Meslek lisesi makine cikisliyim sinava girdim ogretmenlikler geliyor ama atamadan dolayi gitmek istemiyorum.2 yillik kendi alanim olan makine ressamligi okusam mi diye dusunuyorum fakat yasadigim sehirde bolumu acilmamis. Izmirde, Eskisehirde, Kocaelide var. Askerlik ve pandemiden dolayi iş'te bulamiyorum. Sınava tekrar hazırlanmak gibi bir lüksümde yok. Sizce ne yapmalıyım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılMakine ressamlığı okuyup çizim konusunda kendini geliştirirsen maaşın yüksek ve rahat bir ortamda çalışırsın. Mühendis arkadaşım tasarım yapıyor, abim teknik ressam oldu. İstersen olursun..
03 Yorumla- +1 yıl
Abi amacim kendimi goturebildigim kadariyla ileri goturmek. Oyle tum gun oturayim bilgisayar basinda cizim yapayim kafasindada bir adam degilim. Kendimi hem sahada (operatorlukte) hem de cizimde olabildigince gelistirmek. Ama cogu insan zaten lisede makine okudun 2 yil tekrar okumana gerek yok diyor. Kararsizim.
- +1 yıl
Sorduklarında üniversite mezunuyum diyebilmek için bile oku. Lise mezunluğu artık klasik olmaktan bile çıktı. Herkes okuyor. Operatör olarakta kendini ileri götürebilirsin ama operatörlük pis. Aşırı mesai, gece vardiyası, sanayideki anlayışsız insanlar, ortam kötü vs çok seveceğini sanmam. Operator olarakta en az 3-5 yıl tecrübe edinmen lazım usta olabilmen için..
Direk teknik ressam ol bence. Operatör olarak kendini geliştirmenin pek faydasını görmezsin. Zor şartlar altında çalışmaya alıştırabilecek misin kendini ayrıca - +1 yıl
Gecen yil mezun oldum liseden. Universite okumak gibi bir dusuncem yoktu 10 gun kadar sanayide cnc operatorlugu yaptim işide sevip kolay kapmistim fakat asgari ucret 2020 lira olmasina rağmen patron sen daha ciraksin deyip 1500 lira teklif etti ayrildim işten. Şahsen operatorluktede cizimdede basarili olacagimi dusunuyorum. Okurken boş zamanlarimdada sanayide calisip deneyim kazanmayi dusunuyorum.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
3Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılBenim sevgilim makine resim kontruksuyonu son 3 dersi kala. bitirdi. sabahtan aksama kadar okuldaydi. cok fazla. dersi vardi ve hocalaar inatla. bazi ogrencileri gecirmiyordu. sakarya uniyi tercih etme bunu seciceksen
09 Yorumla- +1 yıl
Hayir degildi. o da meslek lisesinde makine okumustu. fabrika ortamini hic sevmezdi. universite stajini da yapti ama onu amele gibi calistirdilar cizime dair hicbir is yapmadi staji boyunca. kendisi diyor hicbi vasfi olmayanlari pc basina koyuyorlar okumuslar makine basinda calistirriyorlar diyodu. o Şu an guvenlik gorevlisi oldu. bu isi daha cok seviyor. en azindan neyin egitimini aldiysam onu yapiyorum diyor
- +1 yıl
Eger fabrika ortamini seviyorsan git oku. dgs ile muhendislige de tamamlayabilirsin zaten
- +1 yıl
Ilk donemde filan trigonometri gormustu benimkisi. onun da matematikle arasi yok ama gecmisti. zaten sayisal bir bolum bir suru hesaplama yapiyordu bu. hepsinin formulu vardo bir sekilde geversim
- +1 yıl
E matematik dersinde gordu ya niye sacmalicam. hatta odevini ben yapmistim.
Gizli Üye(25-29)+1 yılBaşka bir alana yönel o zaman. Her şeyin hayırlısı.
01 Yorumla
+1 yılöğretmenlikler şu an en iyi seçimin olabilir bence
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMakine ressamlığı oku bence, çok iyi olur
00 Yorumla
+1 yılogretmenlik oku
00 Yorumla
+1 yıliyi bolummus
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı