Öğretmenlik mezunuyum kaymakamlık sınavına girebilir miyim yoksa iki yıllık üniversite okuyup öyle mi girebilirim?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 5,7b cevap paylaştı.
+1 yılSınava başvurabilmek için adayların; yurt içindeki üniversitelerin veya diploma denkliği Yükseköğretim Kurulu
tarafından onaylanmış olmak kaydıyla yabancı üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren
fakültelerinin uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, iktisat, işletme, maliye ve finans, sosyoloji, halkla
ilişkiler ve tanıtım, psikoloji bölümlerinden veya bu bölümlerden herhangi birinin müfredatında yer alan derslerin en
az yüzde seksenine sahip olan diğer bölümlerden ya da hukuk fakültelerinden mezun olmaları veya
üniversitelerin sosyal bilimler, mühendislik fakülteleri ile tarih bölümlerinde en az dört yıllık lisans eğitimi yapmış ve
uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, hukuk ve iktisat alanlarında lisansüstü eğitim yapmış olmaları
gerekmektedir. Yukarıda belirtilen bölümlerden mezun olmayanların; mezun oldukları bölümlerin müfredatının
bahse konu bölümlerin müfredatının yüzde seksenine sahip olduğuna ilişkin Yükseköğretim Kurulundan
alacakları eşdeğerlik belgesini, lisansüstü eğitim yapan kaymakam aday adaylarının ise noter onaylı diploma
suretlerini ya da mezun olduklarını gösterir resmi belgeleri mülakat sınavı için evrak teslimi esnasında diğer
evraklarla birlikte İçişleri Bakanlığına ibraz etmeleri gerekmektedir.023 Yorumla- +1 yıl
Sonuç olarak giremezsin 2 yıllık bir şey okuyarak da giremezsin
Soran+1 yılyüksek lisansa bakıyorum o zman girebiliyorum sanırım
- +1 yıl
Hangi öğretmenliten mezunsun
Soran+1 yılişitme engelliler
- +1 yıl
O zaman yüksek lisansla da olmaz çünkü mühendislik ve sosyal bilimler fakültesi mezunlarının uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, hukuk ve iktisat alanlarında yaptığı yüksek lisans kabul edilir yazıyor
Soran+1 yılçok saçma aslında girebilmem gerekiyor ama kesin olarak nerden öğrenebilirim acaba
- +1 yıl
Attığım yazı kılavuzdan ve dediğim şey yazıyor 🙄
Soran+1 yılYazabilir onu yazan da bir insan neticede belki eksik bilgi vardır kesin olarak öğrenmem gerek
- +1 yıl
Bu ÖSYM nin sınav başvuru kılavuzu bunda hata olmaz çünkü sınava bu kılavuzu referans alarak giriyorsun
Soran+1 yılyok yukarıyı okudum lisansüstü eğitim alındıktan sonra girilebilir gibi geliyor bana deneyeceğim şansımı
- +1 yıl
Açık bir şekilde olmaz yazıyor ama sen bilirsin dene bakalım
Soran+1 yılbaşvuru formunda yüksek lisans bölümleri var ancak farklı bir durumdan bahsetmiyor girebilirim gibi görünüyor
- +1 yıl
Yüksek lisans bölümleri var zaten ama sadece lisansı mühendislik ve sosyal bilimler fakülteleri ve tarih bölümü olanlar için var neyse dediğim gibi sen bilirsin
Soran+1 yılBen öyle bir şey görmedim başvurumu da yaptım zaten hayırlısı artık
- +1 yıl
Onun başvurusu 2 Eylül de başlayıp 9 Eylül'de bitti dün giriş yerleri açıklanmış sınava bugün nasıl başvurdun acaba 🙄
Soran+1 yılKaymakamlik degil ales, ay anlamadan söylenmek huyun galiba
- +1 yıl
Başvuru formunda öyle bir şey görmedim dedikten sonra başvurdum zaten dediğin için ona başvurdum dediğini düşündüm
https://hizliresim.com/XNG736
Al bu kaymakamlık sınavı başvuru formundaki mezuniyet bilgisi kısmı neyi işaretleyeceksin acaba - +1 yıl
Yüksek lisans yapanlar son maddeyi işaretleyecek ama bak orda ne yazıyor sosyal bilimler fakültesi mühendislik fakültesi ve tarih bölümü mezunu olup... bölümlerinde yüksek lisans yaptım 🙄
Soran+1 yılSiyaset bilimini isaretleyecegim orda da onceki egitimini sormuyor ki
- +1 yıl
Bak kılavuzda yazanı zahmet edip okumadığın için tekrar kısa bir şekilde yazıyorum
Üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren
fakültelerinin uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, iktisat, işletme, maliye ve finans, sosyoloji, halkla ilişkiler ve tanıtım, psikoloji bölümlerinden veya bu bölümlerden herhangi birinden müfredatında yer alan derslerin en
az yüzde seksenine sahip olan diğer bölümlerden ya da hukuk fakültelerinden mezun olmaları veya
üniversitelerin sosyal bilimler, mühendislik fakülteleri ile tarih bölümlerinde en az dört yıllık lisans eğitimi yapmış ve
uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, hukuk ve iktisat alanlarında lisansüstü eğitim yapmış olmaları gerekmektedir.
Ve madem orda işaretleyeceğin şey yüksek lisans öğrenimi o zaman neden son madede mühendislik ve sosyal bilimler fakültesinde lisans eğitimi aldım sonra şu alanlarda yüksek lisans yaptım yazıyor niye lisansta mühendislik okuyan gidip siyaseti biliminden yüksek lisans yaptım diye eğitim durumuna siyaset bilimi işaretlemiyor da son maddeyi işaretliyor - +1 yıl
Direkt Başvuru hakkı olanlar;
1) Üniversitelerin Hukuk Fakültelerinden mezun olan adaylar.
2) Üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler, Siyasal Bilgiler ve dengi fakültelerinin;
-Maliye ve Finans
-Siyaset Bilimi
-İktisat
-Kamu Yönetimi
-İşletme
-Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezun olan adaylar.
3) Üniversitelerin;
-Sosyoloji
-Psikoloji
-Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümlerinden mezun olan adaylar.
Yüksek Lisans koşulu olan alanlar;
Aşağıdaki fakültelerden / bölümlerden mezun olan adayların Kaymakamlık yapabilmeleri için uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, hukuk ve iktisat alanlarının birisinden yüksek lisans yapmış olmaları gerekmektedir.
1) Sosyal Bilimler Fakültelerinden mezun olan adaylar.
2) Mühendislik Fakültelerinden mezun olan adaylar.
3) Tarih bölümünden mezun olan adaylar
Bak bu da bir haberden yazı yani ya bu bölümleri direkt lisanstan okuyacaksın ya da mühendislik sosyal bilimler fakültesi veya tarih bölümünü lisans olarak okuyacaksın üstüne yüksek lisans yapacaksın diğer bölümlerde okuyup yaptığın yüksek lisans işe yaramıyor çünkü kimlerin yaptığı yüksek lisans geçerli olacak açıklanmış sana daha fazla yazmayacağım istediğini yap boşa gidecek olan senin paran ve zamanın
Soran+1 yılNeden zamanım ve param boşa gitsin okumak boşa olmaz ayrıca gönderdiğiniz kısmı da formda bulamadım başvurumuda yaptım zaten olursa olur olmazsa da zaten bu sene tekrar üniversite sınavına girecem yani 2 sene veya 4 sene fark etmez ben o sınava giricem
- +1 yıl
Gönderdiğim kısım kaymakamlık sınavı başvuru formu yüksek lisans başvuru formu değil dediğim gibi yüksek lisans yapabilirsin herkes her bölümden yüksek lisans yapabilir (Üniversite kabul ederse) ama lisansın belirtilen bölümlerden olmadığı için kaymakamlık sınavında işe yaramaz. Her neyse keyfin bilir alakasız bir bölümde yüksek lisans yapacağına kendine fayda sağlayacak başka şeyler yapabilirdin. Üniversite sınavına girme diye bir şey de demedim ben sadece kaymakamlık sınavı için ALES'e girmene para kaybı dedim. Sonuç olarak senin hayatın senin kararın ben sadece bilgi vermeye çalıştım iyi günler
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
3Cevap
+1 yılOns belli bölümler girebiliyor
Ve 4 yıllık olmalı04 Yorumla
Soran+1 yılbiliyorum ama öğretmenlik mezunları giriyor mu onu bilmiyorum bilginiz var mı
- +1 yıl
İnternetten araştır
Soran+1 yılçıkmıyo bişey
+1 yılHer türlü gir ama olamazsın dayın yoksa
01 Yorumla
Soran+1 yılKoşulları varya kafana göre giremiyorsun işte bilen var mı diye sordum
Gizli Üye(36-45)+1 yılkaymakamlık sartlarını okumalısın osym sitesinde
09 Yorumla
Soran+1 yılokudumda girebiliyomuyum pek anlamadım öğretmenlik mezunları giriyomu
Cevap sahibi+1 yılgoogle a yazsan görürdün. sosyoloji bitirdiynse girersin. ve diger idari ve iktisadi bilimler mezunu isen girersin yani ögretmen giremez. yuksek lisansın yine bu tip kamu yönetimi bölümünden degilse giremezsin
Soran+1 yılyok baktım da direkt bişey çıkmadı diye sormak istedim, siyaset bilimi için yeniden össye giricem o zaman sanırım kaymakamlık sınavına da girebiliyorum
Cevap sahibi+1 yılaçıktan bi bölüm oku
Soran+1 yılBakacam ya öyle yaparım ya da ikinci öğretim yüksek lisans
Cevap sahibi+1 yılhocam en kolayı yüksek lisans. 1.5 sene sürer belki digeri ise üstten ders alıp 3 senede biter. sansına sen secmelisin.
Soran+1 yılEvet yüksek lisans daha garanti geldi bana da, 2 yıl sürmüyor mu ben 2 sanıyordum
Cevap sahibi+1 yıl3 dönem genelde
Soran+1 yılçok iyi o zaman ve şimdi hangi üniversiteye girmem kolay olur ona bakmam gerek
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Öğretmenlik mezunuyum kaymakamlık sınavına girebilir miyim yoksa iki yıllık üniversite okuyup öyle mi girebilirim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat