Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Düşünceniz de haklısınız bunun birden fazla yöntemi var ancak sizin için uygun olanı sizin seçmeniz gerekiyor birkaç tane söylesem de Şu an daha fazlası da var neyse 1 çalışanlarımıza karsı otoriter tutumu sağlamanız için ne yaptığınızı bilerek yapmanız ve ifadelerini ile kararlarınızın arkasında duran bir tutum ile onlara ne yapmalarını istediğinizi açık ve net ifade edip yorum istemiyorum arkadaşlar dediğim şekilde devam edin sonra konusuruz vb bir konusma ile bitirmek basit bir kazanım olabilir sizin kendinizi denemeniz ve kendinize bu tutumu öğretmeniz için bu gibi birşeyleri deneyip sonuclarını gözlemleme iz gerekiyor, 2 çalışanlarımıza ile iletişim şekli izi ve sizinle diyaloglarına basta mesafe koyamamıs olmanız sizi daha zorlayacak bunu iyi anlamalı ancak şirketler insan ilişkileri ile ilerlemez ve yönetilmez bunu oluşabilecek durumlara karsı önden söylüyorum ve devam ediyorum anlattığımız durum üzerinden görüşlerini alırsınız ancak sonuca onların yanında baglamazsınız tamam fikirlerinizi aldım degerlendiricem bunları karar verince paylasıcam seklinde bir tutum size yine kolaylık sağlayacaktır ve kendilerini size ortak değil size fikir sunan çalışan olarak bilmezlerini hatırlamalarını sağlayacaktır... Arkadasım kusura bakmayın fazla uzadı daha da uzar bu neyse bol şans diyim size
01 Yorumla- +1 yıl
Arkadasım bağzı yorumları okudum malesef ne kovmak nede bir anda anlamsız sert tutumlar size kazanım sağlamaz ve insanlar sizin ne köleniz ne kulunuz bunu biliyorsunuz tabiki ve siz onalra hayrınıza para vermiyor insanların emeğini alıyorsunuz sizin ihtiyacınız olan calısanlarınız ile aranızdaki mesafeyi tekrar ayarlamak ve saygınlıgınızı kazanmak bunu herkez kovup yeniden olusturarak denersiniz ki kaybedersiniz ozaman veya daha aklı basında zamana yayarak bunu kazanırsınız, bol şans. Yorumlar hiç iş bilir ve yapan insanlara ait gibi gelmedi acıkcası ben sirket yönetimi ve iş geliştirme konusunda deneyimli ve özel sektörde proje sorumlusu aynı zamanda Şu an birkaç aylık bir de şirket sahibiyim, iki üniversite okudum, bence yorumlardaki arkadaşlar yanılıyor böbürlenmekten uzak biriyim ama... insanlara saygısızca yaklasım cok yanlıs bu yorum sahiplerinin anne baba veya akrabaları sizin calısanlarınız olsa ne derlerdi acaba, üzücü yorumlar.
En İyi Cevaplar
Başarınızdan dolayı tebrik ederim öncelikle sizin başarınızı yakalayamayan erkekler tarafından kıskanılacak ve hedef olacaksınız aslında sadece erkekler demek te doğru değil hazmedemeyen çok. Öncelikle çok kibar olmamanızı beden dilinizi kullanmayı bilmelisiniz baskın beden dili metodlarını bilmelisiniz. bir konu hakkında hiç bilginiz olmasa bile sanki o konuyu sizden iyi bilen birisi yokmuş gibi kendinizden emin olmalısınız. İnsanları dinlemelisiniz fikir almalısınız ama fikirlerini çok beğenseniz bile duygularınızı belli etmemelisiniz. Kadınlar aslında iyi yönetici olabilir. Erkekler de isterlerse kadının yokluğunda gerçek bir anne gibi olabilir. Bunun için kadınlar beyinlerinin sol lobunu geliştirip duygularını kontrol etmeli erkekler de sağ lobunu geliştirip empati sevgi yaratıcılık gibi özelliklerini geliştirebilir. (Liderlik konusunda vladimir putin örnek gösterilebilir.) not:kimi kadınlar otorite figürü olacam diye erkek fatma gibi oluyorlar. Örn meral akşener bir kadın hem seksi hem kadınsı hem de otoriter olabilmeli özü değişmeden özenmeden.
00 Yorumla
- Eğitim & Kariyer konusunda 444 cevap paylaştı.
+1 yılBir elemanı işe alırken verdiğin izlenim önemlidir demek ki sen çok yumuşak davranmış sın ki onlarda senin bu yönünü bildikleri için gevşemiş ler. Saygısız lık yapan varsa herkesin içinde laflarınla dövmen lazım zaten patron sensen bir şey diyemezler. Örnek veriyor um saygısızlık mı yaptı direkt bozacaksın. Sen daha önce çalıştığın yerde iş sahibin olan kişilere saygısızlık yaptığın için şu an bu koltukta oturuyorsun sanırım ama böyle devam edersen o koltuk sana fazla gelebilir diyeceksin herkesin içinde birine tepki gösterirsen diğerleri de çekinir işlerini kaybetmek ten korkar sana karşı bir daha saygısızlık yapamazlar
10 Yorumla
Görüş ve önerileri dikkate almak bir yönetici olarak sizin bakış açınızı değiştirebilir fakat sonucu etkilemez size karşı yapılan bir saygısızlık varsa amenna fakat yoksa yeni görüşleri dinleyebilir bunlarla ilgili fikirlerinizi çalışanlara iletebilirsiniz. Bunun dışında kafanızda ben diyorsam öyle olacak fikri varsa eğer otoriteyi koruyun patron olduğunuzu hissettirin bu da biraz sert olmaktan geçer tavırlı ve sert bir yaklaşım ve keskin bakışlardan karşı taraf etkilenir ne olursa olsun dişinizi gösterirseniz çalışanlar aradaki farkı anlarlar
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
98
Cevap
195Cevap
Öncelıkle mevzunun kadın olmakla bır alakası yok. Benımde yanımda 8 çalısan bayan var. Ve ben bayanların iş konusunda daha ıyı olduklarını dusunuyorum acıkcası ancak parantez acmak ısterım kendını ıyı yetıstırmıs olmak kaydı ıle. İyi bır yonetıcı ıse ıyı ön göru ve ıyı ınsan ilişkılerıne sahıp olmakla alakalıdır bırılerının uzerınde otorıteden zıyade kendınızden emın olmak ve kararlı olmak tabıkı bırde bılgılı olmak onemlı yanı ısınıze hakım olmanız gerekır. Ben genelde toplantılarda hepsının fıkrını alırım zıra benım ısım fınans kısmıdır gerı kalan ısler herkesın kendi alanıdır. Bu anlamda işyerlerınde fıkır alısverısı önemlıdr. Ancak ıyı bır yonetıcı olmak ıcın dedıgm gıbı cok ıyı ıletısım becerınız ve sorun cozme kabılıyetınızın yuksek olması gerekır bırde kımı nerede görevlendırcegınız konusunda calısanlarla fıkır alısverısı yapın aynı ısyerınde çalısanlar bırbırnlerının kabılıyetlerını daha ıyı bılırler ancak bayanlar varsa durum bıraz sıkıntılı olabılır rekabet acısndan bu anlamda ıyde bır gozlemcı olmanız ve içlerındekı lıder özellıkte bırını yanınıza yardımcı gıbı atayın ona fıkır danısın ama ıplerı ona vermeyın
24 Yorumla- +1 yıl
Bayan değil KADIN
- +1 yıl
Kadın değil avrat
- +1 yıl
@benimbirfikrimvarr Pekı kadın dıye düzeltelım bu gece mutlu ve huzurlu uyumanıza vesıle olmak benı cok mutlu ettı acıkcası sevgıler :)
Öncelikle geçmiş olsun, bunu baştan sağlaman gerekirdi, biraz geç kalınmış ama bir şekilde ipleri eline alman da zor değil.
iş hayatında ilk izlenim çok önemlidir, gerekli saygıyı haketmek, ilk zamanlarda gösterdiğin davranışla kazanılacak birşeydir. Çünkü insanlar ilkleri kolay kolay unutmaz. İlk konuşma, ilk sinirlenme, ilk hitap, ilk başarı..
bu saatten sonra şöyle bir yol izleyebilirsin;
Samimi iletişimi kes, altında çalışan herkesle. Sadece emretmek ve işini yaptırmak için muattap ol ve takip et. En ufak falsosunda (kayda değer olmasa dahi) anormal tepkiler ver, sinirlen ve o iş/proje bitene kadar enselerinde dur.
Evet bu gerçekten iyi bir davranış biçimi gibi durmayabilir fakat insandan bahsediyoruz.. yönetmek kolay bir iş değildir ve ipleri bir şekilde eline almak zorundasın.
ileri seviyelere doğru
dengesiz davranışlarda bulun. Nerden ne zaman geleceğini bilmesinler ve tetikte bekleyip verilen işi zamanında en iyi şekilde bitirmek için çabalasınlar, seni öfkelendirmekten korksunlar.
son olarak; onların hakkını onlardan daha fazla koru ki, zamanla sana olab öfkeleri de saygı ve güvene dönüşsün.
başarılar..20 YorumlaYanlış düşünüyorsun bence. Onlar sana fikirlerini, düşüncelerini söylüyorlar ki bu bir yönetici için çok değerli bir şey. Bunlar sana yapılan itirazlar, saygısızlıklar değil. Belki bazıları düşüncelerini ifade ederken çok doğru bir üslup kullanmıyor olabilir, doğru üslubu bilemediği için, genç olduğu için, tecrübesiz olduğu için... Sen çocukların söylediklerine kulak verip haklılık payları var mı yok mu onu düşün. Söylenenleri her birinin penceresinden ayrı ayrı düşün. Senin fark edemediğin bir şeyi görüyor olabilirler.
Yine de senin söylediğini yaptırmak istiyorsan şöyle bir üslup edinmeye çalış:
Ahmetçiğim, Ayşeciğim her kimse siz çok haklısınız. Sizin düşüncenize çok değer veriyorum. Şu zamanda siz böyle yapmıştınız çok da iyi olmuştu gibisinden örnekler de verebilirsin. Senin istediğin yola sokacaksan verdiğin örnekler hep olumlu olmalı. O kişinin bir başarısızlığını onu ikna etmek için argüman olarak kullanma sakın. Bu günlere hep birlikte geldik ama bu sefer şu şekilde yapmak konusunda, veya senin şu görevi üstlenmen konusunda yardımınızı rica ediyorum. Deneyelim, görelim iyi sonuç vermediğini, olmadığını görürsek oturur tekrar değerlendiririz.
Önce biraz pohpohla, iltifat et, etrafında gezdirip hazırla ondan sonra hiç korkma sen nasıl istersen öyle olur. Olmazsa gel ben buradayım.
Hadi bakalım, göreyim seni :-))10 Yorumla
+1 yılKüçük bir şovla bilgeliğini gösterebilirsin. Şov dediysem beyaz şovla karıştırma. Uyduruk bir sorun icat edip bütün işçiyi toplayıp ders anlatır gibi anlatarak ''Arkadaşlar böyle durumlar da şunu şunu ve şunu yapmak lazım örnek olması için sizi burada topladım. Ayrıca aklınızda bulunsun şöyle şöyle durumlarla karşılaşırsanız şu yolu takip edebilirsiniz'' diyerekten vay bee kadın anlıyor bu işten dedirtebilirsin. Ya da vücut dilini ve dilinin kıvraklığını kullanarak ''Arkadaşlar, evet burada bir aileyiz. Ama biz amerikan ailesi değiliz. Bu ailede tek bir reis tek bir otorite vardır. O da benim. Ben aile fertlerimin her birine saygı duyarım. Her birinin görüşleri benim için değerlidir. Bu yüzden hepinizin fikirlerini alırım. Ama her zaman son kararı ben veririm. Bir başta iki beden olmaz. Baş yönetir kol ve bacaklar itaat eder. Böylece kusursuz bir beden meydana gelir. Eğer içinizde bu işi benden daha iyi yapabileceğini iddia eden varsa buyursun başımıza o geçsin. Hepimizin sorumluluğunu o alsın'' deyip sözünü bitirerek kalıcı bir etki bırakabilirsin. Ya da kendince bir hiyerarşi oluşturabilirsin. Ben şahsen askerliğimi çok sevmiştim. Bir çok açıdan askeriyenin mükemmel bir sistemi var. Mesela komutanımız emir alma eğitimi verirken tek cümlede olayı bağladı. ''Arkadaşlar, emir verilir ve uygulanır. Emrin verilmesiyle uygulanması arasında tek bir düşünce tek bir tereddüt çekinme veya gecikme olmaz. Emredilir ve yapılır bitti'' diyerek içimize işlemişti. Sonra ast üst ilişikisi de sağlam. Maalesef özel sektörde hatta devlet dairelerinde bile bu ast üst ilişkisi zayıf. Ortada bir iş olduğu zaman herkes amir kesiliyor. E sen ağa ben ağa, o zaman koyunları kim sağa?
12 Yorumla- +1 yıl
TAbi bunlar birer öneri, son raddede dediğim gibi, oturup düşünürsün. Kendi hiyerarşik düzeninin taslağını çıkarırsın. Ve işçinin önüne koyarsın. Düzen bu, nizam bu. Düzenin olmadığı yerde biri yatar öbürü sıçarr beriki işerrr bir tanesi işten kaytarır iki tanesi ihmalkar davranır hepimizin hayatına maal olacak hatalar yapar ortada düzen diye bir şey kalmaz. Bu yüzden nizam ve intizam şart. Benim nizamım da düzenim de budur deyip işçinin önüne koyarsın. Yerse afiyet olsun yemezse ''Sana ekmek çok bize de sofra çok. Haydi güle güle'' der gönderirsin. Söz konusu sistemi oturtmaksa gerekirse bir iki kelleyi uçuracaksın. Sırf bunlara da bağlı kalma. İnternet sadece fotoğraf paylaşıp beğeni bekleme aracı değildir. İnternette yönetim bilimleriyle ilgili zibil kadar bilgi var. Tek tek tara oku araştır. Tecrübeli iş adamlarıyla veya iş kadınlarıyla görüşüp fikir al. Ama her ne yaparsan yap şunu unutma: Sen başsın, sen zirvesin, sen otoritesin. Bu yüzden işçilerinle sakın arkadaş olmaya kalkma. Yoksa en ufak bir işlerine gelmezlikte bu arkadaşlığı kullanıp mızzıklanmaya başlarlar. Onlara arkadaş değil, bir büyük, bir ana, bir baba, bir hami, dertlendiklerinde teselli bulabilecekleri, kabahat işlediklerinde tokat yiyebilecekleri bir büyükleri ol.
- +1 yıl
Bir de içimden geldi bunu da söyleyeyim, yönetim kısmı bir tarafa dursun hak hukuk adalet gibi kavramları sakın göz ardı edeyim deme. Biz çok yaşadık. Daha ilk stajımda başladı benim çilem. Arkadaş ben üniversite stajyeriyim yanımdaki stajyer kız lise stajyeri. Kız gider iş yerinin altını üstüne getirir amirim gelir hesabını benden sorar. Milletin içinde hayvannn gibi bağırır. Ben yapmadım derim yine de laftan anlamaz. Sonra kız gelir kırıta kırıta ''Ayy efendim ben yaptım çok özüüürrr dileriiiimmm'' der. bir bakarım ki bana hayvannn gibi bağıran amirim kıza gelince Murat övüç gibi yumuşar. Yanağından makas alıp ''Yaaa sen mi yaptın canııım bak dikkat et böyle şeylere bir daha olmasın tamam mı cici kııızzz'' der. Sen ne demek istediğimi anladın. Adalati çalışanlarına veremezsen emin ol, sen onları sadece bir kere düdüklersin. Senin haberin bile olmadan onlar senin dünyanı ters döndürür.
+1 yılÖncelikle yöneticilik ve Liderlik arasında çok büyük farklar var. Ben 2 Sene Türkiyenin en büyük Mağazalarından birinde yöneticilik yaptım ve altında çalıştığım kişiler hep kadındı! Bu durum da çok zor inan fakat sana vereceğim tavsiye, İş dağılımı yaptığın zaman eğer verilen görevden memnun olmayan personel var sa istediği görevi ver ve Ay sonunda performans değerlendirmesine sok. bu değerlendirme ile Eğer senin koyduğun pozisyondan daha başarılı ise kabul et ve devam et. Fakar kendi pozisyonunda yeterli performansı veremediysen ceza ver. Hem adil bir yönetim anlayışı sergilersin hem de çalışanların saygısını kazanırsın. Bazı değerlendirme yöntemleri var bunları uygulamak senin konumunu ve iradeni sağlamlaştıracaktır...
10 Yorumla
+1 yıl- Öncelikle çalışanlarınızla aranızda arkadaşlık ilişkisi varsa bu sizin otoritenizi görmezden gelmeleri için bir sebep. Çok net bir dil ile çalışma hayatının arkadaşlıktan bağımsız olduğunu belirtip başta bu kurala kesin olarak sizin uymanız gerekiyor.
- Toplantılar çoğunlukla fikir alışverişi için yapılır alınan kararları belirtmek için değildir. Şayet alınan bir karar varsa zaten fikir sorulmaz ve dolayısı ile çalışan kendi fikrini beyan edemez.
- İş yerinde abi-abla-kardeş-amca, teyze ya da "cimli - cımlı" ekler gibi günlük hayat konuşmalarından kesin bir dille uzak durulması için çalışanlar uyarılmalı, mesai saatleri içerisinde iş ortamına uygun olan bey ve hanım gibi sıfatlara yönlendirilmeli çalışanlar.
