- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 462 cevap paylaştı.
+1 yılErkeklerin yaptigi her isi yapabilirsin. Guvertede gorevlendirilebilirsin, kamaralara bakabilirsin, kaptanın verdiği görevleri yerine getirirsin. Fiziksel ve zihinsel olarak çok dayanıklı olman gerekir.
17 Yorumla
Soran+1 yılAma bir eğilim gerçekleştirmek gerekiyor sanıyorum ki okuduklarım kadarıyla. Sıraladıklarınız konusunda her hngbi bir sıkıntı söz konusu değil yoksa.
- +1 yıl
Ne eğilimi?
Soran+1 yılMiço gibi garson gibi gemi adamı belgeni aldıktan sonra eğitim alman gerekiyor bu eğitime karar vermek gerek yani.
- +1 yıl
Tabii ki eğitimi var ve yönlendiriliyorsun. Ama yaşın yazdığı gibi 33 ise, biraz geç kalınmış sayılabilirsin, senden küçük yaşta amirlerin, kaptanlar olacak, onlardan emir almak zamanla zor gelebilir. Gemi adamlığı çok disiplinli bir iştir.
Soran+1 yılEvet Yaş 33 ama kendime bedenime sağlığıma güveniyorum demekki diyelim 🥰
- +1 yıl
Bol sans :)
Soran+1 yılTeşekkürler...
En İyi Cevaplar
Merhaba , gemi adamı belgesi alıp gemide yani Cruise diye tabir edilen tatil gemileri haricinde çalışman çok zor.
Erkeklerin olduğu sektör, zor ve beden gücü istiyor. Limanlarda sürekli çıkalım dolaşalım tarzında bir yaşa değil. Aklıma gelen ilk etapta bu sormak istediklerin olur ise dilim döndükçe anlatırım05 Yorumla
Soran+1 yılZaten çıkıp dolaşmak değil amaç biraz uzaklaşmak biraz da birikim yapmak. Yük gemisinde zaten çalışamam. Ben istesem de almazlar ki onlar almaya niyetlenseler de ben gidipte çalışmam.
Soran+1 yılİkisi bir arada. Zaten uzun soluklu bir süreç kurs belge vs zaman gösterecek yine de yorum içn tşkkrlr
Soran+1 yılEvet ama abd hayalim olmadı hiç
kamarot ehliyeti çıkarın en azından getiri götürü çok olan bir iş ama alınma şansınız ve iş bulma şansınız daha fazla.
ama insan bir düşünüyor gemi?14 Yorumla
Soran+1 yılSağlıklı bir görüş geldi azından bunun için teşekkürler.
Nedenine gelince hem biraz uzaklaşma isteği hem de biraz birikim...
Soran+1 yılBakalım nasip kısmet
+1 yılbende kursa baslicam 3 ay sonra :))
111 Yorumla
Soran+1 yılHadi ya ne olarak eğitim alacaksınız peki? Ücretlerle ilgili de bilgilendirebilir misiniz beni çok sevinirim 🙏🏽
- +1 yıl
oncelikle hangi sehirde yasiyorsun bak bazi kursyerleridolandirici bilgin olsun bulundugun sehirin liman baskanligina gitmelisin varsa orada 2 3 tane kurs yerleri var oraya gidip konusmalisin. bayanlar gemide ascilik bulasik utu gibi islerde calisiyor yolcu gemisi ise garson komi olarakda calisirsin 1200 dolar yurt ici yurtdisi1800 ila 2100 dolar
Soran+1 yılMaaş olarak sormadım kurs ücretleri ile ilgili sordum. İstanbul'da yaşıyorum yakınımda da liman başkanlığı var. Yanlış yere yazdım ahaha buraya tekrar yazim bari
- +1 yıl
o guncelleme banaydi sanirim 😀kurs ucretleri 1800 duama simdi 2200 max 1 ay kurs suresi kurs da 6 gun devamsizlik hakkin var kursa giren kisiler de kaptanlar
Soran+1 yılAaaa kaptan olmaları iyiymiş aslında iyi şekilde sınavdan çıkarsam iş bulma olasılığım da artar sanırım
- +1 yıl
belgede 6 scr de veriyorlar her arttira biliyorsunda scr belgene gore de maas alirsin bilgin olsun 6 dan sonrasi 200 tl ile aliniyor tanesi bilgin olsun basladiginda da ala biliniyor ben dolandirildim iyi biliyorum😂mersinde izmirde liman baskanligina gittim ve onlarin yonlendirmesiyle ogrendim
Soran+1 yılÜzüldüm dolandırılmanıza😢 ben de o yüzden ilk buradan bilgi sahibi olanlara danışma gereksinimi duydum. İnternette çok fazla sizin dediğiniz şekilde ilan var evet ben de güvenemedim ve ufak ufak araştırmalara girdim. En mantıklısının da kendi başıma liman başkanlığına gidip bilgi almak ve başvuru yapmak olacağına karar verdim
- +1 yıl
neyseki bana denk geldin tecrubeliyim bakin kesin gidin ama bulundunuz ilcenin liman baskanlina zaten listede yazar orda size yakin kurs yerine gidip muduruyle detayli bilgi alirsiniz umarim isiniz ras gider benim tanidik kaptan var zaten alayim bi hayirlisiyla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim
- +1 yıl
ne demek ben tesekkur ederim hayirli geceler e. i. g icinde ayri tesekkur ediyorum
Soran+1 yılSezarın hakkı sezara hayırlı geceler.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Yuk gemilerinde olmaz ama gemilerde calisabilirsin yuk gemileri erkek egemendir kadin calismiyor bildigim sen yaparim desende firmalar kadin calisan almaz bende bir ara yagci belgesi alacaktim ama iyi para veren 1-2 firma var onlarda torpil referans vs istio
017 Yorumla
Soran+1 yılYük gemilerine almazlar evet ben de o şekilde düşündüm açıkçası. Ama bakalım nasip kısmet diyelim
Soran+1 yılTahmin etmek zor değil...
- +1 yıl
Arkasda giden bir tanidigim vardi 1 ay karaya inmedigimiz oluyor insan psikolojisi bozuluyor ve sorunlu cok kisi var normal insan isi degil cunku gemide daha beterler kavgalar dalasmalar eksik olmuyor demisti ve buyuk ihtimal kabul edilsende tek kadin olacaksin buyuk ibtimal gemideki calisirimda sevisirimde diosan git arastir
Soran+1 yılHer konuyu zaten x konulara çekmeseniz olmaz...🤬
Soran+1 yılEvet hayatın gerçeklerinden bir haber bir kadınım ben de aydınlattınız beni diyeyim o zaman. Teşekkür ederim😅
Soran+1 yılSaolun
Soran+1 yılGitmedim liman başkanlığına
Soran+1 yılYük gemilerine almıyorlar evet alsaarda gitmem 😅 ama yolcu gemilerine alıyorlar
Soran+1 yılSiz de yani...
Soran+1 yılAlakası yok yük gemisi olarak hiç düşünmedim.
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılGemi adamı ol ol ama çok uzaklara gider bekar için iyi tabi 🤪
02 Yorumla
Soran+1 yılBekarız o yüzden istiyoruz zaten.
- +1 yıl
haklısın ya ama gezmek güzel harika yerler var
+1 yılAçık deniz insana iyi geliyor provam neta olsun
15 Yorumla- +1 yıl
provam neta ne demek
- +1 yıl
@deniz09876543210 pruvan
- +1 yıl
güzelmiş 🙂
- +1 yıl
Kruvasan
Soran+1 yılKesinlikle açık deniz iydir...
+1 yılmantıklı ama orda ne iş yapacaksınız
011 Yorumla
Soran+1 yılBen de o yüzden bu soruyla geldimm
- +1 yıl
garson masör kuaför demiş arkadaş
ben olsam masörlüğü seçerdim tabi ilk önce sertifika alman gerekecek
Soran+1 yılTransatlantiğe gitmiş o arkadaşın aklı sanırım sadece. Her neyse konu ile uzman bir kaç kişi yazar umarım.
- +1 yıl
pruvan neta 🙂
- +1 yıl
facebooktaki iş gruplarına yazsana bir de
Soran+1 yılÖnce şu belgeyi alayım da sonra bakıcam ve face kaldı mı artık ya 😂
- +1 yıl
kaldı tabi 😃😃
yok mu facen:))
Soran+1 yılYok
- +1 yıl
kesinlikle üye olmalısın bir sürü grup var
14 bin
20 bin
11 bin
kişilik gruplar var ve baya aktif gruplar
Soran+1 yılDediğim gibi belgeyi aldıktan sonra bir göz atarım artık. Şu an benim amacım para kazanmak değil uzaklAşmak uzaklaşırken de birikim yapmak...
- +1 yıl
orda belgeyi almak içinde bilgi alabilirsin
başarılar diliyorum herşey gönlünce olsun
+1 yılNe isin var grmi de ya 😏
02 Yorumla- +1 yıl
Dolandırılma sakın cok araştır.. dolandırılma cok oluyo o işlerde 😕
- +1 yıl
Oha kimya mezunusun 😮 😕
+1 yılSakın girme bu işe
114 Yorumla
Soran+1 yılNeden?
- +1 yıl
Kaptan tanıdığım çok var. Cidden aşırı zor bir iş ve sen yapamazsın. Bakma erkeğin yaptığı işi kadın da yapar diyenlere. Boş yapıyor onlar.
Soran+1 yılBen de kolay olacağını düşünmedim zaten ama tutupta bir yağcı olmyı düşünmüyorum da...
- +1 yıl
Ne iş yapabilirsin gemide? Kaptan ne derse onu ki kaptanlar acimazlar kimseye.
Soran+1 yılYanlış okumadıysam günlük 5-8 saat arası çalışıyorsun gemide sonrası senin şhsi zmanın kmranda kitap okursun müzik dinlersin vs. Acımasızdır diyorsun her çalışanın o gemideki tercih ettiği mesleği icraat etmesi gerekiyor. Kimse kimsenin kulu ya da kölesi değil. Ki herkes işini yaparsa kimseden de azar işitmez.
Ne iş yapabilirsin sorusuna gelince de ben de bunu öğrenmek yapan kadın arkadaşlar varsa fikir almak için buradayım bilmem anlatabildim mi?- +1 yıl
Ablacım genel çalışma prensibi gibi düşünme gemiyi. Gemide zikerler adamı da kadını da. Kaptan ne derse onu yaparsın. 5-8 saat işi yalan. Kaptan kalk derse kalkacaksin. Bakma sen forumlara falan.
Soran+1 yılNeyse terbiyemizi bozmayalım...
- +1 yıl
Ablacım bak gemi işi normal ise benzemez. Normal işte işini iyi yapan laf yemez ama orada her şey olabilir. Toz pembe görünüyor sana biliyorum. 100-1500 dolar aylık da güzel. Yalnız unutma ki çekeceğin eziyetin haddi hesabı yok. Normal bir çalışma ortamı yok orada.
Soran+1 yılSiz çalıştınız ya da çalışıyorsunuz sanırım
- +1 yıl
Çok var tanıdığım kaptan :) normal bir ruh halleri ve psikolojileri yok. Gemide normal insan yok çünkü. Hepsi dengesiz.
Soran+1 yılYük gemisi mi yolcu gemisi mi?
- +1 yıl
Yük gemisi :) beni takip eder misiniz? Özelden konuşalım mı?
Soran+1 yılZaten yük gemisinde kadının işi ne allah aşkına:) neyse her türlü tehlikenin farkındayım siz hiç merak etmeyin
- +1 yıl
Yükte çalışan kadın da vardı. Sarkıntılık çok olur gemide.
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer