Biyoloji Öğretmenliği değil, biyoloji bölümünü okuyan var mı? İş imkanları neler? Formasyon görüp öğretmen olabiliyorlar ama sadece dershanelerde mi? Okullarda da biyoloji okuyan öğretmenlerimiz var mı? Aynı sorular kimya, fizik ya da matematik için geçerli.
Cevabın nedir?
+1 yılBen biyoloji bölümü mezunuyum 2010 senesinde benim biyolojiyi tercih etme nedenim biyoloji okurken 3. Sınıfta formasyon alarak öğretmen olabilmektir. Ancak devlet sürekli yaptığı değişiklikle ben birinci sınıfta iken bu olayı iptal etti. Mezun olduktan sonra formasyon almamız gerektiğini söylediler. Tabi bizde can havliyle kendimizi formasyona attık formasyonu da aldık ancak aradan zaman geçmeden mülakat sistemi geldi :) yüksek puan alınmasına karşın mülakatta sıkıntı çıkıyor :) tabi bu arada biyolog olarak atanma özel hastanelerde çalışma imkanın var ancak ben böyle çalışan birini duymadım ve görmedim:)) ama formasyon aldıktan sonra dersane veya özel okullarda minimum ücretlere çalışabiliyorSun. Haa bu arada her hastane bu biyolog çalıştırmak zorunda diye madde var ancak uygulayan tabiki de yok. Eğer akademik kariyer düşünüyor ve biyoloji sevdan varsa tüm bu olumsuzluklara rağmen okumanı tavsiye ederim. Ama kesinlikle iyi bir üniversitede okuyan faydasını görürsün.
00 Yorumla
Formasyon alırsın eğitim fakülteleri kapandı. Ama puanı yüksek atama için ayrıca gıda sektöründe biyolog olarak calışma imkanın var. Ziraat odalarında tarım sektöründe ve ilaç sanayisinde çalışabilirsin.
17 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
Soran+1 yıl312 puanım, 100.000deyim
Soran+1 yılAslında öğretmen olmak istiyordum :)
Soran+1 yılevet sağolun
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu bölümleri okuyanlar iş bilmakta gerçekten çok zorlanıyorlar yıllardır işsiz olanları tanıyorum, bence bu bölümlerden vaz geç, dil edebiyat gibi bölümlerin geleceği daha parlak
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
+1 yılfizik kimya biyoloji sıkıntılı diye biliyorum. hem okuması zor hem de iş bulması ama matematik güzel diğerlerine göre daha rahat atanırsın veya bankalarda çalışabilirsin.
12 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
- +1 yıl
rica ederim canım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
5Cevap
+1 yılFizik okuyan arkadaşlarım var yurt dışına gittiler iş olmadığı için. Kimya okuyanlar atanamadı ama özel sektörde iş çok. Biyoloji okuyanları bilmiyorum hiç arkadaşım yok o bölümden. Matematik kesin atanırsın.
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
teyzem kimya biyoloji mezunu şuanda bir tekstil fabrikasının laboratuvarında çalışıyor (1000tl'ye)
kimyada azda ola iş var ama zor bulunuyor11 Yorumla
Soran+1 yılSağolun
okuyan varda is bulan yok. cok mezun var. atama yok. atama varsa da bir iki elin parmak sayisini gecmiyor.
21 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
+1 yılzor çok zor ben master yapıyorum biyolojide inan çok zor fen edebiyat müh. okuma bence. git att oku daha iyi.
13 Yorumla
Soran+1 yılAtt güzelde herkes onu yazıyor şu aralar çok popüler biliyorsunuz
- +1 yıl
ya kızım sen kaç üniversite bitirdin söylesene ben üç üniersite bitirmiş boş gezen şerefsiz asalak biriyim tamam mı? anlaıyor musun? beni seni siyah zenci dostum anlıyor musun? seni sevmesem siyah zenci dostum sana bu kelimeyi kullanmam (sevmek kasıt yani yol göstermek)
Soran+1 yılAnladım sağolun :)
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 339 cevap paylaştı. Formasyon olursa okullarda da gorev yapabilirler. Formasyon için extra okumak gerekiyor. İş imkanı pek yok. Bölüm okumak çok zor
12 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkürler
Ben kimya okudum yuksek lisans hedefin yiksa bosa okuma formasyonla falan olmaz bu is puanlari cok yuksek zaten
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
Hiç okuma bacım. Benim master bitti, iş güç yok. İş isteyenler maşallah, anadan doğma tecrübe istiyor. Onun yerine 2 yıllık tıbbi lab. falan oku
00 Yorumlafende okuyan biri olarak gelmeee
13 Yorumla
Soran+1 yılhaha öyle diyorsanız :(
Soran+1 yılhaklısınız sağolun
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Biyoloji, kimya, fizik, gibi bölümleri okuyanlar var mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat