Eğer hukuk mezunu olsaydınız hakim-savcılık mesleğini mi tercih ederdiniz yoksa avukatlığı mı?
cevaplarınızı bekliyorum...
cevaplarınızı bekliyorum...
hakim savcılara seyyanen yapılan 1115 lira zamla birlikte yeni hakim savcı 5100 lira maaşla işe başlıcak ve 2 yılda bir terfi hakkıyla 10 yılda 1. dereceye ayrılcak eskiden 7000-7500 arası bir rakama geliyodu birinci dereceden hakim savcının maaşı şimdi 8000-8600 arası bişey oluyo, prestij açısından hakim savcılık daha önde ama hakim savcılıkta maaş skalan bellirlidir stajerken 3500 alırsın göreve başlarken 5000 alırsın 10 yıllık olduğunda 8500 a çıkarsın maximum yargıtay falan 10000e çıkıyo tabi bunları olmak biraz yürek ister, sourmluluğu falanda daha fazla,,, avukat olursan daha serbest çalışırsın büyük şehirlerde özellikle çok daha fazla kazanabilirsin bu rakamlardan ama eğer çevren ve arkadanda baba parası denen kavram yoksa kardeşim askeri ücretin biraz üstü maaşla işe başlamayı kabul etmen lazım piyasada ilk başta sürünceksin biraz yani,, hele şimdi 15000 mezun bir yılda çıkacak piyasa iyice düşüyo özelde ama kendi işini yaparsan durum ayrı bir davanın ortalama fiyatı aşağı yukarı bellidir,, baroyada kayıt olursun oradan da ayrı para geliyo,,, noterlik sırasıda 45-50 yaşına kadar gelir :)) ekstradan bide bir avukat olarak büyük şehirlerde yüksek kira verme durumun var İstanbul'da ev kiraları ortada 1000 lira rahat vericeksin,, hakim savcılıkta bu derdin yok çok uç oldu belki ama :))) yani maaşına 1000-1500 lira daha ekle derim ben :)))
Bu sorunun cevabı yoktur, daha doğrusu kişinin kendi özelliklerini değerlendirerek bir fikir geliştirmesi gerekiyor. Mesela işin içinde çevre faktörü önemlidir örneğin avukatlıkta. Maddi ekonomik durum önemlidir, herkesin durumu farklı hakim-savcı olursan maaşın bellidir ki maaşlarda son dönemlerde iyi hale geldi avukatlıkta böyle bir durum söz konusu değil buda bir dezavantaj, ancak hakim savcı olmanında sınavlarda başarılı olman yetmiyor sözlü mülakat aşaması var daha paylaşamayacağm durumlar var. Avukatlığın dezavantajı olduğu gibi bunu avantaja çevirenler oldukça mümkün örneğin;Ankara, İstanbul gibi şehirlerde çok yakın tanıdıklarm var ve benim hedefimde bu 4 bin lira savcı maaşı varken 11 bin Koç Holding Hukuk Departmanı Üyesi olma imkanında var tabiki yüksek lisans şart yurt dışında iyi bir ortalamayla beraber... Dediğim gibi dezavantajı avantaja çevirebilrsn.(İstanbul Üni. Hukuk okuyorum...)
Avukat daha da hareketli bir hayatı varmış gibi geliyo bana.. Hem , işinde ciddilik payı da hem de her zaman da o ciddiliği üzerinde taşıycak kadar ağır bir meslek türü de değil.. O yüzden avukatlık daha da özgür kalıyor bence hakim-savcı dan.. O yüzden hakim-savcı ol :d
bende açıklamaların sonunda avukat ol dicen sandım:))))))
savcı olmak bence :) hayırlısıyla kazanayım da, hayırlısıyla ben de olucam
inşallah uzun bir maraton seni bekliyo..
inşallah :)
bu arada üniv. yi mi yoksa savcılık sınavını mı?
üniversite, tercihler yarın başlıyor, sadece hukuk yazıcam, bakalım kısmet
oo hadi hayırlısı. ankarayı tavsiye derim...
siz mezunsunuz galiba nerede okudunuz?
evet Ankara mezunuyum
hım Ankara biraz zorlar ama bakalım, İstanbul, Marmara, Gazi falan olur
Marmaradan çok arkadaşım var. Onlara bakarak orayı da tavsiye edebilirim. Tabi bir de İstanbul farkı var...
Cevap
10Cevap
Savcılık için çaba gösteriririm zaten Ankaradayım Avukatlıkta da iyi para var
hmm hukuktasınız herhalde başarılar..
o zaman düşünmeden hukuk yaz:...
Hukuk tutarsa hangisi olduğuna bakmadan tercih et derim.
Tabiki savcılık isterdim zaten sinav mülakat felan zor is ama eger basarilirsa avukat olmak bana salaklik gibi gelio
Hukuk okuyanlar için -en azından büyük okuldakiler- avukatlık ameleliktir.
Artık herkes avukat..
Marifet hakim-savcı da.
hmm güzel yorum..
Şu an ki siyasi akımda hepsi hikaye, kontrol başkasının elinde olunca :s
Para diyorsan yaşadığın yere göre avukatlık yok makam mevkii diyorsan askeri hakim savcılık
askeri hakimlik hakkında bilginiz var mı ki?
şartları nasıl merak ettim ya
o kadar yok diye biliyorum. yanlışın olmasın...
bence avukat da iyi savcılık da ama hayalin hangiğsise o olamak daha iyi bence parasıda önemli ama ne bilelim ben böyle düşüyorum
Hakim savcı tabiki kafayı mı yedin sen?
Ülkemizde hakim savcıların durumunu bilsen belki düşüncelerin değişirdi..
Ben de aynı ülkede yaşıyorum. İleriyi düşünemiyor musunuz siz? bir 5 sene sonrasına baksana tayyip mi kalır? O değil her savcı aynı mı? Ya savcı dediğinin makam arabası var her yerde ön iliklerler sen gelmii avukatla savcı kıyaslıyosun hukuktan mezun olunca zaten direk avukat oluyosun. Savcılık üst mertebe. Herkes yapamaz
savcının makam arabası filan yok kardeşim. sen farklı bir ülkede yaşıyorsun herhalde...
ayrıca hukuktan mezun olunca direk avukat da olmuyosun...
hmm iyimiş...
harikaymış gerçekten...
hakim savci
Kesinlike savcı :))
niye savcı acaba?
Çünkü en saygın olanı savcı
Ewet olabilir..
Hakim-savci
Savcı tabi ki.
güzel..
savcı:)
niçin savcılık?
adli vakalara bakmak isterdim:)
kan görmekten hoşlanır mısınız?
tıp okucam inşallah eh işte:)
:) peki başarılar dilerim...
Savcı.
neden savcı ki? kızlar da hep savcılık istiyo anlamadım?
Savcı
neden savcııııııı kızlar?
savcı
neden savcı kızlarr?
normalde çok az bayan savcı var..
peki
Sence?
bence hakimlik...
Süper ve en iyisi. Ama neden herkes savcı demiş onu anlayamadım ben :)
daha çok savcı duyulur. o yüzden herhalde...
Nasıl yani :) en yetkilisi hakim ama ya.
savcı
savcı

En İyi Cevaplar