arkadaşlar paraya ihtiyacım var biraz eylül ortalarına kadar 2 bin lira kazansam yeter... ama daha önce hiç işe başvurmadım hiçbiyerde çalışmadım kardeşim mc donaldsda çalışmıştı ama o yorgunluğa dayanamadığı için çıktı orda hayvan gibi davranıyorlarmış birde parayı hem az hemde geç veriyorlarmış bu yaz 23 oldum ve alacağım birçok şey birikti hem babamada 20 lira için yalvarmaktan bıktım sizce bu saatten sonra işe alırlarmı beni yaz başı başvursaydım belki ama eylül ortalarına kadar çalışıcam belki sonra part-time olarak devam ederim buda onlara kalmış birşey ama gidip nereye ne diycem nasıl başvurucam bilmiyorum çokta utangaç biriyim sırf buyüzden başvurmadım şimdiyee kadar birazda bu işlerden anlayan biri var mı? kariyer. net'e baktım ama çoğu uzun süreli çalışanlar arıyor ben bikaç aylığına öylesine biyer istiyorum...
Cevabın nedir?
Valla kardeşim çalış bende çalıştım Uludağ üniversitesinde okudum bursada koray sporda çalıştım magaza vs bir cok yerde öğrenciyken çalısmanın bir cok faydası var o puştlar seni ezdikce senin okuma hırsın o kadar artıyor bide öğrencisin panpa rahat ol cokta mecbur değilsin yani baktın çok caz yapıyo asıl ben seni koviyirim de çekil kenara yaz dönemine gelince adidas mavi koton lewis gibi magazalar avm lere alıyorlar parttime defactoda dahil sadece avm mağazalarına onlarda cuma c. tesi pazar oluyor tercih senin kardeşim ama 20 lira için yalvarmaktan bıkman bile güzel bir erdem en azından ondan bile rahatsızlık duymuşsun adamlar döve döve alıyo anasının babasının elindeki parayı pUŞt herifler ona hiç girmicem kendine iyi bak
12 Yorumla- Soran+1 yıl
çok teşekkür ederim desteğin için gerçekten beni dahada cesaretlendirdin :) patron ezerde birde yakın çevremde ezer çünkü küçük bir şehirde oturuyorum ve arkadaş çevrem çok züppe insanlardan oluşuyor yani nasıl anlatıyım eski çevrem öyle züppe öyle ikiyüzlüki dizilerdeki kolejli kötü kızlar/erkekler gibiler (hiçbiri kolejlideğil) şimdiye kadar çalışmamamın nedenlerinden biride onlardı ama artık umursamıycam para kazanmak daha önemli benim için :) tekrar çok teşekkür ederim desteğin için :)
Varsa bir sorun cevaplarım. 2 yıldır LCW bünyesindeyim.
116 Yorumla- Soran+1 yıl
evet birsürü sorum var mesela neye göre alım yapıyorlar görüşme gibi birşey oluyormu oluyosa ne sorup ne açıklıyorlar şimdilik full-time çalışırım eylül ortalara kadar sonra belki part time'a geçerim il"k girdiğimde ne kadar ücret alabilirim acaba birde
- +1 yıl
LCW tecrübesiz ağırlıklı eleman alır. Yani tecrübenin olup olmaması lcw için farketmez. Yeter ki sana verilen işi yap. İşe zamanında gel ve evine git. Şu an için şirket fullerin arttırılması partların azaltılması ile ilgili aksiyona geçti. Bir çok mağazada partlar azaltıldı fuller arttırıldı. Yani haftada 45 saat/6 gün çalışarak ortalama mağaza primine bağlı olarak 1250-1500 arası para alırsın. Sosyal hayatı unut haftada 1 gün iznin olacak ona göre hayatını belirleyeceksin. Sabah 08:00-17:00 arası çalışma saatleri olabilirse ondan sonrası için bir şeyler yapabilirsin. İlk girdiğinde ne kadar ücret diye bir şey yok. Şu an alırlarsa seni destek alabilirler. Çalışmanı beğenirlerse de full olarak alırlar. Part alımları mağazadan mağazaya değişebilir fakat mümkün olduğu kadar almamaya özen gösteriliyor. Onu mağaza müdürüyle konuşursun. Görüşme gibi bir şey oluyor ama o kadar zor değil. O mağazanın o ara elemana ihtiyacı varsa ki oluyor kesin alırlar seni diye düşünüyorum.
- Soran+1 yıl
part almamaya özen göster dediniz onu anlamadım nasıl yani birsüre sonra mecburen parttime çalışmam lazım fulldendestekten parttime geçirmeleri mümkünmüdür acaba? sosyal hayatım zaten yok çünkü param yok onu zerre dert etmiyorum ne derlerse yaparım bırakın 08:00/17:00 'ı 8den 8'e kadar bile çalışırım yeterki biraz para birikitirebiliyim... ilk alındığımda fulltime yaparlarmıki beni...
- Soran+1 yıl
ha pardon full time işini yazmışsınız zaten
- +1 yıl
Şu an için destek alıyorlar ki deneyebilsinler diye. Kısaca bayram sonu ayıklama yapacaklar. İş isteyenleri seçecekler. Sen eğer destek olarak girer kendini gösterirsen seni alırlar ama tabi o kadar abartma ki full olunca senden yüksek verim beklemesinler. İşini iyi yap değer verdiğini göster yeterli. LCW'ye girmek o kadar zor değil herkes yapamaz. Mecburiyeti olan insan gibi kimse çalışmaz lcw gibi yoğun mağazalarda.
- Soran+1 yıl
komik bir soru olacak ama kendimi nasıl göstericemki :):D? yani zaten çalışmak için giriyorum ne olursa yapıcam diğerleride yapıcak ekstra olarak nasıl davranıyım ne yapayımki?
- +1 yıl
Sana verilen işleri iyi yapman yeterli. Biraz da hızlı olman zaten tempoya alıştıkça sorun olmayacaktır. İlk başlarda zorlanabilirsin. Onun dışında abartmaya gerek yok. Kendini göstermen gerek derken işini iyi yap zaten onlar görür merak etme :) Ben sadece garantiye al para kazan diye söylüyorum. Ayrıca kimseden tek kuruş istemeyip bilgisayar + telefon alıp kenara para koyabilmek. Harçlarını ödeyip kız arkadaşın vs. dışarı çıkarabilmek çok güzel duygular. Bunu da belirteyim. Sende mutlaka bir an önce tat :)
- Soran+1 yıl
bencede kendi paranı kazanıp harcamak güzel bir duygu olmalı :) benim şimdiye kadar o kadar çok paraya ihtiyacım olmadığından gezmeyide sevmediğimden asosyal olduğumdan vede çevrem çok züppe olduğundan çalışmaya korkmuştum ama bazı ihtiyaçlar beni buna itti ilk defa.. çok heycanlıyım umarım olur :) sorularımı cevapladığınız için çok teşekkür ederim :)
- +1 yıl
Olsun elbet ihtiyacın olur. Kenara koy bir şeyler yapman için fırsatın da olabilir. Sen işine gücüne baktıktan sonra etrafa bakma :) Edebinle çalışıp paranı kazanacaksın. Buna kim ne diyebilir? İNŞALLAH hayırlısıyla olur. Çok heyecanlanacak bir şey yok ama tabi senin için ilk o yüzden normal :) Görüşmeye gitmeden seni rahatlatan aktiviteler yap biraz rahatla :)
Rica ederim. Bir problem olursa veya ekstra bir soru bu mesajımı yanıtlayarak bana bildirim yollayabilirsiniz. Hayırlı geceler :) - Soran+1 yıl
evet sormayın bir heycan yaptım ki anlatamam :) çok saolun tekrar hayırlı geceler :)
- Soran+1 yıl
ne demek asıl size teşekkürler :)
- +1 yıl
Ya bende çalışmak istiyorum ama mesleki açık öğretimden devam ediyorum yinede çalışa bilirmiyim. İlla liseden mezun mu olmam lazik okurkende çalışamazmiyım. Ve işe girmek için en az kaç yaşında olmak lazım
- +1 yıl
Lise mezunuyum beni yaz tatilinde çalışmak için alirlarmi
Ben Lcw de part time çalışmıştım yoğun bir şubesindeydim çok yorucuydu ama eğleniyordumda.. eğer bütün gün ayakta olmak senin düzelttiğin tişört masasını anında kendini bilmez bir kızın bozup atması sinirini zıplatmıcaksa, milletin kabinde deneyip paçavra gibi bıraktığı şeyleri toplar mağazaya dağıtırım elimde 50 askıda taşırım diyorsan dene derim.. bayram geliyor geri dönme şansları çok yüksek şuan.
14 Yorumla- Soran+1 yıl
dediğim gibi hiç param kalmadı herşeyi yapabilirim sanırım :D benim bazı endişelerim var ben asosyal biriyim uyum sağlayamam diye korkuyorm yorulmak umrumda değil yoksa birde züppe arkadaşlarım beni orda görüpte dalga geçer diye birde kasa işini beceremem diye korkuyorum bide orda çalışan kızlar erkekler çok süslüler ya ben öyle değilim dışlanırım diye korkuyorum yoksa yorulmak umrumda değil biraz para biriktiriyim eylüle-ekime kadar bişey sorucam sence eylülde istesem beni part-time yaparlarmı?
- +1 yıl
Part Time Full Time ya da destek olmak senin isteğinle olmuyor malesef performansınla göz dolduruyorsan ve onlarında o andaki eleman açığına göre oluyor.. Ben part başlamıştım.. Orda çalışan erkek kız süslü kısmıda sana öyle gelmiştir en fazla biraz makyaj yapar ya da küpe takar kızları erkekleride saçına bakar daha ne yapıcak oda olağan şeyler :D Zaten seni kasiyer ya da reyon olarak alırlar ama orda kalmak istiyorsan herşeyi öğrenmen lazım.. kılçık makinesiyle etikette basarsın tadilat fişide kesersin kasada öğrenirsin sadece ortalığı toplamak olarak bakma mağazacılık olarak bak 2 ay bile çalışsan öğrenebileceğin herşeyi öğren bence.
- Soran+1 yıl
birşey daha sorabilirmiyim part-time tam olarak kaç saat , haftada kaç gün vede ayda kaç tl kazanıyorsun?
- +1 yıl
Ben şu an LCWde çalışmıyorum son şartları bilemem U. S Poloya geçtim.. çünkü part olmaktan sıkılmıştım aldğım maaş ve multinet bana yetmiyordu.. benim zamanımda hafatda 30 saat dolduyorduk sigorta ticket maaş prim hepsini yarımdı.. genelde günde 7buçuk saat çağırırlardı 1buçuk saatte mola olunca 9 saatm mağazada geçerdi.
- +1 yıl
mağazaya git iş başvurusu formu almak istiyorum de zaten verirler bende başvurmuştum markete çağırmışlardı sonra görüşmeye
13 Yorumla- Soran+1 yıl
görüşmede ne soruyorlar? hangi marketti?
- +1 yıl
A101 di işte çalışma saatlerini maaşı sigortasını falan anlatıyor işin zorluklarını anlatıyor ve esnek çalışma saatlerine uyarım de kesinlikle
- Soran+1 yıl
ok :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
15Cevap
Bende utangaç biriydim ama böyle yerler sana çok şey kazandırabiliyor. Tüm utangaçlığımı gömlek gibi attım üstümden. Çalışınca paranın kıymetini daha iyi anlıyor insan. Cesaretini topla başla.
23 Yorumla- Soran+1 yıl
umarım öyle olur düşünün 23 yaşındayım daha yeni böyle bişeye cesaret ettim oda zorunluluktan :) keşke şimdiye kadar boş durmayıp çalışsaydım şu an çok pişmanım umarım olu bu iş hemen bel bağladım ama olmazsaa çok üzülürüm inşallah olur :)
- +1 yıl
Olur olur merak etme. Bende çalışmadan önce aynen böyle yapabilirmiyim diyordum. Hatta hazır bile değildim. Müdür direkt olarak gömleği verdi yarın gel başla dedi kaldım. Kampüsümün içindeki kafeydi. Arkadaş çevrem oradaydı. Ama korkmadan başladım. Hem sosyal hem kültürel olarak çok şey öğrendim. Arkadaşlarım da çok sorun etmedi :) korkmadım. Hatta özellikle onlarla ben ilgilendim. Zamanla fark ettim ki insanlara olan korkumdan sıyrılmışım. Hem maddi kazancı da oldu bana. Bence pes etme cesaretini topla. İlk adımı atınca gerisi çok kolay olacak.
- Soran+1 yıl
çok saol :)
LCW bayram yoğunluğu nedeniyle eleman alımı yapar.. birde hafta sonları iççin part time eleman alımı yapıyorlar. geçen sorduğumda ortalama 8-10 saat çallışmaya 35 tl veriyordu bir tanıdığığa sormuştum
12 Yorumla- Soran+1 yıl
35 azmış aşağıdaki bayan 50 dedide :) 8-10 saat için 35 azıma gitti nedense
Lcw zor diyorlar ama para lazimsa bos durmakta olmaz kolay gelsin
12 Yorumla- Soran+1 yıl
ne kadarda zor ola boş oturmaktan iyidir hem dediğim gibi paraya ihtiyacım var bu ara
- +1 yıl
Ramazan ayında ve Bayram için çalışacağım de alırlar
14 Yorumla- Soran+1 yıl
nasıl başvurucamki kasiyere gidiptemi söyleyeceğim :D tam olarak kime söyliycem bunu
- +1 yıl
Acikcasi sama bir forum verecekler orada dolduracaksın
- Soran+1 yıl
peki neye göre çalışan alıyorlar biliyomusun?
- +1 yıl
Bilmiyorum malesef
Lcw bayramdan önce destek eleman alıyor sw dolduruyorsun sonra beğenirlerse seni part time a alıyorlar eğer burdada başarılı olursan sürekliye alıyorlar çalışma saatleri vs dört dörtlük
21 Yorumla- +1 yıl
Sw yi onlar mı veriyor dolduruyoruz yoksa kendin hazırlayıp mı götürüyorsun
- +1 yıl
Waikikiye başvur günlük 50 tl ye calistiriyorlar. Destekçi olarak haftada 5 gün gidiyorum ben mesela
120 Yorumla- Soran+1 yıl
yani ayda 1000 liramı kazanıyorsun? neye dikkat ediyorlar? neye göre seçim yapıyorlar?
- Soran+1 yıl
birde ne iş yaptırıyorlar kasa ve ortalığı toplama hariç?
- +1 yıl
900 kesin ama ek ücrette oluyor satış yapmana bagli. Ben ben reyon düzenleme ve müşteriyle ilgileniyorum sadece
- Soran+1 yıl
ya mesela çoğu müşteri buyrun ne istemiştiniz ne gibi bişeye bakıyosunuz cümlesinden ifrit olur sende biliyorsundur sadece bende insanlara orda böyle yaklaşmak istemiyorum size öylemi yapın diyorlar? sakın yanlış anlama sadece merak ediyorum çoğu mağza sırf müşteri kaçırıyor buyüzden mağaza çalışanları takip ediyorlar müşteriyi rahatsız ediyorlar ordada öyle yapın mı diyorlar yoksa çok küçük düşürücü çünkü
- +1 yıl
Yokk yaa öyle değil :) onlar geliyor soruyor şunun su bedeni var mi depoda var mi falan diye sende ona göre yardımcı oluyorsun öyle yanına gitmiyosun yani
- Soran+1 yıl
haa öyleyse çok iyi çok teşekkürler sorularıma cevap verdiğin için :)
- +1 yıl
Rica ederim:) he by arada bayramda çalıştığın günler 2 katını alıyorsun günlük 100 yani
- Soran+1 yıl
wow o zaman kesin çalışırım yarın gidip başvuryum bu arada son bikaç sorum olucak oturduğum şehirde 2 tane şubesi var ikisinede mi başvurmam gerek yoksa tekine başvursam diğerininde haberi olurmu? birde yemek için ticket veriyorlarmış sana komik gelicek ama :) ben fastfood döner falan yemek istemiyorum o ticketla marketten alışveriş yapabiliyormuyum yemeğimi işte yiyebilme imkanım oluyormu?
- +1 yıl
Birine basvursan olur ikisine gitmene gerek yok. Destekcilere yol ve yemek parası yok malesef. s işin tek kötü tarafı bu
- Soran+1 yıl
peki yemeğini iş yerinde yiyebiliyormusun sen yemek arasında ne yapıyordun? destekçiyle normal çalışanın arasındaki fark neki?
- +1 yıl
Evden istersen kendin getirirsin orda vermiyorlar. Normal çalışanın 1 gün izni var destekci en az 3 gün en fazla 5 gün çalışıyor
- Soran+1 yıl
evet seni çok meşgul ettim kusura bakma ama götürdüğüm yemeği nerde yiyeceğim mağza çalışanlarının yemek uediği biryer yok mu?
- +1 yıl
Yok burgera filan gidip yiyorlar ben eve gidiyorum yiyorum ev yakın allahtan
- Soran+1 yıl
öğle arası süre ne kadar
- +1 yıl
1.30
- Soran+1 yıl
oh iyiymiş belki bende 1 buçuk saatte eve kadar gidebilirim :D pek yakın değil de :D
- +1 yıl
1 saat ve sonra yarım saat ayrı ayrı yani:D
- Soran+1 yıl
Allah Allah 30 saatte ne yapabilirzki :D
- Soran+1 yıl
yarım saatte demek istemiştim :D 30 saat demiş bulundum
- +1 yıl
Dinlenirsin:D
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 12,2b cevap paylaştı. Ögrenci misin eylülden sonrada full çalış part timeda fazla vermezler
16 Yorumla- Soran+1 yıl
part time ne kadardır ki?
- Soran+1 yıl
ilk önce şu 2 bin lirayı biriktiriyimde yaz için sonrası part time 500-600 yeter heralde yani tahminimce
- Soran+1 yıl
maalesef oturduğum şehir anadolunun mütevazi bir şehri :D oyüzden burada kızlar için o işler pekte uygun değil herzaman erkekler çalışıyor oralarda
- +1 yıl
Zamanında koton da çalışmıştım satış elemanlığı tecrüben yoksa zor.
10 Yorumla lcw de de hayvan muamelesi görürsün tatlım hele de o her ay yapılan sınavlar...
03 Yorumla- Soran+1 yıl
ne sınavı ki?
- Soran+1 yıl
ilk defa duydum
Kosmokos EIC adam anlatmış herşeyi
11 Yorumla- Soran+1 yıl
çoğu kişi iyi cevaplar verdi zaten :)
- +1 yıl
Bu kızı çözdüm üniversite öğrencisi benim gibi aileden para istemeyip kendi emeğiyle para kazanmak istiyor
02 Yorumla- Soran+1 yıl
tam değil :D tercih yaptım ama sonucunu henüz bilmiyorum :D zaten ailemden para istesemde babam anca 50 lira verir oda benim şuanki birikmiş ihtiyaçlarım için çok az :) o yüzden para biriktirip ihtiyaçlarımı alıp gerisindede okul işi olursa part-time gibi bir hayalim var :)
- +1 yıl
ne diyelim yakın zamanda iş bulup almak istedikleri alırsın inşallah :)
penti gibi yerlerde part tıme çalış bence
15 Yorumla- Soran+1 yıl
oralara süslnecek kadar materyal yok elimde maalesef :D çok süslü gösterişli kızlar arıyorlar ben pek göz önünde olmayacağım biryer arıyorum zaten kıyafetim az olduğundan çalışmak istiyorum kışlık 3-5 parça bişey alabiliyim diye ya da yazlık herneyse
- Soran+1 yıl
peki bakarım sen çalıştınmı o gibi yerlerde peki biliyomusun nası bir yer?
- Soran+1 yıl
hmm çok sağol :)
Lcwda calisiyom gayette memnunum prasida guzel
115 Yorumla- Soran+1 yıl
ne kadar alıyosun ayda şartları nedir? neye göre işe alıyorlar yani?
- Soran+1 yıl
şimdi fulltime çalışabilirim 15 gün 580 demen kafamı karıştırdı biraz :D nasıl yani ayda kaç gün çalıştırıyorlarki tati tek günse ayda 27-28 gün eder böylemi ordaki olay?
- Soran+1 yıl
birde ticket veriyorlarmış yemek için gülme ama ben dışardan fast food yemek istemiyorum o yemek parasıyla marketten erzak alıp işe kendi yemeğimi götürsem tuhaf mı olur?
- Soran+1 yıl
gittinmi? ama ben cavap bekliyorum
- Soran+1 yıl
hmm sen parttime mı çalışıyorsun zaman ne kadar alırfull time olmak için.. ben hep çalışmayı düşünüyorum yani kışları part-time yazları full olursa fulltime dediğim gibi 2000 biriktiriyim şimdilik gerisine bakarım.. birde ayrılırken nasıl ayrılıyosun mesela?
- +1 yıl
öyle yerlerde cene yapıcan
10 Yorumla Hiç bilmiyorum ki be zuzu ^^
00 YorumlaEn iyisi penti :)
13 Yorumla- Soran+1 yıl
niye :)?
- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Zor ve sıkıcı olsa gerek
10 Yorumla Hangi sehirdesin
00 Yorumla- +1 yıl
çalışma derim.
00 Yorumla