AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
103Cevap
Türkiye de koşullar bu şekilde adım adım çıkacak basamakları sabırlı olması gerekiyor
Biraz burnu sürtsün iş bulamayıpta anlar. Elindeki diploma denen kağıt parçasının bir boka yaramayacağını.
Katılıyorum sana.1000 tl vermediklerine şükretsin. Millet 1500 tl için hamallık yapıyor
Sen işletmeci o mühendis. Adamın asgari ücreti 3500 TL zaten. Ne beğensin?
Sen işletmeci derken?
Normal meslekler ile mühendisliğin asgari ücreti aynı değil. Şirket zaten 3500 vermek zorunda. Daha az veriyorsa normal çalışan olarak çalıştıracak demektir.
3500 vermek zorunda değil
İşte mühendis olarak almıyor. ... Sorumlusu ya da yardımcısı olarak alıyor 😂
Normal meslekler ve mühendislik mi? Bu egoyla 3000 çok bile😊
Canımın içi aynı puanı mı aldın? Aynı zorlukta mu okudun? Aynı zorlukta mı clisacaksin? Senden çok para kazanacak tabi.
Hocam yorumları okuyorum da işletme ve makine mühendisliğini karşılaştırıyorsunuz. Sanki tüm işletmeler kötü. Sizin mantiginiz ile Boğaziçi işletme mezunu, normal bir üniversitede makine mühendisliği okuyandan daha dusuk almalı
Sen joystick olmaya devam et boşver bu işleri
@uçanjoystick arkadaş sınav başarısıyla iş hayatı arasında bağlantı kuracak kadar uçlarda yaşıyor hayatı😂
Aktif çalışma yaşantımda görüyorum. Aynı sirken içinde aynı tecrübelerdeki işletmeci ve mühendis aynı parayı kazanamaz. Aynı şekilde bir normal mühendis de doktorla kendini kiyaslayamaz. Ama özel şirketin sınırı olmadığı için zaman zaman doktordan çok kazanabilir.
Sana katiliyorum isletmenin yaptigi isle makine muhendisinjn yaptigi bir is bir degilki. Muhendisin isi daha agir kusura bakma ama 3000 az
Akademik basari ile iş hayatı adasında minik bir bağlantı var tabi. Benim burada dikkatimi çeken söylem kesin olarak alamaz denmesi. Aynı şirkette çalışan aynı tecrübede bir işletmeci ve bir mühendis aynı maaşı alamaz tabii ki. İyi mühendissen iyi bir mühendislik şirketinde çalışırsın, o şirketteki işletmeci iyi değildir mühendis ile aynı maaşı alamaz tersi de geçerlidir. Tabii ki istisnalar vardır
@uçanjoystick Heh işte biz normallerden bahsediyoruz. Kıyaslama yaparken normaller dikkate alınır. Yoksa özel biriysen seni bir işe istiyorlarsa normalden fazla alırsın tabi. Ama bu soruyu soran biri öyle biri değil haliyle. Normal kıyaslama istiyor.
Ben sadece bu kısma dikkat çekmek istemiştim. Normal yeni başlayan maaşlarında ben de mühendisin fazla alacağını düşünüyorum. Bu arada işletmeci değilim 😅
Öyle biri olmadığımı nereden biliyorsun bu ayrı bir tartışma konusu neyse... Ayrıca katılmıyorum. Her meslek değerlidir sırf mühendis olduğun için işletmeciden daha fazla kazanmayı hak etmiş olamazsın.
@ucanjoystick akademik başarı ile iş hayatı arasında bağıntı olabilir ama sınav başarısı ile iş hayatı arasında bağıntı olduğuna inanmıyorum. Öyle olsaydı üniversiteye tam burslu olarak giren sınıf arkadaşımdan daha başarısız olurdum ve onun giremediği şirkete kabul edilmezdim sanıyorum.
Yanlışlıkla görüş olarak paylaşmışım😂
Buraya da yapıştırıyorum
Her meslek değerlidir katılıyorum ama maaş konusu çok ayrı geren eleman, kalifiye eleman, kişiye yapılan yatırım karşılığında şirkete katılan değer vs. bir sürü etken var ve meslek maaşları ülkeden ülkeye değişir. Sınav başarısına gelince aslında mesleki hayatla güzel bir bağlantı var. Stres altındayken, sevmediğin bir işi ne düzeyde doğru yapabiliriyorsun bunun çok iyi bir kanıtı bence
açık açık diyim anadolunun bir köyündeki üniversiteden barajı geçip mühendislik okuyan biri özelde 3000 liraya iş bulabiliyorsa helal olsun derim. mühendisliğin adı kaldı birtek çünkü isteğen herkes kazanabilir hiç bir albenisi yok.
Adı kaldı aynen. Her şey mühendislik adına kurulu ama sen bilirsin. Kendini avutabilirsin bu konuda 😂
Kendimi avutacak bisi yok ben zaten muhendisim. Anadolunun bir koyundeki universitedede okumadim. Cebimde paramda arabamda var, burdaki cogu kisiden fazla birikimim vardir cebimde.
Aynen hadi onlarla azıcık ötede oyna
Senin gibi yapamam kusura bakma uzgunumm. Benlik degil kumda oynamak.
He iyi
Başlangıç için normal bir para ama makine mühendisliği zordur büyük ihtimalle kuzenine maaşı bu yüzden az gelmiştir
bana 1000tl verseler bile sevinirim yani tecrübe kazanmak lazim sonucta, yeni mezuna 3000 cok fazla iyi bir para bence
İnsanlar asla elindekinden mennun olmaz :) gözü hep daha yüksektedir. Dünyaya hukmetse gözünü aya diker
Haklı. Ülkede mak mühendisi kaç tane var bir elin parmaklarını geçmez. Bence bir kızı bin kişi istesin o en paralıya varsın. Beklesin ortam kızışsın koçlar peşinde koşsun
Sen o kadar oku beyin patlat mühendis ol hepsi 3 bin tl için işte küçümsemek için demiyorum ama bence bu kadar emeğe bu ücret az tabikide
Kuzenim de asgari ucretle başladı simdi maasi 22 bin
Tabiki beğeniyordur Sadece sana hava atmak için öğle söğlemiştir muhtemelen
Normalde mühendis maaşları türkiye'de çok düşük. Normal bir ülkeye göre normal değil. Ama gelişmemiş bir ülkede normal.
Kuzenin. Turkiyede calistigi müddetçe bu. Tarz tekliflere hazır olmalı maalesef
3000 çok para değil arkadaşım 100 euro ediyor anca ev geçinmez o parayla sana gelince 4000 de az Türkiye şartları artık çok çok zor.
Yeni mezun ve 3000 tl ye burun kıvırıyor.
İş bulamaz o bu kafayla
is bulduguna sukretsin o ozelliklere 3000 lira cok bile
Katılıyorum
kuzenim asgariye calisiyor
Kuzenin işsiz kalmaya mahkum söyleyeyim. Ne bekliyormuş o daha ilk başlarda?
3000 TL maaşla iyi bile başlamış, İngilizce yok birşey yok.
Para bulduğuna şükretsin napim ayrıca maaşını ben mi verim
Yeni başlayanlar için gayet iyi bir para. Hiç çalışamama gibi bir ihtimal de var.
Onu alırsa hemen başlasın öyle 4 bin 5 bin için en az 5,7 sene
Ben İSG okudum. Mezun olduktan 2 ay sonra doğu'da 7 bin tl maaş teklif edildi. Gitmedim tabiki de
Evet normal. Ben sağlık mezunuyum özel hastanede alacağım ücret benim de 3000 tl.
Makine muhendisleri baslangcta 3000 oda kabiliyetsizler icin yoksa hizli artar bu özelde
Günümüz şartlarında iş bulmak zor bir şey. Ben olsam kabul ederim. Tecrübe kazanmak önemli.
asgari ücret 2400 lira 3bin alıcak onun çalışmaya gönlü yok
Yani başlangıç için iyi sayılır en azından asgari ücretle başlamamış
evet yabancı dili bile 2020 yılında dahi zayıf 3000
Türkiye şartlarında hiç deneyimi olmadan 3000 - 4000 tl çok güzel parlar her şey bir anda olmaz zamanla deneyim kazandıkça maaşta artar ancak başlangıç için çok ama çok iyi paralar Türkiye için
Çok üstten sallamışsın nerde okuyorsun sen büyük ihtimal özeldesin yüzde 50 burslu ya da ücretli mı okuyorsun?
Vakıfta %50 okuduğumu söyledim zaten.
Üst tarafta yazmıyor
Normal değildir.
Asgari Ücretin 2.400 Olduğu bir yerde bir mühendisin 3.000,00 TL alması normal değil.
Bunu kafanıza sokun.
Hiçbir kulüpte aktif olarak yer almamış, dil bilmiyor, staj deneyimi yok böyle birine neden iş versinler? Hadi iş verdiler hangi özelliğine karşılık yüksek maaş versinler? Piyasada donanımlı onca mühendis varken...
Bu düşünce hakim olduğu için ücretler böyle yerlerde sürünmeye devam eder.
Hiç bir şey bilmeyen, hiç bir iş deneyimi olmayan, hiç bir eğitim almayan biri için 2.400,00 TL asgari ücret belirlenmişken mühendislik eğitimi almış birisi için 3.000,00 TL azdır.
Hiçbir eğitim almayan biri ile aynı işi mi yapıyorlar sizce? O eğitimsiz birinin yükselme şansı var mı peki? Mesleğe sadece maaş olarak bakan biri mühendis olmasın zaten.
Hiç bir şey bilmeyenden daha nitelikli iş yapacağı kesin.
Mesleğe maaş olarak bakmakla alakalı değil.
Bir mühendisi ayda 225 saat iş yerinde tutmanın bedeli 3.000,00TL den fazla olmalı.
Kraldan /patrondan fazla patroncu olmayı nasıl açıklayabilirsin?
Yarın aynısı sana yapılacak.
3000 tl bu devirde para değilki hakli az buçuk hatta 4 bin bile değil
Kuzenin haklı , bir tanıdığım üniversite mezunu iş aradı 2ile 3 arası teklif ettiler , şu an Londrada ofiste çalışıyor en kötü gününde bile ayda 1000£ biriktiriyor , ki daha yeni oralarda
Dil bilmeden Londra’da yaşayamazsın. Benim kuzenimle sizin tanıdığınız bir olamaz bu yüzden.
Üniversite mezunu dili var , yalnız dil bilmeyen tanıdıklarım var , türk mahallerinde kalıyor ihtiyaç duymuyorum diyor 2400£ kazanıyor , duruma göre farklı
Yalnış anlama , sadece demek istediğim üniversite mezunu , o kadar okumuşsunuz ezdirmeyin kendinizi
Lise mezunu evli ve 3 çocuklu memur arkadaş 5700 alıyor
Ne işi yapıyor
@Âdabı_Muaşeret zabıt katibi
Eğitimin önemi yok maalesef...
Kpss den iyi puan almıştır yinede çalışıp ya da torpil de olabilir
Bence memur değilsen serbest yapabileceğin bir mesleğin varsa başkasının yanında uzun süre çalışmak hiç mantıklı değil. Belki bir iki yıl olur ama daha fazlası iyi değil. Sömürülürsün.
Üç kuruş sermayen de olsa kendi işini yapmak lazım
Kendi işini yapmak mantıklı gibi geliyor da bu zamanda onu yapmak çok riskli
@Âdabı_Muaşeret arkadaş fabrikadaymış ağır sanayide işçiymiş, kpss ye çalışmış baya bir , kazanmış. Şimdi de açıköğretime girdi lisansı alınca müdür olabilecek.
Kaç yaşında bu arkadaş
@Âdabı_Muaşeret hayat zaten bir risktir.
Evden çıkarken bile birsürü kaza ve hastalık kapma riskini alıyorsun.
Kaybedeceğin şey en fazla 3 kuruş sermaye biraz zaman. Kazanırsan hayatın kurtulur
@Âdabı_Muaşeret 35 yaşında
Sen kendi işini yapiyo musun
@Âdabı_Muaşeret ben de kendi işimi yapmak için istifa edeceğim. Ayrıntı vermeyim ama ben iyi bir bölüm okudum. Heba ediyorum burda kendimi
Memursun sende şu an ozmn
@Âdabı_Muaşeret evet
Bölümünü merak ettim açıkçası
@Âdabı_Muaşeret bölümümü söylemiyim ayrıntı vermek istemiyorum. Özel sektörde birinin yanında çalışmak akıl karı değil. Belki iş tecrübesi için 1-2 yıl anca. Sonrası ağır sömürü. Sen mühendis adamı nasıl asgari ücrete çalıştırırsın?
Lise mezunu bebek bakıcıları bile en az 4000 civarı alıyor. Filipinli bakıcılar 1000 $. Ev temizliğine gitsen günlük 300 350 lira.
Değmez yani.
Mühendis ya da ogretmensin muhtemelen sen
@Âdabı_Muaşeret hayır değilim. Ama ben de duyuyorum asgari ücrete çalışan mühendisleri ve diğer tüm meslek insanlarını. Üniversite okumuş dil bilen adamlar kadınlar bunlar. Adam her işini yaptırıyo hafta sonu ve akşam dahil, fazla mesai ücreti yok, işin olmayan işleri de yaptırıyo. Bulaşık yıkayıp çay kahve yapıp servis yapan sekreter gibi asistan gibi çalışan hatta ayak işlerini yapan devamlı azar işiten ezilen insanlar var ve aldıkları maaş asgari ücret.
Var evet çok tanık oldum bu duruma
Soran hangi üniversitede okuduğunu merak ettim güncellemeni okuyunca?
İsim vermek istemiyorum İstanbul’da bir vakıf üniversitesindeyim
Koç ise eyvallah ama değilse tırt
Neden tek iyi üniversite Koç mu?
İşletme fakültesi en genel fakülte ve mezunu en çok olan bölüm.
Piyasada Koç ingilizce işletme dışında hiçbir özel işletmenin değeri yok. Gerçekten kendini mühendisten üstün görmeni anlayamıyorum. Bölümün hiç parlak değil. Okulun da yıldız bir okul değil. Yani milyonlarca torpilli işletme mezununun yanında nasıl sıyrılacaksın? Sadece dil bişey ifade etmiyor ki okulda öğrenilen dil ne kadar olabilir ki? Benim gördüğüm kızlar avrupada doğmuş anadili gibi ingilizce ve frabsızca veya almanca biliyorlar. Kimisi portekizce biliyor hemde anadil gibi. Yurtdışında üniversite okumuşlar veya Koçta Sabancıda falan özel üniversitede okumuşlar. Bu kızlar stajda bile ingilizce frabsızca almanca sözlelmeler hazırlayıp tercüme ediyorlar. İş görüşmelerine katılıyorlar, kitap gibi sözleşmeleri hazırlıyorlar inanılmaz dolular. Böyle kişiler çok fazla ben şaşırmıştım. Ve bu kişiler senin başvurduğun yerlere başvuruyor. Eskiden iyi şirketler bir ilan verirmiş 5-6 kişi başvurumuş içinde iyisi bir iki kişi olurmuş onu alırlarmış. Şimdi basit bir ilana yüzlerce başvuru geliyor ve adamlar nasıl eleyeceğini şaşırıyor. Adaylar öyle kalifiye ki! Ağzın açık kalır.
Bizim üniversitedeki kızların hepsinin havasından geçilmiyordu gelecek hakkında konuşurken. Şimdi çoğu ev hanımı veya basit işlerde çalışıyorlar.
Oysa bölüm iyi olursa rakibin azalır. Mesela benim erkek arkadaşımın kardeşi makine mühendisi yeni mezun sayılır çok olmadı ve özel yat tekne üzeren bir firmada çok dolgun maaşla işe girdi. Kimisi de kombi firmalarında, doğalgaz işinde falan çalışıyor. Yani zannettiğin kadar vahim değil durumları. Bence sen kendin için endişelen onu küçümseme
Bahsettiğin profildeki kişilerden aşağı kalır bir yanım olduğunu sanmıyorum. Annem ingilizce öğretmeni yani ingilizceyi üniversitede öğrenmedim her zaman hayatımın bir parçasıydı. Okulumun özel sektörde değeri fazla olacak ki çok iyi bir şirkette staj yapıyorum. Tanımadığınız insanları küçümsüyorsunuz kendimi tanıtınca da havalı olduğumu söylüyorsunuz.. Erkek arkadaşınızın kardeşine gelince kendisinin kuzenimle aynı yetkinliklere sahip olduğunu düşünmüyorum. Eminim diplomasıyla değil emeğiyle, donanımıyla hak etmiştir o işi. Benim erkek arkadaşım da makine mühendisliği okuyor babası bu alanda tanınan bir iş adamı, okul bitince kendi şirketlerinde devam edecek fakat buna rağmen farklı firmalarda staj yapıp üçüncü dilini öğreniyor. Kusura bakmayın kuzenim ve onun gibiler bu emeğin yarısını bile sarf etmeden sırf diplomasında mühendis yazdığı için 3000 tlyi beğenmemezlik yapamaz. Yaparsa daha çok dolaşır kapı kapı. Benim endişelenmem için ise hiçbir sebep yok sahip olduğum vasıflarla işsiz kalmam mümkün değil inan..
Sen iyi misin? Gerçekten hayretle okudum seni? Sen yurtdışında doğup büyümüş orda okumuş, ingilizce ve birkaç dili daha anadili gibi bilen kişilerle nasıl kendini bir tutuyorsun? Hayret ettim. Annem ingilizce öğretmeni diyorsun bide 😂 espri yaptın diycem ama ciddisin.
Staja kabul edilmeyi de gözünde baya büyütmüşsün iş tecrübesi gibi görüyorsun ciddi ciddi. Dedim ya kedinin kendini aynada aslan olarak görmesi gibi bir sendrom yaşıyorsun. Öyle de ballandırıyorsun ki piyasayı bilmesem cahil bişey olsam gerçekten vayyy beee derdim.
Ayakların yere bassın biraz.
O küçümsediğin kuzeninle sorunların var galiba kıskanıyor gibisin kendinden aşağı göstermek için çabalıyorsun. Kusura bakma senden üstün durumda, etiket önemlidir hayatta. O bir mühendis. Benim sevgilimin erkek kardeşine gelince, hiç de öyle çalışkan, zeki, deha bir çocuk değil. Gayet şımarık büyümüş, hep desteklenmiş, hazıra alışmış biri. Hiç öyle ekmeğini taştan çıkaracak biri değil. Muğla da okumuştu galiba. Öyle yüksek bir etiketi yok sadece makine mühendisi ve o işe girdi.
Benim erkek arkadaşım da jeoloji mühendisi hemde ismi duyulmamış bir devlet okulundan mezun. Sen kesin böyle birini aşağılardın asgari ücreti öpsün başına koysun derdin. O 15 bin lira maaş alıyor ve şirkette hızla yükseliyor. Çok da mütevazi biri. İşe girerken dili bile yokmuş kıytırık bir kurstan az buçuk ingilizcesi varmış tarzan gibi konuşuyormuş. Uluslararası çalışan yabancı bir şirkette işe girdi.
İnsanlara tepeden bakıyorsun ve işletme okuyorsun. Sendeki bu hava nerden kaynaklanıyor bilemiyorum. Tek çocukmusun çok mu şımartıldın bilemiyorum. Tek bildiğim uçuyorsun
Sen kimsin ve benden daha üstün hangi vasıflara sahipsin ki beni küçümsüyorsun nasıl bir ailede doğduğumu, hangi okullarda okuduğumu, sosyal çevremi nereden biliyorsun sahi? Bana diyorsun ama kendin ego zehirlenmesi yaşıyorsun. Tanımadığım biriyle anlamsız bir tartışmaya girmeyeceğim. Sadece etikete bu kadar önem veriyorsan erkek arkadaşını değiştirmeni tavsiye ederim. İyi akşamlar😊
Yani o da haklı ünide asistanlar7-8 bin alırken hiç değilse bari 5 bin alayım diyodur haklıda...
7-8 bin alan asistan nerede gerçekten? İngilizce bilmeyen mühendis 5 bin alamaz.
Mühendisler için piyasada belirlenen asgari maaş farklı ve 3000 in üzerinde evet , beyaz yaka ve ünvan meseleleri bunlar kendin ile kıyaslamamalısın çünkü iş hayatında genel olarak çok çalışan yerinde sayar , sistemi bilen yürür gider.
Zorunluluk başka birşey, tatmin olmak başka... Bence kuzeniniz haklı, belli ki, bahsedilen rakamlar ile hayal ettiği yaşam standartlarını yakalayamayacağını düşünüyor, ki bencede yakalayamaz... .)
Hayallere ulaşmak için çalışmak gerekir
Bunun ki hayallere ulaşmak değilde, karnını doyurmak için çalışmak olmuş:)... Yatsın demiyoruz elbette...
maşallah sanda fazla iyi gibisin sende :) ve kuzenin bu dönemde iş bulmuş şükretsin
su an kımse ne olacagını bılmıyor beklentıler krsılanabılırde karsılnamazda ama makına muhendıslıgı yurt dısında ıyı para kazandırır Turkıyede hersey her an degısebılır
Şu an piyasaya göre girebilir ama ilerde daha iyi işlere girebilir tecrübesi olur
Tabi ki normal zamanla zam olur işine bağlı zamla 4 bine yaklaşır
Günlük 200 tl yevmiyeyle inşaat ustası olsun daha iyi
Bence normal iş tecrübesi olmadan kimse bir şey beklemesin bence
bende yeni başladım Üni sonrası 3 ay 3 bın TL işi öğrenince 4 bın olacak
Normal hem daha ne istiyorsun benim abim insaat muhendisi o 2500 alıyor sukret
3000 iyi bence. Hele ki dili yetersizken.
Böyle bir zamanda sanırım bir işe başlayabilmesi bile normal.
Mühendislikte zmanla o ücret artacaktır makine mühendisi olarak iş bulmuş olması bile başarı
Sorunun tamamını okumadım çok uzundu şu dönemde 3.000tl maaş demek büyük para
yeni muhendis mezun muhendis icin iyi tecrubeyle daha cok bulur o
Gayet normal hele bir işe alışsın kendini ispatlasin
Günümüz Türkiye'sinde hemde bu korona dönemin de 3000 ₺ fazla bile vermişler..
Valla sonra aç kalınca 3bin lirayı mumla arar
hayeller parıs desene
3000 tl yi beğenmiyor mu? Allah yardımcın olsun
Normal 3 bin tl tecrübesine göre artıyor
İngilizce bilmiyormuş.Çok bile 3 bin tl
Mimar, mühendis, avukat olunca kısacası ünvan sahibi olunacak bir bölüm bitirince ingilizceye gerek duymuyorlar sanırım😊
İngilizce bilmeyen mimar ve mühendis hayata 2-0 geriden başlar. Avukatlar için gerekli olmayabilir.
Yanlış bir düşünce. İngilizce global bir dil meslek fark etmeksizin lisans mezunu birinin dil bilmesi gerekir. Bilmeyen mühendis de olsa avukat da olsa iş bulamıyor artık
Eski mezunun bile başlaması normaldir şu zamanda
sen max. 4bin alacağını nereden çıkardın?
İleri seviyede ingilizce bilenleri firmalar havada kapıyor. Bilmeden konuşuyorsunuz
Hangi okulda okuyorsun.
Öpsün basina koysun. Ses etmesin:)
İstanbul için az Antalya için normal bir skala