Çok stres yapıyorum şu yaş olayını 25 yaşımda mezun olmak için acaba şimdi açıktan mı okusam diye düşünmüyor değilim o derece yorgun ve takıntılıyım düşünceniz nedir
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Bunu 40 yaşında biri olarak hoş bir üzüntü olarak karşılıyorum sen daha çok gençsin üzülecek hiç bir durum yok biraz azim biraz konsantrasyonla değil okul dağları yenersin
04 Yorumla
Soran+1 yılBenım tek çarem psıkolog destegı almak
Soran+1 yılAnksiyeteden ilaç tedavısı gördum çok ıyı geldı bence ılaç ıyı çözum neyım var gıbı?
En İyi Cevaplar
Öncelikle stres yapmamalısın. Stresin zararlarını saymakla bitmez. Hayatta bir şey yapmak için hiçbir zaman geç değildir. Ben de 20 yaşındayım Üniversiteye daha başlamadım seneye sınava gireceğim. Bence kendini bu kadar üzme. Rahat ol hayatın tadını çıkar.
00 Yorumla
+1 yılBende 20 yaşındayım ve daha yeni üniversite okumak için sınava gireceğim, bu sene hazırlanıyorum 😊 geçmiş yıllara kayıp değil tecrübe gözüyle bak. Bende mezun olacağım zaman, senin yaş civarlarında olacağım 😊
010 Yorumla
Soran+1 yıl24 yaşında mezun olaksın ideal bir yaş 23-24 tür zaten
- +1 yıl
Bunun hazırlığı var, belki sınıfta kalması var bilemeyiz ki... Okumanım ve öğrenmenin yaşı olmaz asla 😊 bilmukabele, Tolstoy'un bisikleti. Bu tür durumlarda gelir hep aklıma
Soran+1 yılSen zaten normal olması gereken gıbı dusunuyorsun ama benım bardak dolup tastıgı için saglıklı dusunemıyorum psıkolojık destek almam lazım
- +1 yıl
Şimdi kafam karıştı. Şu an 25 yaşındasın ve mezun olamadın doğru mu? Yani mezun olduğunda 25-26 yaşında olacaksın (tabii son senen mi onu da bilmiyorum) Bende mezun olduğumda o yaşlarda olacağım yine. Hadi 23-24 diyelim, arada en fazla iki yaş farkı olur. Gece gece matematik problemi çözer gibi görüş yazıyorum ya 😅😅
Soran+1 yılHahahaha şu an 23 yaşındayım bu yıl dgs kazansaydım 2 yıl daha okuyup 25 yaşımda mezun olcaktım ama kazanamicagım için 26 yaşımda mezun olcam çünkü seneye tekrar dgs ye girxem😂
- +1 yıl
Şükür anladım 😂 yaşı çok yersiz yere takıyorsun ama. Sende de normal oluyor çünkü 😎 40 yaşında olup da üniversiteye giden insan bilirim
Soran+1 yılHaklısın valla hem de ne takıntı 😂
- +1 yıl
Boşverr takıntı yapacağına sen takıl bana 😂
Soran+1 yılHahahha deli ya😂🤗🤗
- +1 yıl
Öyle derler ama namı diğer çatlak 😂😂🙈
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
17Cevap
Anlaşılan siz baya bir yorulmuş durumdasınız. 25 yaş hiç geç bir yaş değil. Kafanızı dağıtacak birşeyler yapmalısınız. Yine de çözüm bulamazsan psikolog size iyi gelecektir.
00 Yorumla
+1 yılKeşke bu kadar uğraşmak yerine bir iş hayatına atanmayı deneseydin. Yaş olmuş 25 okuduğun bölümü kazanayım derken ve atanana kadar yaş geçip gidecek eee nerde kaldı yaşayacağın hayat
04 Yorumla
Soran+1 yılYok yaşım 23 bölümüm atanma gerektircek bölüm değil özelden de ciddi paralar kazandırcak bir bölüm zaten kendimde o potansiyeli görüyorum ondan yana sıkıntı yok ben 25 yaşımda mezun olmak isterken bir yıl kaybıyla 26 yaşımda mezun olcam ve bu çok üzücü
- +1 yıl
Nasip kısmet herşey. Umarım istediğin gibi olur herşey. Gönlünce olsun herşey 🙋
Soran+1 yılTeşekkür ederimm🤗🤗
- +1 yıl
Rica ederim 😊 İyi akşamlar
+1 yılBaşka şeylere yönel bence ekstra bir iş veya uğraş
En kötü Survivora katıl 😂😂02 Yorumla
Soran+1 yılbir mankenın fızıgıne sahıbım yuz hatlarım keskın yuzum de guzel sadece boyum kısa 1.65 o da isteseydım yspardım sesımle de unlu olurdum bana çok kişi o ses e katıl dedı ama medya boş iş ben 9 yaşımda hayatı sorgulamaya başlamış bı insanım o medyadakı ınsanlar boş insanlar hep zina ortamı gençliğimi öyle şeylerle harcamak yerıne ılımle ve dını yasayarak geçirmek isterım hayat çok kıymetlı patron ayarlamaktan bedenini milyonlara sergilemekten evlenip evlenip evlenip boşanmaktan bir sürü insanla yatmaktan para ve güzellik için rekabete girmekten çok çok kıymetli insanlar bana göre birer karınca o karıncaların bulundugu ortam paylaştıgı şeyler çok sıradan ben asıl hayatı tanrıyı merak ediyorum
- +1 yıl
Sen galiba Survivor şakasını çok ciddiye aldım
şu an dinine bağlılığınla ve hayatı sorgulama biçiminle sana saygı duyarak lafıma devam etmek istiyorum
Hayatta daha bizim bilmediğimiz o kadar yeteneğimiz olabilir ki ya benim sadece sana demek istediğim üniversite seni tutmasın veya ne bileyim sırf mezun olmak takıntısiyla kendine değer ve birikim katacağın yılları boş geçme istedim o kadar gerçekten iyi niyetli bir birey olarak sana sadece tavsiyem kendin yaşamak istediğin gibi yaşa bu hayatı çünkü pişman olmak için bile çok kısa bu yaşam katabilecegin kadar tecrübe kat kendine
Son olarak müslüman bir kardeşin olarak senin için en hayırlısı neyse onu diliyorum hayat sana güzel ve hakettiğin fırsatlar sunar umarım iyi akşamlar 🖐🏻
+1 yıl23 yaşımdayım, ikinci sınıfa yeni geçtim. Daha yüksek lisans var...
02 Yorumla
Soran+1 yılBen anormalım zaten bılıyorum
- +1 yıl
İşte demek istediğim şey, yaşı kafanıza takmayın. Yaş bir sayıdır, böyle düşünün. Genellikle bu sorun, çevresel faktörlerden gelişir "gelmişsin bilmem kaç yaşına, senin yaşındakiler ev kuruyor, evleniyor, çoluk çocuğa karışıyor hey gidi" diyenlere hiç aldırış etmeyin mesela. Önemli olan şey yaşa bağlı değil, kafanızın içinde kurduğunuz gelecek olgusudur. Anormal olduğunuzu da düşünmeyin, haşâ ben de öyle düşünürdüm fakat dedim ki "boşversene Can, önünde daha yüksek lisans var, en fazla 30 yaşında mezun olursun". Ayrıca okuyarakta hayat kurabilirsiniz :) bir yandan okuyup, bir yandan kendinizi geliştirebilirsiniz, geçici işlere girip tecrübe edinebilirsiniz. Asıl zaman kaybınız yaşınızın ilerlemesi değil, yaşınızı problem edip takmanız. Hala gençsiniz, 2 veya 3 yıl geç başlayın hayata. Hayatınızın büyük bir bölümünden 2 veya 3 yıl kaybetmek emin olun hiç bir şey değil.
+1 yılDaha gençsin sakın pes etme. Motive et kendini, pozitif ol.
01 Yorumla
Soran+1 yılBu beynsızlıkle daha kafamı çok vururum 23 yaşındayım hala bir b. oka yaramadım
25 yaşında mezun oldum 27 de atandım okuman bak sıkma canını
09 Yorumla
Soran+1 yılYa üni kazanıyorum ama yıllık 25 bın falan ben o kadar veremem
Soran+1 yılAcayip kararsızım
Soran+1 yılB. oklu bölüm diye bir bölüm
Soran+1 yılMimari restorasyon
Soran+1 yılKpss de bıle yerı yok iş yok iş aradım almıyorlar
Gizli Üye(25-29)+1 yılTakılma yaşa ben 22 yaşındayım daha yeni baslicam okula üstelik bir sene hazırlık okuyacam sonra 4 yıl daha var toplamda 5 sene ve 5 ay sonra 23 yaşıma giricem ama olsun okumanın yaşı yok
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılmillet uniyi artık zevk olsun diye okuyor. yaş olayı ortadan kalkalı cook oldu. ne diye stres oluyorsn ki?
011 Yorumla
Soran+1 yılBen kaygı bozukluğu hastalığımı ilaaçlarla yeni atlatmış insanım bir ara cin takıntım vardı şimdi de yaş takıntım ortaya çıktı çok hata yaptım 1 yıl tekrar üniversiteye hazırlandım 1 yıl da okulum uzadı 2 yıllıktan mezunum zaten 19 yaşımda mezun oldum okula geç yazıldıgım için ordan da kaybım var 3 yıl kaybım var
Cevap sahibi+1 yılya millet 27 30 35 lerde baslıyor sen ne diyorsun yani. önlsaisn okuyanları düşün cogu 1.5 dan baslıyor 5-6 sene sruyor cogu da 23 yasında baslıyor. 26 27 de mezun. kısacsı yaşa takma boşa. işe tak. iş var mı ona bakacan. takıntın devam edecekse gidip aöf oku. orada 50 60 70 her yastan var
Soran+1 yılBenım çözumum pskılolog destegı
Cevap sahibi+1 yılpsikologa danısabilirsin.
Soran+1 yılValla ben psıkologların neden bu zamana kadar destek almadın diye bana kızdıklarınj gördum ıkı ayrı psikolog çok kızmıştı en son psikiyatriste gıttıgımde eger kendıne teşhis koymayı bırakmak istiyorsan böyle yanlış seçimler yapıp geçmişinde takılı kalmak istemıyorsan acilen psikolog desteği al dedı
Cevap sahibi+1 yılpsikiyatristlik bir durumun oldugunu sanmıyorum. psikologa gitmelisin.
Soran+1 yılPsikiyatrı de öyle dedı
Cevap sahibi+1 yılben unide okuyorum hala ona göre
Soran+1 yılNasıl yani anlamadım
Cevap sahibi+1 yılyaşa takıntına dedim
Soran+1 yılBenim geçmişten travmam var ondan böyle bu kadar kendımı üzüp stres yapıyorum
Yok bence ne alaka bizim sınıfta 35 ve 40 yaşlarında abi ve ablalar var. Sen gençsin daha vesvese bunlar ilmin yaşı olmaz
02 Yorumla
Soran+1 yılAglamamak için kendımı zor tutuyorum beklemek benı bunalıma sokuyo
+1 yılEvli ve 2 çocuklu sınıf arkadaşım 32 yaşında bu sene mezun oluyoruz kolayda bir bölüm değil okuduğu. Biraz daha hırslı olup istersen herşey olur
03 Yorumla
Soran+1 yılİşte ben bekar olmama ragmen becerıksızım
- +1 yıl
Biraz kendine güven kuzum
Soran+1 yılPsikolojık destek alıcam buna mecburum neredeyse saglıklı dusunemıyorum
+1 yılOkusanda olmuyor okumasanda bu ülkede yaşanmıyorki artık
01 Yorumla
Soran+1 yılSaol ya baya rahatlattın
+1 yılSitres yapmana gerek yok senin gibi bir sürü kişi var allahın ixniyle biter ve bitircez 😊
00 Yorumla
+1 yılAynı kaderi paylaşmamiza 2 yıl kalmış
11 Yorumla
Soran+1 yılNasıl yani
+1 yılNe okuyorsun merak ettim
01 Yorumla
Soran+1 yıl2 yıllık boş bir bölüm
+1 yılHer sey olacagina variyor😊hiç uzme kendini
04 Yorumla
Soran+1 yılSaol güzel yureklı insan
- +1 yıl
Ben bunu öğrendim😊
Soran+1 yıl😊🤗
- +1 yıl
🤗🤗🤗
bir sey olmaz ya bitirirsin iste bir sekilde
01 Yorumla
Soran+1 yılGarantıcıyım ben
+1 yılbölümü zor yoksa atilma ihtimali mi var
03 Yorumla
Soran+1 yılYa ben bu yıl adam gibi hazırlanmadım hazırlansaydım şimdi kazanacaktım belki de ve kimlik yaşıma göre 25 yaşımda mezun olacaktım normal gerçek yaşıma göre 24 yaaşımda mezun olacaktım ama seneye girceğim için kimlik yaşıma göre 26 yaşımda mezun olcam gerçek yaşıma göre 25 yaşımda mezun olcam
- +1 yıl
anlamadım üni daha kazanmadinmi
Soran+1 yılKazandım 2 yıllıktan mezunum 4 e tamamlama hedefindeyim 2 yıl daha okicm alttarafı ve onu bile beceremedim yaşım geçiyor diye takıntı haline getirdim
+1 yılMezun olmak çok kolay artık
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen 22 de başladım üniversiteye
014 Yorumla
Soran+1 yılBen de 21..
Cevap sahibi+1 yılEe ne güzel işte ne için canın sıkılıyor yaşın kaç şu an
Soran+1 yılŞu an yaşım 23 ve seneye dgs ye girceğim için 26 yaşımda mezun olcam belki 27
Cevap sahibi+1 yılBölümün ne
Soran+1 yılB-ok bölümü diye bir bölüm
Soran+1 yılMimari restorasyon diye b-oklu bir bölüm
Cevap sahibi+1 yılNerde okuyosun
Soran+1 yılSakaryadan mezunum o okulu etrafından yazacak bı ınsan evladı varsa sakın yazdırma ana avrat sövuyorlar o okulu ve o okula baya şikayet var hatta rektörumuzun masasına silah bırakıldı dıye duydum hocalar kalıtesız sıstem zor sanırsın oxford :d
Cevap sahibi+1 yılAmann boşver okuluna bak sen Sakarya siyaset bilimi fakültesinden geçenlerde burda söyleşiye katıldılar
Soran+1 yılPardon silah demışım mermı bıraktılar
Soran+1 yılSakaryanın insanı da cahil yer olarak guzel de ınsanı eğitimi öğk yani
Cevap sahibi+1 yılAynen öyle sen nerde yaşıyorsun
Soran+1 yılİstanbul
Cevap sahibi+1 yılYakınmış oraya birşey olmaz sıkma canını
Gizli Üye(30-35)+1 yılYaparsın sen canıni sıkma
00 Yorumla
+1 yılBaşla bir yerden
010 Yorumla
Soran+1 yılAşamıyorum
- +1 yıl
Neden?
Soran+1 yılBenim psiklojik sorunlarımdan 2 yıl kaybım var 19 yaşımda liseden mezun oldum ilk yıldan kazanamadım ikinci yıldan kazandım pek umursamadım sonra 21 yaşımda 2 yıllık kazandım bktan bir okul bktan bir bölümle eğitim hayatım devam etti bütün arkdaslarım okulun kalitesizliği hocaların m*llıgından yakındıgı için hepsi okulu bıraktı kimi evlendi kimi başka bölüm okudu kimininki 1.5 yıl gecikti ben asla bırakmadım pes etmedim ve anksiyetem arttı baygınlıklara dönüştü kafamı mermere vurdugum için daha da kötüleştim okulu bıraktım ailem bırak yanımıza gel dedi keşke ölseydim de bırakmasaydım neyse bıraktım okulu 1 yıl tedavi oldum ve bir şekilde mezun oldum bu yıl peşimde tehlikeli biri vardı ciddi tehditler aldım sıkıntılar yasadım psikolojimi etkiledi ders çalışmayı bıraktım sınava girdim sonuç vahim.. sınavdan bir gün sonra azmedip ders çalışmaya başladım şu an netlerim çok iyi seneye girince kazancagımı bilyorum ama çok kötü br eğitim geçmişim var erken mezun olarak telafi etmem gerek umarım tercihlerimde kazanırım ama sanmam
- +1 yıl
Önünde kocaman bir sene var evet yaşadıkların kolay değil ama kendin için inanırsan başarabilirsin bunu sende gördüm sakın vazgeçme okumaktan üniversite de 35 40 yaşında abiler vardı okuyan. Seviyorsun okumayı bunu değerlendir lütfen
Soran+1 yılHaklısın ama bünyeme ve kalbime sözü geçiremıyorum bir tek aklım tasdikliyor ben marketlere girmekten tekstil köşelerinde sürünmekten bıktım artık okumuş biri olarak gururlanıp para kazanmak mesleğimden keyif almak istiyorum gerçekten geç kaldım arkadaşlarım işlerini yapıyor ben 23 yaşımdayım hala bir baltaya sap olamadım 2 yıllık bölüm öyle acınası bir bölüm ki kpss de yeri bile yok ah m-al kafam keşke etrafımdakileri dinleseydım de yazmasaydım nelere mal oldu
- +1 yıl
Bende okuyorum bak hala lütfen pes etme zaman geçiyor ve bir yerden başla tamam mı.. zeki akıllı birine benziyorsun kendine yazık etme
Soran+1 yılTesekkur ederım yok okumaktan hiç vazgecmedım vazgecmem de benı zorlayan tercıhlerım onları aşsam bu düğüm çözulecrk bılıyorum
- +1 yıl
Güçlü olduğunu hissediyorum İnşAllah yaparsın
Soran+1 yılTesekkur ederım inşallah😊
- +1 yıl
Rica ederim 😇
Baya baya
01 Yorumla
Soran+1 yılNe baya baya
+1 yılStrese gerek yok ya
00 YorumlaBence stres yapma
010 Yorumla
Soran+1 yılİnan elimde değil sürekli işe gir diye baskı yapan bir ailem var ben 12 yaşımdan beri marketlerde tekstilde sürünmüş biri olarak mezun olup mesleğimi yapmam gerekirken hala market köşelerinde kaderimi beklemek ezilmek çok agrıma gidiyor
Soran+1 yılAilem zaten bir tuhaf annem tehdit ediyor baba köyde ev yapıyor taaa doğu tarafında ben istanbuldayım annem diyor işe girmezsen babanın yanına yollicam seni git kiremit taşı diyor veya gir işe diyor ben de sınav soncumu beklıyorum ümitli de değilim ümitli olmadıgım için markete her yere başvurdım dönmüyorlar o bklu köye gitmek istemıyorum orası benım çocukluk travmam
Soran+1 yılOo onun öylr alışkanlıkları vardır okutmamakla tehdıt etmeyı sever eger tekstile gıtmezsen okul kaydını silerım senı babana söylerım vs
Soran+1 yılOrda tacize ugradım anneme anlattım adama ıftıra atma dedı bir tane adam kardesımın yanındayken tekstılde bı kadının etegının altına kamera tutmuş kadın fark edınce çıglık atıp aglamış annem bunları bıle bıle para için bizi o kuçucuk yasta oralarda çalıştırdı
+1 yılBişe sorcam
05 Yorumla
Soran+1 yılSor
- +1 yıl
Takip et
Soran+1 yılsektir
Soran+1 yılS-i-ktir git
- +1 yıl
Niye
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > 25 yaşında hala üniversiteden mezun olamadığım için çok mutsuzum, ne yapacağım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat