Arkadaşlar merhaba, ben bu sene 448 puan ve 93 obp ile 55k sıralama yapıp eczacılık tercihi verdim fakat son gün birileri aklıma girip bana istemediğim bir bölüm olan ve sıralaması 65k olan gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği yazdırdı. Bu sene ümidim eczacılığın gelmesinden yana fakat gemi bölümüne yerleşirsem eğer okula kaydolmayı düşünmüyorum bile. Sizce kırık obp ile seneye tıp, diş veya eczacılık kazanabilir miyim? Bunun için neler yapmalıyım hiç bu durumu yaşadınız mı veya çevrenizde bu durumu yaşayan var mı?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
sen çalışmaya bak. ve bana kalırsa mühendislik gelirse kaydını yaptırıp okulu dondur. garanti olsun
Öyle yapacağım zaten ama oluyor mu bilmiyorum.
oluyor öyle evet. benim arkadaşım da dondurmuştu bir yıl
O zaman öyle yaparım
başarılar
Neden başkalarının hayatınızla ilgili bu kadar önemli bir karara müdahil olmalarına izin veriyorsunuz ki?
Son 30 dk kala kafamı karıştırdılar ve bende onları dinleyip yazdım, şimdi cezasını çekeceğim.
Yazık olmuş cidden üzüldüm
Umarım başarabilirim, tekrar aynı sıralamayı hatta daha kötüsünü yapmaktan korjuyorum
Sn nie başkalarının aklıyla hareket ediosun ki sonuçta o bölümü okuyacak ve çalışacak sensin şimdi istemedgn bölüm çıkarsa nolck ek tercih e mi kalacaksn
Ek tercih yok, eczacılık gelmezse kırık obp ile çalışacağım. Artık ben elimden geleni yapacağım fakat sistem beni geri atacak ama buna rağmen en iyisini yapmak için çabalayacağım.
Başkasını bosver sn istediğini ysp
10-15K için tıp zor yani 2-3K yapman gerekli ki geriye attığında etkilenmeyesin
Ama diş olur gibime geliyor çalışmana bağlı
Umarım ya, bu sene bundan daha iyi yapacaktım aksilik oldu. Obp yi düşünöeden yapabileceğim en yğksek neti yapmaya çalışacağım gerisi sistemin işi
Aslında bende senin gibi yapmayı düşündüm de özelde istediğim bölümü okuyacağım sanırım da şimdi birinci yılın sonunda devlete geçiş yapmayı düşünüyorum
Ailemin özelde okutacak durumu yok aslında ben artık bu kırık obp yi düşünmeden max neti yapmaya çalışacağım gerisi takidir-i ilahi
İçinize sinmeyen sonradan pişman olacağınız yerleri yazmasaydınız keşke
İşte yaptım öyle bir hata
Sağlık olsun umarım gelmez , obp nin kırılması sizi geriye atar ama daha çok çalışmayla daha iyi bir sıralama elde ederek bu etkiyi önleyebilirsiniz
Hedefim o zaten, teşekkürler
55K ya zaten eczacılık gelmezdi ki
Bu sene oynamalar çok fazla diye yazmak istedik, son anda 65k lık o bölümü ekledik. Gelirse gitmeyeceğim işte bir sene daha kırık obp ile girip kumar oynamış olacağım
Yanlış yapmışsın kardeş
Beni 10-15k geriye atacak
55 k ya gelebilir hangi ünileri yazdığına bağlı ama gelir hayırlısı kardeşim inşallah hakkında
Usta geçen sene 47 49k ile kapatan yerleri yazdım. Bu sene oynamalar çok fazla keşke diğer bölümü yazmasaydım diyorum ama iş işsten geçti seneye sınavı çok iyi yapıp obp yüzünden tekrar aynı sıralamayı yapma ihtimalim var. Ama istemediğim bir bölümü sırf okumuş olmak için de okumak istemiyorum ki ailevi birkaç durum da var.
İçine sineni yapsaydın keşke :/
Ya benim istediğim üç meslek var bunlar da gelmiyordu ve canıma tak etti. Dedim lanet gelsin bir yere yerleşeyim ama sonradan pişman oldum fakat olan oldu işte
Kırık obp ile oldu muu