Geleceğimle ilgili kararlar veremiyorum ne yapmalıyım?

Öncelikle sözele hiçbir şekilde ilgi duymuyorum yapabiliyorum çok da iyidir sözelim ama sıkıcı geliyor. Dilim çok iyidir özellikle çoğunluğun aksine listeningim de bayağı iyi ama dili sadece kendim için en azından bir hobi olarak görüyorum yani iş hayatı olarak sanırım dille ilgilenmek istemem. Eşit ağırlık seçmek istiyordum ama onda da sevdiğim dersler yok ve yine sıkılacağım dersler var. Sayısalda da çok sevdiğim ve iyi olduğum dersler var ama matematiğim o kadar iyi değil ama çalışarak halledebileceğimi düşünüyorum. Ancak istediğim bölüm eşit ağırlıktan alıyor bu yüzden arada kaldım hangisini seçsem diye ve şey konusuna da pek hakim değilim mesela sayısal seçtik diyelim sözelden alan bir bölüme girebiliyor muyuz? Onun dışında üniversite aile yanında mı yoksa şehir dışında mı okunmalı çevremdeki bazı kişiler sen yurtta yapamazsın diyorlar ama ben kendimi geliştirebileceğimi ve yurtta zorluk çeksem de ileride bu sayede olgunlaşacağımı düşünüyorum. Ama sorun şu ki yaşadığım şehirdeki üniversiteler ülkenin en iyilerinden ve istediğim bölüm için de herkes sadece bir üniversiteyi öneriyor o da zaten benim şehrimde ama ben daha mesleki açıdan da bir karar vermedim sizce iyice enine boyuna araştırsam mı bölümleri ve nasıl karar verebilirim kendim için iyi olanı? Onun dışında üniversite seçerken nelere dikkat etmeliyim genel olarak?
Geleceğimle ilgili kararlar veremiyorum ne yapmalıyım?