Dil bölümü okuyorum, senarist olmak istiyorum. Aklımda edebiyatımı geliştirecek bir kaç bölüm var, senarist olmak için hangi bölümü önerirsiniz?
İngiliz dili ve edebiyatı
Amerikan kültürü ve edebiyatı
Çeviribilim
Fransız dili. Öğretmenliği
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Değerli kardeşim,
dil okumak ve beraberinde senarist olmak istiyorsun, ne güzel. Senaristlerin İngilizce bilmesi çok ama çok önemli. Neden dersen, sinema sektöründe literatür takip etmek istiyorsan en geniş kaynak İngilizce. Dolayısıyla ha Amerikan edebiyatı, ha İngiliz edebiyatı, fark etmez. Önemli olan İngilizceyi iyi öğrenmek.
Gelelim senarist olma meselesine... Bilmem biliyor musun, KizlarSoruyor sitesinde benim son yazdığım kitap ile ilgili bir kampanya yapıldı ve cevap verenler arasından on kişiye imzalı kitap hediye edildi. Kitabın adı Ben Bir Dahiyim Ama Henüz İlk Senaryomu Yazmadım. Bu kitapta senaryo yazmak için gerekli en temel bilgileri en kullanışlı biçimde anlatmaya çalıştım. Kitabı edinir okursan, sana yararlı olur.
Sadece benim yazdığım kitabı değil, konuyla ilgili pek çok başka kitap var elbette. Onları da edinip okumanı tavsiye ederim. Bu arada senaryo yazımı ile ilgili atölyeler yapılıyor, onlardan birine katılırsan yararlı olur. Ben de önümüzdeki yıl böyle bir online atölye başlatmayı düşünüyorum. İnstagram hesabımı takibe alırsan haberdar olursun.
Fakat, burada önden sana bir dizi öneride bulunmak istiyorum. Bunların başında çok sayıda film izlemek gelir. Bir sinema tarihi kitabı edin, (Rekin Teksoy'un kitabını öneririm) aç okumaya başla, orada adı geçen filmleri başla izlemeye. İnan, çok yararını göreceksin. İyi bir sinema tarihi bilgisi olmayanların iyi bir senarist olması mümkün değil. Kitabımda da anlattım, Orson Welles, Yurttaş Kane'i yapmadan önce pek çok film izlemiş, onlardan feyz almış. Dolayısıyla film izlemek önemli.
Özetle; film izle ve o filmler hakkında oku...
Sana bol şans ve başarılar dilerim.