Sınıf öğretmenliği mi doktorluk mu? Hangi mesleği seçmeliyim ve neden?
Sınıf öğretmenliği
Doktorluk
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Arkadasım seçeneklerıne sasırdım acıkcası doktorluk mu muhendıslık mı desen sasırmazdım. Belkı sınıf ögretmenlıgı cocukluk hayalın olabılır. Ama doktorluk mu dıye sorduguna gore basarılı da bı ogrencısın belkıde aılen dıretıyodur doktor ol dıye. Sana şunu söyleyım gercekten mutlu olacağın meslegi seç. Ama o kadar ınsan tıp kazanmak için bir yerlerini yırtarken sen o sansı yakalamıssın zorluklarının üstesınden gelırım yaparım diyosan doktorluk tabıkıde:)
Doktorluk ve sınıf öğretmenliği arasında uçurum varken bu soru niye? Tıp okumak bildiğin aşk meselesı. Çok seversen kolay geçer. Ama böyle ikilemde kalıp hadi tıp seçeyim bari dersen yarıya gelemedn bırakırsın benden demesi. ayrıca bunların puan türleri de farklı değil mi sen niye ikisi arasında takıldın? Tıpla dişi eczacılığı karşılaştıranı gördük de sınıf öğretmenliği ilk.
Sınıf öğretmenliğini haftasonu tatil, yazın tatil diye yazacaksan yazma... Kaldı ki üniyi bitirsen bile öğretmen olacağın kesin değil... Önünde büyük bir sınav daha olacak... Artık atanma şartları gittikçe zorlaşıyor... İlk görev için doğunun köyüne gidip orada birkaç yıl kalabilirsin aklında olsun...
Doktorluk mu diyosun
kadrolu öğretmen nasıl oluyo
Öğretmenlik diyorum ben hem haftada 2 gün tatili var, kafan yorulmaz fazla (en azından doktorluk kadar)
3 ay tatili ayrı
Cevap
27Cevap
doktorlukla sınıf öğretmenliğini kıyaslamak ne kadar mantıklı sınıf öğretmenliği basit bir meslek doktorluk ise çok zor stresli bir meslek cesareti pratik olmayı hoş görülü olmayı gerektirir bence ikisini de iyice araştır buradaki yorumlar seni şaşırtmasın kendin karar ver
doktorların da maaşı iyi
maaşı iyi diye yazarsın tutar peki sonra okuyamazsan okulu bitiremezsen mesleği tanıdıkça sana göre bir şey olmadığını fark edersen emeklerin boşa gitmiş olucak değer mi bence iyice araştır diyelimki okudun bitirdin pratisyen hekim mi olucaksın uzman mı pratisyen hekim işte sağlık ocaklarındaki doktorlar gibi ama sanma ki sana sadece gripler falan gelecek :D neyse buraya yazmayayım sen araştır iyice
YA bırakın işte soru sorsun diye sormuş bizim avanaklarda atlamışş.. Kız daha bilmiyor doktorların devlette sözleşmeli çalıştıgını ve de atamalarına ihtiyaçları olmadıgını :D... Bir tıp fakültesi kapasitesi olan birinin bunu sorması sizcede düşündürücü degil mi?
Sınıf öğretmenliğiyle tıpı nasıl kıyasladın anlamadım. Biri tm ya da bildiğim kadarıyla sözel diğeri sayısalın dibi. Ayrıca ikisinide yapıyorum diyorsan tabiki tıp. Son zamanlarda sistem degistiginden beri sınıf öğretmenligi atamaları kötü. Onu bitiren şu an benimle aynı sınıfta atanamamis tekrar sınava girip başka bölüme gelmiş
Allahım Şunu bile düşünen kişiye derece veriyosun , bizim gibi ne istediğini bilen insanlar 100 bininci oluyo. Vallahi eğitim sistemi değişmeli. Eğitim sistemi bu olmamalı. Şimdi bunu bile düşünen insan gidip iyi bir öğretmen , doktor mu olacak? Hadi hukuk mu tıp mı desen anlarım da sınıf öğretmenliği ne?
Ben seviyorum sanane
ikisinide seviyorum karar veremedim size soruyorum
Derecenin SS koyda inanalım
Bu soruyu gercekten soruyor musun?
İdealist bir egitimci olmakla zengin bir doktor olmanin arasinda mi kaldin?
Para mi? idealler mi?
Sorun buysa baska..
Evet arasında kaldım
Senin sorun şuna benziyor Aysel Gürelmi güzeldir Asuman Krause mi gibi bir şey. böyle soru olurmu tabiki doktorluk dururken kim ne yapsın öğretmenliği? Doktorlukta daha iyi kariyer daha iyi hayat standartları dururken yani sende :):):))
Tıp okumak çok zormuş bırakanlar bile varmış
Ama oraları kazanabilmek için bir insanda çap olması lazım orayı kazanabilen kişi pekala orayıda okuyabilir. orayı kazanmak öyle herkesin yapabilieceği bir şey diil bence boşuna kuruntu yapıyorsun yok biri gitmişte bırakmış zormuş falan hayatının hatasını yapma derim ama sen bilirsin yoldan 100 kişi çevir ve 100 ünede sor öğretmenlik mi doktorluk mu 100üde doktorluk der çünkü aklın yolu 1
benim tanıdığım bir tıp öğrencisi vardı matematik geo yokmuş full ezbermiş ayrıca yani :):)
iyiymiş
eğer puanın yetiyosa kardeşim hiç kaçırma derim :)
nası bir soru birisi afrika biri kuzey kutubu :D sınıf öğt. daha basit herkes doktor olamaz çok zor ezberlemek gerekir latince yeni bir dil öğreniyorsun ilerde zor gelebilir ve okulu bırakabilirsin her baba yiğidin harcı değil
hangisi yani
hayır
biri sayısal biri eşit ağırlık yüksek puan aldın o zman ezberin iyiyse doktorluk oku ama sosyal hayatın fazla olmayacak 6+5 sene ömründen gidecek ve geç evleneceksin büyük ihtimal güzel bir kariyer iyi para kazanacaksın ama ömründen çalacak sınıf öğrt bitirisin kolay ama onunda kppssi var bida sınav atananama sıkıntısı vs dediğim gibi sana bağlı
6 sene değilmi
Şimdi ben size soru sormak isterim.
Tatil yapmayı mı çok mu seversiniz az mı?
çok severim
O zaman sınıf öğretmenliğini seç. Ara tatil, sene sonu 3 aylık tatil var bunun 1 ayı seminer hikayesi var. Sonra hafta sonu tatilleri de cabası.
Ancak doktor olursan , Özel sektör gibi çalıştığın yıl üzerinden yıllık izin gün sayına göre hareket ediyorsun. Sonra uzmanlık yapmazsan direk aile hekimi olabiliyorsun tamam ama uzmanlık için kpss'den beter bir durum var TUS sınavı. Sonra zorunlu çark hizmetin var. TUS sınavının sonuçunda başka şehirlere gitme ihtimalin var. Ayrıca dip not: Öğretim üyeleri tıp öğrencileri için şöyle der. Kafası kepekli, gözü çapaklı gezerler mezun olup tus'u verirler sonra tanıyamazsın.
Anne öğretim üyesidir ondan biliyorum :)
Sınıf ogretmenligiyle doktorlugu nası karsilastiriyosun anlamadım :/ mühendislik falan neyse de sınıf öğretmenliği nedir :/
Sınıf öğretmenleri yarım gün çalışıyor hafta sonu tatil ve 2 ay yaz tatilleri var
Nası atanacaksın? Çok saçma tıp olurken bunu düşünmen. Tıp tabi ki.
Ömür boyu atanamaz mıyım
90 üstü alman lazım bir kere atanamazsan başka bir iş bulma gibi Şansın yok. Ama tıp öyle değil. Bitmez tıp
Tıpta saç maç kalmaz diyolar
Tıp da saç maç kalmaz. Ama atanma KPSS ve para derdi yok :)
Sınıf öğretmenliği ise rahat tatil falan herşey var ama KPSS diğerlerine göre daha az zorlar.
okudunmu tıp
çok zor yani öylemi
doktor olmaya kalkarsan işin var... ohohoho oku sonra milletin pisliğiyle uğraş. git öğretmen ol tatiller gelsin hem bak 2700 felana geilyor maaş yeter sana. görgüsüze 100000 versen ne çıka görgüsüz yine görügüsüz
cildiye falan olursam milletin pisliğiyle uğraşmam
cilttede sivilce var zart var zurt var :)
her mesleğin bir zorluğu var
Hangi mesleği yapmak istiyorsan o hayatin boyunca yapacaksin cunku
Sınıf öğretmenleri yarım gün çalışıyor hafta sonu tatil ve 2 ay yaz tatilleri var
evet ama tıp çok zormuş okuyup bırakanlar varmış yapabilirmiyim
haklısın
Eger tutuyorsa doktorluk kesinlikle cunku prestij acisindan alacagin maas acisindan cok cok ustu n ogretmenlige gore ve artik öğretmenler yazinda calisiyorlar atanmasi falan filan hic tavsiye etmem
sınıf öğretmeni olursan atanamayan öğretmenler topluluğuna sende girersin :) aklın varsa okuma :) doktorlukta zor meslek ama zamanın ve evlilik hayallerin yoksa doktor ol :)
Baska meslek mi kalmadi ya :D
Hukuk oku :) noter falan olursun belki iyi para var :D
Bu nasıl kıyaslama. Sınıf öğretmenliğinin son atamaları bu kadar düşüklen. Pdr desen yine b derece
oha ikisinin arasında uçurumlar var , nasıl bir seçim bu :D
Bisiklet mi araba mi alayım der gibi olmuş. Doktor olabilecek potansiyel varsa ol. Kpss derdin atanma derdin olmaz garanti meslek
Doktor ol, boş zamanlarında hastahanelere ek nöbete gıdecegıne evde ders anlatırısn ınsanlara... öğretmen olursan gecınmek ıcın ek pazara cıkarsın..
sınıf ögretmenligi nerde doktorluk nerde bacım iyimisin sen oruçluk basına mı vurdu
Benim kararım size ne oluyo
yardımcı olmalarını istiyorum sanane seçtiğim mesleklerden
cevap yazma o zaman
Birbirinden çoook farklı meslekler.. Kalite, para, gelecek... hepsi tıp tabiki
Saçma soru oldugu oranlardan belli doktorluk varken sınıf ögretmenligi saçma
Tıp okuyup bırakanlar varmış zor diyolar
bu ikisi arasında kaldıysan mühendislik oku.
Hayır bu ikisinden birini istiyorum
Bunların ikisi aynı anda kazanılabiliyor mu ya artık. Puanları yakın falan mı yani? :D
güldüm teşekkür ederim.
nerde yaşıyosun ona göre söylicem
İstanbul
doktorluk
Mf, tm puan ve sıralama soyle
2side hayat kurtarır ama doctor bence :D
neden
ilahiyat okumadın sürece bundan sonra atanman gercekten çok zor. ya dinci olcaksın atancaksın ya da cemaatten. ama ülkede sağlık sektörü ilerleyecektir.
Bence okulu bırak. Bu nasıl bir ikilem.
doktorlar çabuk mu atanıyo
DOktor olma da ne olursan ol.
Neden
Doktor olanlar kafayı yiyor. Hiç mutlu olamıyorlar. Belki geliri öğretmeninkinden daha iyi ama gerçekten çok sıkııcı bir meslek. Hele hele ameliyatlara gireceksen. Ama sen seviyorsan orasını bilemem,
Doktor ol, bana yardim et.
bence tıp tabiki ama severek yapacagın işi yap
Doktorluk varken sınıf öğretmenliği nedir :/
öğretmen olup ne yapacaksın git doktor ol
neden
sen bilirsin
wolksvogen mi Ferrari mi? :) o ne biçim soru ya
doktorluk tabii ki.
neden
maaşı fazla, daha rahat. sınıf öğretmendği demek stres demek
Soktorluk kanks
neden
Doktorluk tabikide
Doktorluk
neden
Sınıf öğretmenliği sabır ister, maaşıda çok yüksek değildir
Doktorluk
neden
şaka mı bu
Neden
tıp mı diyosun
çok zormuş bırakanlar varmış
doktorluk :)
neden
çünkü iş garantisi 1 ikincisi maaşı daha iyi 3. sü bence daha güzel bir meslek
tıpta saç maç kalmaz diyolar
birde onlar var zorluğu oda senin bileceğin iş sınıf öğretmenliğide o kadar çocuk saç maç kalmayabilir :D
Mesele paraysa tıp
Sinif ogretmenligi
hakimlik

En İyi Cevaplar