İngiliz dili ve edebiyatı okumayı düşünüyorum ama formasyon kalktı. Eğer ingiliz dili edebiyatı okursam kamuda nasıl çalışabilirim? Özeli sormuyorum. Formasyon yerine ne geldi bilgisi olan var mı yoksa artık sadece eğitim fakültesinde mi okumak gerekiyor kesin bilgisi olan yazabilir mi?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 9,8b cevap paylaştı.
u +1 yılMerhaba, sizin de bildiğiniz gibi pedagojik formasyon bundan birkaç ay önce kaldırıldı. Yerine tezsiz yüksek lisans programı getirildi. Hatta ismi de yanlış hatırlamıyorsam "Öğretmenlik Meslek Bilgisi" diye geçiyor. Fakat şekli şemali nasıl olur henüz net bir bilgi yok ortada. Eskiden 1 yılda formasyon eğitiminizi tamamlıyordunuz fakat şimdi yüksek lisansa döndüğü için eğitim 2 sene bile olabilir. Formasyonu devlet üniversitesinde 2 bin TL gibi bir fiyatla alabiliyordunuz fakat tezsiz yüksek lisansın maliyeti bundan çok daha yüksek olabilir. Eğer bunu düşünmüyorsanız ve İngiliz dili ve edebiyatı okuyacağım diyorsanız bir seçeneğiniz daha var. O da KPSS'yi kazanmak. Bildiğim kadarıyla KPSS ÖABT sınavını kazanıp atanırsanız devlet size formasyonu bedavaya veriyor. Ama benim tavsiyemi soracak olursanız, öğretmenlik olmak istiyorsanız İngilizce Öğretmenliği bölümüne yerleşmeye bakın. Önceliğiniz o olsun. Çünkü ben de iş görüşmesine çok gittim ve internette de pek çok ilana baktım. Artık özel kurumlar yani dershaneler, kurslar, kolejler bile "tercihen pedagojik formasyonu olan" öğretmen adaylarına iş vermek istiyorlar. Başarılar diliyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Formasyon olayı dediğiniz gibi kaldırıldı. Yerine daha zor olan yüksek lisans sistemi geldi. O sistemin nasıl işleyeceği henüz net belli değil. Fakat en az 1 yıl olacak bu kesin bir konu. Yüksek lisans yapmak bazen üniversite okumaktan daha zor olabiliyor. İyi araştırmanız şart.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
4Cevap
Evet olursun fakat formasyon yerine yüksek lisans yapman gerekiyor
12 Yorumla
Soran+1 yılNe kadar sürüyor acaba yüksek lisanstan sonra kesin oluyor muyuz
+1 yılBolum okuyunca ögretmn olunmaz. pedegojık formasyonlarla olunur. formasyonda kalktı dıye duymustum. bolumler akademık karıyerı planlyanlar ıcın bulunur zaten.
10 Yorumla
+1 yılAma bak onu herkes tercih ediyor ayrıca öğretmen olman daha zor. ODTÜ'de onu okuyacağına gidip Hakkaride okusan daha iyi.
00 YorumlaFormasyon belgen olmadan kamuda çalışamazsın. Yerine gelen sistem tezsiz yüksek lisans 1 sene süreceğini söylüyorlar ama hala net bir açıklama yok.
00 Yorumla
+1 yılFormasyon yerine 2 sene tezsiz yüksek lisans geldi yerine, onu tamamlayarak olabilirsin elbette.
00 YorumlaFormasyon olayı kalktı diye biliyorum başka türlü edebiyattan öğretmen olamazsın
00 YorumlaFormasyon alaraktan evet
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılTamam o zaman hadi soru soralım
00 YorumlaFormasyon kalktı askım
00 Yorumla
+1 yılIngilizcen iyi mi?
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > İngiliz dili ve edebiyatı okursam öğretmen olabilir miyim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat