Bir suredir videoler izliyorum bloglara falan bakıyorum doktorluktan o kadar nefret ediyolar ki bu mesleği icra edenler bile ben soğumaya başladım ama bu meslekten başka da bir şey çok cazip gelmiyor bana sizce ne yapmalıyım ben küçüklüğümden beri istiyorum ama korkuyorum ilerde mutsuz olur muyum diye bu aralar çok düşünüyorum ne yapmalıyım inşallah aranızda hemşire doktor vardır bana yazın lütfen şimdiden teşekkür ederim herkese 🤗
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılŞöyle ki doktor olup mutlu olma süresi herhalde sadece ilk iki seneyi kapsar. Türkiye şartlarında sağlık sektörü çekilecek çile değil. Lisede vs okurken bana da çok saçma gelirdi ama işin içine girince anlıyor insan. Cidden sabırlı , özverili, uzun mesai şartlarında ruh sağlığını korumayı bilen biriysen anca altından kalkarsın. En yakın arkadaşım diş hekimi daha okurken psikolojisi bozuldu gerisini sen düşün
11 Yorumla- +1 yıl
Psikolojim bozuk zaten tip okursam deli olurum buyuk ihtimal ama turkiye de adam akilli bir meslek yok işsiz kalmak da istemiyorum cok arastirmayi seviyorum ama tıp okumak da istiyorum ne yapmaliyim bilmiyorum o yuzden
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
3Cevap
+1 yılokuması zevkli ama insanlarla uğraşacaksın göze alabiliyor musun
12 Yorumla- +1 yıl
Bilmiyorum kararsızım ne yapmalıyım daha rahat olan bolumleri mi secsem sence radyoloji gibi
- +1 yıl
bu işin bencelik bir kısmı yok direkt youtube dan mesleği icra edenlerin videolarini izle zor yanlarını anlatırlar sana uygunsa seçersin
Gizli Üye(18-24)+1 yılHayalinse niye başkalarının yorumlarından etkileniyorsun bu mesleğn nasıl olduğunu biliyorsun sonuçta
21 Yorumla- +1 yıl
Evet haklısın ama bilmiyorum neden böyle oluyor acaba çok istemiyor muyum ben çok garip biriyim aslında saçma salak şeyleri takarım ve üzülürüm mesela örnek verim etrafımdakilerin bana güzel tatlı demesini istemem ya da başarılisin demesini istemem cunku korkarim. bir sey olur diye egoistim galiba bu cok kotu bisey ama ne yapayim
+1 yılPeki seni soğutan ne? Cazip eden ne?
112 Yorumla- +1 yıl
Beni soğutan emeğimin karsıligini alamamak çok yoruluyorlar sonuçta ve bazı salak insanlar yüzünden darp edilen doktorlar tabiki her meslekte var ama ne bileyim tıp okumak çok farklı cazip eden ise insanlara yardım etmek ve çoooook araştırmak
- +1 yıl
Sence hepsimi emeginin karsiligini alamıyor
- +1 yıl
Evet alamıyor o yüzden bende rahat olan radyoloji bölümünde okumak istiyirum bir kac gündüe araştiriyorum var zaten ilgim doktorlukla ilgili olan her şeye cok araştirmayi da severim ama ne bilim içimde bir sıkıntı var bu yuzden hicbir seye tam konsantre olamiyorum
- +1 yıl
Peki senle az sohbet etsek?
- +1 yıl
Gecen gun annemi acile getirdim intihapli romatizma rahatsızligi var acildeki doktora durumunu anlattim agri atagi basladigini soyledim adam gecmis karsima romatizma rahatsız ligi varsa fiziktedaviye gidecek burasi acil burada tedavi yapamayiz dedi. Kadinin kolu kitlendi agridan duramiyor doktor bunu diyor
- +1 yıl
Ben kaza gecirdim bel fitigi baslangicim var 2 ay once dustum ve belime ani agri girdi sıcağıyla acile gittim doktora bel fitigi sorunum oldugunu belim ustune merdivene dustugumu hafif agrim oldugunu ve olayin sicagiyla geldigimi Şu an hissetmedigim bir sorunum olup olmayacagini baktırmaya geldim dedim tomografi cekti 2 saat bekletti 2 saat sonra bel fitigi baslangiciniz olabilir dedi
- +1 yıl
Babamin böbrek rshatsizligi vardi ameliyat gecirdi ameliyat oncesi onlarca doktora gittik hepsi gaz sorunu gaz sorunu en son bir profesör sansimiza acildeydi acil ameliyata alindi böbrek leri bir yila yakin disarda kaldi.
- +1 yıl
Parasi guzel ve ihtibarli meslek diye secen o kadar cok ki sonra mesaiye kal hasta dinle cekemiyorlar sonra mutsuzluk
- +1 yıl
Galiba bende itibari icin sectim ama ben kucuklugumden beri istiyordum o zaman boyle seyler bilmiyordum ki ailem akrabalarim herkes tip okumami istiyor bende oyle ama ne olmuyor anlamiyorun
- +1 yıl
Bak en güzel parayi zevkle isteyerek hakkiyla yaptigin isten kazanirsin ben teknisyenim bazen 48 saat uyumsm ustum basim batar bir bakarsin baz istasyonu tepesindeyim bir bakarsin yer altinda farelerle bir bakarsin valinin odasinda ama isimi cok seviyorum 1 gun olsun vazgeçmek istemedim
- +1 yıl
Evet aslında haklisin yapmak istiyorsam bu isi once sevmeliyim insallah her sey gonlumuzce olur
- +1 yıl
İnşallah
Gizli Üye(25-29)+1 yılDoktorum, mutsuzum
17 Yorumla- +1 yıl
Neden mutsuzsun peki ve hangi bölümdesin ya da acil de mi çalısıyorsun
Cevap sahibi+1 yılBen diş hekimiyim mutsuzum
Kuzenim acilci mutsuz
Diğer bir kuzenim fizik tedavici mutsuz
En mutlu olan hapishane doktoru olan
Hemşire kuzenim var o da mutsuz
Hepimiz mühendis olabilirdik
Mutlu ve başarılı da olurduk
Ama yanlış yaptık. Ailemizi dinledik. Türkiye eski Türkiye değil insanlar doktorlardan nefret ediyorlar, her yerde hakaret ediyorlar, ezmeye çalışıyorlar. Ve gördüğüm hiçbir meslekle kıyaslanamayacak kadar zor. Ne dediğimi sadece yaşarsan anlarsın. Ama yaşamamanı tavsiye ederim. Yurt dışında çalışabileceğin bir bölüm ve üniversite seç kurtar kendini. Mühendis ol, uluslararası ilişkiler oku, ne istersen artık- +1 yıl
Ya abi sen beni iyice korkuttun radyoloji nasil o da rahat sanki
- +1 yıl
Aile hekimligi?
Cevap sahibi+1 yılEvet onlar bir nebze daha rahat ama maddi yönden o kadar emek harcayıp karşılığını alamayacak olmak üzücü. İşe para gözüyle bakıyorsan zaten hiç seçme. Yok ben yaşayabileceğim kadar kazanayım ama ille doktor olayım diyorsan radyo yazılır
Cevap sahibi+1 yılAma toplum içinde doktor olduğunu söylememeye özen göster, yapmayacakları manyaklık yok insanların
- +1 yıl
Hmm evet haklısınız insanların yapamayacağı manyaklıklar yok
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım