Hayatıma yurtdışında devam etmek istiyorum ama üniversiteyi burda okumak zorundayım maddi sıkıntılardan dolayı bende burda okuyacağım ama yurtdışına gidip orda çalışacağım bir bölümü okumak istiyorum Hangi bölümleri okuyabilirim
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılAynı dertten kardeşim de muzdaripti onun yaptığını söyleyim!
Öncelikle okulunu Makine mühendisi olarak derece ile bitirdi, Okul devam ederken Green Peace ve Unicef gönüllüsü olarak 4 yıl görev yaptı okul bitince Arabamı sattım Londra ya gönderdim 2 sene dil + uzmanlık yaptı. ülkeye dönünce TOFL aldırdım. Yurt dışında birkaç Firmadan teklif almasına raümen Rus Doğalgaz Projesi TANAP da Mühendis olarak Başladı Baş mühendis olarak proje bitince ayrıldı. Şimdi 4 firmaya Akışkan gazlarla ilgili proje Arge ve yatırım Organizasyon Müdürü.
İşin garibi Yurt dışı için o kadar uğraştı ve uğraştım O Şimdi Ülkesinde Yurt Dışına katma değerli ürün Üretiyor :D23 Yorumla- +1 yıl
Helal sana be abi. Biz de okuduk ettik de işte senin gibi abimiz olmadı ki arkanızda 😐
- +1 yıl
Eyvallah kardeşim Allah hakkımızda (Hepimizin) hayırlısını versin.
- +1 yıl
Amin. Ben de b sınıfı iş güvenliği uzmanıyım geçmişte iyi Projelerde çalıştım da şu an boştayım. Para kazandığım zamanlar oldu ama yönlendirme yapan olmadığı için kaybettik parayı. Yurtdışına göçme fırsatım vardı onu da kullanmadım. Öyle boş boş oturuyorum şimdi evde işte. Yol gösterici bir büyük olması çok önemli yani.
En İyi Cevaplar
+1 yılzor gerçekten ya burda okuyup oralara gitmen, komtakları iyi olan bir okulda okuman lazım mesela bilkent, bilkentte okuyam bir tanıdık bilgşsayar mühendisliği okudu, microsoftta çalışıyo amerikada 10küsür yıldır, bir başka bilkentte okuyan yine bilgşsayar mühendisi yeni mezun tanıdık NATO ya işe girdi hollanda/amsterdamda. Ünşversitenin kontakları önemli ve bilkenti komtakları her zaman iyidir
56 Yorumla- +1 yıl
la 2saat yazdım teşekkür yazmış sadece
- +1 yıl
oluyor ama işe almıyolar ki seni yinede geçerli olması bişey değiştirmiyo
- +1 yıl
Dil çok önemli. Öyle sokak ağızıyla bir yere girmen imkansız gibi bişe
- +1 yıl
yazdiklarini agzim acik okudum
+1 yılYurtdışında çalışmak istiyorsan bence yazılım, teknoloji, uzay müh. elektrik elektroniki tıpta bir alanda uzmanlık sonrası gibi bölümler okumak avantajlı olabilir. Burada uygun fiyata okursun orada işe girersin tabi girdiğin üniversite bu alanlarda iyi ise olabilir.
10 Yorumla
Belli basli okullarin bazi bolumlerinin Ab gecerliligi var. Bogazici , İTU bilgisayar elektrik elektronik falan
02 Yorumla- +1 yıl
Ama soyle dusun kendini o kadar cok gelistiriceksin ki Abd li ya da Avrupali meslektaslarindan daha fazla sey bileceksin, ki onlarin egitim sistemleri vs ortada , ayriyetten sosyal yasam sporda da onlardan iyi olacaksin. Cunku ise alimini etkiliyor oneli bir kriter bunlari basarmak zorundasin Cunku adamlar onlari degil seni tercih edecek.. Cok cok cok cok zor ama imkansiz degil umarim basarirsin
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
32
Cevap
32Cevap
+1 yılen çok yurtdışında imkanı olanlar sırasıyla
bilgisayar mühendisliği
elektronik mühendisliği
makina mühendisliği
burdan direk mezun olup hoop diye gitmek zor oluyor iş tecrübesi arıyorlar
o yüzden genelde mezun olup burda 2-3 yıl çalışıp öyle gidiyorlar yurtdışına
bu arada gideceğin üniversitenin diplomasının yurtdışında geçerliliği de olması lazım
http://yenimezunvizesi.com/akredite-universiteler
bu linkten bakabilirsin listeye00 YorumlaYabanci ülkeler Türkiye'de aldigin diplomayi kabul etmez. Ancak çok iyi bir okulda y. lisans veya doktota yaparsan, ve tabi ingilizcen ana Dil olmasi gerek. Aksi halde ne okursan oku pek farketmez zaten bunlara uymadigin sürece. Ha uyarim diyorsan, mühendislik dalindan bir tanesi (insaat, makine, elektrij elektronik, bilgisayar).
15 Yorumla- +1 yıl
Var ama belli başlı olanlar. Ben yurt dışında yaşıyorum, burda yabancı ülkelerden gelenlere biraz 2. 3. sınıf insanı olarak bakıyorlar. Ondan kendini çok geliştirip çok iyi seviyede ingilizce konuşman gerek. Diploma aldım yeter diye bakma yani. Sonu hayırlı olur inşallah senin için :)
+1 yılGastronomi, tıp, genetik, mühendislik gibi bölümler okuyabilirsin. Ama tıp için İstanbul, Ankara, İzmir üniversiteleri önceliğin olsun. Diğer yerler iyi değil. Hatta tıpta metabolizma seç. Mümkünse çocuk metabolizma olsun. En zor bölüm o. Genetik araştırmaları var İngiltere'de.
25 Yorumla- +1 yıl
ispanya için tıp nasıl sizce olur mu
- +1 yıl
- +1 yıl
@Dalinlivotka İspanya'da tıp nasıldır bilmiyorum ama bence İngiltere'ye gidin
Bu ülke den bir skim olmaz 70 e yakın makina mühendisi tanıyorum hepsi boş mk :D Resmen boş ya küçük bir sınava tabii tutuyorum ve resmen bomboşlar bu kadar üni fazla bence skimi sallasam üni mezununa denk geliyor resmen :D Sayılı üni var eskiden böyle değildi kazandığının hakkını alıyodun da şimdi sizleri iki kulfu bir elham okuyup gönderiyolar karşımıza eline kağıt verip :D :D komedi bir ülke ya :D
118 Yorumla- +1 yıl
@scoldield Bende bunu diyorum şimdi bunlara mühendis diyerek diğer adam gibi mühendis olanların hakkına girmiyomuyuz?
- +1 yıl
@scoldield Puanı iyi olabilir ama mühendis olacak nitelik yok adam asansör kontrolcüsü üstüm yağ olcak diye korkuyor beni ne kadar denetleyebilir oraya giremem buraya inemem diyerek :D Mesele matematik falan da değil adam çarparken bana falan soruyo :D adam hanım evladı asansörü kontrol edemez yani ülke o derece :D
- +1 yıl
@scoldield Benim dediğim adam 4 yıllık mmo da :D Her sene bir tanesi geliyo etiket almaya ve hepsi birbirini ayıplıyo ama diğerinden daha beter bakıyor :D üşenen de çok :D
- +1 yıl
@tugce129 Asansör işi yapıyorum 5 kere ölümcül kaza geçirdim sabah 7 den gece 3 lere kadar çalıştım zamanın da şimdi de o kadar olmasa da öyle çalışıyorum ağır iş yapıyorum ve severek yapıyorum... Kendi emeklerimle bu konuma geldim... Kimse bana torpil falan geçmedi vucudum da ki yaralı yerler sizin sınav sorularınızı geçer :D
- +1 yıl
@tugce129 Para değil para olsa bu işi severek yapmam Allaha şükür 248 tane asansore bakıyoruz ve bir tanesi çıkıpta bana şunu para için yazdın diyemez.. Biz tamir odaklıyız para olsa tamir etmem... Para için yapmıyorum bu işi benim zaten yan gelirlerim var... Ben öyle boş gezemem sorumluluk almazsam sapıtırım...
Gizli Üye(30-35)+1 yılPsikoloji oku. Ve sonrasında iseee yurtdışında cognitive neuropsychology master ve çalışmalar 😎😎 bu alanda Türkiye yeni gelismeye basladi ama yurtdisinda laboratuvarlar var çalışabileceğin. Tabi bilim ile ilgileniyorsan ve araştırma yapma makale okuma yazma vs. ilgini cekiyorsa gidilebilecek güzel bir yol
20 Yorumla
+1 yılyurt dışı hevesi büyük ihtimal almanya fransa ingiltere türkleri bir kaşık suda boğmak için can atan avrupaya türk gençler gitmek kapısına köle olmak için mücadele ediyor, hayırlısı olsun bakalım ne diyeyim sana
225 Yorumla- +1 yıl
yani, kadin olarak turkiyede yasamak o kadar zor ki benim artik psikolojim ciddi manada bozuldu. sen de haklisin ama insanlar artik dayanamıyor
- +1 yıl
@Deryadeniz35 türkiyedeki sorunları bende biliyorum inan bu sorunlar ve benzerleri dünyanın bir çok ülkesinde bizden daha çok burda basının haberleri ne şekilde verdiğidir. amaç: türk insanını kin ve nefrete teşvik ettirmek, haberleri çarptırıp meşru hale getirmek halkı mutsuzluğa iteklemek ki çok da başarılı oldular bir zamanları kurtlar vadisi pusu dizi ile bir nesil köreltildi, şimdi değişik algı temaları ile farklı yollar deneniyor, şiddet mi istiyorssun Rusyaya Amerika ya git dahasını görürsün ama onlar bunları meşrulaştırmıyor, Bu soruyu hazırlayan kıza gelince inan bizleri asalak gibi görüyorlar Aavrupalı bir kaşık suda türk boğsam diye duruyorlar bizimkiler ise Yalvarıyor avrupa bizi al diye ben böyle bir nesilden de nefret ediyorum işte
- +1 yıl
ben ingiltere dogumluyum gelse de bogsak demiyor kimse ona emin olabilirsin. kimsenin kimseye kini yok, irkci her yerde var zaten. rusyayi biliyorum elbette siddet ve mafyaciligin en cok yaşandığı yer. amerika siddetini biliyoruz. fakat toplumumuz da genel olarak cahil, gerici. insanlar daha iyi yasamak istiyor bu yuzden bolca göç verecegiz ilerleyen zamanlarda.
- +1 yıl
@Deryadeniz35 Hadi canım ordan :) sen yaşadığın Çöplük Kıtası avrupayı çok mu medeni sanıyorsun uyuşturucu alkolün bol olduğu cinsiyetsiz psikoloji bozuk malların yaşadığı İngiltere Orta doğuyu çalkalayan Avrupa Hadi geçmişi bir kenara atalım şuna eminim ki kardeşim İngilizden Fransız dan dost olmaz unutma Onlar kucaklarını açmış bizi beklemiyorlar, bizde çok meraklı değiliz canlarıda cehenneme Ülkeme birşey olsun canımız bu bayrak için feda olsun ben varsa ülkem için varım İngiliz Fransız yanmış umrumda değil umarım da yandıkları ateş de kalırlar
- +1 yıl
ciddi bir paranoyaklik sorunu olabilir :) saygi duyuyorum.
- +1 yıl
@Deryadeniz35 Tarihi iyi incele derim Şeyh Sait isyanı ve İngiliz Hastayı, Şunu Unutma Bu ecdadına kibrit çöpü çakdığımın ingilizleri yetmiş nesli de geçse Tükiye yi nasıl yok etsek bunları Orta Asyaya yollasak diye can atanları da var Yunanı, İngilizi Fransızı İtalyanı Türkle Dost olmaz ALmanları da dahil ediyorum hepsi Türk düşmanıdır
- +1 yıl
@Deryadeniz35 Paranoyaklık değil yüzyıllarca devam eden bir Kin den bahsediyorum sen ecdadının başarılarını tarihini unutup görmezden gelebilirsin ama o dost bildiğin ingiliz bunları unutmadı zamanı gelince de uygulamak istiyorlar işte senin gibi ne kadar düşünen türk bulursa o kadar iyi sen tarihini hafife alıyorsun onlar almıyor işte
- +1 yıl
turkiyede hukuk mezunuyum. hukuk ve tarih iyi bilirim hic merak etmeyin :) evet kahraman bir halk, muthis bir tarih ve bunlara ragmen malesef yerinde sayan bir halk.
- +1 yıl
turkiyenin yerini bilen bile zor cikar, neden kin duysunlar? :) o avrupalilarin cogunun tarif coğrafya bilgisi leş. umurlarında degil yani cogunun hicbir sey.
- +1 yıl
@Deryadeniz35 ben tarihinden bahsediyorum tarihini iyi biliyorsan ne dediğimi de anlaman lazım evinde oturduğun ingilizler sana dost değil unutma zaten de senin gibilerine bu ülkenin ihtiyacı yok allah korusun savaş olursa da biz ülkemizi savunuruz sende ingiliz bbc den izlersin ingiliz dostlarınla
- +1 yıl
@Deryadeniz35 :D güldürme beni ya Türkiyenin yerini mi bilmiyorlar Tarihini iyi biliyorlar Türkiye Papua Yeni gine mi ki zor bilinsin bak burda falso veriyorsun daha ülkeni bile hiçe sayıyorsun gelme sen türkiyeye kal ingiltere de
- +1 yıl
tamam en vatansever sizsiniz :) tebrikler! neden benim gibilerine ihtiyac yok ne bu saldirganlik? tartışıyoruz iki medeni gibi. emkn olun benim gibilere cok ihtiyaci var türkiyenin, bu yuzden de turkiyedeyim. :)
- +1 yıl
ileri derece bir cok dil, iyi bir egitim. turkiyenin en ihtiyaci olan sey. ozel guvenlikten daha faydalidir heralde? :)
- +1 yıl
avrupaya gidip turkiyeyi sormanizi oneririm. bakalim nasil cevaplar alicaksiniz :)
- +1 yıl
@Deryadeniz35 :) mevki makam veya dil değil bir kişi ne kadar eğitimi senden az olsa da şu önemliki kendi ülkesini elin ingilizinin yanında ufak görmemesi işte bu yüzden senin gibilerine ihtiyacımız yok bugün bir kaos olsa önce siz gidersiniz ingiltereye ama çok küçümsediğin ben güvenlikçi ülkesi için canını verir işte tamam sen eğitimlisin benden eline su dökemem ama kaçmak bizde yok işte
- +1 yıl
@Deryadeniz35 bir zamanları eski den savaşlarda ingilizlerin yunanlıların tarafına kaçan hainleri yunanlılar ingilizler bu hainleri türklere karşı kalkan olarak kullanıyormuş bunlar ülkesine ihanet etti bize de eder endişeleri varmış.. şunu unutma gittiğiniz ülkeler de sizleri hala ikinci sınıf görecekler bu soysuz ingilizler fransızlar hala ülkelerindeki zencileri bile yaratık gibi görüyorlar
- +1 yıl
ben ailemden dolayi orda dogdum, turkiyeye geldim. elin ingilizinin yaninda kucuk gormeyi nerden cikarttiniz, asagilik kompleksiniz mi var? burasi benim de ulkem sizin kadar seviyorum fakat yasam sartlari kotu bu bir gerçek. ben ordan gelip burda yaşadim, kaçan kimmiş? :) tamam yapabilceginiz tek sey can vermekse gidin yapin madem cok hevesliyseniz. bence caninizi koruyup ulkenizi dunya bazinda bilimle yuceltin. kizlar soruyorda ameriga kotu biz superiz diyerek degil :) iyi geceler dilerim.
- +1 yıl
@Deryadeniz35 tabi bu cevaplar hoşuna gidecek memnun edecek türkler kötü bağnaz barbar diyecekler sende alkış tutacaksın sonra elin ingilizi sana da gülecek bıyık altından demi :) kendileri ayyaşlar sütten çıkma ak kaşık tamam doğru
- +1 yıl
@Deryadeniz35 evet siz ingilizler yaşamlarınız dört dörtlük tamam ingiliz hanım efendi iyi geceler :)
- +1 yıl
Ya bu tip insanların algısı kapalı sen niçin yorumlarla kendini yordun üstadım, ben de hukuk mezunuyum, bu ülkenin insanı cahil, haklarını bile bilmiyor. Ot gibi yaşıyor birçoğu. Adam resmen insanın olduğu her yerde yaşanabilecek şeyleri yazıp ıyy Avrupa ıyyorası ıyy burası demiş. Yok efendim Türk düşmanlığıymış da şuymuş buymuş. Bu tip insanlar istiyorlar ki herkes kendileri gibi çürüsün, sürünsün Türkiyede, sosyal devlet ne onu dahi bilmiyorlar. Asgari ücrete şükrediyorlar o kadar ağır şartlarda çalışmalarına rağmen :d
- +1 yıl
@entelkadiiin o kadar haklisin ki meslektasim, olmasi gereken seyleri kendilerine lutuf saniyorlar. tabi ki tarih bilmek super, ona gore yon cizmek de super ama bunlar sanıyor ki herkes gecmise odaklanmis bizi kıskanıyor, bizi öldürmeye calisiyor :D turkiyenin cografi yerini bile bilmez cogu halbuki, turkiyenin cok tehlikeli oldugunu dusunuyolar hatta malesef. keske oyle bir imajimiz olmasa dedikleri dogru olsa :D irkcilik yok mu var, her yerde olduğu gibi. bunlarinki sadece asagilik kompleksi. vatan icin ölürüm biterim, vatan icin yapabileceğin tek şey ölmekse onu yap o zaman. ama ondan oncw keske kendilerini gelistirip sanat kultur bilimle ulkemizi gururlandirsalar. neyse aşk sen de bu soruda cok takilma bence cunku cok zor gercekten bazilariyla iletisim kurabilmek :D
- +1 yıl
@Deryadeniz35 @entelkadiiin aferim ikinize de aferim babamızın hayırına kuruldu bu cumhuriyet geriye dönüp baktığınız da geride neler bıraktığımızın farkında bile değilsiniz Çanakkale savaşı, Kurtuluş savaşını macera olsun diye yaptık demi sonra çıkıp vatanı için şehit olan kardeşlerimizi görmezden gelin bizde biliyoruz bilim sanat kültür gibi alanların bir ülkenin muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasında en büyük unsur olduğunu ama unutma bizler çanakkale de o çok önemsediğiniz ülkelerle savaştık, onların herşeyi unuttuğunu sanıp altdan almak da mantıklı bir öngörü değil onlarında bizlerle sosyal ekonomik kültürel yönden birleşip kardeş ülkeler olacağını toplumların kaynaşacağını hiç sanmayın, Avrupa daki Haçlı zihniyeti hala var ölmedi amaçları Türk neslini Orta asyaya sürüklemek peki bu zihniyet yok demek doğru mu hayır Birçok Avrupa ülkesinin iktidar politikalarında gizli, Halkı ve İnsanı ile kaynaşabilirsin birşeyler paylaşabilirsin burda biz bir insandan değil devlet politikalarından bahsediyoruz bir ingiliz insanı türkleri sevebilir insandır her insan subjektif düşüncelere sahiptir ama bir devlet politikası öyle değildir o ingilizin sevmesi İngilterenin sevmesi anlamına gelmez çok fazla gevşeyip kendinize bu ülkeleri dost kardeş bellemeyin
- +1 yıl
Demişsin ya bu sorunlar diğer ülkelerde daha çok var diye orda işte yanılıyosun inanki afrikanın en gelişmemiş ülkesinde bile bu kadar iğrenç şeyler olmuyo ülkemiz abazanlarla dolu artık nasıl bir yokluk çekiyolarsa çocuklara bile el uzatıyolar soruyu soran arkadaşa demişsin ya böyle bir nesilden nefret ediyorum diye bende algısı tamamen kapalı sorunsuz bir yerde yaşıyomuşuz izlenimi veren böyle iğrençlikleri normalleştiren insanlardan nefret ediyorum yazık yazık kine yazıkkkkk!!!
- +1 yıl
Ülke cahilistan gerçekten yaa yukardaki iki kadın hukuçu emin ol senden daha iyi biliyolar tarihi onu bunu yorma kendini
- +1 yıl
@Deryadeniz35 sen ingilterede boşa yaşıyorsun git oecd ve who nun verilerine bak , kadına karşı şiddet ve tecavüz vakaları ülke içinde %25 lerde yani her 4 kadından 1 i bu duruma maruz kalıyor , gasp şiddet hırsızlık dolayı adam öldürme sayısı sadece 20219-20 arası 683 kişi , her 100 çocuktan biri cinsel istismar ve kaçırılmaya maruz kalıyor. Bana anlatma avrupanın rezilliğini her yıl AB de 100k çocuk kaçırılıyor medeniyet dediğin yerlerde.
Gizli Üye(30-35)+1 yılTürkiye’deki çoğu üniversitenin diploması Avrupa’da kabul olmuyor. Avrupa’da okuyorum ve burada çalışıyorum. Benim yaşadığım ülkede kendi üniversitelerinden mezun ve kendi dillerini çok iyi bilen insanları işe alıyorlar. İngilizce bilginize güvenmeyin. Sadece İngilizce bilip okuduğunuz ülkenin dilini bilmezseniz iş bulamazsınız. Ayrıca buradaki üniversite eğitimi gerçekten zor. Diyelim burda A bölümünü okudunuz. 100 kişi girdiyse 20'si mezun olabiliyor. Bunu göz önünde bulundurun.
01 Yorumla- +1 yıl
Burada ise bir kapıdan kayıt yaptırırken çıkarken diğer kapıdan diploma veriyorlar.
+1 yıluluslar arası ilişkiler, uluslar arası ticaret ve lojistik, çevirmenlik, turizm
50 YorumlaBölüm diyince kendini geliştirme bile hiç bir bölümde yurtdışı garantisi vermez sana. Ancak çok sağlam çalışacaksın. Koç, sabancı, Bilkent, Yeditepe gibi üniversitelerde tam burslu iyi bir bôlüme kapak atacaksın. Ancak bunlardan mezun olmak sana bu garantiyi verir
00 YorumlaHukuk, mühendislik falan boş buradaki hukuk sistemini okuduğunuzda dışarıya hiçbir etkisi olmaz sosyoloji-psikoloji veya gastoronomi olabilir veya tıp.
00 YorumlaYurt dışına gitmeye imkanın varsa çok iyi bir şans bence
05 YorumlaÜlkenin halini o kadar net anlatıyor ki yakında tatil niyetine ülkemizde yaşıyacaz.
30 Yorumladünyada ilk 300 üniversiteye 1 tane bile üniversite sokamamış bir ülkede okumuş birini yurtdışında suriyede bile çalıştırmazlar
10 Yorumla
+1 yıldaha iyi mi diğerlerinden bilmiyorum ama ben de senin gibi yapıcam ve fen fakültesi okucam
10 Yorumla
+1 yılMühendislik
Bilgisayar (Yazılım, programlama, web tasarımı...)
Tıp15 Yorumla- +1 yıl
@Zwter Bilgili olmaktan ziyade çağımız bilgisayar çağı hatta onu bile geçtik yapay zeka iyice her eşyaya hayatın her alanına girdi. Kalmadı artık öyle öğretmenlik, iktisadi idari bilimler, işletme, hukuk falan. Hukuk çok revaçta ama onda da bir sürü mezun var. Onun da önü kapacak artık. Birkaç sene sonra hukuk için de bir sürü sınav haberlerini duyarız. İşsiz hukukçuları görürüz. Benim kafam matematiğe hiç basmadı. Adam akıllı öğretenim de olmadı. Öyle matematikte düşe kalka üniversite bitirdim. Şimdi de kpss var ve matematik yapmam gerekiyor. Yine karşıma çıktı. O yüzden tarih, coğrafya, edebiyat, Türkçe falan bunlar boş. Git matematik öğren, yabancı dil öğren her şeyi yaparsın. Ben öğretmenim. 2019-2020 üniversite sınavında öğrenciler tarih, coğrafya, edebiyat, Türkçe bunlarda çok başarısız. Matematik, geometri, fizik, kimya, biyoloji zaten yok. ortalama çok çok kötü. Bu neden böyle oluyor anlamıyorum. Ben 2012'de liseden mezun oldum bizim zamanımızda sıfır çekenler, baraj altında kalanlar bu kadar değildi. Ama şimdi çok fazla. Sorun öğretmenden mi kaynaklanıyor, öğrenciden mi kaynaklanıyor, meb'in sisteminden mi kaynaklanıyor bilmiyorum. Ben lisedeyken ygs'den dershaneye gitmeden 215-236 puan falan aldım. 2. aşamaya da girdim ondan da 308 aldım evet çok düşük ama hiç yardım olmadan dershane olmadan aldım bu puanı. Okullarda disiplin yok. Öğretmenler sınava yönelik öğrencileri hazırlamıyorlar. Öğretmenlerin yapması gereken şey öğrenciyi sınava göre hazırlayacaksa o zaman ona göre ders anlatmaları lazım devlet okullarında. Yine ben 2012'de mezun olduğumda özel okullar bu kadar yaygın değildi. Sonradan iyice sayısı arttı yaygınlaştı. E hani eğitim daha güzel iyi olacaktı ne oldu neden 2008-2012/2013 arası sıfır çekenler belli 2017-2020'de artarak devam etti. Azalmalıydı. Baraj altında kalanlar da azalmalıydı ama arttı. Demek ki para vererek de bir şey olmuyormuş. Bizim ülkede yemin ederim sistemsizlik gelir kapısı olmuş
- +1 yıl
@Zwter Ben bu ülkede milli eğitim bakanı olsam bir defa tüm özel okulları devlet kontrolüne alırım. Hatta okul ağını daha da geliştiririm. Sözel bölüm eşit ağırlık diye bölüm de yapmam. Ayırmam hiç. Tüm öğrencilerin Tarih, coğrafya, Türkçe, edebiyat, matematik geometri, fizik, kimya, biyoloji bunların hepsini öğrenmesini sağlarım. Çocuklar liseye gelinceye kadar temel matematik ve fizik, kimya, biyoloji bunları temel olarak bilmesini sağlardım. Okulların hepsinin şartlarını eşitlerdim. Sınıfların sayısını azaltıp öğretmen sayısını arttırırdım. Sınıf mevcudu 10-15 kişi geçemezdi. Öğrenciler sadece ders öğrenmez aynı zamanda toplumsal projeler de yaparlardı. Toplumsal projeler yaşadıkları şehrin bölgelerin sorunları neyse onları bulup tartışıp onlara çözüm üretme odaklı olurdu. Çocuk mesleğini üniversitede değil lisede seçerdi. Mesela yetenek testleriyle neye yeteneği varsa o yeteneğe yönlendirirdim. El becerisi yüksekse bu çocuk meslek lisesine giderdi. staj yapardı. Tarım lisesi kurardım tarım lisesi okuyan ziraat mühendisliğine giderdi o da staj yapacak tabi ki en çok destekleyeceğim meslek lisesi olurdu. her 5 yılda bir sanayi alanındaki patronlarla, üniversitelerin ilgili bölümlerinin başkanları ve meslek liseleri iş dünyası nasıl eleman istiyorsa ona göre kendi programlarını kendilerinin oluşturmasına izin verirdim.
- +1 yıl
Tüm iş adamlarıyla sözleşme imzalardım. Bölgesel olarak ege bölgesindeki sanayi alanındaki patronlar eleman alırken ege üniversitesinden mezun olanları alacak, ara eleman alacakları zaman da ege bölgesindeki meslek liselerinden mezun olanları işe alacak. bunu böyle 7 bölgeye yayacaksın. Böylece bundaki amaç ülke içindeki nüfusu dengeli dağıtmak. Bir de Türkiye'de 200'den fazla üniversite var bunlar çok fazla bunların içinde yalnızca 30-40 senelik olanları kalırdı. Gerisini kapatırdım. Üniversite hocalarının her birine belli bir ödenek verirdim. Bilgi üretsinler araştırma yapsınlar bilim yapsın diye. Bu para, uluslararası sözü geçen bilim dergilerinde ne kadar çok makaleniz çıkarsa artacak ama parayı verdiğimde çarçur eder ve bilgi üretemezsen üniversite hocalığı sözleşmen iptal edilir unvanını alırım derdim. Meb'deki öğretmenlere de her 5 yılda bir sınava sokardım kendi alanlarından eğitim bilimlerinden falan 70 altında alanın memuriyetine son verirdim. Memurlukta emeklilik zamanı geldiğinde emekli olma şartı koyardım. Gününü dolduran emekli olmak zorunda yoksa maaşından çalıştığı gün başına 100 lira kesilirdi.
+1 yılTıp
Makine - elektrik elektronik - yazılım mühendisliği00 YorumlaEkonomi ve işletme özellikle iyi üniversitede okursan çok iyi
07 Yorumla- +1 yıl
Ytu iyi midir sence
- +1 yıl
Muhendislik istiyorum ben de
- +1 yıl
Endustri istiyorum en son 19716 ile almis gecen sene 21200 ile kapatmis ben 21196dayim girme ihtimalim var mi sence
- +1 yıl
Yani sence yukselir mi siralama
Gizli Üye(30-35)+1 yılYurt disina gitte ananinmamini göstersinler sana, tasi topragi altin, NAZILER sen gel diye dört gözle bekliyorlar.
18 Yorumla- +1 yıl
aynen haklısın kardeşim, biz böyle gençlerle muasır medeniyetlere ulaşırız işte, Alman, İngiliz, Fransız Ulu Önderimiz Atatürkün bir kaşık suda boğmak için mücadele ettiği soysuz avrupaya bugün türk gençler gitmek için yarışıyor ama halbuki onlarda istemiyorlar kapıdan kovsan bacadan girer bunlar diyor almanlar :) Atatürk iyiki bugünleri görmedi
Cevap sahibi+1 yıl@ozelguvenlik4545 bunlarin hepsi cakma Türk , cakma Atatürk'cü, ingiliz, fransiz, rum, almanin nekadar ahlaksiz psilik yasantisi var, icki, alkol, seks, kopye eder Kemalist Maskesini takar birde Türklükten bahseder, mangalda kül briakmazlar ama Türkiyede biraz zorluk gördülermi ilk kacan bunlar.
Bati parasi olan dahi mutlu degil, yaslilari tek basina ölyüor, kokmaya basliyor öyle farkediliyor. Akrabalik yok, aile yok, parasi olanin parasi var ama sosyal yasantilari yok.
Batinin nazileri, irkcilarida zaten bunlari bekliyor, gelselerde mutlu etsek diye. Almanyada , Fransada, Ingilterde bazi semptlere yabanci olarak girmen mümkün degil, can güvenligin yok.- +1 yıl
fransa da yaşayan bir akrabamız anlatıyor, bazı banliyöler de yabancı gördülermi sokak arasında öldürüyorlarmış türk olduğunu anladıklarında yandın hele siyahisen.. gerçi türkiyedeki fransa avukatlarına göre fransa ırkçılıkla mücadele de en başarılı ülke :) Almanya da Nazi örgütleri hala etkin Türk olduğunu anladılarmı öldürüyorlar ama onların haberleri bizim ki kadar meşrulaştırmıyor sanıyorlarki türk olarak oralara gidersek cennete gideriz hiçde öyle değil herkes Türkiye değil
Cevap sahibi+1 yıl@ozelguvenlik4545 dedim ya, gitsinler, analarininmamini görsünler, ama gördükten sonra lütfen dönmesinler.
- +1 yıl
Orta doğudaki kukla ülkelerin arapları avrupa da ingiliz fransız uşaklığı yapıyor çok güveniyorlar ama üzüldüğüm bizim içimizde de avrupa lejyoneliği yapan avrupalı gençleri görünce üzülüyorum
- +1 yıl
Burada iş bulamıyoruz kardeş açım aç ablamın evinde alıyorum ben iş bulamıyorum para ver gitmem
- +1 yıl
@Deryabulut türkiye de iş bulunur sorun asgari ücretin yeterli olmaması buna katılıyorum. ama hiç iş yok türkiye de derseniz biraz saçma olur çalışacak olana iş var iş var ama gelir yeterli değil
Cevap sahibi+1 yıl@Deryabulut he canım, gelsede iş versek diye seni bekliyorlar
Gizli Üye(25-29)+1 yılbende türkiyeye okumaya gelmek istiyom :D sıkıldım burdan bari istediğim bölümü okurum orda. İlerde erasmus yapmak için yine gelirim belki yurtdışına bakalım.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTıp ama bölüm yetmez işini sevip iyi yapman ve başarılı olman şart
16 Yorumla- +1 yıl
Onada yüksek puan lazım
Cevap sahibi+1 yıl@Kraliçesiz zaten tembeli kimse istemez değer de vermez işte
- +1 yıl
Zaten çalışanda her yerde çalışır ne gerek var dışarıya o zaman. Birde bu yönden bak. Bu devirde cahil bile Avrupa'nın göbeğinde yaşıyor.
Cevap sahibi+1 yıl@Kraliçesiz yok be nasıl yaşıyor insanlar ona nasıl davranıyor ona da bak o zaman kimse değer vermez halbuki bilinçli kendini geliştirmiş düzgün çalışkan birine bak nasıl da değer görür insanlar fikirlerini önemser saygı duyar hoş karşılanır
Cevap sahibi+1 yıl@Kraliçesiz çalışmak sorun değil kaliteli çalışmak önemli
- +1 yıl
Sen mesela boş gezen birisi ol kimse seninle muhatap olmaz. Ama bir yere yerles seni bütün sülale arayıp sorar. Bazı insanlar da var ki yüksek mertebeye ulaşmış ama adam olamamış. Herşeyi de etiket olarak görmeyin. Cahillik kravat takana değilde takmayana denmez.
Bütün işler olabilir ama tek şartla; yaptığın işi iyi yapman gerek. Sen gidip doktorlukta okusan eğer beceremezsin ki tanıdığım var doktorluğu bırakıp sanayici biri ile evlendi beceremedi.
04 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTürkiye deki birkaç üniversite hariç diğerlerinden aldığın diploma yurtdışında geçerli değil.
00 Yorumlaendüstri mühendisliği, kesinlikle. mesela ben endüstri mühsendisliği okudum ve baküde azerbeycanın en büyük kağıt fabrikasında çalışıyorum, çok memnunum. bölgede en iyi endüstri eğitimi türkiyede
08 Yorumla- +1 yıl
Yurtdışı derken Batı’yı kastediyor bence 😉
- +1 yıl
Batı sevdası değil, Batı daha gelişmiş olduğu için insanlar daha iyi bir yaşam için orayı tercih ediyor. Niye yaşam standartları Türkiye’den daha düşük olan Azerbaycan’ı istesin ki?
- +1 yıl
Hangi universiteden mezunsunuz ayda ne kadar aliyorsunuz
- +1 yıl
@Hukukcu_Adayi cidden öyle mi düşünüyorsun? ben 3yıldır buradayım artık, istanbuldan çok daha iyi inan bana. bazı şeylerin ucuz olması hayat standartlarının kötü olduğu anlamına gelmez. mesela burada rave kültürü diye bir şey var, türkiyede böyle bir şey göremezsin. gürcistan da öyle, biliyormusun türkiye son dönemlerde çok muhafazakarlaştı ve yaşamak için iyi bir yer olmaktan çıktı
- +1 yıl
Kesinlikle haklisiniz turkiyede cok fazla geri kafali yobaz insanlar var pislikler neler yaptiklarini gormesek inanacagiz haklisiniz
- +1 yıl
Gürcistan’a lafım yok. Modern ülke.
+1 yılkizim kafandan at artik su yurtdisini burasi turkiye cikinca yurt disina arkadan orp diye bakarlar geri donuncede alan olmaz seni bende cook istedim ha deyince olmuyor yapma
012 Yorumla- +1 yıl
Salak seni
- +1 yıl
salak ki ne salak. koca avcisi
- +1 yıl
Çok güzelsin derya
- +1 yıl
@Deryadeniz35 pardon apllaam ben senin gormeden konustum :D sjsjs git bence sen senin yerin zaten yutdisi Turkiye sana fazla aplaa
- +1 yıl
senin gibileri gordukce bu ulke icin uzuluyorum sadece
- +1 yıl
Derya çok güzelsin.
- +1 yıl
Yurtdisinda kimse kimseye orsb diye bakmaz ama sana bakabilirler kapali kevase
- +1 yıl
@Peacekeeper06 guzelligim hakkinda yorumun için cok tesekkur ederim🙏💖
- +1 yıl
Sevgilin var mı?
- +1 yıl
@Peacekeeper06 evet var
- +1 yıl
Bir sey sorabilir miyim editde de sordum.
- +1 yıl
@Peacekeeper06 sorabilirsin benim yorumum var onun altina sor istersen
+1 yıl6 senedir Amerika'da yaşıyorum, hayat şartları çok iyi, bazen herşeyi bırakıp TC ye dönmek istesem de asla dönmeyeceğim
11 Yorumlaher bölüm olur önemli olan o bölüme seviye atlatabilmek ve kendini öne çıkarıp birilerinin dikkatini çekmek
10 Yorumla
+1 yılÖnüne geldikleri yere üni açıyorlar kalite düşüyor zaten Türkiye de egitimcilerin kalitesini sorgulamak lazım
10 Yorumla
+1 yılYazılım, İşletme ya da Uluslararası Ticaret veya Uluslararası İlişkiler, ODTÜ gibi üniversitelerde Sosyoloji-Psikoloji.
00 Yorumla
+1 yılHiçbirini okumana gerek yok. Avrupa da güzel bir dönerci dükkanı aç, amerikada uber Amazon yap zaten gül gibi geçinir üstüne ev bile alırsın
02 Yorumla- +1 yıl
O işler öyle olmuyor
- +1 yıl
@kimliksiz0077 gurbetçi jargonu
+1 yılBilgisayar mühendisliği. Özellikle odtü bilkent gibi yerlerde okunursa tadından yenmez
00 YorumlaMühendislik bence iyi olur ama zor tabii ki. Çok çalışman gerek
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMühendislik bölümleri, özellikle elektronik ve bilgisayar bu konuda çok avantajlı ama meslek seçimini sadece bu kritere göre yapılmaz tabii ki.
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılmeslek seçimi*
+1 yılYazılım müh., aşçılık, gastronomi iyidir
00 Yorumla
+1 yılsen diploma geçerliligi olan bir bölüm okuda
00 YorumlaSivil havacılık
Pilotluk
Çevirmenlik00 YorumlaElektrik Elektronik Mühendisliği
00 YorumlaBölüm önemli değil sahip olduğun para önemli
00 YorumlaUluslararası ilişkiler
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 2,2b cevap paylaştı. Teknoloji üzerine bölümler
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOnu bunu boşver de İngilizcem var mı senin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBilgisayar mühendisliği
00 YorumlaFlim sektörü konulu felan 😄
20 Yorumla
+1 yılPsikoloji
30 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 876 cevap paylaştı.
+1 yılİntenational transport bölümüğğğ
00 Yorumla
+1 yılFizyoterapist/Mühendislik
22 Yorumla- +1 yıl
Ben fizyoterapi kazandım , nasıl imkanlari olur?
- +1 yıl
Ben Fizyoterapistim. Dhubai ve Almanyadan teklif aldım ama dil önemli. Yurt dışında önümüz inan dahada açık ve iyi bir maaşla başlıyorsun:)
bilgisayar yazılım üzerine oku
10 Yorumla
+1 yılYazılım
10 YorumlaTürkiye'de okuma
00 YorumlaMühendislik kesinlikle
00 Yorumla
+1 yılYazılım ve mbg
00 YorumlaNerde okumak istiyorsun?
00 Yorumla
+1 yılYazïlım
00 Yorumla
+1 yılBen kendim icin gastronomi dusunuyorum oneririm
10 YorumlaBence üniversiteyi Amerika'da oku
02 Yorumla
+1 yılyazilim
09 Yorumla- +1 yıl
2 sorum var;
1, diyelim sevgilin oldu adam 22 yasinda bakir ve hic opusmemiş. Ama boyut olarak eksik degil turk standartlarinda bir erkek ama tecrube vb 0 sevgili olur muydun?
2, diyelim sevgilin oldu ve bakirligini senle tanişmadan 1 ay kadr once escorta kaptirdi tevrubeli diye sevinir miydin? Tesekkur - +1 yıl
@Peacekeeper06 birisiyle gecmisine gore iliski kurmuyorum, bakir olsa da sorun olmaz. 2. soruya da tek bir iliskiyle deneyim olmaz. olmasa da sorun degil zamanla birlikte yasariz, yani bakir olmasi veya olmamasi umrumda olmaz kisaca
- +1 yıl
Peki sen yaşiyor muusn sevgilinle iliski? Her kadin yasar mi?
- +1 yıl
@Peacekeeper06 bunlar ozel sorular. genellemeler yanlistir, her kadin yaşamaz her erkegin yasamadigi gibi
- +1 yıl
Peki sevgili nasıl yapılır? Hiç kimse bakmıyor bana. Bunalima giriyorum artık. 22 sene hiç olmadı bile.
- +1 yıl
@Peacekeeper06 yani bunlar anlik şeyler şunu yap olur bunu yap olur diyemem ki, ama okuyorsan okul kluplerine katil, çalışıyorsan sosyal ol. hadi sevgilim olsun diyip sevgili yapmak tuhaf geliyor bana
- +1 yıl
Yani yapamam 😔 tesekkürler.
- +1 yıl
@Peacekeeper06 neden?
- +1 yıl
Şans yok bende. Olsaydı 22 senede olurdu. Çok denedim hep sevgilileri var begenmiyorlar vb sebeplerden. Artık imkansiz olacağini hiç dusunmuyorum. Red edilmekten dolayi artik bagisiklik bilr kazandim. Karar verdim tecrube kazanmak için parali bir iliski yasayacgm. Ezik gbi gorunmemek icin.
+1 yılİyi bir karar muz kabugu cumhuriyetinde yasanmaz
00 YorumlaReklamcılık
02 Yorumla- +1 yıl
Hepsi issiz
ELL tabii ki. En kolayından.
00 Yorumla
+1 yılMühendislik Almanya
00 Yorumla
+1 yılİşletme
04 Yorumla- +1 yıl
5 milyon İİBF mezunu işsiz var TC de 😂😂😂
- +1 yıl
@kimliksiz0077 yurt dışı diyo
- +1 yıl
Yurtdışında İngilizcem en az C1 olmassa işsiz kalır burada böyle
- +1 yıl
TC de okumak diyor
- Devamını Gör (4)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Türkiye'de üniversite okuyup yurt dışında çalışmak için hangi bölümler daha iyi olur?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat