Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Algı Yönetimi+1 yıl
Selamlar,
Liderlik konusu son otuz yılda birçok kitabın ve eğitimin konusu oldu. Çok fazla karmaşık hale getirildi. Bunda bu tür kitap ve eğitimlerin ciddi bir sektör olmasının da etkisi var. Ben şimdi basitçe liderlik nedir ve bu tür özellikler nasıl ön plana çıkartılır ufak da olsa size biraz bilgi vermeye çalışacağım.1- Liderliğin temeli net ve açık iletişimdir
İnsanlardan ne istediğinizi ve ne düşündüğünüzü açık ve net bir şekilde ortaya koymanız lazım. Lider arkadan konuşmaz veya yalan söylemez. Lider incitici laflar etmez. Durumu ve çözüm yollarını net bir şekilde ortaya koyar. Aynı şekilde beraber çalıştığı takım arkadaşlarının da açık ve net konuşmasını bekler. Yapıcı eleştiriler hoşuna gider ve bunları dikkate alır. Güçlü sorular sormayı bilir ve arkadaşlarına tam bir özgürlük içinde fikirlerini söyleme imkanı verir.
2- Lider olayları olumlu yorumlar.
Gelecekle alakalı pozitif ve ilham verici vizyonları vardır. İnsanlar moralleri düşünce lidere bakarlar. Sürekli şikayet eden, eleştiren ve karamsar insanlardan lider olmaz.
3- Lider her ne yapıyorsa kendisi ona inanmıştır
Yaptıklarına ve hedeflerine içten içe inanmayan ve insanları süslü laflarla kafalamaya çalışanların yaydığı enerji hemen hissedilir ve takımı motive olmakta zorlanır.4- Lider iyi ve süslü konuşan değil, iyi ve tüm dikkatiyle dinleyen demektir
Takım arkadaşlarını dinlemeyen kişiden yönetici olmaz. Lider sadece önemli gördüğü insanları değil en önemsiz görünen insanı bile dikkatle dinler. İnsanlar dinlendiklerini ve değer gördüklerini anladıkları zaman lidere çok daha fazla bağlanırlar.
5- Lider sorumluluk alan kişi demektir.
Gemi kaptanı o geminin en önemli kişisidir ama işler ters gittiğinde filikaya en son giren hatta gemisiyle birlikte batan da kaptandır. Lider her kararının sorumluluğunu alır hatta takım arkadaşlarının yaptığı hataların da sorumluluğunu alır. Sürekli suçlayacak birilerini arayan kişi lider değildir.
6- Lider insanları ezip korkutarak değil onlara örnek olup ilham vererek yöneticilik yapar
Korku uzun vadeli değildir ama size gerçekten güvenen ve örnek alan insanların bağlılığı uzun vadelidir. Bir yönetici korkuyla yönetmek zorunda kalıyorsa artık liderlik özelliklerini kaybetmiştir demektir.
7- Lider ödüllendirmeyi bilir
Bir iş iyi yapıldığı zaman teşekkür edip onurlandırır. Kazanılan kaynakları adil şekilde paylaştırır. Kendisi bir eli yağda diğer eli balda yaşarken takım arkadaşlarının sıkıntı çekmesine gönlü el vermez. Beraber kazanılan beraber paylaşılır anlayışındadır. İnsanlar onu takip ederlerse maddi ve manevi kazançlı çıkacaklarını bildikleri için onu takip ederler.
8- Lider sevilmek ister ama en önemlisi saygı duyulmaya önem verir
Çünkü zor kararlar vereceği zaman sevgi ortadan kalkabilir ama saygı sürer. Saygı da zaman içinde kazandığınız bir kredidir. Zorla ve korkuyla saygı edinilmez.
9- Son olarak bir lider dürüsttür
Ağzından çıkan her lafın sonuna kadar ardındadır. Bir hata yaptığı zaman bunu açıkça söyler. Birisini kırdığı zaman özür dilemesini bilir. Dürüstlük bir liderin en temel özelliğidir.
10- Son olarak liderlik zordur
Herkesin de lider olması gerekmez. Zaten sizde liderlik özellikleri varsa öne çıkarsınız ama bu olmazsa da sorun değil çünkü lider özellikleri aynı zamanda "iyi insan" özellikleridir ve "iyi bir insan olmak" en büyük rütbedir.
https://www.youtube.com/embed/QeNXma6WDus
Sevgilerimle.
Bonus :60 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılhiç inanasım gelmedi. Yani yalancısın demiyorum tabi de, bence sana öyle geliyor. Liderlik vasıflarını say desem kem küm edersin. Üç tane evlenme programı sunucusu adı söyle desem takır takır sayarsın. Liderlik arslan burcu olmayla ya da ben böyle demeyle olmaz. Hadi liderliğin tanımını bir kenara bırakalım. Eğer bu anlık bir gaz değilse, eğer gerçekten gruba önderlik yapabileceğini düşünüyorsan sana liderlerin bir tanecik vasfını bedavadan söyleyeyim.
Yönetici üstlerinden aldığı emirleri astlarına iletir. Ama lider kimseden emir almaz. Kendi kararlarını alır, irade buyurur ve isteklerini elde etmek için harekete geçirir.
Eğer hala anlamadıysan daha net konuşayım. Grubu yönetmek mi istiyorsun? Ortamı ayarla, yiyeceği içeceği hazır et. ARkadaşlarını çağır, abartmadan ve kendini övmeden onlara önderlik yapmak istediğini , eğer bunu kabul ederlerse onları en iyi hedefe götüreceğini söyle. Her ne söylersen söyle onları ikna etmeye bak.10 Yorumla
+1 yılÖncelikle kendine güvenmen gerekiyor, sonra o alanda eksiklerini tamamlayıp alman gereken eğitimleri alıp kendini geliştirmen lazım. Bende çalıştığım alanda kendi çapımda almam gereken eğitimlerimi alıyorum, dil öğreniyorum aynı zamanda. Yani bu senin önünü çok açar, hiç kimse bilginin karşısında duramaz açığını asla bulamaz unutma. Bunun içinde bilmek gerekiyor.
00 Yorumla
+1 yılbunu düşünüyorsan ve öyle hissediyorsan işin yarısı tamam zaten. geri kalan kısmında biraz cesaret, risk alma belki biraz fazla sorumluluk birazda gerçekçi ama yüksek bir hedef belirlemek gerek bence
01 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
13Cevap
+1 yılKendi deneyimlerimden söyleyebilirim yazacaklarımı. Benim çalıştığım yerde okuduğum bölüm ve iletisim seklim ve insan psikolojisinden anlayabilen yapım etkili oldu. Bu sebeple sadece oryantasyon eğitim seminerleri ve işe alımı kendi tekilimde benim gerçekleştirmemi istiyorlar ve hiç bu talebim dahi olmadı işe başlarken. Despot bir insan olmamamda etkili olmustu tabiki.
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 483 cevap paylaştı.
+1 yılÖdüllendirme ve geri bildirimde bulunma konusunda da adaletli olmak iyi bir liderin özelliklerindendir. Ayrıca, bir lider dürüst olmalıdır çünkü çalışanlar veya yönetilenler dürüst olan liderlere güven duyar, onun dediklerini daha çok önemser ve uygular.
bunları kendinde hissediyorsan tamamdır
00 Yorumla
+1 yılTecrübelerime dayanarak;
-Güçlü duruş
-Kendine güvenmek
-Atılgan olmak
-Yeterli bilgi birikime sahip olmak
-Piyon olmamak00 Yorumla
+1 yılSorumluluk al , sorunları çöz , çaba göster zaten patron seni lider yapar kafanı takma.
00 Yorumla
+1 yıllider olamazsın , lider doğmalısın , eğer doğmadıysan bu iş yatar
00 Yorumlane kadar çalışsanda boş. torpilli adam çalışmadan yükseliyor
00 YorumlaLiderliği haketmen lazım. Yani hepsinden daha çok çalışıp daha donanımlı olman gerek
00 Yorumla
+1 yılKonuyla ilgili görüşmek istersen konuşabiliri. Fakat farklı bir şey düşüneceksen yazma lütfen
00 Yorumla
+1 yılDiğer 2 ortak karamsar kaldığı anda senin devreye girip sizin için en güzeli ne ise onu sunmaktır vercek olduğun bilgi sonuca varmalı senin hem zeki hem tecrübeli olman gerekli senin daha geniş bakman lazim
00 Yorumla
+1 yılHerkesin açığını kollayıp müdürün popon yalamalısın sonra müdürün açığını bulup patronunkini welcome 3. Dünya ülkesi
00 YorumlaHiç bir şey yapmaman lazım misal işin süresi 1 saat ise sen 5 saatte yapacaksin ki çalışıyor sansınlar
00 Yorumlaİnsanları mevkilerine göre ezmelisin ki sana yer açılsın
00 Yorumla
+1 yılOnlar 5 saat calisiyorsa, sen 10 saat calismalisin hayatim🙂
00 YorumlaAzim ve dürüst olmak şart
00 YorumlaItaat etmelisin ve cok calişmalisin
00 Yorumlaİşini sevmek
00 Yorumla
+1 yılAzimli ol sabirli ol
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı