24 yaşında üniversitede öğretmek okumak için çok mu geç size göre? öyle hissediyorum
Cevabın nedir?
Öncelikle Merhaba. Ben de 24 yaşında birisiyim. Çok düşündüm bu konuda. Acaba okusam mı, çalışsam mı, ticaretle mi uğraşsam v. s
Benim içimde okumak adına kıvılcımlanan ama bir türlü tutuşmayan bir şeyler var. 2008 yılında babamın zorlamasıyla Endüstri Meslek Lisesi Elektrik-Elektronik Bölümüne (babamın mesleği olduğu için) kaydoldum. Bizim zamanımızda OKS vardı. Şimdi TEOG denen zımbırtı var. Ben o sınavdan 344 civarı puan almama rağmen babam tercih kağıtlarını yırtıp attı. Açıklaması şuydu: '' Oraya yazılıp da ne olacaksın? Anadolu Lisesi sana ne kazandıracak? Üniversiteyi kazanamazsan çöpçü bile olamazsın. Meslek Lisesinden mezun olursan en azından elinde bir mesleğin olur. Hem bak hazır iş yerimiz var sana devrederim. Müşterilerimiz de bol. Bu mesleği yapacaksın!'' diye emrivaki yaptı bana. Ben de yaşımın gerektirdiği itiraz edememe, babaya boyun eğme durumundan ötürü meslek lisesine yazıldım. Daha sonra Lise 1(Hazırlık) bittikten sonra Meslek lisesini 3. lük ile bitirdim. Ama o okula her girişimde sabahları istemeyerek ve bin bir küfürle giriyordum. Okul bana kapalı cezaevi gibi geliyordu.
Neyse 9. sınıf sonunda Notlarım harika olmasına rağmen yine babamın sayesinde en azından bir düz liseye geçiş yapamadım. 4 sene üst üste çalıştım çabaladım. Üniversiteyi temelim olmadığı için bir türlü kazanamadım. (Çalıştım çabaladım derken açıkçası çalışmadım) Ama o Meslek Lisesi bende bir travma yarattığından hayatım boyunca başarıya ulaşamadım. Şimdi sene oldu 2017, yaş olmuş 24 artık kararım kesin bir şekilde çalışmalarıma başladım. Psikoloji bölümünü istiyorum. Demem o ki geç kalmadın arkadaşım. Her şey daha yeni başlıyor. Hayatında iki cümleyi bir araya getiremeyen, babam sayesinde her ne kadar hayatı mahvolmuş birisi olsam da mücadeleye devam ediyorum.(Babam benim iyiliğimi düşündü, biliyorum ama farkında olmadan bana kötülük etti. Bunu da daha sonra anladı)
Asla pes etme! Hayat seninle... Ne demiş şair: Sen varsan var dünya , sen yoksan o da yok! Kendine iyi bak ;)62 Yorumla- +1 yıl
Kardeşim aynı şey benim başımada geldi seninle yaşıtım bende anadolu lisesini kazandım ama babam meslek lisesine gitmemi istedi ben senin gibi boyun eğmedim rest çektim babaanneme söyledim sen göndermiyosan bende evi terkedip babannemde yaşıyacağım dedim iyi ki de öyle yapmışım şimdi doktorum bu sene mezun oldum nerden nereye
+1 yılben 27 yaşındayım daha lise bitmedi açıktan.. kendi işimi yapıyorum 4 yıllık mühendislik bitirenleri işe alıyorum lan.. bu nasıl okul sistemi anlamadım bişeyde öğretmiyorlar okulda oakdar özel eğitim aldım merak edip kendin öğrenmekten ileri gidemiyor hepsi..
04 Yorumla
Soran+1 yıladamsın :D kutluyorum seni bu seviye gelebildiğine göre zeki olmalısın. tabi torpille değilse.
- +1 yıl
hayır torpil değil.. küçük yaşlarda elektronik becerilerim vardı ama okuldaki derslerim çok alakasızdı yani matematik_? coğrafya_? bana lazım olanları ben öğreniyordum zaten.. tıbbi bir cihaz geliştiriyordum yapamadım destek almak için tübitak' a gittim eve geldiğimde işe başlamıştım:)).. sonra öyle öyle gelişti.. bana zoracak olursan bir şey bilmiyorum öğrenecek çok şey var:)
Soran+1 yılkutluyorum tekrar :) kendini geliştirmişsin. bende sanırım 5 yılımı heba etmeyi göze alamayıp direk kpss'ye giricem
- +1 yıl
olabilir:)
+1 yılgeçenlerde 27 yaşında başlayanla tanıştım. 24ü düşününce değil.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
17Cevap
+1 yıl30 a dayanmadıgın sürece geç değil... yani yaşlılığa ve yetişkinlik sınırına varmadıgın sürece geç değil... adam mesela 18 yasında 19 umda baslayamam bir sene zaman kaybedemem diyo çok saçma bir mantık bence ya hu hiçbirimiz belli bir zaman diliminde belli bir yaşa kadar yaşayıp ölen varlıklar değiliz ki bir sene zaman kaybından filan bahsedilebilsin. . Kimi 90 a kadar yasar kimi 80 e kimi 40 a dayanmadan dünyadan göçer ;) diyelim hepimiz 65 yasında ölecek olsak bikaç sene zaman kaybı derim ama değil kesinlikle değil ;))
00 YorumlaTr için biraz sıkıntı. 28 yaşında eleman yetiştirmeye sıcak bakan yok. Okulda ne okursan oku, piyasada yetiştirelecek elemansın. Okursan da yazları boş geçirmemen tavsiye olunur efem.
02 Yorumla
Soran+1 yılöğrenmenlik için öyle bir durum gerekmiyor zaten, o yüzden küçük bir umut var :/
Soran+1 yılöğretmen*
Ben 23 başladım çok da iyi değildi gerçi bölüme göre değişir yapıtın asistanlar olucak tipleri çekilir olmuyo Son sınıfa geldiğinde senin yaşıtın insanların en küçük lafı bile rahatsız edici olabiliyor köprüyü geçene kadar modunda geçiyor işte
00 YorumlaBenimde öyle arkadaşlarım var ben 19 yaşındayım onlar 25 hemen bitirmek istiyorlar artık Vede kafa bazen uymuyor küçüklerle :) yani arkadaşlarına bağlı
00 Yorumla
+1 yılvaktım olursa yıne okurum :) bu arada yas 36 dan gün alıcam agustosta. okumanın yası olmaz yeterkı sen ıste
10 Yorumla
+1 yılgeç tabiki oraya gidenler 20 li yaşlarındaki gençler genelde.. Ama mecbur kaldıysan gideceksin 24 yaş öyle çokta geç sayılmaz özellikle bayanlar için
00 YorumlaAklinda evlilik coluk cocuk sahibi olmak yoksa kariyer varsa gec degil 😊
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbence senin için sorun değil ise 24 yaş pekde geç sayılmaz okumak istiyorsan oku bence
00 Yorumlabana göre gecte bızım sınıfta 30 yasında baslayan wardı
00 YorumlaYok hayır benim amcam üniversiteyi 30 yaşında bitirdi.
00 Yorumlayok geç kalmamışsın sen 35 yaşında okuyan bile var okumak ayıp degil
00 YorumlaEvet geç. Git evlen artık ne okuması?
07 Yorumla
Soran+1 yılöylemi düşünüyosun
Soran+1 yılzengin koca bul keyfine bak diyosun yani
Soran+1 yıldalga geçiyorum sadece
Soran+1 yılgit burdan suvari
+1 yılevet bende başlayacagım geç değil.
02 Yorumla
Soran+1 yılkaç yaşındasın?
- +1 yıl
24
.
şimdi başlamazsan 25 yaş daha geç olacak
30 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 1,2b cevap paylaştı. Birine bağlı olmadan kendine bakabilcek durumda ol
00 YorumlaHiçte geç değil okumanin yasi yok :)
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılHiçbir şey için geç değil.
00 Yorumla 40 yaşında başlayan tanıyorum
00 YorumlaYok hayir.
00 Yorumla
+1 yılHayır değil tabi ki
00 Yorumlatam zamanı... derim
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi