Okul öncesi öğretmenliği zor bir bölüm mü bir de sınavlar yazılı mı oluyor test mi. Bilgisi olan arkadaşlar yazabilir mi. Teşekkürler
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılMerhabalar, okul öncesi öğretmeniniz geldi 😊 Okul öncesi öğretmenliği, okuduğunuz eğitim fakültesine göre değişiklik gösterebilen bir bölüm olmakla birlikte, genel olarak sınavların yanında bol bol proje ve ödev verilen bir bölümdür. Yani yata yata geçerim olayı veya sınavdan bir gün önce notları alıp çalışıp ertesi gün sınava girerim olayı olamayacak bir bölümdür.
Bu bölümde öğreneceğiniz her şey hayatın bir bölümünde bir kadın olarak karşınıza çıkabilecek nitelikte.
Bölümde eğitim ve çocuk gelişimi derslerinin yanında psikoloji, çocuk ruh sağlığı, anatomi, anne çocuk sağlığı ve anne çocuk beslenmesi gibi dersler de mevcut.
Yani bu bölümden mezun olan biri hem öğretmen olarak hem nitelikli bir anne olarak hem de genel kültürü yüksek bir vatandaş olarak mezun oluyor.
Esas zor olan kısım ise okul bittikten sonra başlıyor. KPSS'de 3 oturum sınava girmeli, eğer geçerseniz mülakata girmelisiniz. Eğer geçerseniz de aday öğretmen olarak atanabilir ve göreve başlayabilirsiniz.
Daha zor kısmı ise burada başlıyor. O da, aşırı sabırlı olma kısmı. Çünkü bu meslekte öğle arası veya herhangi bir mola zamanı yok. Günde 6 saat aralıksız aşırı gürültülü bir ortamda, çocukların her an sorumluluğunu alarak çalışabilirim diyorsanız bu mesleği seçebilirsiniz. Ayrıca çocuklardan daha zor olan şey ise velileri... 😊
Eğer veliler ile başa çıkabilirseniz, sizden mutlusu olmayacaktır!
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 9,8b cevap paylaştı.
u +1 yılMerhaba, hiç şüphesiz her bölümün kendine göre zorlukları var. Bu tarz meslekler ise doğrudan çocukla ilgili olduğu için yani bu mesleğin ana konusu genelde 6 yaş ve 6 yaşından küçük çocukların eğitimiyle ilgili olduğundan her tipten çocuğu kucaklayabilmeniz ve onların eğitimine katkıda bulunabilmeniz, en önemlisi de gerekli sabrı gösterebilmeniz çok önemli. Üniversite eğitimi sırasında yazılı sınavlar olur diye düşünüyorum ama uygulamalı dersleriniz de olur. Zaten onların çoğu staj kapsamında yapmanız gereken şeyler olur diye düşünüyorum. Başarılar diliyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
6Cevap
Tanıdığım herkes okul öncesi öğretmeni. Zor olsaydı bu kadar çok olacaklarını sanmıyorum.
10 Yorumla
+1 yılsurekli bilgilerini guncel tutman lazim sabır isin sırrı ama eger oyle bir fikrin varsa sonra donemiyosun diye biliyorum zorlanirsin diye
00 Yorumla
+1 yılÇocuk eğitiminin merkezi olduğu bir branşı okumak zordur, çünkü her çocuk farklıdır ve bu meslek hata kaldırmayan mesleklerdendir.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılZor değil, okuyan arkdaslarim çok keyif aliyordu. Hep eğleniyorlar. Dramalar, oyuncaklar yapılıyor.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHer meslek kendine zordur nasip kısmet artık kafa lazım..
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBiraz çalışınca zor bir bölüm değil, sınavları da hocanın canı nasıl isterse öyle yapıyor.
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılOkuyorum hala bitirmedim
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılzor değil ama eğitikısmı zordur ve kpss çok zor
00 Yorumla
+1 yılOkuması en kolay bölümdür bence.
00 YorumlaZor 🤷🏿♂️
00 Yorumla
+1 yılBiraz evet.
00 Yorumla
+1 yılYo zor degil
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı