Yks sürecindeyim ve bu şeyler çok ağır geliyor. Psikolojik olarak. Neler yapmalıyım lütfen yardım edin..
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- u+1 yıl
Merhaba, öncelikle şimdiden başarılar dilemek istiyorum. Umarım sınavınız çok güzel geçer ve siz istediğiniz okulu, hayalinizdeki bölümü tutturursunuz. Öncelikle hiçbir şekilde stres yapmamanızı tavsiye ediyorum. Bu sınavı o kadar gözünüzde büyütmeyip çalışmalarınızı düzenli ve sistemli bir şekilde sürdürürseniz, bu sınavdan zaten istediğiniz neticeyi alırsınız. İlk etapta testlerde çok yanlışınız çıkabilir ve yoğun bir ders programı trafiğinin içerisinde kendinizi bulabilirsiniz ama kendinize olan inancınızı ne olursa olsun yitirmemeniz gerçekten çok önemli. Bunun geçici bir süreç olduğunu ve bu süreci en az hatayla kapatabilmek için kendinize olumlu anlamda telkinler yapmanızı ve konu anlatımına hakim olduğunuz konularda ya da hemen sonrasında öğrendiğiniz konuların ardından bol bol soru çözmenizi tavsiye ediyorum. Soruları doğru yapabildikçe ve en önemlisi sabrederek başarıya ulaştığınızı gördüğünüzde zaten motivasyonunuz hep yüksek olur. Anlık sonuçlara takılmayıp bunun uzun bir süreç olduğunu unutmamak gerekiyor dediğim gibi. Başarılar diliyorum. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Psikolojiye miskolojiye bakmaz saldıracan uykuların kaçacak sivilcelerin çıkacak gece kabusun olup uyandıracak telefonun alarm verecek yemelik yerken aklına gelecek kazanacam diyecem kazanamazsam kocaya varırım 5 bebem olur bir de kocam 6 olur onun aileside aşiretse ailesi çok kalabalık olur yandı gülüm keten helva yine ailesi kalabalık ama iyiyse sorun yok eğer istemediğin birine verirlerse sorun var yaa🤦♂️
03 Yorumla- Soran+1 yıl
Keşke boşuna oksijen tüketmesen
- +1 yıl
Teşekkür ederim İltifat ediyosunuz 😁 sınav kolay kazanılmıyo onu diyorum psikolojide gidiyo sosyal hayatta gidiyo çevrendeki insanlar işini bulup gittiğinde sen hayla yerinde saydığını görünce anlıyosun ve boş yapmak iyidir merve sende yap😅
- +1 yıl
Aşk acısı çekiyorum+evdeki sorunlarla başa çıkmaya çalışıyorum. Eve kapandım o psikoloji ile birşeyler yapmaya yinede gayret gösteriyorum. İnsan isterse duygusal düşünmeyi bırakıp dersi yinede çalışır ama dünya dertlerini düşünürsen işin içinden çıkamazsın bazı zamanlarda duygularını offline yapabilmelisin
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
7Cevap
- +1 yıl
Kendine güven ve bir sınavın hayatının sonu olmadığını unutma. Düşünsene bir şeye emek verdiğinde neden o şey gerçekleşmesin ki. Endişeyi bırak ve çalışmaya devam et. Her şey senin elinde. Her zaman kendi kendine yapabilir de. Bunu yüksek sesle söyle. Stresini azaltmak için nefes çalışmaları yapabilirsin. Ders aralarında müzik dinleyebilirsin. Ders sonlarında kendini ödüllendir. En sevdiğin şey yap, ya da en sevdiğin yemeği ye. Stres yapacak bir şey yok inan bana. Kendine güven sadece.
00 Yorumla - +1 yıl
Önüne bir hedef koy. Ne olmak istiyorsun? İleride neleri yapmayı hedefliyorsun? Bunları düşün. Aileni gururlandırmak varsa sevmediğin akraban onları çatlatmak için bile çalış. Üniversite ortamını mutlaka yaşa, ileride keşke dememek için inatla canla başla çalış. Ve 1 ay boyunca kendini dene. Evde mi kursta mı yoksa kütüphanede mi daha iyi çalışıyorsun bak. Benim birkaç arkadaşım starbucksta çalışarak kazandı mesela :d yaparsın kendine güven sadece.
00 Yorumla - +1 yıl
Bak ben hangi konu olursa olsun yılgınlık veya altından kalkamıyacağım bir konu oldugu taktirde youtubede bununla alakalı girişimcilik ve başarmakla alakalı videolar izlerim aşırı motive eder.
11 Yorumla- Soran+1 yıl
deneyeceğim
- +1 yıl
Gelecekte çocukların senden bişey istediğinde param yok demek seni üzmez mi :) veya çok beğendiğin bişey oluyor bakıyorsun Kİ paran yok :( arkadaş ortamında herkes bişeyi ile övünürken dinleyen kişi olmak hoşuna gitmez bence ;) eşin ay bak bak bunun bunu almış ona sevgililer gününde dediğinde zorluğa girmek seni üzmez mi :)
00 Yorumla - +1 yıl
Dostum bir şeyi ya yaparsın ya yapmazsın dünyada iki tip insan vardır kazananlar ve kaybedenler hangisi olmak istiyor isen onun için çalış ya da çalışma kazanmak sonu gelmez bir iştahtır emin ol sadece arzulayıp isteyenler 1. Sınıfa hak kazanır bunun için diğer herşey için aklından çıkarma bunu ve hedeflerini büyük tutup savaş çünkü tek rakibin kendindir.
00 Yorumla temelin varsa test kitabı al çöz işte alanın neyse, konuları bitirince de denemelere başlayacaksın sınava daha çok zaman var.
00 Yorumla- +1 yıl
Her şey geçecek inan sadece üni de olduğunu ve o okula girdiğin ilk günü hayal et
00 Yorumla - +1 yıl
Üniversiteyi kazanmışsın valizini hazırladığını düşün üniversitenin kapısından girişini düşün kendin eve çıktığını düşün evini kafanda dzayn et ama en son da deki bunları yapabilmen için çok çalışman gerektiğini düşün
00 Yorumla - +1 yıl
Gitmek istediğin üniversiteyi ve bölümü ders çalıştığın yere kafanı her kaldıracağında görebileceğin şekilde yapıştır. her ne vakit bıkarsan sıkılırsan kafanı kaldır ve bak sen orda olmak istiyorsun ve bunun için sadece 1 sene dişini sıkmalısın...
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Önce hayal et okuyup mesleğini eline aldın kariyerler falan otur gerçekten bir düşün zaten motive patlaması olacak
00 Yorumla - +1 yıl
Nefret ettigin kisilerin kazandigini duyarsan eger. Bu salak yapmis bende yaparim parolasiyla yola cik
00 Yorumla - +1 yıl
hayal kurarark hedef belirleyerek ve çalışmaktan keyif almaya bakarak başarılar dilerim
00 Yorumla Bende hazırlanıyorum bende bilmiyorum napcamm
01 Yorumla- +1 yıl
Sosyal medya hesaplarını kapatarak başlayabilirsiniz mesala
- +1 yıl
Çok fazla düşünme işine bak daha çok
04 Yorumla- Soran+1 yıl
Yoruluyorum, bu olaylar pandemi falan sağlıkta okuduğum için sayısal görmüyorum ama sayısaldan sınava gireceğim.
- +1 yıl
Başarırsın ama sonunda pişman olursun
- Soran+1 yıl
Neden ne alaka
- +1 yıl
Bu ülkede okunmaz
- +1 yıl
Modelini bozan herkesten uzak olman en önemlisii
00 Yorumla Kız bende
00 Yorumla
Devamını Gör(11)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Selamlar
https://www.youtube.com/embed/VkkXujb9j30Her tür sınav ve benzeri süreçlerde bizde stres üreten belirsizlik duygumuzdur.
İnsan kontrolcü bir varlıktır her şeyi bilmek ve her şeyi kontrol etmek ister. Kontrol edebildiğimizi sandığımız şeylerin fazlalığı bizi güçlü hissettirir ve kendimizi iyi hissederiz.
Kontrol edemediğimizi düşündüğümüz şeyler de bizi güçsüz hissettirir ve huzursuz oluruz.
Burada sorun sürecin kendisinde değil bizim zihinsel yapımızda yatmaktadır.
Aslında olayları kontrol edebileceğimizi düşünmemiz bir illüzyondur.
Mesele sindirim sistemimizi kontrol edemeyiz , ne zaman lavaboya gideceğimizi bilemeyiz.
Örneğin kalp atışlarımızı ve beynimizin çalışmasını da kontrol edemeyiz.
Gün içinde yapıyoruz dediğimiz şeyler bile bizim kontrolümüzde değildir örneğin bu mesajı okumanız için gözleriniz ve beyninizde binlerce farklı operasyonun başarılı bir şekilde gerçekleşmesi gerekmektedir.
Hatta sadece bunu okumak için zaman bulabilmeniz bile yüzlerce sizin dışınızdaki faktörün bir araya gelmesine bağlıdır.
Kısacası insan yaşamını kontrol ettiğini zanneden ve bu kontrol zannı zayıflayınca strese giren bir varlıktır.
Burada orta yol önemlidir. Bizim kontrol edebileceğimiz tek şey olaylara ve durumlara bakışımızdır.
Herhangibir şeyi yorumlama şeklimiz bizim kontrolümüzdedir.
Örneğin bir sınava giren ve kazanamayan iki kişiye bakalım.
Aynı sınava girmişler ve ikisi de kazanamamıştır. İkisinin sınava çalışma süreleri ve bilgi seviyeleri de aynıdır.
Birinci kişi sınavı kazanamayacağını öğrendiği anda derin bir öfkeye bürünür. Önce soruları, sonra okulunu daha ilerde ailesini ve en sonunda kendisini suçlar. Sınavı kazanamadığı için hayatının mahvolduğunu düşünür çünkü kafasında sadece tek bir yol ve tek bir çözüm vardır. Tüm dünyaya tek bir pencereden bakıyor ve o pencereden gördüğü ağaç dalını dünya sanıyordur.
İkinci kişi için sınav sadece hayatta gidebileceği yollardan bir tanesidir. Sınavı kazanamadığını öğrenince hatalarını inceler ve nerede eksikleri olduğunu anlamaya çalışır. Seneye çok daha başarılı olabileceğini düşünür ve bir an önce sonraki sene için çalışma ve günlük yaşam programı başlar. Ulaşmak istediği hedeflere farklı yollardan varıp varamayacağını da analiz eder. Kısacası dünyaya geniş bir pencereden bakmaktadır. İkinci kişi genel olarak yaşamdaki her olayın kendi iyiliği için oluştuğunu ve büyük bir sistemin parçası olduğunun farkındadır. Dünyayı kontrol etmek peşinde değildir sadece kendine ve diğer insanlara faydalı olarak, güzel ve keyifli zaman geçirmek peşindedir.
Dünyayı geçici olarak kaldığımız bir otele benzetirsek akıllı insanlar o otelin müdürlüğüne soyunmaz. Tatili süresince güzel zaman geçirmeye çalışır. Ama kendi sorumlukluklarını da bilir. Odasını kirletmez ve diğer misafirlerle çalışanlara dostça ve arkadaşça davranır. Çünkü otelin işleyişinin mükemmel olduğunu bilir ve aksaklık gibi görünen şeylerin kendinden kaynaklandığını da anlar.
Sevgilerimle
Bonus Video :