tyt de 300 bin e giremedim. 2 yıllık gidiyorum. dgs ile mühendislik kazansam oluyor mu?
dgs ile gireceksem yks deki 300 bin barajının önemi var mı?
dgs ile gireceksem yks deki 300 bin barajının önemi var mı?
Dgs sistemine karşıyım. Yanlış anlama beni ama:
Yks de 300 bine giremeyen insanın matematikle fizikle uzaktan yakından alakası yoktur. Olmadığı için zaten iyi bir sıralama yapamamıştır. Böyle bir durumda mühendislik kazansa;
1- Okulu nasıl bitirecek? Diferansiyel denklemler, elektronik devreler, yapı statiği gibi dersleri nasıl verecek daha basit integral çözemeyen birisi?
2-Okulu es kaza bitirdi diyelim. Matematik olmadan mühendislik nasıl yapacak? Ünideki vaktini matematik öğrencem diye harcayacak biri mühendislik adına ne öğrenebilecek?
Dgs kusura bakmayın ama ne senin ne de ülkenin yetiştirdiği mühendisler adına iyi birşey dğeil.
haksızlık diyenleri anlayamıyorum.
sen üniversiteye girereken sınavda daha fazla soru yaptın diye mi haksızlık? eğer allah'ın unuttuğu taşrada bir üniversitede 2 yıllık teknisyenlik okuyor diye * küçümsediğin adam gelip itü veya odtü de mühendislik bitirebiliyorsa bu dgs nin haksızlığı değil mevcut üniversiteye yerleşme siteminin haksızlığıdır.
Hocam , sınava kaçıncı girişiniz bilmiyorum.
Ama size tavsiyem , kendinize biraz da olsa güveniyorsanız , tekrar hazırlanın.
Dgs ile geçiş yaptınızda 1. sınıfdan başlama ihtimaliniz oldukça yüksek.
Dgsye de güvenmemeniz lazım , her an kaldırılabilir.
Ama size kalmış , istiyorsanız gidin.
@Xroyol Öncelikle ben hiç bir insanı ve ya meslek grubunu küçümsemedim ve asla küçümsemem. Lütfen olayı farklı yerlere çekmeyin ve yorumumu tekrar okuyun.
Mühendislik dediğiniz başlı başına matematiktir, fiziktir."Sınavda fazla soru yaptın diye" bu cümleye katılmıyorum. Tabiki sınavda fazla soru yaptım diye mühendisim. Bu benim matematik bildiğimi gösterir. Sizler mühendislik eğitimini kolay sanıyorsunuz sanırım ya da sizin tabirinizle taşradaki üniversiteler o eğitimi nasıl veriyor bilmiyorum fakat ben mühendislik derslerini geçmek için düzinelerce proje yaptım. Gecelerce ders çalıştım. Gelelim ilk konumuza, basit bir integral türev işlemini yapamayan arkadaşlar ünide diferansiyel denklemler dersinde ki soruları nasıl çözecek. Bir soru 2 sayfa sürüyor ve full integral içeriyor. Bu en basit örnek. Bunun gibi daha kaç ders var.
Yani işin özü matematik yoksa mühendislik yok.
Dgs olayı sıkıntılı çok kişi sınava giriyor kontenjan az ve 3. Sınıftan devam edememe durumun yüksek hazırlıktayken harita mühendisliğine dgs ile gelen çocuk vardı sadece ilk dönemki birkaç dersi saydırabilmişti yani 1. Sınıftan tekrar başladı denilebilir
Cevap
2Cevap
Dgs de yksnin etkisi hic yok.
Universite Gano ve sinavda aldigin puan onemli.
Yalniz kontenjanlar cok az, sinava giren kisi sayisi cok fazla.
Ve hangi muhendislik bilmiyorum ama derslerin cogu sayilmiyor
Tyt barajını geçemezsen ayt dem istediğin kadar iti bir sıralama yap bir işe yaairamaz
Dgs ile tüm bolumlere gecmek yksden 10 kat daha zordur bilgine
Tekrar hazırlan , gitme
Geçebilirsin