadar iyi değil ne yazık ki ama yeni açılan bir yeri yazdım iç mimarlık da iisterdim ama şu zamanda genelde aç mimar diyorlar :D
sen nererde yaşıyorsun bu arada büyük bir yerde yaşıyorsun heralde ben izmirdeyim örneğin zorlanırım heralde :D
umarım süleyman demirel tutar kuzum. bir sene orada okudum. üni kalabalık faaliyet çok. güzel bir üni.
ahh işte o aç mimar tabirinden dolayı yazmadım çok pişmanım ama :) ilgi alanı meselesi iştee
ay valla çok zorlanırsın söyleyeyim hem de hepsinde. ben eskişehirde yaşıyorum. çok yakın bu avantaj tabi ama olmuyo işte.
Sağol inşallah Isparta olur ben de orayı çok istiyorum :) Kaçıncı yılın?
sdü de niçin okudun? hangi bölümü? :)
bilgisayar mühendisliğinde 2. senem olacak :)
sdü iyiydi de bölümüm kötüydü. ben çok yanlış tercihler yaptım :) hemşirelik terkim. :)
Abovvvvvv hemşirelik mi :)))) Bir kaç gün önce hemşireliği başa yazmayı düşünüyodum hahaahah :D Heralde kaderimiz aynı olurdu :D Niye bıraktın peki? :) Çevre baskısı olmuştur kesin :)
ayy valla hiç sorma :D istemiyosan hiç kimseyi dinleme yazma :) annemin gazıyla gittim. benlik bir bölüm değildi canım yaa. fazla vicdan yapıyorum ve tiksinme huyum baskın geldi biraz :) yapamadım hastahane de :) hemşirelikten kurtulmak için de bilgisayar mühendisliğine sarıldım son çare :) üni ortamını falan sevmiştim aslında orada ama yine de hemşireliktense bilecikte bile olsa bilgisayar müh okumayı tercih ederim :) yani pek başarılı tercihlerim olmadı aslında :) ama biraz da yapı meselesi. ben çok çabuk bıkarım bir işten. belki mimarlıkta zor gelecekti bana :)
Ben de aslında bir şey den hemen sıkılabiliyorum ama belki her insanda vardır ya o bir zamandan sonra sıkılırsın hani :) Evet bende de var tiksinme huyu :) Hayırlısı bakalım neresi gelecek haberdar ederim :)))
Hayirlisi bakalim :) merakla bekliyo olacağim :) sdü ya da bilecik tutarsa yardimci da olabilirim sana :)
:))
sen yine iyisin ben kastamonudayım bilgisayar benimde karabük ünisiyle 30dk var armızda burası kırodolu :( hem yapcak bişeyyok enazından orda var bişeyler bide benimgibi istanbuldan gelenle içindaha zor karabüğede hafta sonları gidiyorum
Endüstri Mühendisliği artık Bilgisayarı herkes söküp takiyor yazilim yapiyor ogrenmek icinde universiteye gitmene gerek yok biraz üstüne düş yaparsın
Bilgisayari kazandim zaten olmadi endustri o nasil bir bakis acisi ya la bilgisayari herkes söküp takior :d
çalışacagın ortamları düşün ona göre karar ver derim..
çalışma koşullarının arasındaki fark nedir peki? iş olanağı daha çok hengisindedir?
yani benm düşünceme göre endüstri müh iş olanakları daha fazla bilgisayar müh göre ama endüstri müh calışma ortamları genelde fabrikalar oluyo her bayanın kabullenebilecegi ortamlar olmuyor bazen
Bilgisayar muhendisliginde gun boyu bilgisayar basinda gecirirsin. Endustri muh. te fabrika olabilir ama kendine ait buro'n da olabilir. ben bilgisayar muhendisligi okudum yurt disindanim ve gunde 8 saat burodayim
Yurtdışında mı süper :) Aslında büro ortamı bana daha cazip geliyor ama sıkıcı olabilir belki bir noktadan sonra siz sıkılıyor muşunuz :D?
Fabrikalardani curumek istiyosun tabiki bilgisayar :)
Endüstri bence çünkü fazla değişime uğramadan hep var olan, çok yönlü bir meslek
Endüstri Ne Yaaa. Şaka Mısınız Siz? :D :D :D (Biyerimle Gülüyorum Şu An :D)
Ne diyon abisi bilgisayar oldu zaten :D sonuc gunu hortlattiniz konuyu :d
Haha tamam :) bileci :D
Seyh edebali
Neden
Of burdan soyle:D
Yok yanlis hissetmisin sen :D
Endüstri müh. Öneririm o bölümün ògrencisiyim ve gercekten cok aktif bir calısma sahası var ;)
hangi üniversite?
Karabük olacak benim kesin olarak :( diğer yazdıklarım arasında bir 10k 122k fark var bakalım gelecek mi? :(
12k olacaktı sorry
Ne kolay ki :) Şimdi üstlere endüstrileri yazdım fakat kesin olabilecek yerler değil altlarada bilgiisayarları yazdım karabükte var şimdi diyorum ki bu Karabük endüstriyi nereye yazsam? :D
Ya aslında endüstri mühendisliği hakkında pek bir bilgim yok bir akrabamız benim için iyi olabileceğini söylemişti ama ne yapr ne eder onu pek bilmiyorum biraz bilgilendirebilir misin?
Abi bırak enstrümanı buraya bak bir :DD
Tamam abisi sağolasın ben biraz daha araştırayım
Endüstri. Geniş ve işi de bol
Endüstri candir. Bende karabuk endustrideyim
Endüstri kesinlikle... bölümümüz nede olsa...
bilgisayar, her zaman is olanagi var
bilgisayar da ölürsün endüstri seç
tabıkıde bılgısayar
Neden tabi ki de?
kım tanıdıysam bılgısayar muhendısı mukemmel yerlerde ısteler o yuzden
ama hangi üniversiteden mezun onlar? :)
İstanbul teknik odtü yıldız teknik gazi :) genel böle hiç endustri mühendisi tanıdıgım olmadı ama
Keşke ben de oralara gidebilseydim de işte :(
uzulme o kadar bılgısayar muhendıslıgınde hep kazanırsın
Kazandın mı?

En İyi Cevaplar