40.000 e girdim ve itu meteoroloji muhendisligini dusunuyorum:) Iyi dediler baya kuzenimde 7 milyarla ise basladi falan bide size sorayim dedim benim kafama yatan bir meslek oldu
Cevabın nedir?
4 yıl boyunca söve söve gidip gelinecek okul. yalnız 2 şehirde olan okul. işsiz kalma oranının %99 olduğu bölüm. para herşey değil diyenler karnını neyle doyuruyor? kuzenimin arkadaşı bu bölümü okudu. 5 yılda bitirdi. yurtdışı diye kandırılmış fakat iş konusunda hiç bir tecrübe kazanamayınca iş bulamadı. havalanınında şansını denedi denediği ile kaldı. kesinlikle tercih etmeyin. başka bölümler var. evet hayaliniz olabilir fakat gerçekten işsiz kalırsınız başka alternatifi yok. örneğin inşaat mühendisliği okusanız yapacağınız başka alternafifler de var fakat bu bölümde yok. ayrıca sürekli metalurji ile karıştırılan bölüm
11 Yorumla- +1 yıl
Sizin kuzeniniz bölümü okudu da nasıl okudu acaba? Yeni mezunlarda işsiz kalmak için işsiz kalmayı seçmiş olması gerekmekte. Ayrıca yapılan tek şeyin hava tahmini olduğunu mu sanıyorsunuz? Birazcık kodlama ve yazılım bilse hiçbir yerde işsiz kalmaz. NOT: Devlette halen ciddi açığı olan bölüm
+1 yılOnda o kadar para var miymis ogretmenlere zam istiyorum :)
00 Yorumla
Para herşey demek değil bu meslek ne yapar ne eder bir araştır. Hergün üniversiteye söverek gitmek ve hergün işe söverek gitmek inan hiç güzel birşey değil. Git mimar ol ne bileyim istediğin bir meslek olsun para herşey değil :)
01 Yorumla
Soran+1 yılYok iste dusundum tip ve mimarlik yapamam sevmiyorum. Muhendislikte diger0 bolumlere kesin kufrederim makine elektrik ucak kafami patlatir. Endustri ve meteoroloji arasinda kaldim mantiken ondada is imkani olani secmem gerekir ondan soruyorum iste parayi beraberinde getiriyor
Kafana Yatması Yeterli, Sevdiğin İşi Yap Gerisi Gelir, Sektörü Çok Geniş Olan Bir Meslek Değil Ancak En Kötü devlete girersin.
01 Yorumla
Soran+1 yılIs olanagi genismis oyle demisti kuzenim basarili olursan aliyorlar zaten
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
16Cevap
+1 yılmeteoroloji?
Belki kanallardan birinde hava durumcu falan olursun?
iyi de 1000 tane kanal yok
boş meslek o04 Yorumla
Soran+1 yılYa ne alaka abi sadece hava durumumu sunuyor bu meslektekiler. Hidroelektrik ucaklarda kule olma iklim inceleme bir cok seyde calisabiliyorsun
- +1 yıl
ona bakarsan birçok bölümde mezunlar sunu bunu yapar diyor da
calışma alanı olan ülkelerde onlar.
çalışma alanı var mı fazla sence? yok
cünkü mezun sayısı her sene var. bu durumda da her sene yeni bir yer acılmıyor. böylce millet acıkta kalıyor işsizlik olusuyor anlatabildim mi?
yok sen üstüne yüksek yapacam dersen o ayrı yani başka bölüme falan ya da yandan felan.
Ama şunu söyleyeyim o bölüm jeoloji jeofizik fizik vs bu ülkede cok fazla iş bulamıyor. yani okullarda n mezunl olanlar atıyorum 20 üniversitede 30 kişilik sınıf 400 kişi her sene mezun
sence iş bulacaklar mı?
Soran+1 yılOlay su ki bu bolum sadece itude var iste
- +1 yıl
olabilir ama dedigim gibi bence yaramaz
maaş için yapma bunu :/ mühendis kafası ayrıdır önce bilim sonra para
12 Yorumla
Soran+1 yılmaas icin yapsam bir cok meslek secebilirim tekrar dener tip okurum dis hekimi olurum ne biliyim ama insan o kadar okudugunada degsin istiyor biraz iyi yerlerde okudu hep bosa mi gitsin sonucta sende geciniceksin hyat sartlari zorlasiyor giderek
7 milyar o_O olum napıyo o kasırga falan çıkartım yağmur mu yağdırıyor kafasına göre?
02 Yorumla
Soran+1 yılHava durumu degil ki tek is alani. Hidroelektrikten tutr hava harp okulu devlet su isleri bir cok seyde calisabiliyorsun en kotu gene ituye donup rektor olursun alicagin sana 8-9 milyar en az
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 781 cevap paylaştı.
+1 yılİNŞALLAH olursun bende olmak istiyorum ilgim var harika bir bölüm
10 Yorumla Hava durumlarını mı inceleyecen yoksa metalurji mi demek istedin :)
00 YorumlaBence 40.000 yapmışken meterolojiye girme
011 Yorumla
Soran+1 yılNereye gireyim.. Ozelleri tavsiye etmiyorlar devlettede bu siralamaya istedigim meslek yok
Soran+1 yılama bilgisayar elektrik elektronik insaat bunlari tercih etsemde itu gibi bir yere giremem. Okulun adi olunca her turlu is buluyorsun digerlerini secicem diye kiytiriktan bir okulda heba olmak istemiyorum
Soran+1 yılIste o da sehir disinda yoksa sorun olmazdi
Soran+1 yılDogru diyorsun aslinda ya ay cok gerildim
- +1 yıl
İş imkanlarını çok iyi düşün mzun olunca nerde çalışırsın nerdeç ok şirket var hangi işin imkanı var hangi iş herr zaman ihtiyaç duyulur mesela inşaat ve bilgisayar sektörü asla bitmez çünkü inşaat her zaman insanlık büyüyor her zaman inşaat gerekecek çk şirket var bilgisayar (yazılım) da bitmez artık her şey makinalaştı otomatk
Soran+1 yılCok sagol gercekte
Soran+1 yılamiiiin
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 516 cevap paylaştı. Benim de bir ara ilgi alanım vardı.
16 Yorumla
Soran+1 yılNoldu peki vazgectinmi gectiysen neden nolur ya benim akil almaya ihtiyacim var is olanagi ve parasi da onemli yoksa istiyorum bu bolumde okumak
Soran+1 yılEger is bulmakta sikinti cekmiceksem tabiki okuma isterim ama issiz kalicaksam pek anlami olmaz
Soran+1 yılBiyomedikal falan sehir disinda var bende gitmek istemiyorum pek
gözünü kırpmadan tercihi et
18 Yorumla
Soran+1 yılneden boyle emin konustun..
Soran+1 yılBurdan soyle herkes gorsun
Soran+1 yılMeteoroloji mi yuksek maas
yarından sonra filmini izle
01 Yorumla
Soran+1 yılNicin
+1 yılhiç şüphesiz istikbal göklerdedir
10 Yorumla
+1 yılBünyamin Sürmeli Abimden Ötürü Sempatik Geliyor..
02 Yorumla
Soran+1 yılAahaahahah bana bu konu hakkinda bildiklerini soylesen cok sevinirim..
- +1 yıl
Bir Tek Onu Biliyorum İşte :D..
+1 yılküçüklükten beri istediğim meslek
13 Yorumla
Soran+1 yılHakkinda ne ogrendiysen benlede paylasirmisin lutfen is olanagi maaslari nasildir nedir
- +1 yıl
valla kazanamıyacağım için araştırmadım :)
- +1 yıl
Oha aynı ben
Hemen ıktısadı bırakıyorum derhal :D
02 Yorumla
Soran+1 yılAhpahjdksajkasd onemli olan basarili olmak
+1 yıl7 milyar m dalga mı geçiyorsun bizimle
012 Yorumla
Soran+1 yılHayir cok basariliydi ve ozelde ise basladi devlette 3-4 aliyorsun
- +1 yıl
öyle bir kaç kişi vardır bence devlette de çok alacaklarını düşünmüyorum kontları azdır
Soran+1 yılDevletin fazlaca ihtyaci var sirf bir is degil bir cok is altta yazdim calisma alanlarina bakarsan anlarsin
- +1 yıl
o zaman neden 40.000 ler tercih ediyor daha iyiler tercih eder mantıklı mı senin dediğin
Soran+1 yılAy ne alaka ya. Diger muhendislik alanlari yuksek istiyor ama herkesin calisma alani farkli herkes bir ucak makine muhendisi olamaz ozelliklede bir baya onca erkek arasinda. Hem bayana uygun olabilecek meslek acisindan dedim. O zaman daha iyisi gider tipa girer muhendislikle niye ugrassin
- +1 yıl
kapasitesi yetse zaten herkes tıp okumak ister benim tanıdığım meteoroloj müh. kendi alanlarında iş yapmıyor bide sağlık açısından tehlikeli sürekli kimyasallarla uğraşıyorsun
Soran+1 yılHeh iste ille kendi alaninda degil dedigim gibi bir cok alanda is imkani daha iyi olur ondan dedim. Bende aslinda onu sorucaktim ne is yapiyor tanidigin meteoroloji mihendisleri naparlar maaslari nasil memnunlarmi zormu
- +1 yıl
iş güvenliği uzmanı
Soran+1 yılYani?
- +1 yıl
yani kendi mesleği ile alakası yok
Soran+1 yılItudenmi mezunmus o da baska unide yok gerci
- +1 yıl
İstanbul meteoroloji ve malzeme diye geçmiyor mu
Yazdın mı bu bölümü ben de düşünüyorum da
00 Yorumla
+1 yılMetalurji olmasın o?
00 Yorumla