Kendi mesleğimi hiçbir zaman sevmedim, sınıf öğretmenliğine çocukluğumdan bu yana ilgim vardı. LYS'ye girdim, iyi de puan aldım diyebiliriz. Şimdi tercihlerimi sınıf öğretmenliğinden yana kullanmak istiyorum. Ama 24 yaşından sonra olur mu bilmiyorum, sonuçta 17-18'lik kişilerle okuyacağım, ortama ayak uydurabilir miyim bir fikrim yok. Siz ne diyorsunuz, sizce okunur mu?
Cevabın nedir?
+1 yılEndüstri mühendisliğini bırakıp 26 yaşında hukuk fakültesini kazanan bir yurt arkadaşım var. Bu sene son senesi,30 yaşında. Yurtta ve okulda arkadaşları arasında sevilen birisi. Halinden de gayet memnun, mühendislik yapamayacağını anladığından bırakmış okulu. Onun bir sözü vardı: 'Hayat, 30 yaşından sonra başlar.' diye. Gerçekten de öyle.. Sen de 24 yaşında ikinci bir üniversiteye başlasan, 28 yaşında okulu bitirirsin. Aile kurmak ve iş hayatına atılmak için uzun zaman var önünde.
Ben de hukuk okuyorum. 21 yaşındayım, 3. sınıfa geçtim. Ama ben de bırakmak istiyorum. Psikoloji, ilahiyat ve felsefeye merakım var. Hukuk bölümünü bitirsem belki çok daha fazla para kazanabilirim; ama mesleğini sevmedikten sonra paranın bir önemi yok. Çünkü günde en az 8 saatini mesleğine ayıracaksın. Mesleğini seversen ayırdığın 8 saatlik süre sanki mesleğine değil de kendine ayırmışsın gibi gelir zaten.
Yani hayat senin, karar senin.. Bu saatten sonra kimseyi dinleme. 24 yaşında iyi bir puan almışsın sınavdan, gerisini çok rahat halledersin zaten. İyi bir puan alıp atanırsın da okul bitince.23 Yorumla
Soran+1 yılYorumunuz çok teselli ediciydi teşekkür ederim. Ayrıca arkadaşınıza katılıyorum, gerçekten de hayat 30 yaşından sonra başlar. Çoluk çocuk yaşımızda aklımız beş karış havadayken olur mu olmaz mı diye düşünmeden kendimizle alakası olmayan bölümleri seçtiriyorlar bize, ilk başta hata yaptığını anlamıyorsun; ama belli bir yaştan sonra olduğun yeri sorguluyorsun, olduğun yerde mutlu değilsen eğer, hayatta hiçbir şey de seni mutlu etmiyor.
Güzel bir ailem var, güzel giden bir ilişkim var; çok şükür ki iyi şartlarda yaşadım ve yaşıyorum da. Ama inanın bir tarafım hep eksiz, gerçek bir mutlu değilim; çünkü hayalimi gerçekleştiremedim.- +1 yıl
Maddi durumunuz da iyiyse hiç düşünmeyin derim ben. Önemli olan sınava çalışmak değil, tercih zamanıymış. Daha yeni anlıyorum bunu. Ama yine de bir kez daha düşünün derim ben okuyacağınız bölümü. Şimdi yeni bir üniversite okumak için zamanınız var. 28 yaşında okul bitip de mesleğe başladığınız da yine hüsrana uğramayın. Çünkü o zaman bir kez daha üniversite okuma şansınız olmayacak büyük ihtimalle. Bütün meslekleri ayrıntılı bir şekilde araştırın, hatta üniversiteleri, şehirleri bile. Çünkü bu tercihiniz ilk üniversite tercihinden çok daha önemli.
Soran+1 yılHaklısınız, teşekkür ederim :) Size de bol şans, umarım istediğiniz yerde olursunuz :)
bence okunmaz kusura bakma.. ben 23 yaşındayım ve okulu bırakmayı düşünüyorum sürekli ama bırakamıyorum.. çömezlerle okuyunca kötü oluyor arkadaşlıklar kuramıyorsun..
08 Yorumla
Soran+1 yılsende mi 23 yaşında başladın?
- +1 yıl
merhaba öncelikle.. ben 18 yaşında başladım ve askerliğimi yapmamış olup 3 yıl hazırlıkta 2 yıl da 1. sınıfta sınıf tekrarı yaptım ve hala arkadaşım bulunmamakta olup askere gidip askerlik arkadaşlarımın olmasını isteyen bir türk genci olarak mağduriyetimi belirtmek isterim..
Soran+1 yılneden hazırlık sınıfını 3 yıl tekrar ettiniz acaba?
Soran+1 yılBazı okullarda hazırlık şartı var, onu biliyorum. Keşke iyi araştırsaydınız okulu, sizin bölümünüz nedir, benim bildiğim öğrenim dili ingilizce olan ya da yarı ingilizce olan bölümlerde hazırlık sınıfı zorunlu oluyor; mesela psikoloji gibi.. o hazırlık sınıfını geçemeyince de tekrar etmek zorunda kalıyorsunuz ve bölüme geçemiyorsunuz, sanırım sizin de böyle oldu. Ama yine de olumsuz düşünmeyin, okumayıp da ne yapacaktınız peki, okumasaydım daha iyi şartlarda yaşardım, şurada şunu yapardım diyebileceğiniz bir şey var mı?
sakın vazgecme sevdıgın işi yapmak için o sansı yakaladıysan kacırma meslegını en az bır yırmı yıl yapacaksın sevmedıgın işi yaparak bu zaman gecmez işindekı mutsuzlıgunu zamanla cevrendekılerle ılıskılerıne yansıtırsın bende hemsireyım hep psıkolojı okumak isterdım ama olmadı yınede hayalım okumak ıcın fazlasıyla cabalıyacam sakın yası dert etme ben 30 da 35 de olsam sevdıgım işi yapmak için çıkan fırsatı degerlendırırdım
22 Yorumla
Soran+1 yılÇok haklısınız, mesleklerimiz bizim ömür boyu hayatımızı etkiliyor ve sevmediğin mesleği yapmak ne yazık ki hayatını da olumsuz etkiliyor; en basiti hiçbir zaman gerçek bir mutlu olamıyorsunuz, hep eksik bir tarafınız ve ben aynen böyleyim :( Teşekkür ederim desteğiniz için, umarım siz de hayalinizi gerçekleştirirsiniz :)
Okunur tabii niye okunmasın, ömür boyu sevmeyeceğiniz mesleği yapacagına istediğin mesleği yap. ayrıca sıfr 17-18 yaş grubu olmuyor ki 40 yaşında insanlar bile oluyor senin yaşın ne ki. hayallerını gerceklestir, simdi bu yasta olur mu deyıp vazgecersin,30nu geldiğinde keske 24 yasımda baslasaydım dersin. yasın gayet normal.
11 Yorumla
Soran+1 yılben de bundan korkuyorum biliyor musun, ya bu heves hiç geçmezse ve o yaşta çok pişman olursam diye gerçekten korkuyorum. Bunu bana bir yerde okumuştum, tesadüfe bak :) orada da : bu yaşta olmaz diye diye ertelediğimiz hayallerimize, gün gelir keşke o yaşta başlasaydım dersiniz demişti :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
9Cevap
olmaz diyen 18lik tayfaya bakma canım, sınıf ogretmenligini sececek tayfadır o, akıllarınca rakip eliyorlar. istıyorsan neden olmasın olmaması ıcın bır sebep goremıyorum ben.
11 Yorumla
Soran+1 yılOkurken tebessüm ettim :) Teşekkür ederim desteğin için :)
:) sorun olmaz canım bende 22ym 2. üni. okuycam emın ol senın yasında da çok arkadasın olur
11 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler
ogrenmenin okumanin yasi yok. sen kendinde o enerjiyi goruyorsan basarirsin. ornegin ben yapamazdim. :)
21 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler :)
+1 yıl40 yaşında da okunur. Eğitimin yaşı yok takılma böyle şeylere. Sevmediğin meslekte çalışmak sevmediğin adamla her gün aynı yatağa girmeye benzer. Ömür boyu mutsuz olacağına git istediğin bölümü oku. Yaşın genç daha. 24 daha yolun başı sayılır :)
10 YorumlaMutlu olacaksan neden olmasın. Bence en büyük mutsuzluk sevmediğin bir işi yapmaktır. Nedir mesleğin?
13 Yorumla
Soran+1 yılstilistim ve sevmiyorum. ömür boyu bu mesleği yapacak olmam ise beni çok korkutuyor.
Soran+1 yılTeşekkür ederim, umarım siz de hayallerinizi gerçekleştirirsiniz :)
Eğer hayalimi gerçekleştirme fırsatı 100 yaşımda elime geçtiyse...
Asla o fırsatı kaçırmazdım :)
Şimdiden bol şans size eminim ki iyi bir öğretmen olursunuz.10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 3b cevap paylaştı. Benim yşm 25 keşke kazanabilseydimde üniv okusaydım.(
10 Yorumlaİnsanlar 30-40 yaşlarında üniversiteye gidiyor, hiç düşünme git derim. hayalini gerçekleştir.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılokunur ama mezun olduğunda sadece adı sınıf öğretmenliği olur. atanma sorunu var. puanlar bu yüzden bu kadar düşük. boş bir bölüm. aklın varsa okuma
00 YorumlaDaha gençsin, uzun bir ömrün var mutluluğun için okunur.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılüniversitede her yaştan insan oluyor ben 31 im okula gideceğim 2 yıllık bu yıl
04 Yorumla
Soran+1 yılben de istiyorum ama yaşı çok sorun ediyorum, ayak uydurabileceğine inanıryor musun?
Cevap sahibi+1 yılüniversiteler zaten çocuk bahçesinden farkı yok sırf makara para olmayınca yapıcak başka şeyleri yok ünide zaten 5 yıl civarı çalışmıştım
Soran+1 yılsizin de mi ikinci üniversite olacak, peki bu karara nasıl vardınız, yani nasıl bir aşamadan geçtiniz de kesinlikle istediğim bölümü okumalıyım dediniz?
Cevap sahibi+1 yılilk sınavsız geçiş
neden olmasın, yeter ki istekli ol :)
10 Yorumlaokumanın yaşı yok yeter ki paran olsn
10 Yorumlatam bir saçmalık olur. ayrıca açıktan var mı o ya?
03 Yorumla
Soran+1 yılneden peki? açıktan yok.
Tabi ki hayiiir
06 Yorumla
Soran+1 yılsebep peki?
- +1 yıl
Bölüm iyi olsa no problem. Ama şimdi okuyacaksin.4 sene sonra 28. Ve aninda atanamayacaksin tabi ki. Ya zor. Ögretmenlik çocukluģumda harikulade bayildiğim ve acayip saygi duyduğm meslekti. Ve hep öyle olmasi gereken meslek. Doktorlukla yarismasi gereken meslek. Geleceği yetiştiriyorsun. Kolay değil. Ama simdi görüyorum ki ögretmenliği o kadar küçülttüler ki. Mesleğini soruyorsn örneğin birine ögretmen mi hıı iyiymis diyor. Bu kadar. Ve d3vlette çalisacaksan mecburi hizmeti var. Özelde çalisacaksan daha beter. Özel lise mezunu olarak kendi ögretmnlerime acayip acidiğimi belirtmek isterim. Yani bunun gibi bir sürü neden...
Soran+1 yılTeşekkür ederim yorumunuz için, evet kısmen haklısınız da öğretmenliğin eskisi gibi değeri kalmadı bu konuda size katılıyorum; ancak şimdi hangi bölümün değeri kaldı ki? Devlet, eğitimi iyice yokuşa sürdü. Adeta okumayın dercesine saçma sapan her sene sistem değişikliği, bölüm şartlığı vs.. gibi zorunluğu. Benim kız kardeşim psikoloji okuyor, okula başladığında yüksek lisans şartı yoktu; ama şimdi devlet psikoloji öğrencilerine yüksek lisans şartı getirdi, yapmadığın taktirde devlet seni psikolog olarak görmüyor, mesleğini yapmana izin vermiyor. Anlayacağınız kardeşimin eğitim hayatı uzadı ve o da isyanlarda. Ama yine de mesleğini sevdiği için katlanıyor. Özetlersem eğer, şimdi hiçbir mesleğin garantisi ve değeri kalmadı.
- +1 yıl
Evet eğitim sisteminin tam anlamiyla ićine ettiler. Kimse istediģi mesleği istediği gibii yapamiyor.. torpiller zorunlu hizmetler havada ućusuyor. Hayırlisi :)) iyi düşün derim. Üniv okumanda sorun yok oku ama bölüme dikkat et. Üniv okumazsan da kpssye gir havaalanindan bölüm yaz. Memur olarak girsen bile gir. Sonra orda yüksel.
Soran+1 yılHaklısınız, teşekkür ederim :)
abla derler sana
00 YorumlaOkunmazzz
08 Yorumla
Soran+1 yılsebep?
Soran+1 yılneden ki 28 yaşından sonra emekli hayatı mı yaşayalım, iş bitmiş mi oluyor? hayat sadece 18 inde mi devam ediyor sizce?
Soran+1 yılO zaman olduğunuz konumdan memnunsunuz. Ben memnun değilim, sevmediğim mesleği ömür boyu yapacak olmam, böyle bir hayat geçer mi sizce?
Soran+1 yılModa tasarım mezunuyum, stilistlik yapıyorum.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > İkinci üniversite olarak yirmi dört yaşında sınıf öğretmenliği okunur mu?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat