Meslek lisesinde Adalet alanı okuduktan sonra üniversitede hukuk okuyup avukat olabilir miyim?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1b cevap paylaştı. ben meslek lisesinden mezun olup mtok kontenjanıyla kendi alanımın mühendisliğine çok rahat bir şekilde girdim.
internette ise şu şekilde yazıyor :
Adalet alanını bitirdikten sonra ; 2 yıllık Adalet Önlisans programlarını yani Adalet meslek yüksek okullarını tercih ettiğinizde sınavsız geçiş hakkınzı vardır.. Bu önlisans programını bitirdikten sonra icra müdür ve yardımcısı olarak atanmak için aranan şartlarda “ Hukuk fakültesi, Adalet Meslek Yüksek Okulu, meslek yüksek okullarının adalet bölümü veya Adalet Meslek Eğitimi ön lisans programı mezunu olmak, öğrenim yabancı ülkede yapılmış ise denklik belgesi almış olmak,” vardır. Bu bölüm mezunları yazılı ve sözlü sınavlara girebilirler.
- Adalet alanını bitirdikten sonra ; Adalet Meslek Yüksek okullarından mezun olursanız. Dikey geçiş sınavı ile hukuk fakültelerinden lisans tamamlayarak avukat , yargıç ve savcı olabilrsiniz.25 Yorumla
Soran+1 yılÇok çok teşekkür ederim 😊
- +1 yıl
ama bu 2016 tarihli bir yazı onu da belirteyim. bence bu konuyu rehber hocanla bir görüş derim.
internettekiler genelde dgs ile geçişten bahsediyor.
yani , 2 yıllık hukuk meslek yüksek okuluna girerken çok faydası oluyor. sıralaman ayrı oluyor diğer okullardan mezun olanlara göre. ikincisi de şöyle bir şey var ,
2 yıllığı bitirdin , dgs ye girdin , bir hukuk fakültesinde 4 yıllık hukuk bölümüne girdin.
2 yıllıkta gördüğün dersleri saydırabiliyorsun. böylece 2. ya da 3. sınıfmış gibi 4 yıllık bölümüne başlıyorsun.2 yıl içerisinde de bitiriyorsun. o okula bağlı tabi ama derslerin çoğundan muaf olursun.
Soran+1 yılİstediğim şey şu hukuk okumak istiyorum ve bu bölümün işeme yarayıp yaramayacağı?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
2Cevap
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 389 cevap paylaştı. Hangi bolumde okursan oku puanin tuttumu gidersin zaten.
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKkkhggcffx hhiiigggichhokkvcccigvvhcgxxfiihhicuuxfffugcgfjffggcjggkggcjxxjfccgiggicciccc. Gi
00 Yorumla
3 ayEvet okuyabilirsin kazanırsanız bir engel yok lise mezunu olmak yeterli meslek lisesi olması önemli değil adalet okuyup dgseile geçiş yapanlarda var
00 YorumlaÜniversite sınavında hukuğu kazanamadığın sürece meslek lisesinde veya anadolu lisesinde istediğin bölümü oku. Sınavsız geçiş kaldırıldı.
00 YorumlaHukuk kazanırsan okursun
02 Yorumla
Soran+1 yılYani adalet alanı okumanın bir avantajı var mı?
Gizli Üye(30-35)+1 yılOkuyabilirsin tabi
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Meslek Lisesi Adalet alanı okuyup üniversitede hukuk okuyabilir miyim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat