Arkadaşlar bu sene mühendislik fakültesinden mezun oldum ve kpss ye girdim. Dün sonuçlar açıklanmış ve 85 almışım. Endüstri mühendisiyim devlet hava meydanlarında çalışmak istiyorum ama yetersiz bir puan bizim için. Bende eğer kadro açılırsa düz memurluğa başvurmak istiyorum. Eğer kyk vs. Bir kurumda düz memur olursam daha sonra mühendis kadrosunda çalışmak için ne yapmam gerekiyor? Düz memurken tekrar kpss ye hazırlanıp tercih yapabiliyor muyum? Umarım sorumu anlatabilmisimdir. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Tesekkurler
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 9,7b cevap paylaştı.
u +1 yılMerhaba, devlette düz memurluktan mühendisliğe geçiş yapabilmeniz bildiğim kadarıyla mümkün. Kurum içi geçiş yapabiliyorsunuz ya da Kamu Personeli Seçme sınavı ile yani KPSS ile tekrar atanabilme imkanınız var. Ama benim tavsiyem kurum içerisinde yükselme ile bu işi yapmanız. Bence böyle yaparak şansınız KPSS'ye nazaran şansınız daha yüksek. Tabii ki son karar size ait. Başarılar diliyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Farz edelim KYK atandınız. Siz Devlet Hava Meydanları kurumuna geçmek isterseniz muvafakat almanız gerekiyor. Bunu almak çok zor hatta imkansız. Diyelim ki aldınız KYK dan Devlet Hava Meydanlarına yine memur olarak geçiyorsunuz. Çünkü kadro branşları farklı. Sizin yapacağınız tek işlem var. Atandığınız kurumda görevde yükselme sınavları açılıyor. O sınavlarla mühendislik kadrosuna geçme imkanınız var. Diğer çözüm ise yeniden Kamu Personeli Seçme Sınavına hazırlanıp iyi bir puan almak.
13 Yorumla
Soran+1 yılYani dediginiz gibi örneğin kyk ya atandım. Devlet hava meydanlarına geçmek istiyorum. Kpss ye girip yeterli puan aldiğimda tekrar tercih yapıp geçebilir miyim?
Soran+1 yılVe maaşımda değişir değil mi yeniden kpss ile kendi bölümüne ait bir kadroya gectigimde
Gizli Üye(36-45)+1 yılKurum İçi Yükselmeden faydalanabilirsin. Kamu kurumları belli periyotlarla görevde yükselme ve/veya unvan değişikliği sınavları açmaktadır. Özellikle teknik personel ağırlıklı kurumlarda bu sınavlar vasıtasıyla mühendis alımı daha çok olmaktadır.
Ya da KPSS'ye tekrar girebilirsin. Unvan olarak memurluktan daha yüksekte olan mühendisliklere geçişte, olası muvafakat (geçiş izni) konularında da sorun yaşama ihtimalin daha düşük olur böyle.12 Yorumla
Soran+1 yılYani memurken tekrar kpss ye girip tercih yapabilirim değil mi?
Cevap sahibi+1 yılDaha önceki yerlestirmelerde kullanilmamıs bir KPSS puani ile basvurabilirsin. Kurumici baska unvanli bir kadroya atanabilirsin. Baska kuruma da kurumunun muvafakat vermesiyle gecebilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
1Cevap
Kurum içi geçiş yaparsın
05 Yorumla
Soran+1 yılBiraz açar mısın?
Soran+1 yılPeki başka bir kurumda çalışmak istediğimde ne yapmam gerekir?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Devlette düz memurluktan mühendisliğe geçiş yapabilir miyim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat