Ben bazı sebeplerden ortaokulda okulu bıraktım çok pişmanım ve çok mutsuzum şimdi 18 yaşındayım açıktan ortaokulu ve liseyi okusam üniversite okuyup meslek sahibi olabilir miyim? zor gibi ama sizce?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
+1 yılErken bir yaşta pişman olmuşsun bence. Bu yüzden bu senin için bir fırsat. Genelde insanlar çok sonradan pişman oluyor. Daha 18 yaşındasın ve çok çalışarak ortaokul ve liseyi kısa sürede bitirebilirsin. Sıkı bir çalışma ile de 1 senede üniversiteyi kazanıp meslek sahibi olabilirsin. Ancak meslek sahibi olmak için okul okumak şart değil başka bir konuda kendini geliştirip iş hayatına atılabilirsin. Ama üniversite okumak idealin varsa tabi ki bunu da gerçekleştir içinde ukde kalmasın. Ama zor kelimesini kullanma. Sıkı çalışır ve pes etmezsen her şeyi yapabilirsin.
00 Yorumla
+1 yılHer şey başarılır neden zor olsun. Ben de zamanında okumadım sonra açıktan liseyi bitirdim, üniversite sınavına girdim bir bölüm kazandım okumayı düşünüyorum.
00 Yorumla
+1 yılBu hayatta kendimi en çok şanslı hissetiğim nokta okumak. Kurduğum hayalleri gerçekleştirebilmemin tek yolu okumak ve bunu bana çok küçük yaşta öğrettikleri için aileme ve okuluma minnetarım. Sen de geç kalmış sayılmazsın. Daha çok gençsin. Istediğin hayatı elde etmek için koca bir ömrümüz var. Sana bu konudaki önerim: Lütfen geçmişe takılma. Evet hepimizin pişmanlıkları var. Ama bunlara takılı kalırsak hem bu anı hem de geleceği kaçırmış oluruz.
Ne yazdım bu kadar bilmiyorum djwkjdjw. Umarım faydalı olur...10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
17
Cevap
19Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 9,7b cevap paylaştı.
u +1 yılMerhaba, okumanın yaşı yoktur fikrini savunanlardanım bende. Ayrıca sizin yaşınızda ne varmış ki 18 yaş dediğiniz yaş, taşı sıksa suyunu çıkartacak bir yaştır. Bence bunu gözünüzde çok büyütüyorsunuz yani açıktan srıasıyla ortaokulu ve liseyi bitirince iş bulabilirsiniz. Hatta bir yandan çalışırken diğer yandan üniversiteyi de açıktan bitirsiniz. Bir bakmışsınız her şey telafi olmuş hatta daha da güzelleşmiş. Yani demem o ki hiçbir şey için pişman olmanıza gerek yok. Öyle örnekler karşımıza çıkıyor ki 7 den 70'e (abartısız söylüyorum) okumayı bırakmıyorlar ve eğitimlerini sürdürmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Sonunda da çok başarılı oluyorlar. Dolayısıyla siz de eğitiminize devam edin ve bu tarz düşünceleri kafanızdan atın gitsin. Başarılar diliyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
10 Yorumla
+1 yılZoru zor kılan sadece sensin. Olmayacak bir şey yok. Çalıştığım yerde bir ablamız 2 çocuk ile 2. üniversitesi olan diyetisyenlik bölümünü bitirdi. Zor yoktur. Onu sen zorlaştırırsın.
00 Yorumla
+1 yılkeşke en azından liseyi bitirseydin sanırım yaşın 20li yaşlarda okursun tabiki mutlaka temel eğitimini tamamlayınız. ama üniversite okumak zorunda değilsin mesleki alanda birçok kurs faliyetleri var
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 1,2b cevap paylaştı. Açıktan okuyup örgüne kadar üniversite gidebilirsin.
Meslek sahibi olan çok ama iş sahibi olan az bunuda göz önünde bulundur.
Bir yandan oku bir yandan kurumsal bir mağazaya gir çalış00 YorumlaZor değil kafanda zorlaştırıyorsun. Bak universitede bir kız vardı kız 29 yasında üniversiteye basladı. ve hala okuyor diye biliyorum yüksek lisans yapıyor. Yaşlar sadece sayıdır.
00 YorumlaOlursun Elbette boncuk Hatta bir an önce başta biraz geç olur ama olur Bir taraftan da bir iş bul çalış
00 YorumlaTabiiki de olabilirsin öğretmenimiz de açıktan okuyarak öğretmen olmuş. Mutlaka oku zor gözükebilir ama emin ol değil. Umarım başarırsın.
00 YorumlaNeden olmasın yeter ki iste sen isteyince her şey olur çalış 💪
00 Yorumla
+1 yılNeden zor olsun ki? Açıktan bitir sonra başla bir üniversiteye veya yine açıktan bitir.
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle olabilirsin, sakın pes etme. Hedefin için mücadele et. Zararın neresinden dönülse kardır.
10 Yorumlaolursunda örgün öğretim daha kolayken açıktan bir o kadar zor oluyor ama imkansız değil
00 Yorumla
+1 yılHiçbir zaman geç değildir, kendine güven ve bir an evvel bir yerden başla. 💪🏼
00 Yorumla
+1 yılolur niye olmasin. Ablam 28 yasinda uni kazandi acik lise okuyarak
00 Yorumla
+1 yılokuyabilirsiniz bunun için iradeli ve kararlı olmanız lazım zamanınızı alacak ama ileride daha rahat olursunuz inşallah iyi geceler dilerim
00 Yorumla"Hayal edebiliyorsan başarırsın"
ama bence illa okicam diye kafana koyma yeteneklerine yoğunlaş girişimci ol :)00 Yorumla
+1 yılHayattan öğrendiğim bir gerçeklik var. Her şey okul üniversite hayatı değil.
Başarı diğer yerlerde e kazana bilirsin bence00 YorumlaHemen başla bence, biraz geç meslek sahibi olacaksın ama DEĞER
10 Yorumla
+1 yılBende ayni durumdayim lutfen ne sonuç alabildin yazabilirmisin
00 YorumlaVazgeçme. Okumaya devam etmelisin daha çok küçüksün.
00 Yorumla
+1 yılYoo hiç te zor değil, önce liseyi bitir bölümü de o sürede araştırırsın
00 Yorumla
+1 yılEvet olabilir azimle başara bilirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılMeslek sahibi olmak istiyosan halk eğitime gitmeni tavsiye ederim
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 308 cevap paylaştı. okumanın yaşı yok bence oku başarabilirsin
00 YorumlaOku oku
10 Yorumla
+1 yılÇok zor yani ise ancak 35 yaşında başlarsın
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 655 cevap paylaştı.
+1 yılkoca bul evlen
00 Yorumla
+1 yılTekrardan başla
00 Yorumla
+1 yılHayatta hiçbişey imkansız değil
10 Yorumla
+1 yılolursun
00 Yorumla
+1 yılOlur tabiki
00 YorumlaDevam et
00 Yorumla
+1 yılokula geri dön
00 Yorumla
+1 yılDıştan okuyabilirsin
00 Yorumla
+1 yılTekrar başla
00 Yorumla
+1 yılzor değil.
00 Yorumla
+1 yılniye olmasn
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Selamlar
"Zor gibi" kelimesi size ait değil, birilerinin kafanıza soktuğu şunları yapabilirsin ve şunları yapamazsın kurallarına ait.
Şunu bilin ki her tür yapamazsın kuralı zihninize yerleştirilmiş komutlardır.
Önemli olan sizin neye inandığınızdır.
Eğer "yapamazsın komutuna" inanırsanız yapamazsınız. İnanmazsanız yapabilirsiniz.
Her durumda avantajlar ve dezavantajlar vardır. Siz avantajlara yoğunlaşırsanız güç kazanır eğer dezavantajlara yoğunlaşırsanız güç kaybedersiniz.
Bence bazı avantajlarınız şunlar.
1) Okulu bırakmanız dolayısıyla "pişmanlık" yaşamanız eğitimin değerini öğrendiğiniz ve eksikliğinin hayatta size ne tür olumsuzluklar getirdiğini anladığınızı gösteriyor.
Bu size normal öğrencilere göre büyük bir avantaj sağlayacaktır. Bugün okuma imkanı bulan milyonlarca öğrenci ne kadar büyük bir avantaja sahip olduklarının farkında bile değiller. Siz farkında olacağınız için eğitiminiz çok daha başarılı geçecektir ve çok daha zevk alma imkanınız olacaktır.
2) Meslek sahibi olmakla okulun hiç bir alakası yoktur.
Meslek zaten ilginiz ve becerinizin olduğu bir alanda bıkmadan ve keyifle kendinizi geliştirmeniz. Gününüzün büyük kısmını o meslekle alakalı bilgi toplamaya ve deneyim kazanmaya ayırmanızla alakalıdır. Neye dikkatinizi verirseniz o alanda gelişirsiniz. Okul eğitimi size sadece belli resmi bilgiler ve bilgilerinizi ispatlayacağınız bir kağıt (diploma) sağlar. Eğer seçeceğiniz meslekte hem tecrübeniz hem de okul eğitiminiz varsa çok başarılı olursunuz.
3) Her durum Allah tarafından özel olarak yaratılır (benim inancım bu) her durumdaki avantajı ve nimeti görebilenler ilerler.
Bunları göremeyen ve sürekli şikayet isyan halinde olanlar mutsuzluk ve negatiflik enerjisi içinde erir giderler. Size tavsiyem şu anki durumunuzu bir avantaj olarak görerek güçlü yönlerinizi kullanın. Tarih çok az eğitime sahip olarak "başarılı olan" insanlarla doludur.
https://www.youtube.com/embed/csprYOphSgsHatta konuşma özrü olmasına ve öğretmenleri tarafından "canım" olarak tanmlanıp eğitim görmesine izin verilmemesine rağmen akademik kariyer sahibi olan, hapise düştükten sonra okuyup avukat çıkan veya yetmiş yaşında üniversiteye başlayıp seksen yaşında doktora yapan bir çok örneği Internet üzerinden yapacağınız kısa bir araştırmada bile bulabilirsiniz.
Kısacası siz de onlar gibi "yapamazsın" sözünü zihninize almayın ve çevrenizdeki "umutsuz" insanların laflarını dinlemeyin.
Sevgilerimle
Bonus :
Umutsuz insanların lafını dinlemeyin.
Bu ne kadar güzel bir son. Umut aşıladınız bana, teşekkürler Serdar bey.