Ailem ilkogretim matematik konusunda ısrarcılar hocalarimsa muhendisliklere yonel diyorlar 4 sene sonra hicbirseyin garantisi yok ne istedigimi de bilmiyorum fikirlerinize ihtiyacim var.
Cevabın nedir?
Endustri mühendisliği don lastiği gibi nereye çeksen oraya uzar gider. Çalışma alanı çok geniş işsiz kalma gibi bir durumun olacağını sanmıyorum ama matematik öğretmenliği hele bir de ilköğretimse işin zor.
00 Yorumla
Tabikide endüstri iyi bir şirkette staja başlarsan orda devam edebilirsin
10 Yorumla
Kesinlikle öğretmenliği seçme haci. Birde KPSS sınavı birde atanma sıkıntısı çekme
05 Yorumla
Soran+1 yılMuhendislik secsem de hemen is bulunmuyor ki onda da kpss var
- +1 yıl
Özel şirkete girdiğin zaman KPSS sıkıntın olmuyor ve iş bulabilirsin tbi yabancı dilin de olduğu zaman. Ama öğretmenlikte iki seçenek var ya devlet okulu ya da dershanede öğretmen olursun. Dershaneler kapanır mı o da Muhamma şimdi. Devlet okulları için de bekle babam atan. Onun için mühendislik daha mantıklı geliyor ve maaş olarak da öğretmenlik maaşından fazla kazanacaksın
Soran+1 yılKoskoca İstanbul'da 30 tane is ilani var ve kendini gelistirirsen bulabiliyorsun ilkogretim matematikte en son ki atamalarda 4000 kisi basvurmus 3000 i atanmis bir de o var ozel sektor zorlar devlet en iyisi
- +1 yıl
Kesinlikle devlet en rahyi ve en güveniliri ama önemli olan oraya tabiri caizse kapağı atmak önemli. Eğer o 3000 içinde olacağına inanıyorsan çok iyi olur o zaman. Benim çalıştığım fabrika da bir mühendis vardı adam saat 11'de işe gelir eğer Alman misafirler gelirse onlara fabrikayı tanıtır kimse gelmediyse ofisinde oturur saat 2 gibi giderdi. Sonra bir öğrendim 10 bin maaş alıyormuş adam
- +1 yıl
Hangi unide okiyor
https://vocaroo.com/i/s0yfl1Mp621W
mbr arkadasım
umarım faydalı olur111 Yorumla
Soran+1 yılCok ama cok tesekkur ederim cevremdekilerin hepsi senin gibi dusunuyor ve gercekci dusunmuşsün çok begendim :)
Soran+1 yılAnlıyorum seni ve cok haklisin ogretmen olan kuzenlerim bile ilkogretim matematik oku diyorlar fen edebiyat mezunu da ogretmenim diyor atanamiyor insanlarda onyargi var ama benimkisi egitim fakultesi her turlu atanilir dedigin gibi. Bu arada ne is yapıyorsun merak ettim.
- +1 yıl
Soran+1 yılBozma moralini ya her turlu is bulursun bilisim okuduysan zaten en cok 2 yillik okuyanlar is buluyor bilisimde bana gore hepimiz icin hakkimizda hayirlisi tabiki adanadaki koklu bir anadolu lisesi nin 3. Yum 88.800 sıralamam geldi yani degisiyor aksaray universitesi yazicam ailem icin hepimizin istedikleri olmuyor hayatta ama bir sekilde mutlu olmaya caliş
- +1 yıl
https://vocaroo.com/i/s1zQiIaRa5kN samımı oldu ama dınle
Soran+1 yılSamimi olman hosuma gidiyor hic sorun degil ya turkiyede ne meslek yaparsan sıkıntı ya ulkemizden kaynaklı hersey bana gore
Soran+1 yılDaha yeni uyeyim mesaj yollayamiyorum ama takip ettim seni tesekkur ederim iyi aksamlar
Soran+1 yılAynen o g 4
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
16Cevap
+1 yılİyi bir okuldan endüstri mühendisi olarak mezun olduğunda iş arama sürecin pek uzun sürmez. Ama ilköğretim matematik mezunu olup da garsonluk, ütücülük yapan çok insan var. Kpss diye bir bela var başında...
02 Yorumla
Soran+1 yılCevremdeki bir cok ogretmen ilkogretim matemarik yaz atanirsin cok acik var diyor is ilanlarina bakiyorum İstanbul'da 30 firma endustri muhendisi ariyor bir de o var
- +1 yıl
Öğretmen olursan bebelerle uğraşacaksın ama end. müh. olursan büyük insanlarla uğraşacaksın. Bide işin maddi boyutu var tabi. Mühendis maaşı daha tatminkar...
bence ilkmat herkes mühendislik demiş ama bu araçlık rövanşta diye herkes seçiyorlar her yerde çok fazla var. İlkmat temiz meslek ve belirli yerlerde var sıralamaları da gayet yüksek. Bi mühendislik modası oluştu gidiyor herkes yurt dışı falan düşünüyor ama yurt dışı hepimizi kapmayacak. Atama puanı da 90 a yakın. Özellikle kadın için ilkmat kesinlikle
10 Yorumlaben almanyada yasiyorum ve endustri mekanik üzerine staj görüyorum dersleri cok ama cok zor ama basardimmiydi ilerde kimseye muhtac olmayacagim kadar param olacak :)
00 YorumlaKesinlikle mühendislik öneririm. Geleceğini düşünüyorsan mühendislik seç ;)
00 Yorumlaüniversitesine göre değişir odtü filansa endistüri müh. değilse iş bulma imkanı değişmiyor kpssye çalışman lazım ya da üniv de devam ed
00 Yorumlabir mühendislik öğrencisi olarak zoru seviyorsan mühendislige gel derim ama yok dersen git ilkokul matı oku..
00 YorumlaMühendislik derim. Annemde endüstri mühendisi. Yani öğretmenlikten kat kat zevkli bir iş yani anneme göre tabi :D
01 Yorumla- +1 yıl
Ne kadar maaş alıyor ve hangi okuldan mezun
öğretmen olcaksan yabancı dil ol diğerleri işe yaramıyo
00 YorumlaMühendislik tabiki öğretmen olmak icinde ayrı sınava gireceksin tayin nereye çıkarsa orda gorev yapacaksın
00 Yorumla
+1 yılFen edebiyattan geçiş yok ilk mata o yuzden avantajlı
10 YorumlaHangisini seviyorsan.
01 Yorumla
Soran+1 yılBilsem keske :(
ilköğretim matematik mühendisliği
00 Yorumlatabiki muhendislik. Ogretmenleri atamiyolar ki
02 Yorumla
Soran+1 yılIlkogretim matematik 4000 kisiden 3000 i atanmis 2014 subat atamalari
endustri tabikii 5 sene atama bekle sonra
00 Yorumla
+1 yılendüstri mühendisligi ögretmenlık bıttı
00 YorumlaEndüstri mühendisliği
00 Yorumlaöğretmenlik yerlerde mühendislik fena değil
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılöğretmenlikte para yokki tabiki mühendislik.
00 Yorumla
+1 yılbence git garsonluk yap
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılmühendislige git çagın meslegi nede olsa
00 Yorumlamühendislik
00 Yorumla
+1 yılÖğretmenlik.
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Endüstri mühendisliği mi ilköğretim matematik öğretmenliği mi lütfen yardım edin çok kararsızım :(((?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat