Bizim kız ikinci sınıfta ben odasına tableti kurdum çekildim salonda kahvemi yudumluyorum ☺️ bazen seslerini duyuyorum karmaşa gümbürtü kopuyor. Bazı anneler "hadi çocuğum sen söyle, konuşsana evladım, el kaldır öğretmen görsün..." öğrenciden çok öğrenci olmuşlar. Ayy daraldım bir uygulamayı açmayı öğrenemediler. Her gün şifre istiyorlar. Ses gelmiyor vay sesimi duyan var mı... Öğretmen de sabırlı çıktı 🤭
Sevgili ebeveynler siz hangi taraftasınız? Çocuğun yanında oturup alttan alttan dürtüştüren mi benim gibi salonda oturup keyif yapan mı?
Çocuğunuz canlı dersi takip ederken siz de çocuğunuzu takip ediyor musunuz?
Velilerimi görüyorum canlı dersler esnasında sadece yardım gereken yerlerde müdahale ediyorlar şükür ki. Bir de kardeşlerim var tabiki. Onlar da canlı derse girdiğinde müdahale etmiyor ama yalnız da bırakmıyoruz. En iyisi zaten müdahale etmeyip gereken yerlerde yardımcı olacak şekilde yanında yakınında bulunmak.
Bir ogretmen olarak soyluyirum. Canli derste velinin bulunmasi ogrencinin ogrenmesine en buyuk engel. Ha sinifta sirasinin yaninda oturmus hacanli derste. Ayrica bu durum ogretmeninde ders islemesine engel. Ozellikle ilk okulda igretmenin cocuklarla beraber cocuklasmasi gereken durumlar oluyor. Fakat velilerin o ortamda bulunmasi ogretmenin bunu yapmasina engel oluyor. Bir diger nokta veliler istiyor ki bir anda her sey ogrenilsin. Ama bu pedegojik acidan mumkun degil. Veliye gire cok basit gelen bir olgu cocuk icin cok zor olabiliyor. Dolayisiyla aslinda veliler canli derse katilmakla cocuklarina iyilik degil kotuluk ediyorlar. Ogrencinin kendini bir birey olarak ifade etmesinin onune gecip, aksine onu adeta uzaktan kumandali hale getiriyorlar. Unutlmamali ki okulda ki sinif neyse canli ders esnasinda da cocugun bulundugu ortam o. Ogretmenlerle onlarin arasinda ki mahremiyeti. Kimsenin o mahremiyete mudahil olmaya hakki yok. Kaldi ki ogretmen sinifinda ki ogrencilerin yeterlilim duzeyini bilip ona gore hareket ederken, disardan seyreden bir veli cocuklar arasinda kiyaslama yapip yargisiz infazlarda buluna biliyor. Bu durum daha sonra veliler arasi surtusmelere de neden oluyor.
Kesinlikle her satırına katılıyorum. Off yine süper anneyim 🦸🏻♀️ Soru detayında yazdığım gibi bazı anneler o kadar müdahil oluyor ki benim kızım hattın bu ucunda rahatsız oluyor. Diyor ki "çocuğu çok bunaltıyor ya sürekli karışıyor arkadaşımın annesi" Birisi de duysa keşke bu yazdıklarımı ☺️
Malesef o anneler cocuklarina yaris ati muamelesi yapiyor. Dahada acisi bunu yaparken onlara iyilik yaptigini dusunuyor. Hatta ogrencinin yerine cevap verrn velilere sait oluyoruz malesef. Ya da daha vahimi cevap veremdigi icin cocuguna hakaret edenlere.
Sanırım bu konuda sizin kadar tecrübeli değiliz. Evde Ogretmen olmasına rağmen sanırım çokça müdahale ediyoruz. erkek çocuk olunca mi çok çabuk dikkati dağlıyor ve devamlı müdahale etmek zorunda kalıyoruz kapı kenarından. Bence de dogru olan çocuğu sınıf ortamı gibi Ogretmeni ile başbaşa bırakmak
Ama çocuklar işte dinlemiyor veliler ondan başinda duruyor. benim kardeşim hiç sevmiyor ders çalısmayı ama derste katiliyor annem pek karişmiyor Hoca ödev verdi mi kardeşim söylemediği için😂 duruyor