10 YorumlaGüzel kardeşim öncelikle yönetici olmak yerine lider olmalısın. Burada herkes fikrini dile getirir ama son söz benimdir demen lazım. Hayırlı olsun kendi işini kurmuşsun ama kendi ekibini kuramamışsın. Ben de senin gibi girişimciyim ve 13 kişilik ekip ile 13 farklı şirket yönetiyorum. Şirketler küçük ölçekli de olsa 13 tanesini yönetmek cidden zor.
Seni kadın ve ya başka bir şey olduğun için değil, yönetemediğin için iplemiyorlar. Yönetmeyi öğrenmek çok zordur. Elemanlarına köle gibi davranırsan verim azalır, onlara ana gibi davranırsan da disiplin ve üretim azalır. Patronluğu hissettirmelisin, adil olmalısın ve ekibin lideri olduğunu kabul ettirmelisin. Bu işler de kolay değil. Yardım istediğin konuda tiyolar verebilirim.10 YorumlaHer şeyden önce heyecanı azaltın, sert, kararlı, daha ağır cümleler kurun, istediğiniz şeye ekstra baskı yapın, göz teması kurun, itiraz gelirse değerlendirin önce, sonra konuşmaya devam edin, bozulmayın, birkaç itiraz daha gelirse yine aynı şeyi yapın, kendi nedenlerinizi açıklayıp onlara demokratik davranıp oylayın, eğer patron olduğunuzu konuşmalarınızda yansıtırsanız bu oylama senden yana olur, birkaç kitap edinip okuyun diyorum ayrıca. İş hayatında ciddiyetsizlikte aşırı ciddiyette iyi değil bence. Despot olmaya değil de onları yakalayın
10 Yorumla25 yaşında işletme müdürü oldum. Baktım çalışanlar beni takmıyor. İlk yaptığım icraat bir bahane ile patronun kostebegini işten atmak oldu. Patronun kostebegini işten atabildigine göre bu adam baya ta*saklı diye sonrasında tüm çalışanlar mum oldular. Bizim millet böyledir. Can yakmazsan otoriteni kabul etmezler. Sonra da mum olurlar. Bizde iki duygu vardır çalışma hayatında. Ortası yoktur. Ya korkarlar ya iplemezler. Hangisi olacağın sana kalmış. Kaldı ki yönetici değil patronsun. İşin daha kolay.
10 Yorumlaişinde iyi olması vazgeçilmez yapmaz. çürük patatesleri çuvaldan ayır çok samimi olma her şey tadında güzeldir. iş ciddiyet ister ya sen onları ayırırsın ya da iş başarısızlığa gider. kimsenin hakkını hukukunu yemeden itiraz edenleri gönder göndermeden önce yerlerine alternatifleri al ama fazla bir arada tutma işi öğrendiklerinde diğerlerini tatlı tatlı gönder. kadın olmanın ya da erkek olmanın önemi yok önemli olan iştir. işini ciddye almayan adan adam istediği kadar profosyonel olsun farketmez.
00 YorumlaKendi düşünce ve isteklerini dile getirmeden senin her dediğine tamam demeleri mi saygı oluyor yani. Gereken bu sanırım birçok yöneticiye göre.
Kabul etmelik bir durum olduğunu da sanmıyorum biri sırf yönetici diye onun her dediği daha iyisi olmuyor. Hele de ekip işinde herkesin rahatça konuşup düşüncelerini söylemesi gerekir. Asıl verim o zaman alınır. Tek bir kişinin demesiyle bir yere varılamaz.
Ciddiye aldığımız insanların her dediklerine he mi diyoruz veya suspus olup sadece dinliyo muyuz. Ciddiye almamak değil bu.
Kusura bakma ama iyi bir yönetici senin zihniyetinde olmaz.00 YorumlaBen olsam bunu ciddiyetsizlik olarak algılamazdım. Belki o itiraz eden arkadaşlar yapmak istedikleri şeyde daha başarılı olacaklarını düşündükleri için o işi yapmak istiyorlardır. Çünkü insan iyi olduğu bir şeyi yapmak ister. Ama eğer sen senin istediğin şekilde çalışmalarını istiyorsan itiraz ettikleri taktirde neden onlara o işi verdiğini daha detaylı açıklayabilirsin bu onları hem daha çok motive eder bende daha başarılı sonuçlar elde etmiş olursun. Ve bence itiraz etmeleri tamamen senin samimiyetine inandıkları içindir. Şahsen ben patronumla diğer iş arkadaşlarımla olduğum gibi olmak isterim ki zaten öyleyiz buda insanı daha çok teşvik ediyor yaptığı işe.
00 Yorumla
+1 yılÇalışanların fikirlerini belirtmeleri çok iyi bir şey aslında o kişi sizin yanınızda parayı ikinci planda tutar çünkü siz onun fikirlerini önemsiyorsunuzdur.
Ama siz yine de beni ciddiye alsınlar diyorsanız o zaman kendileriyle iletişiminizi değiştirmeniz gerekir. Onların yanına sürekli gidip sohbet muhabbet ederseniz bu olmaz daha soğuk daha uzaktan ve yapılması gereken bir iş varsa bulundukları ortama gidip iş paylaşımlarını yaptıktan sonra oradan uzaklaşmalısınız. Eğer orada durursanız bahane veya daha kolaya kaçma olacaktır. Bende genç bir yöneticiyim bu taktiği uygulamaya başladım10 YorumlaBirincisi daha kendinden emin olmalısın sana itiraz ettikleri zaman yerlerini ve kim olduklarını hatırlatacak tavırla olmalısın onlarla çok samimi olmamalısın ve tum bunları yaparken asla pislik gibi davranmamalisin bu sefer de senden nefret ederler aynı yemek yapar gibi Her baharattan bir tutam kurallarına sağdık işçisini seven kendinden emin arada Moral veren motive eden bir Patron olmalısın
20 Yorumlaİşçilerin işini bilen tecrübeli insanlar ise bu normal bişey senin kadın olmanla alakası yok bir laf vardır "yeni bir iş yaparken insanlara ihtiyacın varsa işi bilmeyeni seç" çünkü işi bilmeyenler sen bilen olduğun için istemesede Patron sen olucaksin.
10 YorumlaIşiniz hayırlı olsun insallah istediğiniz yerlere gelirsiniz işinizde. Calisanlariniza açık bir şekilde seçme hakkı sunmadığınızı verilen işi yapmaları gerektiğini söyleyin. Ve sizi hala ciddi almıyorlarsa bence işini hakkıyla yapmayan lafımı dinlemek istemeyen gidebilir ayrılabilir işten diyin. Bizim bazi milletimiz güzel laftan anlamıyor çünkü tehdit ve kaba laftan anlıyor.
10 YorumlaBence kadın yönetici olduğundan kaynaklanmıyordur bu durum. Her insanın yetenekli alanı farklıdır. İyi bir girişimci olabilirsiniz, fakat iyi bir lider olamayabilirsiniz. Zaten bu sebeple Koç ailesi kendi şirketlerini yönetmez. Belli bir aşamada , kmi 1 sene kimi birkaç sene sonra profesyonele devretmelidir.
10 Yorumla
+1 yılpatronun kim olduğunu göstermek için işe yaramayan yani işi boşlayıp ikide bir verilen göreve itiraz eden birini akşam odana çağır ödemeni yap isine son ver ama odandan çıkma o dışarı çıktığında patronun kim olduğunu anlar ve o zaman saygıyı izle
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 356 cevap paylaştı. öyle şey olmaz, orada çalışan kişiler sana saygı duymak zorunda o işi sen kurmuşsun sonuçta o ekip senin şirketin olduğu için orada varlar. Tamam bir projede fikir alışverişi yapılabilir ama son sözü sen söylersin kendi ağırlığını hissettirmen lazım bunun yolu da sağlam bir otorite. bunların eğitimleri de var ama iş sende bitiyor
10 YorumlaSert ve ciddi ol. Disiplin şart! Acımayacaksın. İş hayatı bu idare etmek kolay mı? Hayır.. Onlara tölerans gösterme.. Herkes yerini bilsin, yeri gelince kalp kır, seni çıt kırıldım görmelerine izin verme. Sen buralar emeklerinle geldin. Şimdi emeklerinin boşuna gitmesini istemiyorsan insanlara seni ciddiye alacakları şekilde davran. Seni ciddiye almalarını ancak bu şekilde sağlayabilirsin. Madem yumuşak dilden anlamıyorlar anlayacakları dilde konuş. Çoğu cevapta gördüğüm birini işten at olmuş yahu siz delirdinizmi? O insanlarda evlerine ekmek götürmek istiyorlar o kadar kolaymı bir insanın vebalini almak? Ne sandınız kadını ruhsuz bir insanmı? Hayır tabi ki işten çıkarma. Fakat bunu iğneleyebilirsin. "Burada herkes dediğim kurallara uyacak. Pardon, işini seven herkes uyacak demek istedim. Bundan böyle tölerans yok, işini ciddiye almayının burada yeri yok.. " Gibi söylemler kullanırsan ciddiye alacaklarından eminim.
10 Yorumla
+1 yılKadın olduğum için kısmı bence sizin yorumunuz. Okul hayatım ve iş tecrübelerimde yönetimsel anlamda hiç böyle bir sıkıntı yaşamadım. Son iş tecrübemde yöneticim bayandı. Genel müdürümün biri bayandı. Yani sorun bayan olmaktan kaynaklanmıyordur diye düşünüyorum. O vasıf varsa herkes ona göre davranır
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 470 cevap paylaştı. Tavrın net ses tonun bir tık üstte dursun.
İş veren sen nazı çekende sen.
Şimdiden denge kuramassan ileride bir gün toplu halde iş yapar seni çökertirler yaptığın herşey boşa gider.
İyi bir takım olmak önemli ve fakat son kararı senin verdiğini bilmeliler.00 Yorumla
+1 yılYeri geldiği zaman sert davramak lazım tabiki de samimi ortam ve çalışanlarla arkadaş gibi olmak güzel ama bir zaman sonra bu şekilde sorunlar çıkıyo bence bu sorunun ya direkt olarak konuşulması gerekiyo ya da yine kibar bir dille sizin "fikirleriniz tabiki önemli ama sizce önemli, ben böyle olmasını istiyorum" sa diyebilirsiniz. Bu konularda çekingen olmak daha çok size zarar verir
00 Yorumla
+1 yılKötü bir şey söylemiyorlar ki. Sadece onlar da kendi fikirlerini belirtiyorlar, siz de bir dinleyin.
Belki mantıklı gelir o şekilde devam edersiniz. İllâki sizin dediğiniz mi olmalı?
Zaten diretirseniz mecburen dinleyecekler peki deyip yapacak bir şeyleri yok, sonuçta dinlemezlerse işlerinden olurlar.00 Yorumla
+1 yılİyi oldugun gibi kuralcı olmalısın koydugun kurallara uymaları için kimin kararları ve zözünün geç tigini anlamalarını saglamalısın ilk calışan ları toplayıp ona itirazsız uymalarını uymayanların ekipdıı kalıp işnin so verilcegini söylemelisin herkezin söyledigin seylere uyup verilen işleri eksiksiz en yibicimde yapmasını ve hepsinin kontrolunü raporunu kendisinin görücegini anlat ve bak işler ve davranışlar nasıdegişiyor gerekiyorsada itiraz edenlerden birini cıkarabilirsi onlara örnek olur bu
00 Yorumlaİlk önce ekibini çok iyi tanıman lazım. Kim hangi işi daha iyi yapıyor kim hangi işte daha verimli onu bilip ona göre iş bölümü yapman gerek. İnsanların becerilerine göre yaptığın iş bölümü daha verimli olur ve çalışanlar da bu yaptığın iş bölümüne herhangi bir itirazda bulunmazlar. Bir iki toplantı sonunda senin liderliğini kabullenirler. Ama öyle ezbere Ahmet sen şuraya Ayşe sen şuraya Memet sen şuraya dersen. Çalışanlar arasında illaki çatlak sesler çıkar.
00 YorumlaInsanlarinfikirlerini acikca dile getirmesi guzel birsey aslinda. Konusamamalari daha buyuk sikinti olur. Ciddiye almama olayini ise disiplinsizlikle olcmelisin bence. Bir de bazi insanlarin karakteri oyledir herseye itiraz eden tipler vardir. Davranisindan rahatsiz oldugun birisi varsa birebir konusabilirsin
00 YorumlaSaygısızlık değil bence, demek ki kendilerini rahatça ifade edebilecekleri bir atmosfer oluşturmuşsun, düşüncelerini söylemeleri kötü birşey değil ki, seçmece ve çalışkan insanlar dediğine göre özgüven sahibiler ve işe de önem veriyorlar, dinlersin görüşlerini, aklına yatarsa kabul eder aklına yatmazsa kabul etmezsin, işlerine gelirse, seni kovacak değiller ya sonuçta 😂
00 YorumlaDaha sert ve net ol kararlarında kendi kafasındakini yapmak isteyen varsa ben böyle yapmanı istiyorum buranın patronu benim de net bir şekilde hı eğer halen laf anlamıyorsa özel olarak yanına çağır böyle devam ederse işten çıkarıcağını söyle ve blöf yapma sözünde dur. Maalesef iş hayatı böyle kendi paranı biriktirip kendi işini kursan bile kadınsan ciddiye almazlar hele birde genç ve bekarsan kolay kolay kimse ciddiye almaz onlara kimin patron olduğunu öğretmelisin. Bu arada iş ne?
00 Yorumla
+1 yılYa sen nası ponçik bir yöneticisin ben seni nasıl ciddiye alıyım gel sarılalım şaka bir yana gerçekten tebrik ederim bir kadının böyle başarılar etmesi beni her zaman mutlu etmiştir şöyle bir şey olabilir korku yönetir insanları korku yaratmak için bir ayna tut derler illa ki hata yapan olur gerçekten kızmanı bir yönetici gibi sert bir üslupta uyarman gerekli herkes bilmeli aleme ibret misali sonra çekinenler olcak çekinenlerin korkusu görüp çekinenler olucak sende zor taraf yine sana düşüyor korkuları arasında bir denge oluşturabilmek saygıdan korkma gibi
00 Yorumla
+1 yılBizim aile şirketinde bende yöneticiyimm mağazalar zinciri sahibi kuzeni olmama ragmen kendi mağazamın yönetim deyim mağazamızın 2 kadın müdür olmasına ragmen çoguna örnek oluyorum oteriter olarak beni dinliyorlardı onları dinlemeyince bende sert kararlar aldım hepsi dize geldi personellerinin yeri gelir onları korursun yeri gelir varlığını hissettiren lazım bu senin elinde düşünürsen tüyo verebilirim
00 Yorumla
+1 yılFotoğraf manidar :D Çalışanlarının fikirlerini al direk emir verme sen konu hakkında ne yapılması gerektiğini söyle fikirleri topla eğer senin ki en mantıklısıysa senin fikrinle devam et. Değilse çalışanlardan fikir vereni o göreve ata bana raporla sürece bir bakalım de. Çok samimi olma çalışanlarla ama aşırı da mesafe koyma.
00 YorumlaNe kadar tecrübeniz varsa o kadar saygı duyulan insan olursunuz.
Profosyonel olmak bunu gerektirir..
Fikirleriniz çalışanların önüne geçmeli ve belli otorite sağlayamazsanız hep bir adım geride olmaktan ziyade istediğiniz başarıya ulaşamazsınız..00 Yorumla
+1 yılNeden boyle dusunuyorsun?
Calisanlarini de dinlemelisin bence, eger boyle yapmak istiyorum diyorlarsa direk hayir demelisin.
Bir bak gercekten mantiksizmi ve sana mantiksiz geliyorsa daha iyi argumanlarla karsilik vermelisin.
Benim calistigim yerde bizim toplantilarda yonetici bunu boyle yapacaz asla demez, herzaman bize bana fikirlerinizle gelin dusuncelerinizi sunun, daha iyi olmak icin sizin dusunceleriniz fikirlerinizi bilmek istiyorum der, herzaman.00 Yorumla
+1 yılKadın olsun erkek olsun iş bölmesi yukarıdan aşağı değil beraber verilecek bir karardır bence 😄
Bir de şöyle düşün sana itiraz edenler yüzüne karşı ediyor bu iyi bişey. Erkek olunca yüzüne karşı değil ama arkandan itiraz edip işlerini yarım yamalak yapacaklar.00 Yorumla
+1 yılsun tzu derki asla kazanamayacağın savaşa girme! cevap gayet basit : savaşacaksın. ama asıl soruyu be sana sorayım kazanma ihtimalin var mı? yoksa o ihtimali yarat ondan sonra savaşa gir. değilse çalışanını kovarsın senin işlerin de belli düzeyde kalır. savaşa girmemiş olursun.
00 YorumlaKendi fikirlerini ifade edebilmeleri çok güzel inanın biz kamu kurumlarında kendimizi bile ifade edemiyoruz. Çok güzel fikirlerimiz olmasına rağmen, söylediklerinin mantıklı olduğunda kabul etmeyi ve mantıksız olduğunda düşünceniz için teşekkür ederim fakat ben bu şekilde yapılmasını uygun görüyorum demelisiniz, siz işletme kültürünüzü oluşturup bu kültürün sınırlarını çizerseniz şahıslarda kafasına göre hareket edemeyeceklerdir
00 Yorumla
+1 yılHayatımda bir kere kadın yoneticiyle çalıştım ve birdaha asla çalışmam. Böyle sözünü dinletemeyince nede olsa ben kadınım birşey yapmazlar noktasına sığınarak hakaretvari konuşmalar ses yükseltmeler yaşanıyordu. Bir iyi bir kötü oluyordu. Bende hiç iyi bir izlenim bırakmadı.
00 Yorumla
+1 yılYönetici olmak ortaya sadece fikir atıp onu kabullendirmek değil. Eğer yönetici olarak kendinizi kabul ettirmek istiyorsanız önce o işi hepsinden daha iyi yaptığınızı kabul ettirmeniz gerek 4 senelik yönetici tecrübelerime dayanarak ne tipler ne kekolar gördüm. Ama hepsinin tek susup kaldığı yer en iyisini sizin yapabiliyor olduğunuzu görmeleri üstelik yönetici olmak ciddi bir karakter ister her ne kadar şirin ve tatlı bir olarak gözükseniz de iş içerisinde elinizi masaya vurabilmelisiniz ilk adımınız ben ne dersem o olur olmayacak tabi ama benim sözüm emirdir lafını kabul ettirmek olacak o yüzden ilk önce o işi hepsinden iyi Yapabildiginizi gösterin ve ufak jestler yapın en sağlıklı iş ortamı gergin ve ciddi bir ortamdır denemenizi tavsiye ederim ve ceza verin korkmayın siz bir YÖNETİCİSİNİZ. korkması gereken ciddiye alması gereken sözü emir olması gerek SİZSİNİZ yoksa yoldan her geçen orada yönetici olur
00 Yorumla
+1 yılBunun cozumu basit toplanti sonrası çağır odana konus deki seni toplantida birsey demedjm ancak bu Kizmadim anlamına gelmez. Bunun tekrarı istemem. Bunu ama sen hakli isen yap yoksa çalışanın sevkini kirarsin yoksa
30 YorumlaBütün sorumluluğu neden üstüne alıyorsun kendi yürütme ve yönetim kurulun olsun çalışanlarına sıcak ol fakat sana hemen ulaşamasınlar sorumluluğu önce yürütmene ve yönetimine ver belki bir otorite sağlarsın ozaman
30 YorumlaOtoritenin cinsiyetle alakası yok. Benim 13 çalışanım var ve bende zaman zaman bu tarz sıkıntılar yaşadım. Otorite kurabilmek için bazen bir kişiyi kurban secmek gerekebilir.Önerilerine karşı kırıcı olmadan ama kararlı bir sekilde itiraz etmelisin. Sonuçta iş senin işin ve onlar olmadanda o iş yerinin varolacagıni hissettir. Güçlü görün güçlü kal.
10 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 2,9b cevap paylaştı. Seni dinlememelerinin sebebi kadin olman değil, kafanın yeterince çalışmıyor olmasi olabilir. Bırakın artık bu kadın maduriyeti edebiyatını. Ya işini iyi yapiyorsundur, ya da beceriksizliğine mazeret ariyorsundur.
20 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılKesin bir dille hayır o yapacak dersen mimiksiz bir şekilde, yavaş yavaş otoriteni kabul etmeye başlarlar. Onlarda sana kendilerini kabul ettirmeye çalışıyor.
Güzel yaklaşımı hiç bir zaman kaybetme,
Dinle, fikirlerini söylesinler, gülümse, gülümsettir, son noktayı mutlaka sen koy.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEğer işin iyi ve gelirin yüksek ise alanında prof ve oteriter bir müdür al müdüre kuralarini ve beklentini anlat kaybetmek istemediği bir maaş ver herkes bu müdürden şikayetçi olacaktır ilk başta bu yüzden müdürü ise aldığında bütün sorunları onunla konuşmalara gerektiğini bir toplantı yaparak duyuracak sin ve kimsenin müdürden önce sana ulaşmasına olanak vermiyceksin mudurde sert mizahli bir iş adamı oldumu tamam tadından yenmez öyle bir müdür olmalı ki çalışanı somurmeli ama kaybetmemeli 🤔👍
00 Yorumla
+1 yılKadın yönetici olmanın büyük zorlukları var. Size çalıştığım yerde başarılı olan bir kadın yöneticiyi anlatayım. Kadın otoriter, masaya yumruğunu vurduğunda ast üst herkesi dize getiriyor. Sadece kanun ve nizamla yöneticilik yapıyor ve çalışanlarını koruyup kollayıp kendi çatısı altında tutuyor, biri hata yaptığında dünyanın en ezik varlığı gibi davranıyor hatasını düzeltince övgüleriyle o kişiyi yüceltiyor. Arkasından herkesin söylediği tek bir söz var: Çok ters ama iyi bir yönetici.
30 Yorumla
+1 yılBu otoriteyi sağlayamadıysan bu kadın olmanla alakalı değil insan yonetiminde zayıf olmanla ilgilidir. Sorunun hayal dünyanın bir parçası troll olmadığını varsayarak soylemek istediğim şey insan ve zihin yonetimiyle ilgili bol kitap okuman.
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 699 cevap paylaştı.
+1 yılTamam da ne diyorlar? ortadoğlululuk etmeyip karşı tarafın ne dediğini dinlemen daha iyi olur. İlla yöneticisin diye herkesi mum etmek zorunda değilsin.
20 Yorumla Bu durumun kadın olmanla bir ilgisi yok pasif olmanla var. Ciddi ve kendinden emin durup kendi dediğin şeyin üzerine gidersen çözülür anca. Ha çalışanların dediği şekilde durum daha iyi oluyorsa konu hakkında bilgin olmayabilir
00 Yorumla
+1 yılAbla biraz dişini göster sert dur dedigini yaptirirsin sen hayat hep böyle itiraz edenlerin cogu olmasin yapamasin cekememezlikten yapiyorlar işine taş koymaya calişiyorlar işteyken sert inatci sinirli birisi gibi dur
00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 339 cevap paylaştı.
+1 yılInsan penise benzer oksadikca kalkar. Oksamican sert olucan kimseyle konusmucaksin kisisel muhabbetlere girmiceksin. Bir kac kisinin canini yakman lazim örnek teşkil etmesi icin. Misal işten cikar turlü bahanelerle..
00 Yorumla
+1 yılDaha baskın olman ve katı olman gerek. sonuc olarak is yapiyorsunuz. sen konusurken dinlemedigini veya kale almadigini düşündüğün bir elemani isten cikar. ve seni kolayacak iki üç sağlam çalışan edinmeye çalış
00 Yorumla
+1 yılOnlaeın yapamadıkları bir şey olduğunda işi eline alıp yanı başlarında yapp bak böyle yapacaksın diye hem öğretip hem de işi bildiğini göstermen lazım. Bir de otorite sağlaman lazım. Ciddiye almaları için biraz göz korkutman lazım
00 YorumlaOtoriter olma konusunda kararlarinizdan vazgecmeyin ama tabiki is bolumu farkli bir durum herkes bir sekikde kabul etmeli kararli ve dik olusunuz onemli tabi insanlarinkirmadan isini seven insan is ayirmaz
00 YorumlaBilakis özgürce düşüncelerini paylaşabildikleri için işiniz ortamınız güzel aksi taktirde herşey stres ve ikiyüzlülüğe dönerdi ama yinede tavsiyem çalışanlarınızdan daha yaratıcı daha çalışkan dik duruşunuzla gereken saygıyı göreceksiniz
00 YorumlaOnların şöyle olsa daha iyi olur demelerine karşın hayır gerek yok ben böyle olmasını istiyorum siz de böyle yapın deyip kararlı dur onlar öyle deyince gçfikir değiştirirsen hep üstüne geleceklerdir onlar karşısında kararsız kaldığın için.
00 YorumlaZamanla.. olabilir.. siz de çok gençsiniz.. saygı kazanılır.. çok egoist davranmak ta içtenliği ortadan kaldırıyor.. Mesele iş ise tercih sizin.. insanlar ile uğraşmak pek kolay değil.. en zoru ise insan yönetmek.
00 Yorumla
+1 yılPatron olduğunu hatırlat ve eşeğin sahibi benim, sende eşeği benim istediğim yere bağlamakla görevlisin. İtirazın varsa kağıt ve kalemi uzat istifanı yaz ve kapı orada demekisin. Sektör nedir? Ne iş yapıyorsunuz?
00 Yorumla
+1 yıleğer patronsan işten çıkar bu kadar basit. kadın olmakla ilgisi yok. herşeyi kadın olmaya bağlamayın. otorite farklı birşey. şimdi konu ne onu bilmiyorum eğer onlar haklıysa da senin egodan sıyrılıp doğru olanı yapman gerekir
00 Yorumlaşöyle olursa daha iyi diyorsa fikir amaçlı olarak dinlenmelidir.. ama böyle yapmak istiyorum derse o zaman üstüne karşı gelme vardır.. bu konuda hakkında karşılıklı bir konuşma yaparak uyarabilirsiniz.
00 Yorumla- Devamını Gör (233)
Devamını Gör(278)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Eğitim & Kariyer > Sorular > Kadın yönetici olduğum için çalışanlarım beni ciddiye almıyor. Kendimi nasıl kabul ettiririm?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Selamlar,
Girişimci olmak büyük cesaret gerektirir üstelik bunu genç yaşta yapabilmek ve bir ekibin sorumluluğunu almak da aynı oranda cesaret ve beceri göstergesidir. Öncelikle tebrik ederim.
Yöneticilikte cinsiyet önemli bir faktör değildir
İyi bir yöneticinin cinsiyeti pek fark edilmez bunun yerine adil olması, hızlı ve doğru karar alabilmesi, ekip arkadaşlarına kendilerini değerli hissetirip onların da yolculuklarında yardımcı olması, iyi bir öğretmen ama aynı zamanda iyi bir öğrenci olması ve olumlu bir inanca sahip olması gibi özellikleri fark edilir.
İkinci durum artık çalışanlar veya elemanlar kavramı yerine aynı hedefe yürüyen takımlar önemli hale gelmiştir. Takımlarda özellikle karar aşamalarında herkesin fikri ve düşüncesi dinlenmeli olası itirazlarda onlara "emir vermek" değil "ikna etmek" yolu tercih edilmelidir. Çünkü emirle ve korkuyla iş yapan insanlar takım üyesi değil köledirler ve hiç bir kurum kölelerle başarıya ulaşamaz.
Zaten iyi bir yönetici kendisine sürekli "olur efendim", "ne güzel düşündünüz efendim" diyen çalışanlar istemez. Çünkü böyle bir ortam yöneticiyi hataya zorlar ve yanlış bir karar alacağı zaman onu uyarabilen kimse bulunmaz.
Yönetici olmak yerine lider olmaya çalışmak daha anlamlıdır
Tabi sektörünüz de önemlidir. Her sektörde çalışan insan tipleri farklıdır. Bilişim sektöründeki insanlarla , pazarlama alanında ki insanların genelde karakter yapıları ve eğilimleri farklıdır.
Öncelikle tavsiyem kendi değerlerinizi ortaya çıkarın. Alacağınız bir koçluk eğitiminde "değerler çalışması" ismi verilen bir çalışma size oldukça faydalı olacaktır. Kendi değerlerinizi çıkarttıktan sonra ekibinizin değerlerini inceleyin. Böyle bir durum tüm ekibin ortak değerler etrafında birleşmesini ve olası iletişim sorunlarının baştan çözülmesine yarar.
İkinci tavsiyem saygı bir unvan sahibi olmakla değil emekle kazanılan bir olgudur. Ekip arkadaşlarınız aralarında en çok sizin çalıştığınızı, her tür sorunlarında yanlarında olduğunuzu, adil olduğunuzu, liyakate önem verdiğinizi , bir hata olduğu zaman o hatayı yapanı ayrıca görüşmeye aldığınızı ve onu eleştirmek yerine bir daha hata olmaması için eğitim vermeye uğraştığınızı , tam tersine bir başarı olduğu zaman da o başarının sahibini herkes içinde takdir ettiğinizi, kendi hatalarınızın sorumluluğunu suçu kimseye yıkmadan aldığınızı, dürüst olduğunuzu ve her koşulda olumlu ve neşeli tavrınızı koruduğunuzu gördükleri zaman Saygı ve Sevgi gösterirler.
Kısacası liderlik en geriden emirler yağdırmak değil en ilerde bayrak elde hedefe koşmaktır.
Girişimleriniz ve işlerinizde size ve takım arkadaşlarınıza başarılar dilerim.
Sevgilerimle.