Kimse bilmiyor ne oldugunu :D?
Arkadaslar odyoloji bolumu hakkinda bilgisi olan var mi? :)
Arkadaslar odyoloji bolumu hakkinda bilgisi olan var mi? :)
Odyoloji işitme, dengeyle ilgili çalışmaların yapıldığı ve işitme- denge bozukluklarının araştırıldığı bilim dalıdır. Odyoloji biliminin uygulayıcıları, meslek elemanlarına odyolog denir. Ve bu alanı okutan bölümlere Odyoloji bölümü denir. Odyoloji Uzmanına işitme bozuklukları uzmanı da denmektedir. Türkiye'de kimi üniversitelerin eğitim programında konuşma bozukluklarıyla ilgili dersler ve uygulamalar da yer aldığından bu okulların mezunları "İşitme ve Konuşma Bozuklukları Uzmanı" ünvanı almaktadır. (İnternetten baktım şimdi) :D :D
işitme testiyle ilgili bölüm. Ben önünün açık olduğunu düşünüyorum bu işi bilenler ilk tercih olucaklardır ve sağlık sisteminde personel hep yetersizdir. Düşünüyorsan mantıklı olabilir bence
benim fikrim ftrden yana. Ama araştır yine de ben 3 sene öncesinin öğrencisi olduğum için biraz uzak kaldım sistemden ama benim senemde ftr de çok popülerdi. Hatta babam yeğenine özellikle ftr yazdırdı. Kırıkkale ftrde okuyor kuzenim. Ve ayrıca ftr mezunlarının maaşları da çok iyi hatta doktorlardan daha iyi bile diyebilirim. Doktorken asistanlıkta vs. hep düşük maaşla başlıyosun durumun iyileşmesi 40 yaşını filan buluyo. Ftrde üstüne ek bişey yapman gerekmediği için yüksek maaşlara erken yaşlarda 25 yaşında filan 6 milyar alanlar var yani. Ben olsam Ftr yazardım üste ama araştır yine çevrene sor. Benden sonra bişeyler değiştiyse bilemicem çünkü.
Hastanelerde işitme ve diğer kulak rahatsızlıklarıyla ilgili testleri yaparlar. bir test odaları vardır ve o odada genelde 2 kişi olarak çalışırlar. bir süre sonra sıkıcı bir iş olabilir. Çok bir aksiyonu yok. Ama ihtiyaç duyulan popüler mesleklerden birisi.
İşitme testini yapan bilim. Odyometris denir. Çalışanları genelde o bölüm mezunu değildir. Ama diploması iş görebilir. Ayrıca sağlık bakanlığına ataması muhtemel bir bölümdür.
Var. Ama diplomasız çalışanı da çok. İyi analiz etmek gerek. Varsa en yakın bir OSGB bul. Bilgi al.
İş yerlerine sağlık ve güvenlik hizmeti taşıyan yeni yeni büyüyen sağlık bakanlığı adı altında çalışan özel bir kurum. şu an baya bir eleman açıklıkları var. Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi. Odyometris çalıştırırlar. Portör felan yaparlar vs vs.
Googleden yaşadığın ilçenin adını yazıp bir osgb eklersen, örneğin aycaylin osgb diye siteleri felan çıkar. Adreslerine de ulaşabilirsin.
Ben Kimyagerim. 4 yıl hastanede çalıştım. Çok fazla merak etmedim ama gördüklerim bu kadar. Her zaman işi birinci kaynağına sormalısın. Ben bile ne duyduysam onu söyledim. İşi içerden birine sormak her zaman daha faydalı.
Önemsiz. Yardımcı olabileceğim bir şey olursa buradayım. :)
Çok fazla mezun var. Ve çok genel bir bölüm. Kendini içlerinde bir dal üzerine geliştirmen daha yararlı. Örneyin biyokimya, farmakoloji gibi dallar üzerine yüksek lisans yaparsan kimyager ve mühendislikten 1 adım önde olursun. ve bu alanlar daha tatmin edici sonuçlar verir.
sorunu yanlış anladım :) İkiside aynı işi görüyor malesef. hatta düz kimya bölümü öğretmen olabiliyor. biyokimya uzmanı olabiliyor. :)
Benim biraz işitme sorularım var isitme cihazi kullaniyorum acaba odyoloji bölumunu secmek dogru olurmu
Cevap
7Cevap
daha dun kardesimle arstirdik is olanagi cok ama bayan olarak is bulabilir misin bilemem puanin yuksekse ben gibi psikiyatir ya da pdr oku derim
ftr yaz o is garantili ;)
Odyoloji işitme işlevini tüm fiziksel, fiziksel, fizyolojik ve nörolojik öğeleriyle inceleyen, işitme kayıplarının tespiti ve rehabilitasyonu ile ilgilenen bilim dalıdır.
Bu bölümden mezun olanlara odyolog denir. Odyolog işitme kaybı ya da denge bozukluğu tanısını koyar ve hastaya Kulak Burun Boğaz hekimiyle birlikte tedavi ve rehabilitasyon konusunda danışmanlık yapar.
Odyoloji fizik tedavi gibi bir bölüm ama işitmeyle ilgileniyo tüm vücutla değil yani
Hiç bilmiyorum :S
rica ederim :)
ben biliyorum harika bir bölüm kesnlkle şu an küçük olsam okurdum hiç düşünmeden. Akademisyen açığı cok bu bölümde mezun olan direk iş sahibi olcak hemde ii bir mevkide
kesinlikle olur ! eminim
mesleğimden dolayı diyebilirim :)) şu an o yaslarda olsam 1 sn düşünmezdim. hiç aklna baska bir bölüm getirme bile
özel mesaj atarsan ayrıntı vereblrm
bende mesaj atamıyorum daha yeniyim diye eğer devlete girersen 3 binle baslarsın eğer okulda kalırsan yine aynı ama yükselmesi kolay olur cünkü atanırken puanları cok düşük.. ama eğer özel sektöre girersen paraya para demezsin
ne demek inş girersin 3 ünide var galiba devlet üni olrk
şu an en mantıklı bölüm bu bence hatta kmseyle paylasma rakip artmasn hahaha
ben biliyorum
odyoloji : ses ile ilgilidir.. yani konuşma bozukları ve KBB anabilim dalı ile ilgilidir.
Kulak teknikerliği, muhtemelen bir kulak burun boğaz doktorunun yanında çalışırsın, o içeri hasta kabul edenler veya muayene öncesi ortam hazırlayanlar falan var ya işte
Hemşireler de 4 yıl okuyor
Bu arada 3bin tl falan alırlar dönerle birlikte
işitme engellileri uzmanıdır...
peki gastronomi nedir?
Odyoloji işitme işlevini tüm fiziksel, fiziksel, fizyolojik ve nörolojik öğeleriyle inceleyen, işitme kayıplarının tespiti ve rehabilitasyonu ile ilgilenen bilim dalıdır.
Kopyala yapıştır :))
Kulak değil mi bizim okulda vardı odyometri :)
Hiç bilmem gereksiz gibi biraz :)
o neymiş ya ilk kez duydum :D
Odyometri gibi birşey işitme merkezi açabilirsin
Kulak la alakalı bilseydi sanırım :D
oda neymis kiii :))
O neki ne?
Bilmiyorum
Hı? o. o
İsitme şeysi.
Bende bılmıom kanks
ne yaptın?

En İyi Cevaplar