İkisi de eşit. İkisinde de kendini orta seviye geliştirirsen asgari ücret. Uzman yaparsan 7 8 bin. Pozisyona girersen 10 bin. Lakin yazım bilen bir elektronikçi olursan zamanla 20 bine çıkarsın. Neden kimse iki dalda da uzman olmaya çalışmıyor? Herkes tek dalda zaten uzmanlaşıyor bu ülkede.
elektrik mühendisliği sadece 4 üniverstede var fazla olan elektrik elektronik yanu sadece elektrik muh mezunu olan daha az kisi var buda is hayatında + sağlar vr imza yetkisi var
peki sen istediğini yapabilirsin ama işveren bir abin olarak benim tavsiyemi de dinle. Entegre programlayacak bir mühendis orada dururken seni işe almam yani. Ya da alırsam test cihazı kullanmaktan öteye düşünmem. Siemens, Bosch, Samsung gibi yerler için kalifiyesiz diplomalı olursun en fazla. Ben Çince öğreneceğim, Japonca öğreneceğim. Bak o zaman kalifen olur. Dediğim gibi sokakta senden binlerce var. Farkın ne? Bana ne katacaksın?
Öncelikle merhabalar Bir yazilim muhendisi olarak sizlere tavsiyem yazılım mühendisliği okumanız yönünde olucaktir. Fakat değişime ve gelişime açık olmanız gerekiyor. Öğrenme süreciniz dinamik olmalı. Elektrik değil elektronik mühendisliği ile entegre çalışma şansınız da mevcut. Zira elektrik mühendisliği okuyacak olursanız ileri derece değil temel seviyede yazılım bilgisi sizi idare edecektir. Otomasyon dahi elektrik mühendislerinin işi değil. Yazılım muhendisi iseniz iyi derecede Java ve Python bilmeniz gerekicektir. Elektrik elektronik mühendisi iseniz iyi derecede C bilmenin yanısıra özellikle elektronik sahasında pcb tasarimi için isis, ares ve proteus bilgisi; mikroislemci tasarımı için ileri derece C ve assembly bilgisi , donanım tasarim ve yazilimi için Verilog ve VHDL bilgisi vs gerekicektir. Piyasada cok fazla elektrik mühendisi olduğunu düşünüyorum. Fakat donanımlı bir yazılım mühendisi ile karşılaşmak pek de mümkün olmuyor maalesef. Ayrıca şunu belirtmek de fayda var : yazılım bilgisi ayırt edicidir. Tercih sebebidir. Ileri derecede yazılım bilgisi ise sizi seçilen değil seçen yapar. Aklınızda bulunsun. Şimdiden başarılar dilerim. Soru , görüş ve önerileriniz için geri bildirimde bulunun lütfen