13 yıldır çalışıyorum, Üniversite mezunuyum. 3 şey öğrendim. Birincisi: Mezun olmuş veya okuyor olsun, ilk işe girişler her zaman böyledir kimse tanımadığı ya da niteliklerini görmediği bir kişiye yüksek ücret ödemez, beklentiniz olabilir, mühendisim, İngilizce biliyorum gibi şeyler, sadece ilerleyen süreç içinde bunlar değerlenir, 8 yıl önce bana da asgari ücretin bir tık üstünü veriyorlardı. İkincisi: Bir mühendis veya işletmecinin diploması ona değer katıyor kesinlikle ama iş veren için önemli olan kendi işinde yarattığı değerdir ve Ortaokul-Lise mezunu bazı insanlar 10 yıllık tecrübeleriyle bir mühendis kadar pratikte değer yaratabiliyor ve mühendisin değer yaratması lazım ki yüksek ücret alsın. Üçüncüsü; Zaman gösterecek 3.000 de az, 4.000 de az, 5.000 de az, 7.000 de az gelecek, yıllardır çalışıyorum maaşım sürekli artıyor ama acayip tuhaf bir his eline geçen para sürekli aynı değeri görüyor, mutlaka işe girsin hele şu dönemde insanların işsizlikten sefalete düştüğü dönemde. Bazı doktor arkadaşlarım var, ellerine aylık 15-20 bin tl para geçiyor ama adam kafayı iş ile bozmuş, çok para alacağım diye de bu duruma bile düşebilir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Benim ünvanım var diye para için çalışırsanız asla başarılı olamazsınız. Yeni mezunların para için değil, başarı için çalışmaları gerekir. Ben bu kadar maaş alıyorum, bunun karşılığı bu kadar çalışırım derseniz sonuç da bir hiç olursunuz. Ben 21 yıllık mühendisim ve ilk 2 yıl o zamanın asgari ücreti ile çalıştım. Ama hiç dert etmedim çünkü amacım para değil, iş tecrübesi kazanıp başarılı olmaktı. Sonra şef , sonra üretim müdürü, sonra işletme müdürü, sonra genel müdür derken başarılı olunca maaşlar ve ünvanlar otomatik olarak gelmeye başladı. Şu an aynı sektörde kendi işimi yapıyorum ve bahsettiğiniz rakamların çok daha fazlasını kazanıyorum. Yani sonuç itibari ile gençler para için değil, başarılı olmak, iş tecrübesi kazanmak için çalışın. Başarılı olan insanın arkasından para su gibi gelir merak etmeyin. Para için çalışanlar zamanla çok iş değiştirir ve bir müddet sonra işsiz bile kalır. Benden söylemesi.
00 Yorumla
+1 yılKardeşim Mak. müh. Mezun olduğunda asgari ücretle işe başlayacaktı hatta çevremi kullanarak BAYKAR firmasına aldıracaktım istemedi! Şimdi Baykar İHA ve SİHA da dünya devi :) Neyse Londra'ya gönderdim iki sene İleri derece İngilizce aldı ayrıca orada eğitim gördü. Ülkeye gelince Tofl aldırdım ve akabinde TANAP Doğalgazında Mühendis olarak başladı ve proje bittiğinde Baş mühendisti!
Kısacası iyi bağlantılarınız yoksa ve bir konu üzerinde Ar-Ge yapabilecek kadar uMan değilse 5 yıl ortalama bu maaşla çalışır standart Burdur. Ya da yurtdışında eğitim alacak ileri derecede yabancı dil ile tofl alacak anca o zaman 1 sene piyasayı tanır başarısına göre yükselir.00 Yorumla
+1 yılHer meslek değerlidir katılıyorum ama maaş konusu çok ayrı geren eleman, kalifiye eleman, kişiye yapılan yatırım karşılığında şirkete katılan değer vs. bir sürü etken var ve meslek maaşları ülkeden ülkeye değişir. Sınav başarısına gelince aslında mesleki hayatla güzel bir bağlantı var. Stres altındayken, sevmediğin bir işi ne düzeyde doğru yapabiliriyorsun bunun çok iyi bir kanıtı bence
02 Yorumla
Soran+1 yılSınav kaygısı çok üst düzeyde olan biri olarak katılmıyorum. Bölümümü çok sevdiğim için olsa gerek stresli anları gayet iyi yönetebiliyorum. Önceki yorumumda da bahsettiğim gibi tam burslu arkadaşımın giremediği şirkete kabul edildim demek ki sınav başarısının bir önemi yok
- +1 yıl
Mesleğini seçebilirsin katılıyorum, bahsettiğin gibi hiç deneyimi olmayan mühendisin senden çok alması da bence haksızlık ama ülkede meseleye verilen değer maaşı belirliyor. Maaş konusunda ütopik düşünmüyorsun bence. Son olarak sınav konusundaki sözü ben söylemedim sadece katılıyorum o söz çok başarılı bir insana ait evet sen başarılı olabilirsin mesleğinde ama sınavın aynı zamanda stresle basa çıkmayı test ettiğini de kabul etmek gerekir
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
99Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılYanlış yere sordun gülüm herkes bilmişlik taslamış taskayanlar bilmeyenler belli oluyor artık meslek adı önemli değil mühendislikte artık çok yüksek değil aldığı puan diyorlar falan açsınlar 3-4 sene içindeki sıralama düşüşüne baksınkar her bölüm için geçerli bu. Odtü vs demişler ordanda mezun olsan işsiz kalırsın ortalama geçmiştir kendine bişey katlamamıştır vs sadece o ortamda adamlar baya geliştiriyor kendini
yanii senin kuzenin işsiz kalır onun kat kat daha iyileri varken o mu işe alınacak13 Yorumla
Soran+1 yılAltına imzamı atarım. Bir de beni küçümsemeye kalkıyorlar...
Cevap sahibi+1 yılBende kamu okuyorum potansiyel işsiz gözü ile bakıyorlar ama hedeflerimi gerçekleştirirsem gelişimim tamamlanır ve ilerde yönetim işlerine atılmayı planlıyorum yani 10 sene sonra falan
Cevap sahibi+1 yılO zaman hepsine gerekli kapak olmuş olur diyorum takmıyorum 😂
Bende elektrik elektronik mühendisliği okuyorum. Güncellemede yazdığına kesinlikle katılıyorum yorumları okumadım ama gerek yok az çok tahmin edebiliyorum. Çok haklısın. Ve kuzenin şunu bilsin ki kaybeden kendisi olacak. Bizim bir hocamız var çok iyi işinde ve bilgisine kesinlikle güveniyorum. O bize hep derdi ki okul bitince elinizi cebinize atıp ben muhendisim en az 4 5 bin verin direkt kafasına girerseniz gelisemezsinz ve öyle bişy yok demeye getrdi resmen. Şahsım adına başlarda ücretsiz çalışmayı bile düşündüğüm zamanlar olmstu. Eminim iyi olup bunu düşüncende çok olmstr. Onu uyarmlsn seni dinlerse, iyiliği icin.
20 Yorumla
+1 yılEskiden okumak değerliydi. Artık meslek sahibi olmak çok daha önemli. Ben kombi teknikeriyim işimde de en iyilerden birisiyim bunu biliyorum. Ve ben bu işin okulunu okumadım. şu an en kötü firmaya bile gireyim 6000 liradan aşağı çalışmak istemem.
Ayrıca kızdığım bir konu da var okuyanlara ilgili. Bizim gençlerimizin bir çoğu sırf okuyup kpss yi kazanıp kendini devlete atabilmek için okula gidiyor. Ne kendini geliştiren var nede okuldan çıkınca adam gibi bilgi sahibi olan. Çünkü amaç diplomayı alıp devlete kapak atmak. E firmalar da hiçbir bilgisi olmayan birisine sırf diploması var diye 5-6 bin lira verecek değil. Seni de tebrik ederim helal olsun.33 Yorumla- +1 yıl
Nasıl girdin nasıl ilerledin o işte abi aydınlatırsan sevinirim
Hangi üniversiteden mezun olduğu önemli, eğer kıytırık bir okuldan mezun olduğu için 3.000 TL ye böyle pandemi süreci gibi bir zamanda iş bulduğu için şanslı diyebilirim. Ama İTÜ, ODTÜ, Boğaziçi olsaydı daha iyi bir şeyler bulabilirdi.
ingilizcesi olmadığı için bu saydığım okulları bitirmediği belli.14 Yorumla
Soran+1 yılAbant izzel baysal mezunu.
Soran+1 yılKatılıyorum. Ne kadar ekmek o kadar köfte😊
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim de öyle beğenmeyen bir kimyager mezunu arkadaşım vardı. Aradan yıllar geçti hala doğru düzgün iş bulamadı. Bulduklarını o beğenmedi. Ben de senin gibiyim. Ticaret meslek lisesi çıkışlı lisede bile staj yapmış biriyim. Dört yıl okuma imkanım yoktu parasızlıktan iki yıllık şehir dışında okudum. Daha sonra açıktan da dört yıl yaptım. Şu an çok şükür iyi bir kurumda çalışıyorum. Emek vermeden bir yere gelinmez.
36 Yorumla
Soran+1 yılDiplomada yazan ünvana güvenebileceğin devir çoktan bitti kabullenmek istemiyorlar. Emek çok değerli oysa... İşinizde başarılar dilerim
Cevap sahibi+1 yılTabi. Piyasada iş bilen adam arıyorlar. İlk işe girdiğimde 650 TL alırdım. Bu işe gelene kadar farklı yerlerde çalıştım. Hukuk bürosu icra işleri, muhasebe, sekreterlik, çağrı merkezinde bile bulundum. Sabrettim. Teşekkür ederim. Sen de azimli biri olarak istediğin konuma geleceksin.
Cevap sahibi+1 yıl@ibra35 Ama benim örnek verdiğim arkadaşımın durumu farklıydı biraz. Sorun okuduğu bölüm değil, onun zorluğu sevmemesiydi. Hep zenginlik lüks içinde olmak isterdi. Sonra çalıştığı yerde işle ilgili azar işitse ortalığı birbirine katardı. Sabretmeyi bilmezdi. Kolay yoldan yükselmek isterdi.
- +1 yıl
Anladım, o şekilde bir yerlere gelemez ama tek sorun kendisi değil bölümle ilgili sıkıntıda var bu ülkede doktor ve bir kaç mühendislik dışında kimse iyi bir yerlere gelemiyor gerek maaş gerek kariyer olsun , çünkü fen edebiyat öldü ne yazık ki kendini geliştirmem de fayda etmiyor belli meslekler kadar kazanamıyorsun zorluğunu ve işin sağlık risklerini söylemiyorum bile
Cevap sahibi+1 yıl@ibra35 Ben de güzel sanatlar istiyordum. Resimle ilgileniyorum. Ama ticaret meslek lisesi çıkışlı oluşum buna engel oldu. Maddi imkansızlık da etkili tabi. İktisadi ticari bölümlerden birini okumak zorunda kaldım. Çünkü bunlarda para ve gelecek var. Üniversite bittikten iki yıl sonra soluğu çağrı merkezinde aldım. Orada çalışanlar tarih, edebiyat arkeoloji mezunlarından bile oluşuyordu. 5 yıl para için çağrı merkezinde kalmak zorunda kaldım. Ordan da zaten kamu kurumu olduğu için başka birime tayinim çıktı. Ama sevdiğim işi yapmıyorum.
+1 yılMaaş ile meslek veya okuduğun bölüm değerlendirilmemeli. Senin şirkete kazandırdığın değer önemli, bu da senin kendini ne kadar geliştirdiğinle, yaratacağın farkla, çalışma disiplininle, takımla birlikte çalışabilmenle vb. daha birçok parametre ile alakalı. Maaşı etkileyen çok şey vardır.
Bu yüzden meslekler arası kavga etmenin lüzumu yok. Önemli olan kendiğinize hayat boyu yaptığınız yatırımdır. Onun karşılığını alacağınız şirketlerde çalışmanız dileğimle...20 Yorumla
+1 yıl3000 deyince biraz şok oldum etrafımda yeni mezun mühendis ve öğretmenler işe hep asgari ücret altında maaşlarla başladı zamanla kalitelerini gösterince maaşları da arttı kuzenin fazla uçmuş ilk sene T. C standartlarında 3000 çok bende mimar olacağım ki o maaşın zamanla artacağı kanısındayım sende kendini geliştirebilirsin bunun bölümle değil kişiyle alakası var.
10 YorumlaBence 3000 tl maaş bulundurduğu donanımlara göre normal. şu an yaşadığımız dönem içerisinde ingilizce bilmemek iş hayatı icin büyük bir kayıp ingilizce bilen bir mühendisin veya herhangi bir iş kolu sahibinin onu daha açık ve global şirketlerle çalışma imkanı var böyle olunca maaşta artıyor. Kuzenine tavsiyem ingilizce ogrenmesi
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılBenim kardeşim tsarım öğretmeni mezun olunca parasız 6 ay calıştı maaş almadan ama işi öğrendi oturdu pazarlığını yaptı şimdi csnu istediği işte calısıyor begenmeyince çıkıyor başka işe gidiyor ukala oluyor bazıları akıllı olmak lazım hayat bir maraton sana ilk günden ceo luk vermezler
30 Yorumla Yeni mezunlar her zaman düşük maaşla başlar. Bende makine mühendisiyim. Dil bilgim orta. Staj filan güzel yerlerde yaptım ama bana da o kadar düşük maaş teklif edilmişti. ama şimdi o zamanda teklif edilen maaşın 5 katını kazaniyorum. insan kendisini çok yükseklerde görmemeli. Eğer yüksekte görüyorsa da bı yol bulup aklını kullanıp kendini geliştirip sabırlı ve azimli olup bişeler yapmalı.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen bu insanlari anlamiyorum avrupa ile burayi bir tutuyorlar ayrica yurtdisinda yasayan bir cok arkadasim var ust duzey dil bilen insanlar yuksekte maas aliyorlar fakat ayin sonunu orada zor getiriyorlar. Kuzenine gelince makine muhendisi olunca cok ustun mu oluyor. Hic bir bilgisi yok sadace 4 yil uni okudu diye cok yuksek maas bekliyor. Arkadaslar sabretmeyi bileceksiniz. Yuksek maaş alanlara sorun buraya nasil geldiklerini size bir anlatsinlar. Sen bir yere 15 yilini ver 15 yilin sonunda senin maasin 15 bin 20 bin bulur fakat buyuk bir şirketse orada sabirla calisirsa
Size gelince benim onume sizij cvnizi getirseler hic teredut etmeden ise alirim cunku tecrube cok onemli staj yaotigin sirket inanilmaz harika sen eger iyi durust ve sabir ile calisirsan 15 20 yil sonunda bir sirketin en ust duzey yonetici olursun.10 Yorumla
+1 yılKuzenin genel açıdan bakarsak haklı. O kadar yıl okuyup 3000 tl maaşla başlangıç bile yapması haksızlık denecek bir durum. Asgari ücrete bakarsak okumuş vasıflı meslek sahibi birinin en az bu paranın 2 katını alması gerekli bu ülkede insan gibi yaşayabilmesi için..
10 YorumlaTicari ingilizce ticari almanca biliyorum
tur operatörlüğü ve rehberlik eğtimim var
bilgisayar operatörlüğü de yapıyorum
maliye son sınıfım 4/4
eski çalıştığım yerde satış pazarlamada 250 kişide 1. sıradaydum 3500 çalışan arasında 47 sıradaydım
şimdiki işimde beden işçisi olarak çalışıyorum 2400 tl aylığım biz ne yapalım anam10 Yorumla
+1 yılİngilizcesi iyi olsa yurt dışına cıkılabilirdi. Ancak 3000 e bile şu an şükretsin. Ayrıca kimse bir anda 10 bin maaş vermez patron başarına göre yapar zammını. Adama para kazandırırsan adam seni kaçırmamak için elinden geleni yapar
20 Yorumla
+1 yılBence düşük maaşla başlatmaları son derece doğal ve mantıklı. Adam hiçbirşey bilmiyor ama bol para gelsin istiyor önce pişmek lazım iş bulduğuna dua etsin normalde en az 5 yıllık tecrübeli eleman diyerek ilan veriyorlar.
20 YorumlaBen mühendisim. Sigortasız, günlük yevmiyeyle amelelik yapmıştım.
AKP rejiminin Türkiye'yi getirdiği durum bu. İngilizcem de var, biraz da fransızca.
Ama ilkokul mezunu hödük müteahhitin onlarca evi var.513 Yorumla- +1 yıl
Gereğinden fazla ünv ve mezunu var evet. Eğitimin kalitesizliği ilkokuldan başlayan bir sorun.
İşsizliğin nedeni ise bu değil. Geçici istihdama, ranta dayalı ve ilkokul mezunu hödük müteahhit zengin eden inşaat sektörüne dayarsan üretim faaliyetini, tabi işsizlik artar.
Kişi napsın? Oğlu/kızı ünv okusun da iyi maaş alsın istiyor. Yetişmiş ara elemanın alacağı maaş asgari ücret. bir ihtimal ünv mezunu olursa bunun bir tık üstünde alır. Artık o da kalmadı.
Şirketlerin batma nedeni, 2002'den beri sıcak para girişine ve borca dayanan, vurguncu, neoliberal ekonomi modelidir. Sıcak para çekilince, ithalata dayalı ihracat da böyle patlar işte.
Sorunu "iş beğenmemeye", "fazla ünv mezunu var" demeye indirgemek hedef şaşırtmaktır.
+1 yılODTÜ Makine Mühendisliği'nden yeni mezun olanlar bile 5k maaşla başlayabiliyor. Önemlisİ olan bir yerden başlamak ve kendini sürekli güncel tutarak diğer fırsatları kollamak. Bu arada %100 İngilizce işletmeyi hangi üniversitede okuyorsunuz? 5-6 üniversite dışında işletme tamamen kişinin kendini geliştirmesine bakıyor çünkü.
08 Yorumla
Soran+1 yılİstanbul’da iyi bir vakıf üniversitesinde okuyorum.
- +1 yıl
Koç, Sabancı, Özyeğin hadi belki Mef... Diğerleri maalesef etiket değil. İş tamamen sizin şapkadan tavşan çıkarmanıza bakar.
Soran+1 yılOkulumu saydınız şu an😊
- +1 yıl
Hangisi çok merak ettim, özel mesajdan yazar mısınız ben de bir işletme öğrencisiyim çünkü :)
Soran+1 yılİfşalanmak istemiyorum😊Zaten hangisi olduğunun önemi yok çünkü çok kaliteli bir sınıflandırma olmuş hangi okul diyenlere yorumunu atacağım
- +1 yıl
Tamamdır o zaman son olarak burs oranınızı sorayım ve sonra eğitim hayatınızda başarılar dileyerek rahat bırakayım :)
Soran+1 yıl%50. Teşekkür ederim size de başarılar :)
- +1 yıl
Teşekkür ederim hocam :)
tabii ki sana katılıyorum artık mühendislik ayağa düştü yanında farklı beceriler de gerekiyor ciddj anlamda emek caba verirse ütopik isteklerine ulaşabilir ama kimse sırf makina bitirdi diye ciddi maaşlar vermez
10 Yorumla
+1 yılŞunu unutmamak lazım ki mühendiste olsa yönetici olmak istiyor ise işletme yüksek lisans yapacak tüm yöneticiler gibi.
Başlangıç için iyi üstelik yabancı dili de yoksa sizin kadar hızlı yükselmesi beklenemez.10 Yorumla
+1 yılBütün mühendisler bu şekilde başlar. O arkadaşına de ki; şu an o söz konusu iş yerinde ilkokul mezunu olup, arkadaşından daha tecrübeli ve bilgili insanlar var. Arkadaşın da birkaç yıl bu şekilde düşük maaş ile çalışmak zorunda.
10 Yorumla
+1 yılKuzenin kafayı yemiş. Bu dönemde 3000 bin az mı? Saydığın özellikleriyle bir de
11 Yorumla
Soran+1 yılOrtalık kuzenim ve onun gibilerle dolu maalesef. Bazen özel sektördeki sömürünün haklı olduğunu düşünüyorum başka türlü çalışmaz bunlar
ilkokul mezunu 3k alıyor zaten nesi ütopik ikide bir çıkıyor haberlere 3000 lira maaşla kpssiz iş diye kuzenin haklı sen de küçük düşünme bu kadar. okumayıp bime girsen işe zaten asgari alıcan yani 200-300 lira için mi üniversite okuyo insanlar
22 Yorumla
Soran+1 yılİlkokul mezunu ile onun yaptığı iş bir mi peki? Her şey para değil statü de önemli. Ne dil var ne staj onu o ilkokul mezunundan ayıran tek şey diploma o da artık tek başına bir işe yaramıyor.
Asil Makine muh. senden ustte goremiyorsak sistemde bir problem var. Bizim bakici 3500 begenmedi isi birakti 4500 e baska bir ise gitti. Ucret statuye degil arz talebe gore verilir ama statu de ucrete gore belirlenmez. Gun gelir hemsire dr dan cok alabilir mesela.
00 YorumlaGüncellemede ki hissiyatin ülkenin özeti. Hoşuma gitti böyle kadınları seviyorum..
Konuya gelirsek bence bu ülkede bir şeyler başarmak ve karşılığını almak zor. 4 bin tl de para değil artık. .
Mesele insanca yaşamak. .20 Yorumlaİş bulmuş ya daha ne istiyor. Ayrıca işletmeye ne kazandiracaksin ona bakıp öyle ücret talep etmek gerekir. Böyle bir yeteneğin veya bilgin yoksa öyle ütopik maaşlarda beklemeyeceksin
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılİngilizce bilmeyen mühendisin alacağı maaş o kadar olur zaten ülkede işsizlik var işverenler de bunu bildiği için düşük ücret teklif ediyor
20 Yorumla Kuzenin pok yiyor
Hiçbir niteliği yok
İngilizce yok
Staj yok
Aktı üstü mühendis
3 bin lirayı beğenmiyor
Soytarıya bak..20 Yorumla
+1 yılOkul bitirecek tecrübesi olmayacak eee verelim 5000 in baslasin yok öyle bir dünya işi diploma götürmüyor
20 Yorumla
+1 yılDeneyimsiz biri icin iyi okadar utopik hayalleri varsa sabredecek kendini gelistirecek durmadan okuyacak bir iki yila guzel para alir ama kendini gelistirmez helede bu meslegi sevmiyorsa alayim 15 bin iki imza atayim kafasindaysa 3000 bile cok
06 Yorumla
Soran+1 yılHer şey bir yana ingilizce bilmeyen mühendis mi olur bence 3000 iyi bile veriyorlar
- +1 yıl
O mühendis ligi sanki parasi güzel diye seçmiş
Soran+1 yılMühendislerin para kazandığı devir geçti bence
- +1 yıl
Aslinda kendini gelistirmeyen mühendis lerin devri kapandi.
- +1 yıl
Guncellemene hak veriyorum
Soran+1 yılTeşekkür ederim
Hiçbir vasfı, mesleki geçmişi, tecrübesi ve eğitimi olmayan 18 yaşında ki bir genç minimum 2320 TL kazanıyor. Makina mühendisi titri olan bir adamın 3000 TL'yi az bulması çok ama çok doğal
30 Yorumla
+1 yılİlk 2 sene işi öğrenmesi gerekir kimse ona havadan çok para vermez. Başlangıç olarak iyi para ama işte direk okul bitirir bitirmez müdürlük beklendiği için olmuyor istedikleri. Artık piyasada Mühendis bulmak çok kolaylaştı özel üniversiteler her sene lepistes balığı gibi mühendis mezun ediyor. Artık rekabetçi ortamda kendilerini göstermeleri gerekiyor.
00 YorumlaSen alabilirsin işletme okuduğun ve ingilizcen olduğu için ama o mühendis okuyacak ingilizcesi olmayacak alamıyacak yalnız senin ki kıytırık bir bölüm oluyor kendini yükseklerde tutma bir ingilizce için sanki bana 7 8 tane dil biliyor da kendini övüyor 3000 tl az bile mühendis o senin gibi işletmeci değil bölümler aynı değil puanlarınız bile aynı değil
3148 Yorumla
Soran+1 yılCehalet ne zor... Sana açıklama bile yapmayacağım. Ben senin o beğenmediğin vasıflarımla 2. sınıfta dahi büyük şirketlerde staj bulabiliyorken o yeni mezun olarak kapı kapı iş arayıp üzerine maaş beğenmiyor. Ne yazık😊
- +1 yıl
Merak ettim hangi okulda okuyorsunuz Isletmeyi?
Soran+1 yıl@Hayatfaniölümanixx İstanbul’da iyi bir vakıf üniversitesinde okuyorum.
- +1 yıl
Iyi derken parali mi parasiz mi girdin? Parali girdiysen cvne bakip buyuk ihtimalle ozel sektorde is bulamazsin
Soran+1 yıl@Hayatfaniölümanixx Yarı burslu girdim. Tam burslu arkadaşımın giremediği şirkete ise staja kabul edildim.
- +1 yıl
@Hayatfaniölümanixx mezun olduktan sonra paralı veya burslu girmiş olması fark ediyor mu ki? Dikkat ediyorlar mı yani buna, sadece nereden mezun olduğuna bakmıyorlar mı?
- +1 yıl
Anlatmaya calistigim senin sektorunle kuzenin sektoru cok farkli ve daha agir bir isletmecinin sorumlulugundan fazla. Dolayisiyla onu kendinle kiyaslamasan daha iyi olur bir doktorla bir ogretmen kiyaslanir mi sence
- +1 yıl
Bakiyorlar tabiki cv yaziyor. Iyi bir devlet universitesinde okuyanla ozelde okuyani bir tutmazlar ve ben yonetici olsam onceligim iyi bir devlet universitesinden mezun olan kisk olurdu bu da gercek
- +1 yıl
@Hayatfaniölümanixx ben soruyu soran kişi değilim, sadece yorumunuz gözüme çarptı da sormak istedim 😄
Soran+1 yıl@Hayatfaniölümanixx kendinizi güncellemenizi tavsiye ederim. özel sektör iyi vakıf üniversitelerinden mezun olmuş donanımlı ve hırslı insanlarla dolu. İstanbul üniversitesi edebiyatı kalmadı artık.
- +1 yıl
Kusura bakms ama baba parasiyla okumak kolay babanjn cevresude varsa ordan yurursun belliki durumunuz iyi. normal isletme bolumunu %50 bursla okuyan birini kaale alacaklarini dusunmuyorum o okullardan mezun olanlar karsisinda sansin yok
- +1 yıl
Ayrica senin o begenmedigin okula girmek icin kac bin yapiyolar haberin var mi o siralamayi yapmak kafa ister 😂😂😂
- +1 yıl
@Hayatfaniölümanixx peki özelde tam burslu hatta dereceye girdiği için üstüne para alarak okuyanlar var, bu durumdakiler devlet üniversitesini seçmedikleri için dezavantajlı mıdır yani? Benim merak ettiğim özel üniversiteden mezun olduktan sonra ne kadar bursla okuduğunun bir önemi oluyor mu?
- +1 yıl
Tam burslu dedigin gibi zeki kisiler derece yapmis insanlar bunu goz onune alirlar ise alirken. elbet cunku o kisiler zaten belli bir seviyenin ustunde parayla okuyanla onu bir tutmazlar
- +1 yıl
Zaten ozel okullarin baglantilari var misal ozyegin universitesi dereceye girmis bir isletme mezununu kaptirir mi helede kendi okulundan mezunsa
Soran+1 yıl@Hayatfaniölümanixx Sıralamaya çok fazla takılıyorsun yaşın küçük galiba😊O sıralamalar senin okula girmene yarıyor başka hiçbir etkisi yok. Beğenmediğin okullar derken İstanbul üniversitesinden bahsediyorsan evet beğenmiyorum. Boun, gsü ve odtü dışında herhangi bir devlet üniversitesi benim okulumun rakibi olamaz...
- +1 yıl
Arkadaşım gerçekten dünyadan kopuksun. İsim yapmış yerlerde staja kabul edilmek bişey değil, orda işe kabul edilmek bişeydir. Stajyerleri alırken çok bakmıyorlar. İyi yerlerde staj yapan çok kişi tanıyorum sonrasında işe alınmadılar, işsizler. Kıytırık yerlerde staj yapıp sonradan iyi yerlerde işe girenler de çok gördüm.
Sana yemin edebilirim ki hayatımda gördüğüm, okurken senin gibi kendini üstün gösterip ilerisi için büyük konuşan kim varsa piyasada hiç iyi bir yere gelemedi. Çoğuna ben bile şaşırıyorum. - +1 yıl
Ya kusira bakma ama dandikten isletme kazanmissjn hemde parali ustunluk tasliyorsun kusura bakma ama bu kadar havaya cikma cakilirsin
Soran+1 yıl@betterböcek yetkinliklerimden bahsedince kendimi üstün göstermiş mi oluyorum😊tezini çürütmüş gibi olacağım ama zorunlu stajımı tamamladım ben... departman değiştirdim hala aynı yerde çalışmaya devam ediyorum...
Soran+1 yıl@Gonnnca “Koç, Sabancı, Özyeğin, Mef” bu grupta yer alıyor
- +1 yıl
Siralamaya takiliyorim evet cunku o siralamalari yapmak icin caliskan zeki hizli dusunme becerisine sahip olmak gerekiyor milyonlarin icinde ilk 6000 7000 gir sonra konus ve orda okuyanlari ondan sonra kucumse
Soran+1 yıl@Hayatfaniölümanixx ösym sınavlarının zeka ölçtüğünü sanan biriyle neyi tartışıyorsam... Hoş İstanbul , marmara gibi üniversiteler 7 bin değil 70 bin sıralama ile alıyor ama neyse😊
- +1 yıl
Tamam 6000 7000 yap sonra onu yapanlarin zekasini kucumse sendeki ego doktorlarda yok alti ustu isletme okuyorsun sakin ol.
- +1 yıl
Koç değilim dedin sabancı da değilsin öyle olsa söylerdin. Özyeğin galiba ve hiç de anlattığın gibi havalı ve iyi bir üniversite değil. Sen baya uçuyorsun 😂
- +1 yıl
Eger ozyeginde %50 bursla okuyorsan ve bu kadar ego kasiyorsancok gulerim siralamasi 290000 😂😂😂😂 ayrica İstanbul teknik universitesi 7750 siralamayla aliyor % 50 burslu oraya girebildigini sanmiyorum
- +1 yıl
@Hayatfaniölümanixx yaa bırak gerçekten ben böylelerini çok gördüm. Kendilerini dev aynasında görüp övmeye bayılırlar, başkalarını küçümsemeye çalışırlar. Bunlar okuldan sonra o küçümsediklerinin başarışarını görünce renkten renge girip kekeliyorlar inanmıyorlar.
Ben gerçekten bir insan nasıl bu psikolojiye giriyor merak ediyorum. Ne veya neler onu bu noktaya getiriyor? Gerçeklerden kopmuş kendini yurtdışında doğmuş avrupada ünlü okullarda okumuş birkaç dil bilen, amerikada master yapmış insanlarla bir tutuyor. Valla pes diyorum 😂 - +1 yıl
Ha bide bu egoyu baba parasiyla kasiyor. bas 20.000 15.000 oku ondan sonra burda hava kes vallahi guluyorum.
Soran+1 yıl@betterböcek @hayatfaniolumanixx Ben bunlardan biri dedim okulumun adını vermedim zaten😊 hangisi olduğunun pek bir önemi yok dördü de fazlasıyla kaliteli okullar. Ama siz kendiniz çalıp kendiniz oynuyorsunuz hanımlar.. Bu saatte tanımadığınız biriyle tartışmaya girmeniz hiç normal değil. Ayrıca hangi vasıflarla ve hangi ünvanlarla beni küçümsüyorsunuz ayrı bir konu...😊
- +1 yıl
Ünvan söylersem bayılırsın diye endişeliyim 🤣
Soran+1 yıl@Hayatfaniölümanixx var ki okuyorum neden bu kadar zoruna gitti? Halbuki bundan birkaç yorum önce özyeğin övüyordun😊
@betterbocek ünvanla hava basılan devir geçti sanıyorum. Türünüzün son örneğisiniz😊- +1 yıl
Ben burada okudugum bolumle ego kasmiyorum o yuzden ne okudugumjn onemi yok ki. Ayrica soylemekten utanmam ozel egitim ogretmenligi okuyorum. siradan herkesin parasiyla girebilecegi bir okula girip egoo kasan sensin. Dedigin mef universitesi %75 bursu bile 243.000 siralamayla aliyo eger orda %50 okuyorsan buyuk ihtimalle 350.000 siralama yapip girmissin o siralamayi sinavda kagidi koklayarakta yaparsin bu neyin egosu.
- +1 yıl
Ozyegini ovdum evet tam burslu girdiysen alkis tutarim ama %50 bursla girmek senin basarin degil paranin gucu paranla ego kasman cok rahatsiz edici
- +1 yıl
Ayrica ben orda ne yazmisim iyi oku. ozyegim dereceye girenleri birakmaz kendi bunyesine alir yazmisim lafi cimbizla cekme tekrar altini ciziyorum bak dereceye girenleri alir
- +1 yıl
Hayır bir de ingilizce biliyorum diye hava yapıyor dünyanın tek ortak dil konuştuğu ingilizcedir neyin havasını yapıyorsun ingilizce bilmek bir marifet değildir artık kimse ingilizceye bakmıyor şu anda aranan dil çin japonca kore vs bunlar sen kalkmış ingilizceden bahsediyorsun benim kuzenim odtu inşaat mühendisliği bitirdi ingilizcesi fena değildir ve torpille iş bulduk ona hiç bir şey bilmeden işe girdi 3 bin lira maaş aldı mühendisler asgari ücretin üzerini alırlar sen de 4 bin lira almazsın boşuna uğraşma alırsan 3 bin lira okuduğun okulu bu kdar övme artık okul kalmadı önceden ODTÜnün bir adı vardı şimdi yok okulla iş hayatını bir tutma teorikle pratik bir değildir stajı neden yaptırırlar iş hayatını görsünler biraz da olsa bilgi sahibi olsunlar diye yapılır sadece o kadar iyi yer ya da kötü yer diye birşey yoktur bir yerde atom parçalayıp diğerinde atom parçalarını moleküllerine bölmüyorlar herkes aynı işi yapıyor kimse farklı iş yapmıyor bütün okullar aynıdır sana farklı ona farklı bir şey öğretmezler ama işte bir puan var derece var iyi okul kötü okul var böyle bölmüşler ayırmışlar bunu bir şey sanıyor herkes neyse bu uzar gider kuzenini kıskanma boşu boşuna bir de kendini büyük görme sakın
Soran+1 yıl@Hayatfaniölümanixx Okuduğum okulu (bilmediğin halde) ve bölümü küçümseyen sensin. Ben kimseyi küçümsemiyorum öğretmen bir annenin kızı olarak öğretmenliği asla küçümsemem fakat bir öğretmen adayının tanımadığı biri için üşenmeyip puan araştırması hiç normal değil. Ayrıca o araştırdığınız puanlar bölüme giren son kişiye ait ve ben yeni yerleşmedim. Zamanında 150 bin sıralama ile yerleştim bölümüme ama 350 bin ile yerleşsem de bundan utanmazdım sınavı hayatımın merkezine koymuyorum çünkü.
- +1 yıl
Beni rahatsiz eden senin karsindakileri kucumsemen hem de basarin yokken olay bu. Ve evet arastirdim cunku bu kadar ego kastigin hangi okul diye merak ettim. Karsindaki muhendis diye kucumseyip kendini su unide okuyorum oo cok iyiyim övmen
- +1 yıl
"Ünvanla hava basılmaz, okuduğun bölümle hava basılmaz"...
Eee neyle hava basılır?
Cevap : okuduğun kıytırık özel üniversite ile, işletme fakültesiyle, ailemin parasıyla ( ki zengin olmadığına da adım gibi eminim zenginlerin gittiği okullar değil onlar. Orta halli kişilerin gittiği okullar) 😂
Hava atacak bişeyin bile yok ama uçuyorsun
Soran+1 yılGörüş sahibi... Türkiye’de c1 düzeyinde ingilizce bilerek mezun olan kaç kişi tanıdın gerçekten? İngilizce bu ülkenin kanayan yarasıdır bu ülke dil bil-mi-yor! Kabul etsen de etmesen de c1 seviyesi piyasada kolay bulunmuyor bulununca da kapılıyor gerçek bu.
- +1 yıl
Full ingilizce bolum okuyorsun zaten bilmek zorundasin. ayrica bolumun isletme bir zahmet bil yoksa hicbisey olamazsin.%100 ing olan okulda ogrenmezsen gecemezsin zaten
Soran+1 yıl@Hayatfaniölümanixx Ben kimseyi mühendis diye aşağılamam en başta benim babam da erkek arkadaşım da mühendisler. Ama tatlı su mühendisi değiller hakiki, üreten mühendisler. Benim aşağıladığım şey kalifiye olmayıp sırf mühendis olduğu için 3000 tl maaşı az bulan kuzenim ve onun gibilere. Konuyu buralara getiren sizsiniz maalesef yarası olan gocunur.
Soran+1 yıl@betterböcek Çok seviyesizsin.
- +1 yıl
Sorun sensin senin isletmeyle muhendisligi kiyasliyorsun hala. Tartisma burdan cjkti Ben kalkip doktorla ogretmeni kiyasliyor muyum?
Soran+1 yıl@Hayatfaniölümanixx Okuduğunuzu anlamada sorun yaşıyorsunuz. Yeni mezunsan mühendis de olsan işletmeci de olsan yüksek maaş alamazsın hele kalifiye değilsen hiç alamazsın. Ortada mesleki bir kıyaslama yok mühendis üretir işletmeci yönetir çalışma alanları farklı hala neyi anlamıyorsunuz?
- +1 yıl
Niye seviyesizmişim? Küfür mü ettim hakaret mi ettim? 😂 Sadece gerçekleri buz gibi söyledim. Zengin değilsin bu niye canını acıttı? Yazık valla acıdım sana, bu nasıl bir karakter böyle?
- +1 yıl
Kuzenim makine mühendisliğini yeni bitirdi, ingilizcesi zayıf, staj deneyimi yok denecek kadar az ve 3000 TL maaşı beğenmiyor. Ben %100 ingilizce işletme okuyorum.
Bu cumleleri ssen yazdin kiyaslama yapan sensin ben degilim. Ve artik tartismicam bu egoyla ozel sektorde yem olursun sen - +1 yıl
@Hayatfaniölümanixx bu arada ben burada buna staja kabul edilmek bişey değil işe kabul edilmek bişeydir dedim. O da ben okulu bitirdim işe başladım kabul edildim bile departman atladım dedi.
Halbuki soruyu öğrenciyim okuyorum diye açmış🤣 🤣🤣 sıkışınca yalan da söylüyor dikkat
Soran+1 yıl@betterböcek Seviyesiz olduğun kadar sorunlu ve yalancısın da. Ben zengin olduğumu iddia etmedim -ki öyle de olabilirim- Nereden bilebilirsin? Mezun oldum işe başladım da demedim zorunlu stajımı tamamladım farklı bir departmanda çalışmaya devam ediyorum dedim.
Soran+1 yıl@Hayatfaniölümanixx İngilizce bildiğim ve stajlar yaptığım halde mezun olunca onun gibi yüksek maaş beklentisine girmeyeceğimi söyledim. Bu kıyaslama değil ben bu vasıflarla yüksek maaş beklemiyorsam sen sadece diplomanla nasıl beklersin diyorum. Neyi anlamıyorsun...
- +1 yıl
Sen neyi anlamiyorsun ikisi farkli alan onun isi daha agir diye dedim ben o yuzden kiyaslayip durma yeter artik sen isletmecisin isin agir degil beklentin o yuzden dusuk
Soran+1 yıl@Hayatfaniölümanixx İş ağırlığıyla ne ilgisi var yahu özel sektör senden ne bekler? Bu sorunun cevabına yönelik bir kıyaslama yaptım ben. Ayrıca işletmeciliğe dair ne biliyorsun gerçekten? Güldürme lütfen... Gören de mühendis olup üretiyorlar sanacak. Burası Türkiye günaydın.
- +1 yıl
İşletme ne allah aşkına? 🤣 Zibil gibi çoklar, herkes işletme okuyor. Açıköğretimde bile var. C1 düzeyi ingilizce ile kendini zirvede görüyorsun. Sen iş başvurularına başla da göreyim seni. O iyi şirketler senin suratına bile bakmaz. Rakiplerini görmediğin için sana masal geliyo 🤣
Oğlum yemin ederim Harvard mezunu çalışan Türk gördü bu gözler. Harvardın ücretini hiç duydun mu? Dudağın uçuklar. Sen C1 düzeyinle mi onları geçip seçileceksin? 🤣🤣🤣🤣
Ne içiyosan bize de ver
Soran+1 yıl@betterböcek Mahalle ağzıyla laf soktuğunu sanmalar.. ah ah. iki kelimeyi yan yana getiremez c1e laf eder, cahil özgüveni bu olsa gerek.
- +1 yıl
Arkadaşlar yapmayın işletme de bir bölüm mühendislik de, burada mesele işini iyi yapabilmek, işinin hakkını verebilmek bunun için de her şeyden önemlisi iyi bir insan olabilmek. Bunu öylesine söylemiyorum, gerçekten en önemlisi bu. Ne gerek var böyle birbirinizi kırmaya incitmeye?
Soran+1 yıl@Gonnnca Katııyorum zaten bu bir meslek kıyaslama sorusu değildi neden saldırdılar anlamadım. Niteliksiz mezunların uçuk beklentilerini eleştirince yarası olan gocundu sanırım.
- +1 yıl
🤣🤣🤣 Soruyu okuyan herkes senin işletme okuyup kendini mühendisten üstün gördüğünü anlayacak zekaya sahip canım. Çok net anlatmışsın derdini. Boşuna debelenme, gerçekleri söyledik daha halen C1 sayıklıyo yazık 😄 kendini kimlerle kıyaslıyo. Allah akıl fikir versin. Biz sadece seni ayakların yere değsin diye uyardık. Mezun ol da çık bakalım piyasaya neler göreceksin, o anlattığım kişilerin karşısında C1 dersen millet sana bir yeriyle güler bizim güldüğümüz gibi 🤣🤣🤣 Harvard mezunu diyorum C1 diyo yaa halen 🤣🤣🤣 🤣🤣 senin cv ni çöpe atarlar bebeğim
Soran+1 yıl@betterböcek Çok eziksin teyzecik. Aşağılık kompleksini de al sorumu terk et😊
- +1 yıl
Aşağılık kompleksi mi? 🤣 Bence o sende olmasa mühendis kuzenini bu kadar delice kıskanmazdın. Kabul et işletme mühendisin yanında çok basit kalıyor ve o senden önde 😄 Teyzecik lafına da baya güldüm köşeye sıkışınca ne diyeceğini bilememişsin ben 30 yaşındayım canikom sen kendi haline yan 😎
Soran+1 yıl@betterböcek 30 yaşında olduğun global dünyaya ayak uyduramadığından belli oluyor teyzecik. İki kelime ingilizce öğren belki o zaman sakinleşirsin😉
- +1 yıl
🤣🤣🤣🤣 My level of english is higher than you
Soran+1 yıl@betterböcek Aynen aynen sensin👍🏻
- +1 yıl
Soran+1 yıl@betterböcek Aynen teyzecik ayneen
- +1 yıl
Az kıskan kız 🤣🤣🤣 önce kuzenin şimdi ben 😄 yedin bitirdin kendini 🤣😎😘😘
Soran+1 yıl@betterböcek Varoş mahalle kadını zehirlenmesi yaşıyorum imdat ya🐄
- +1 yıl
🤣🤣🤣 Benim kariyerim senin hayallerine bile sığmaz kuzucum 😘, milleti kıskanmayı kes de kendi hayatına bak. O kuzenine neler yaptın Allah bilir 😂 neler çekmiştir senin elinden
Soran+1 yıl@betterböcek Anonimken herkes ceo oluyor bu sitede hahahaha teyzecik düş yakamdan lütfen ya...
- +1 yıl
Canını acıtan gerçekleri hep inkar ediyorsun değil mi? 😂 Yoksa kuzenin hep senden daha başarılı oldu diye mi onun başarısını bu kadar kafaya takıp inkar etmeye çalışıyorsun? Buralara kadar destan gibi yazmışsın. Bu kadar mı rahatsız oluyorsun kuzeninden ve onun konumundan?
Kıyamam yaa aslında senin hayatın cehennem olmuş kıskanmaktan 😂
Soran+1 yıl@betterböcek Sen gerçekten hastasın ya hahahaha çok kıskandım aynen aynen👍🏻
- +1 yıl
@betterböcek merhaba hanfendi yaşınız gereği şu an hakim değilsiniz üniversite bölümlerine bende 30 yaşındayım bizim zamanımızda mühendislik kazanmak çok çok zordu ama şu an 350 400 bin sıralamadan bilgisayar mühendisliği, elektrnik mühendisliği, makine mühendisliği okunabiliyor. hatta barajı geçseniz mühendislik okuyabilirsiniz. bu hanfendide haklı eğer kuzeni bu kıytırık anadolu üniversitelerinden mezunsa iş bulduğuna şükretmeli. bu küçük hanım ondna daha fazla maaş alacaktır emin olun özel sektörde.
- +1 yıl
Tartisma kapanmisti lutfen tekrar alevlendirmeyin ortaligi
- +1 yıl
@Evrendrmazz ben varsayımla konuşmuyorum örneklerini bizzat görüyorum. Sevgilimin erkek kardeşi anadoluda okudu makine mühendisliği ve yaşı 24. Yat ve tekne üreten bir fabrikada işe girdi. Çok iyi maaş alıyor. Hiç de öyle üstün bir çocuk değil gayet şımarık rahat tembel biri. Daha birsürü örnek var çevremde
- +1 yıl
@betterböcek cok ama cok sansli ozmn diyim biz burada teknisyen isi yapsin die muhendis aliyoruz, verilen rakamlarda 3500 dan yukari cikmiyor
- +1 yıl
@Evrendrmazz Allah aşkına yaa mühendis işsiz kalacak da işletme mezunu mu iş bulacak? Mühendise 3500 maaş veren patron işletme mezununa mı yüksek maaş verecek? 😂 Gerçekçi olun biraz. Dışarda işletmeciden çok ne var?
- +1 yıl
@betterböcek ya arkadaşım boğaziçi mezunu bir işletmeci markettemi çalışıyor sanıyorsun sen? evet dışarıda işletmeciden bol bişi yok. Ama burda okuduğun bölüm değil bitirdiğin üniversite önemli. evet boğaz içi mezunu bir işletmeci, kütahya üniversitesi mezunu bir mühendisden 4 kat fazla maaş alır.
- +1 yıl
@betterböcek maalesef ki dışarıda mühendisten çok da bir şey yok, yılda yaklaşık 70 000 mezun veriyor mühendislik ve gerçekten iyi bir maaşla iş bulmak zor, eminim işletmede de zordur ama şu an zaten o kadar çok farklı bölümlerden mezun işsizler var ki etrafımızda, şu anki şartları ne kadar biliyorsunuz bilmiyorum ama birkaç yıldır diş hekimleri bile atanamamaya başladı biliyor musunuz? Sizi anlıyorum bilmemeniz çok normal çünkü birkaç yılda bile o kadar çok şey değişiyor ki bakın size birkaç örnek atayım;
https://youtu.be/Xf8vzXSyd3c
https://youtu.be/V7Vq-_uWvgg
https://youtu.be/OachmS1dm_s
https://youtu.be/DOwNOHhkPzU
https://youtu.be/Gqndk7vwVAQ
İnanın daha çok örnek var
www.youtube.com/playlist - +1 yıl
@Evrendrmazz sen bu kızın Boğaziçinde Koçta Sababcıda falan mı okuduğunu sanıyorsun? Onu nerden çıkardın? 😄İstanbuldaki özel bir üniversitede %50 indirimli okuyormuş. Üniversitesinin ismini bile söyleyemiyor. Bu durumda nasıl mühendisten üstün olabiliyor? İşletme mezunu eğer bu üniversitelerden mezun değilse hiçbir değeri yoktur asla bir mühendisle kıyaslanamaz, üstelik o kendini mühendisten üstün görüyor 😂
İsim yapmış şirketlerde yönetici olacakmış. O ünlü şirketlerdeki iş başvırularını ve alınan kişileri gördüm diyorum hariçten gazel okumuyorum. Avrupada doğmuş büyümüş avrupada okumuş kişiler anadili gibi 3-4 dil bilen kişiler bir saatte yabancı dilde kitap gibi sözleşmeler hazırlıyorlar ve yabancı dillerden çevirip tehlikeli maddeleri tespit edip rapor ediyorlar. Harvard mezununu gördüm ben işe girdi böyle bir şirkette. Senin girmek istediğin yerlere onlar başvuruyor diyorum piyasadan haberin yok git bir bak, kuzenini aşağılayıp hayal kurmadan önce diyorum. Bu kız ise ben onlardan aşağı kalmam C1 düzey ingilizcem var diyo 🤣
Aslanlarla kaplanlarla boy ölçüştürüyor kedicik 😂
Soran+1 yıl@Evrendrmazz her cümlenize katılıyorum, teşekkür ederim anlatmama yardımcı olduğunuz için... Bu arada kuzenim abant izzet baysal mezunu.
Soran+1 yıl@Gonnnca İşte bu yüzden artık diploma iş yapmıyor. Mühendislik ayrıcalıklı olmaktan çıkalı çok oldu şu an hukuk fakülteleri bile bitmiş durumda asgari ücrete avukat çalıştırıyorlar. Durumu kabullenip diğer mezunların arasından sıyrılmak için farklı niteliklere sahip olmak gerekiyor. Buz gibi gerçek.
- +1 yıl
O farklı nitelik nedir? C1 ingilizce mi? 🤣 Bu kız tek İngilizceyi kendisinin bildiğini sanıyo garibim. Oğlum kargoda çalışan adam, bankadaki gişe memuru, hatta mağazadaki satış elemanı bile gayet akıcı ingilizce biliyor günaydın 😂
- +1 yıl
Siz anlatmaya calistigimiz seyi anlamadiniz bakin. Bu arkadas kuzenim kiytirik anadolu universitesinde kkuyor diye kucumsuyor. ama kendisinin girdigi okul parali yani cok cok ustun gordugu okula parayla girmis. Sorun parayla girdigi okulla burda hava atip kuzenini asagi gormesi.
Soran+1 yıl@Hayatfaniölümanixx Kimseyi aşağıladığım yok herhangi bir anadolu üniversitesinden mezun olup kendini yetiştiren çok başarılı insanlar var. Onlar kadar kazanmak isteyen onlar kadar emek vermeli. Kendi aşağılık kompleksinizi bana mal etmeyin lütfen.
- +1 yıl
@betterböcek tahminen ÖZYEĞİN üniversitesinde okuyor. paralı veya değil her türlü bankanın kapısı bu kıza açık. ve eminim kuzeninden daha fazla kazanacak
- +1 yıl
@Evrendrmazz 🤣🤣🤣🤣 sen belli ki bu kızın fake hesabısın aynı onun gibi uçup onu savunuyorsun. Çok ucuz ergen oyunları bunlar 😂 kuzenimden fazla kazanması imkansız çünkü kuzenim patron ve 3 er katlı 3 mağazası var 50 ye yakın çalışanı var. Altında Range Rover var evi villa, tüm mağazalarının mülkiyeti onda.
Ben hiçbir banka çalışanının bu kadar kazanacağını sanmam. Sen uyurken üstünü ört kıçın açıkta kalmış rüya görüyorsun 🤣 - +1 yıl
@betterböcek sen iyimisin senin kuzenindenmi bahsediyoruz kızın kuzeninden bahsediyoruz senin kuzenin nerden çıktı patron sa patron çalışan değil yani. ayrıca fake hesbaı değilim gerçekleri söyleyen biriyim senin canın sıkkın galiba yoksa boş yapıyorsun. piyasadan bir habersin galiba şu an uyduruk bir üniversitede mühendislik kaznamak için adını soyadını yazman yeterli 2008 yılında değiliz, eskidende o mühendislik için 340 sys puanı yapma dönemi senle aynı yaştayım ve tahminen senle aynı sınava girdim
- +1 yıl
@Evrendrmazz mühendislik kazanmak zor işletme kolay öyle mi? 🤣🤣🤣
Ben aşağıda kuzenimden bahsettim hiç okumadan çalışarak zengin oldu onu hiç kıskanmadım hep gurur duydum dedim. Galiba silmiş 😂
Özyeğin üniversitesi gibi kıytırık bir üniversitede parayla okuyan kişiyi mi mühendislikten daha üstün görüyorsun? O da senin cehaletin vizyonsuzluğun piyasadan haberin yok besbelli. İstediğin kadar kendini yırt işletme en değersiz bölümdür asla bir mühendisin kazandığını kazanamaz.
Haa şimdi bana ünlü işadamlarının işletme okuyup babasının işinin başına geçmiş kişilerin başarısını anlatma. Ben bu kız gibi fakirlerden bahsediyorum. Hazır şirket yoksa onu bekleyen, özyeğin işletme ile alacağı maaş basit bir maaştır. Bir mühendis birkaç sene sonra onu 10 a katlar. Benim sevgilim de mühendis ve 15 bin alıyor hızla yükseliyor muhtemelen seneye iki katı olur. O da muğlada mühendislik okudu. Bunların hepsi mi istisna? Millet gayet de kazanıyor kendiniz gibi sanmayın. Olay ne puan ne okul meselesi, olay meslek meselesi.
Benim 2 yıllık süt ürünleri okuyan arkadaşım sütaşta işe girdi maaşı çok iyşymiş hemen altına lüks araba aldı. Siz daha sıbavdaki sıralama hesabını yapın🤣🤣🤣 sığsınız oğlum vizyonunuz sıfır - +1 yıl
@betterböcek yazdıklarını okumadım bile, ben 2008 İstanbul üniversitesi mühendislik fakultesi girişliyim. 1990 doğumluyum. benim zamanımda mühendislik kazanmak çok çok ama çok zordu, şu çalıştığım şirkette bu ezik üniversitedne gelen lere verdiğimiz ücret ne yaparsa yapsın 3500ü geçmez onlarada zaten mühendis değil teknisyen gözüyle bakıyoruz. snein anlattıkların bana inandırıcı gelmiyor sallıyorsun kesinlikle. 15bin maaş alıyormuş kusura bakamda ben 9bin lira alıyorum üretim baş mühendisliği yapıyorum 500kişilik fabrikada hee altımda son model arabam var evimde var cebimde para da var. ama senin dediklerine zerre inanmıyorum yok muğlada sevgilin varmış, eğer o sevgilin kıytırık bir üniden mezun ve o parayı alıyor diyorsa yalan söylüyorsun. ben 4 5 ayda 1 şehir gezerim muğlayıda bu sene gezdim muğlanın neresinde senin bu sevgilin hangi firmada yahu muğlada sanayi yok fabrika yok bana yalanlar sıralama.
Soran+1 yıl@Evrendrmazz Gizli üye olarak görüş paylaşmasına rağmen bir de insanların görüşlerine yorum yapıp kavga ediyor... Psikolojisi iyi durumda değil belli ki piyasadan da haberi yok, tartışarak zaman kaybetmeyin bence🙏🏻
- +1 yıl
@Evrendrmazz sen nasıl üniversite okudun, daha okuduğunu anlama becerisi bile edinememişsin gelmiş bana yalancı diyorsun 🤣 Senin tipinden belli kapasiten. Benim sevgilim muğlada çalışmıyor onun kardeşi orda çalışıyor, benimki yabancı bir firmada çalışıyor ve 15 bin alıyor. Hatta zam geldi galiba şimdi 20 ye yaklaşmıştır. 8 yıldır aynı şirkette ve hızla yükseliyor. Onların çalıştığı firma seninki gibi dandik değil mühendise 3500 veren firma avam bir firmadır aynı senin gibi 😂
Köşeye sıkışınca beni yalancılıkla itham ediyor gerzek 🤣 - +1 yıl
@betterböcek yaw he hee kesin istabuldaki sayılı endüstriyel elektronik kurulusundan birindeyim, tipimden belliymiş gel kızım yanyana gelelim kimin tipi duruşu hangimizden üstün bakalım bana boş yapma atlar bugun gelirim o sıfatsız duruşuna bakar geri gideirm
- +1 yıl
@Evrendrmazz oğlum tipin bile katmanını belli ediyor 🤣 bu tipten mühendis olsa anca kaldırım mühendisi olur. Sevgilimin çalıştığı firmaya seni ofisboy olarak bile almazlar 🤣 sen öyle bir firmayı hayal bile edemezsin
- +1 yıl
@betterböcek sen benim tipimi bir görde öyle konuş resimde görmekle canlı görmek arasında çok fark var, tahminen yolda ağzından salya akar beni görsen ama sana selam bile vermem o derece de iddaalıyım. tamam söyle sevgilini beni arasın şu hangi firmaymış oraya başşvurcam ofis boy olarak hadi bekliyorum
- +1 yıl
hadi hodri meydan güzelim bak marmara bölgesindeysen şimdi atlayıp yanıan gelicem bir selfie çekilip atalım buraya bakalım kimin katmanı nerede
- +1 yıl
Muğlada yat ve tekne üreten fabrika yok diyo cahil 🤣🤣🤣 bu sitede de ne çok şopar milleti kendi gibi yalancı ve cahil zanneden 😂
- +1 yıl
@betterböcek muğlada kurumsal yat üreten büyük frmalar yok evet heryerini gezdim marmaris selimiye datça genelde şahsa ait kurumlar var
- +1 yıl
boş yapan çirkin tipsiz mahlukat tahminen market kasiyerisin burda ötüyorsun :D
- +1 yıl
Ne o iş mi arıyon? İşsiz kaldırım mühendisi diye boşuna demedim 🤣 oğlum oralar seni almaz herkes kendi kalitesine göre yerlerde takılır. Bu arada ben İstanbul Nişantaşındayım ıhlamur sokak, koş gel de çöpümü al ofisboy🤣 bundan sonra palavra sıkarken fotonu gizle yoksa böyle rezil olursun 😂😂😂
- +1 yıl
@betterböcek tamam geliyorum nişantaşına özelden yaz
- +1 yıl
akşam 8de gelicem zaten oraya yakınım beni rezil etmeni istiyorum
- +1 yıl
@Evrendrmazz aaaa bak kendi mesleğini açık ettin 🤣 sende market kasiyeri tipi var. Ya ofisboy veya kasiyer.
Demin muğlada öyle fabrika yok diyordu şimdi kıvırıyor 😂 çevir kazı yanmasın. Şoparlara ayıracak vaktim yok. Sen git kendine iş bul işsiz - +1 yıl
@betterböcek kızım al bak şimdi yüklüyorum bu sene muğladan gezdiğim yerler, muğlada a. ş seviyesinde firma yok evet yok... şahsa ait yerler var. ve ben bir A. Ş de çalışıyorum
- +1 yıl
Senin mühendis olmadığın bu avam çıkışlarından belli 🤣 sen kız meslek lisesinin çıkışına git seni oralar paklar varoş 🤣
- +1 yıl
@betterböcek sajdjsad sesli gülüyorum sana sadece diyorumki yanına gelecem cevap yok. diyorum ki muğlada A. Ş seviyesinde yat üreten firma yok gene cevap yok. sen neyin derdindesin boş yapıyorsun sadece. yazacaksan özelden yaz istediğin herşeyin resmini özelden göndericem
- +1 yıl
Oğlum senin her lafın yalan 😂
2008 de üniversiteye girdim diyorsun, profilde yaşın 25 yazıyor?
18 yaşında üniversite bitiren 12 yıl evvel üniversite kazanan kişi 30 yaşında olması gerekir.
Senin her lafın herşeyin yalan palavracı 🤣🤣🤣🤣 rezilsin kaybol - +1 yıl
@betterböcek senin b12 eksikliğinmi var yazılanımı unutuyorun kasiyer kız :D yukarda 1990 doğumlu olduğumu 2008 girişli olduğumu belirtmedimmi sana?
- +1 yıl
Ulan gerzek A. Ş olması mı gerekiyor ben A. ş. mi dedim yat üreten firma dedim. Gayet iyi maaş alıyor dedim. Senin gibi palavracı değilim ben boşuna debelenme varoş 😂
- +1 yıl
@betterböcek ayy ayy kıvranma kasiyer kızzz :D ordan 2 şişe su bide albeni versene bana jasdksa :D
- +1 yıl
Yukarda 2008 girişliyim dedin. Profilinde 25 yazıyor palavracı çakal seni?
Prıfilinde niye 25 yazılı madem? 🤣🤣🤣 - +1 yıl
@betterböcek kimliğimi mi çekeyim tamam at özelden mesaj kimliğimi çekeyim sana. sende ordan 2 kilo hıyar tart bana sana hediye etcem tuzlaya tuzlaya yersin evinde asjdksa
- +1 yıl
Kimin kıvrandığı ortada palavracı rezil 🤣🤣🤣 gel de çöpü al varoş
- +1 yıl
@betterböcek gelcem kızım tamam :D zaten oraya 10 dakka mesafedeyim sende ordan 1 su 1 pakette sigara ver asdjsa :D
- +1 yıl
@Evrendrmazz kimliğinden bana ne gerzek? Senin profiline yazdığın ve şu an söylediğin yaş bile birbirini tutmuyor rezil. Sen daha utanmadan ne konuşuyorsun? Her lafın yalan, cahilliğin dibinde sürünüyorsun, varoşun dibisin. Profile de gençlik fotosunu koymuş ki ergen kızlar onu genç sansın diye, 25 de yazmış.
Senin artık lafının değeri var mı? 😂 - +1 yıl
Ben avukatım canım, çok zoruna gidiyor biliyorum 😂 sizin gibi hasetler için yapılacak hiçbişey yok, kendinizi yalanlarla avutun böyle 🖐️😎😄
- +1 yıl
@betterböcek jasdjsad yaw ağlama kızz 2 kilo muz ver ordan :D
- +1 yıl
@Evrendrmazz işine gelmeyeni duymazdan geliyo 🤣🤣🤣🤣
- +1 yıl
@betterböcek ahaha ağlama kasiyer kızz al 10 lira harçlık sana asjdsa :D
- +1 yıl
@Evrendrmazz kasiyer olmamı ne çok isterdin demi? 🤣 Hayat işte sana vurmuş bana gülmüş 😂
Sen de anca kaldırım mühendisi ol, burda kız tavlamak için yaşını küçült 🤣 yazııık ama kıyamam - +1 yıl
@betterböcek sjsjjs :D ne halt olduğun umurumda değil kız tavlamak mı :D kzıım sen benim sevgili görsen kadınlığından utanırsın :D
- +1 yıl
@Evrendrmazz hıhı ondan profilinde 25 yazıyo 🤣🤣🤣🤣
- +1 yıl
hadi o çirkin suratını alda buradan uzaklaş şimdi kasiyer kızz :D
- +1 yıl
profilimde 25de yazar 100 de 500de bunun senin için önemi ne bu KS yi neden bu akdar cicdiye alırsın kasiyer kız :D çirkin suratınla çirkin şeyler yazma buraya 2 le ekmek gönder bana sadksa :D
- +1 yıl
@Evrendrmazz Allah aşkına mühendis adamın böyle varoş bir fotosu olur mu yaa? 🤣🤣🤣 Baktıkça gülesim geliyo 🤣🤣🤣
Bide 25 yazmış. 2008 de üniversiteye girdim diyo. 13 yaşında mı kazandın 😂 ezik yalancı - +1 yıl
@betterböcek ağlama çirkin kasiyerrr :D hadi geliyorum yanıan selfie çekcezz o çirkin bodur suratını burda sergilicem :D
- +1 yıl
Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz 😂 palavracı ofisboy. Ayy pardon ofisboylar bile senin kadar avam değil. Şu tipe bak yaa 🤣🤣🤣 nerde yemek yiyon esnaf lokantasında mı? Kıyamam yaa. Esnaf lokantasında profil resmi çekiyo, daha klas bir yere gidemiyo napsın? 😂 Yoksa kasiyer sen misin? Olur mu olur valla ne gülerim 🤣
- +1 yıl
ayrıca iddaaya girerims enins evgilinden yakışıklıyım sevgilimden senden kat ve kat güzel çirkin kasiyer :D
- +1 yıl
ağlama çirkinim benim :D resmini bile koyamıorsun daha sjjsjs :D
- +1 yıl
@Evrendrmazz benim sevgilimin tipinden kalite akıyor, çünkü insanların eğitimi, içinde yetiştiği kültür, yaşadığı hayat standardı, zekası onun tipine işler. Onu 100 metre öteden görenler onun ne olduğunu az çok bilir. Ve şundan emin ol onun isteyip de elde edemeyeceği kız yok ve o beni seçti 😊
Sen ise sanal alemde buralara düşüp, yaşını küçülterek kız tavlamaya çalışıyorsun. Çok zavallısın.
Aranızda baya segment farkı var 😂 - +1 yıl
@betterböcek yaa varya sen beni eğlendiriyorsun asjdjsa :D harbiden komiğime gidiyor yazıkların asdksa :D göstersene sevgilinle fotonuzu burdan görelim bak ben atacağım hatta nasılma koyalım :D seni şok edicem burdaki bir foto ile beni değerlendirdin yaa sajdjas :D veya gel özelden halledelim bu meseleyi at bir mesaj
- +1 yıl
@Evrendrmazz oğlum foton ortada daha neyi konuşuyorsun ezik 😂 bu fotoyu görüp varoş olduğunu anlamak için 1 saniye yeterli
- +1 yıl
@betterböcek ağlama kasiyer kız sende foto bile yok o çirkin suratını koymaya bile çekiniyorsun :D
- +1 yıl
kasiyer kız ben çıkıyorum gece gelirim öptüm seni kendini özletmeee yaz bana :(
- +1 yıl
@Evrendrmazz ben çirkin olsam öyle kaliteli bir erkek beni seçmezdi, ben de senin gibi yaşımı profilde küçültüp buralarda aranıyor olurdum 🤣🤣🤣
Bu arada soruyu soran kızın da sevgilisi varmış o da mühendismiş, yani senin iş yine yattı boşa kılıç kuşandın savaştın 😂 kıyamisu yaa - +1 yıl
@betterböcek hehe kaliteli tabi koysan alan fotonuzu tipsizlerrr jasdjsadk :Dd
- +1 yıl
yahu kızın sevgilisi olsa banane benim sevdiğim aşık olduğum hayatımı ona adamak veonun güzel yüzünü güldürmek istediğim hayatımı ona feda etmek istediğim bir kız var zaten
- +1 yıl
@Evrendrmazz sevgilimi de kendimi de böyle sitelerde sergilemem canım 😊 arananlar sergiler. Ama sen bu tipsizlik ve varoşlukla sergilesen de boş. Esnaf lokantasında selfie 🤣🙃🤣
- +1 yıl
@betterböcek sjjsj orası bir arkadaşımın eviydi neyse sana cevap vercem die evden çıkamıyorum tipsiz kız :D yaa evet doğru gözlerimiz çirkinliğinizden kanamasın lütfen sjad :D ben çıktım seni bıraktığımı sanma geleceğim geri çirkinim :P
- +1 yıl
@Evrendrmazz var da ondan mı profiline gençlik varoş mahalle fotonu koyup bide 25 yaş yazıyorsun? 😜 Hee taam taam inandık
- +1 yıl
@Evrendrmazz senin tipine ve zekana baktıkça sevgilim için Allaha şükrediyorum. Dışarda bu tipler varken Allah bana nasıl bir kısmet vermiş ne kadar şükretsem az 🙏😊 şükürler olsun.
- +1 yıl
@betterböcek yaw he he :D eminim sevgilin yakışıklıdır sende dünayalr güzelisindir jskdsa kahkaha attım çirkinler :D ayrıca o resim 6 ay öncesine ait. ama senin gibi ihtiyar olmadığım için hala 20 yaşında genç gözüküyorum kasiyer kız :D
- +1 yıl
@Evrendrmazz yani gençken tipsizdim demiyorsun, halen tipsizim diyorsun 🤣🤣🤣 bu foto benim çevremden birinin olsaydı bununla şantaj bile yapılırdı 🤣🤣🤣 ifşa fotosu kadar tipsiz varoş ve komik. İnan böyle bir foto ortaya çıkmasın diye millet para bile verir. Sen de profile koymuşsun 🤣🤣🤣
- +1 yıl
@betterböcek ksdkad yaa komik kızsın vesselam aslında hsadjas :D falla tipimle alp veremediğim bişi yok. yani bunu bana söyleme şu an anlık çekip burda sorsam bir kişi laf edemez tipime ama seni yerden yere vururlar eminim :D
- +1 yıl
@Evrendrmazz hadi koy nasılım de bakalım neler yazacaklar? 🤣🤣🤣🤣
- +1 yıl
@betterböcek tamam tatlisshh anlik atayim. Nasil poz istersin bebishh hsjanaj
- +1 yıl
@Evrendrmazz sen burdaki ergenlere at hadi canım başka kapıya 😂
- +1 yıl
@betterböcek canim sen anlamiyorsun galiba, benim sevgilim dunyalar guzeli, benim gozlerim baska kiza bakmaz, bu kollarim baska kizida istemez, son nefesimi verecek olsam dudaklarimdan onun adi çıkar. Ben baska kizlara kendimi begendirmek istemiyorum, nasilim diye soracagim anlik atacagim uygun bir yerde sende anlik oldugunu anla die benden poz sekli iste diyorum.
- +1 yıl
@Evrendrmazz yürü git 😂 KizlarSoruyor sitesinde profil açıp profiline yaşını küçük yazan zampara 🤣🤣🤣🤣 sana kim inanır? Kadir inanır 🤣🤣🤣🤣
- +1 yıl
@betterböcek yaa aslinda saka degil guluyorum yazdiklarina harbiden yuzumde tebessum olusuyor bsnsns. Ben dediklerimin hepsinin arkasindayim. bir kizi seviyorum ve hayatimi onum icin heba edecegim, burdanda hic bir karsi cinsle iletisimim. asla olmaz.
- +1 yıl
sordum lan kasiyer kız
Ben makine yüksek muhendisiyim eminim mühendislik bilgisi teorikte azdır başlangıç asgari ucretti benim bence iyi başlamış iş bulamazsa anlarım ben :) çizim programları biliyor mu AutoCAD solidworks gibi
12 Yorumla- +1 yıl
ben muhendislik okumadim ama su iki programi cok iyi biliyorum
+1 yılelini sallasan mühendise çarpıyor artık, anadolunun bir köyündeki üniversiteden mezun olduysa iş bulduysa şanslıdır
10 Yorumla
+1 yılbence normal çalıştıkça yükselir maaşı en azından iş öğrensin sonra heryerde daha iyi maaşla işe girebilir
10 Yorumla
+1 yılseninki ingilizce isletme onunki muhendislik emin ol o o bolumu bitirene kadar saclari beyazlamistir sizin gibi sozel okuyup gecmiyorlar kendimden biliyorum bencede az maası
15 Yorumla
Soran+1 yılŞu üsluba cevap vermek bile lüks ama neyse. Evet benim ingilizcem c1,2. sınıfta yaptığım stajdan para kazanıyorum o sadece diplomaya sahip bir mühendis aylarca kapı kapı iş aradı. Daha çok ararsınız😊
- +1 yıl
sizin bolum diye okudugunuz dili biz cv mize arti puan olsun diye yaziyoruz stajdan para kazaniyosun oyle madem mezun olmus adamin parasina ne goz dikiyosun biz 100 gun staj yapiyoruz bir kurus para almiyoruz birakta mezun olunca iyi para alalim kapi kapi is aramasina gerek yoktu kafayi kullansaydi her yerde is bulurdu biz dusuk ucretle baslariz 2 yil sonra hayal edemeyecegin parayi aliriz kafa kullanılirsa bir iki yil issiz kalip deneyim yapmak omur boyu max 4 bin almaktan iyidir isini alacagin parayi asla kucumsemiyorum ama sende kuzenini kiskanma calissaydin da muh kazansaydin simdi senden yuksek diye kiskanclik yapma
Soran+1 yılKusura bakma bunca boş cümleden sadece sonuncusuna cevap vereceğim. Mühendis olmak için 300 bin barajına takılmamak yeterli. Benim sıralamam zaten bunun çok üstündeydi. İyi akşamlar.
- +1 yıl
isletme okumak icin 2 milyonda bile olsan okursun parayla tmde tsde yaptigin siralamayi kardesimde yapar bunca cumleme bir cevap verememenden kimin bos yaptigini goruyoruz zaten kuzenini kiskanmandan kalbini goruyoruz herkes kalbinin ekmegini yer bu kalple mezun olunca issiz kalmazsan sukret
Soran+1 yılBenim okulumda okumak için yeterli değil ama o sıralamalar😊
Şehir plancısıyım ve işsizim asgari ücret yeter diyorum yeter ki bir işe gireyim kafa ve imkan farkı bizim sektör zaten sıkıntılı arayan da tecrübeli arıyor ama hala umudum var
13 Yorumla
Soran+1 yılBaşka bir ülkede yaşıyor buradakiler sen bakma bunlara. Bolca şans diliyorum
- +1 yıl
😔😔😔
+1 yılNormal şartlarda makine mühendislerine göre az para ama yani günümüzde artık herkes okuyup herkes mühendis doktor öğretmen olduktan sonra ister istemez rekabette çoğalıyor
19 Yorumla
Soran+1 yılMakine mühendislerine göre derken mühendisler diğer meslek gruplarından daha fazla kazanmayı hak ediyor mu yani😊
- +1 yıl
Benim abim 97 makine mühendisi şu anda 7000 kişilik Bir fabrikanın genel müdürlüğünü yapıyor şu anda 165 bin lira maaş alıyor
Soran+1 yılBenim erkek arkadaşım da mak. müh. okuyor, babası da makine mühendisi isim vermeyeyim ama hepimizin bildiği bir stadyumdan koç holdinge kadar birçok projede imzası var. Böyle bir babası olmasına rağmen erkek arkadaşım başka şirketlerde staj yapıyor, üçüncü dilini öğreniyor. Marifet mühendis olmakta değil, çalışmakta...
- +1 yıl
Aynen kankam yapacak bir şey yok hayat onun hayatı bırak istediği gibi yaşasın hayatini
- +1 yıl
Osman gazi üniversitesi makina mühendisliği 97 mezunu
- +1 yıl
Dm ye gel
+1 yılkuzenin maaş beğenmemezlik yapmam yerine deneyim kazanmaya ve kendini geliştirmeye odanlanmalı bence hiç yabancı dil bilmiyosa seni beğenmemezlik yaparsa sende bu konuyu öne sür ya herkes bir haddini bilsin bu ne ya
10 YorumlaSen ömrünün 15 senesini okuyarak heba et bir ton para harca sonra sana mezun olunca 3 bin lira maaş versinler şaka gibi. Ev kirası faturalar zaten yarısını alıp götürüyor. Karın tokluguna calısmak icin okul okuyorsun. Gercekten bu devirde okumak akıl işi değil.
20 YorumlaÇok hayal kurma😂 benim abim ve kuzenimde %100 ing. İşletme mezunu ikiside bin pişman bu bölümü okudukları için. Gelen geçen işletme okumuş ama boş bir meslek. Anca girişimci biri olucan kendi yerini açma kapasiten varsa bir yerlere gelirsin. Öyle 4.000 zor görürsün il etapta değişiksiniz cidden 😂
01 Yorumla
Soran+1 yılHesaplar farklı, cümleler aynı @betterbocek Çok üzülüyorum sana:)
+1 yılGayet iyi para. Asgari ücret yol yemek yok bu şartlarda çalışan bir sürü üni mezunu var. Yani burası türkiye kimse yeni mezun olupta 5k 6k beklemesin. Ha torpilin vardır falan onu bilemem
00 Yorumla
+1 yılmaaş beklentisi bulunulan şehre ve kendini geliştirmişlik düzeyine göre hesaplanır ;) yeni mezun biri için 3000 türkiye şartlarında gayet güzel bir rakam :D insanlar asgari ücrete kölelik yapıyor bir sürü özel şirkette ;)
00 YorumlaMühendis dediğin şey bildiğin teknik eleman işte şu durumda. İnsanlar çok fazla beklentiye giriyorlar. Okul okudular diye bütün imkanlar elinde olsun istiyorlar ama öyle bir şey yok.
01 Yorumla
Soran+1 yılDonanımlı olsaydı hak verirdim fakat diploması dışında bir şeyi olmadığı için beklentisini fazla buluyorum ben de.
Gizli Üye(30-35)+1 yılodtü elektronik mezunu arkadaş 8 bin tl ile işe başladı. firmanın adını herkes bilir. özel sektörde odtü, bilkent, boğaziçi, koç, sabancı faşistliği var.
35 Yorumla
Soran+1 yılözel sektörün demirbaşı bu üniversiteler fakat başka okulları bitirip yükselmek de mümkün
Cevap sahibi+1 yılmümkün tabii ama bu üni mezunlarının %80'i iyi yerlere geliyorsa diğerlerinde %10-20 gibi bir oran var.
Soran+1 yılBenim okulumda bu oran %100 sanırım. Üst dönemden arkadaşlarım var çoğu mezun olmadan işe başladı, işsiz kalan mezun sayısı sıfır ama maaşları odtü mezunu gibi değildir tabii
Cevap sahibi+1 yılc1 olmasın için toefl'dan 105+ alman gerekiyor uçma
Soran+1 yılSize yalan borcum mu var
Muhendislee genel olarak daha yuksek baslar. C1 duzeyi de asiri iyi değil ayrica ve herkes isletmeyi ingilizce okuyor artik
11 Yorumla
Soran+1 yılAynen aynen c1 iyi değil👍🏻
+1 yılİyi seviye İngilizcem var. Alanımda çok iyiyim ve kendime de çok güveniyorum. Matematik öğretmeniyim, özel okul 600 tl maaşla 8-5 ve 6 gün teklif etti. Diyeceklerim bu kadar.
11 Yorumla- +1 yıl
Ooooo 😔😔😔
+1 yılGünümüzde İTÜ den mezun olup bünyemizde staj yapan yeni mezun çocukları 3500 TL ye işe başlatıyoruz. Günümüzde normal aralık maalesef bu.
Geçmişte biz ilk mezun olduğumuzda, tecrübesiz mühendis asgari ücretin 4 katı ücret kazanıyordu. Günümüzde maalesef bu şekilde değil artık.11 YorumlaKatılıyorum çünkü müdürler bile 5000den başlıyorken onunki hayalperestlik
10 Yorumla
+1 yılBende mühendisim 7 yıldır çalışıyorum daha yeni 3800 falan oldu bence gayet iyi.
10 YorumlaBende işletme mezunuyum ama kuzeninin beklentisi ütopik değil. Mühendisler doktorlar falan bizden kat kat iyi kazanıyor
113 Yorumla
Soran+1 yılMühendisler, doktorlar derken nasıl mühendis ve doktorlardan bahsediyorsun bu önemli. Kuzenim gibi sadece diplomaya sahip olanlardan değil herhalde
Soran+1 yılSadece diplomanın yettiği devir kapandı arkadaşım. Çevrendeki birkaç kişiye bakarak piyasanın durumunu analiz edemezsin. Sen ne iş yapıyorsun da bu kadar bezdin bölümümüzden😊
Soran+1 yılMühendis olmak için 300 bin yapmak yeterli. Benim okulumun işletme puanlarından bir farkı yok inan😊Gelir meslekle değil kişiyle alakalı bir durum. Mühendis dediğin üretir ama bizim mezunlarda bunu göremiyoruz ne yazık ki
Soran+1 yılArkadaşım aç puanlara bak yıl 2020 mühendisliği ulaşılamayacak noktada görmek nedir yapmayın ya...
Soran+1 yılBir arkadaş tahminini yazmış bak aşağıda:
“Koç, Sabancı, Özyeğin, Mef” Bu grupta yer alıyor.
Soran+1 yılBu dört üniversiteden biri. Kendimi ifşalamak zorunda değilim.
Soran+1 yılÇok kıskandım bak şu an :)
+1 yılNiye okuyonuz o zaman az tabi fabrikada calişan adam 3500-4500 arası alıyo ilk okul mezunu mühendisler en az 6-7/ alır nası 3-4
15 Yorumla
Soran+1 yıl6-7 alacak vasfı ne? Ortalama bir üniversiteden mezun, dil yok, deneyim yok sadece diplomaya para verecek olsalar dışarda kendisinden donanımlı tonla işsiz mühendis var.
- +1 yıl
Okumayan adam alıyo o parayı o zaman okumanın ne anlamı kaldı
- +1 yıl
Fabrikadaki adamın yaptığı işi sen yap o zaman. Onlar işçi en çok parayı onlar hak ediyor
- +1 yıl
@bitirim_05 işle para mı veriyorlar patron is yapmaz paranın büyüğünû alır
- +1 yıl
Benim demek istediğim işçi hak ediyor o parayı. Çünkü en ağır işi onlar yapıyor. Arkadaşın kuzeni daha okulu yeni bitirmiş tecrübesi yok 5000 lira istiyor. İnsan Evvela iş öğrenmek için çalışır. Aranan, nitelikli biri haline geldikten sonra o parayı isteme hakkına sahip.
Kabulleniş başlamış sıradan bir memurun aldığı maaş 6-7 bin arası.
Bencede çok az ne demek yani kıyas yapıyorsun.15 Yorumla
Soran+1 yılMemurlukla özel sektörü neden kıyaslıyorsun ki? Benim anlattığım özelliklerde biri özel sektörde barınamaz ondan daha donanımlı meslektaşları varken 3000 iyi bile vermişler.
- +1 yıl
lisans veya ön lisanlarmı 6-7 alıyor?
- +1 yıl
iyimiş valla
Ben 2600 tl ye asansör kontrol de çalışan mühendisler biliyorum :D neyi bitirmişte 5-6 bin bekliyor :D
14 Yorumla
Soran+1 yılOrtalama bir üniversiteden mezun, dil desen yok... Saçma beklentiler
Soran+1 yılBen anlamam da karışmam da ne yaparsa yapsın😊
+1 yılYeni mezunlar için ücret hep düşük olur. Sonra yükselir veya yerinde kalır. Başarı maaşa iyi etki eder. İşsizlik döneminde iş bulmak bile lüksken parayı dert etmemek lazım.
00 Yorumla
+1 yılMantık olarak 3000 TL’yi beğenmemesi normal çünkü 3000 TL ile Türkiye’de pek bir şey yapamıyorsun. Ama Türkiye’de mezun olup iş bulmak bile meseleyken maaş beğenmemesi biraz saçma
00 Yorumlaİsyan etmek bir seyleri duzeleceginin umududu... kabul etmek asla duzelmeyecegin... sende kuzenin gibi kabul etmemelisin bence
04 Yorumla
Soran+1 yılBen daha yolun başındayım ama mezun olan üst dönemlerimi görüyorum çoğu 3-4 aralığında işe başladı ama tecrübelerine göre maaşları artıyor bu işler böyle yürüyor...
Soran+1 yılÜzgünüm isyan ederek hak ettiğinizi alamazsınız çalışarak alırsınız o da şanslıysanız. Burası Türkiye😊
Normal turkiye sartları icin begeniyor muyum ben de begenmiyorum sartları tamamen haksızlık 500 tl 1000 tl mi okuyanla okumayanin arasindaki deger farki
00 Yorumla
+1 yılEğitim olarak haklı ama Türkiye batık bir ülke oldu için şanslı bence daha azına daha çok iş yapan fazla ülkede
10 Yorumla
+1 yılİngilizce bilip türkiyede 4000lira için 1 ay çalışmak. APTALLIK. Fakir beyinliler sizi sonra az para diye ağlarsınız önce beyninizi çalıştırmayı öğrenin
04 Yorumla
Soran+1 yılFırsatı olan yurtdışına gidiyor zaten hakarete gerek var mıydı...
- +1 yıl
Yurt dışına gitmekle alakası yok. Hakarete de gerek vardı evet çünkü başka türlü düşünemiyorsunuz
- +1 yıl
anadili gibi ingilizce bilen arkadşaım var akdeniz üniversitesi işletme mezunu bir yol gösterde çocuk 4000 den fazla kazansın
- +1 yıl
@Evrendrmazz özelden bana telefon numarasını yaz
- Devamını Gör (107)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler