Öncelikle yorumlara baktığımda herkesin bilinçsizce yorum yaptığını görüyorum. Emin ol öğretmenlik kavramını görmeleri yetiyor karalamaları için. Öğretmenlik mi temizlik görevlisi mi diye sorsan yine öğretmenliği karalarlar ( temizlik görevlilerini aşağılamıyorum yanlış anlaşılma olmasın.)
Ben sana bilinçli ve bilgili bir şekilde yorum yapacağım. İlk odağım yeteneğin, ilgi alanın olsun ikisi de çok farklı bölümler. Türkçe öğretmenliğinde aşırı bir yoğunluk var çünkü ataması bol olan branşlardan. Sayısalın tıppı, eşit ağırlığın hukuku neyse sözelin de Türkçe-okul öncesi-özel eğitim öğretmenliği gözdedir. Çalışan atanır atanamazsan da birçok imkânın bulunuyor ki kendine geliştirmene bağlı. Rahat bir meslektir. Gastronomide kpss girersen 90 altı kurtarmıyor. Evet başka yerde iş bulsan bile yardımcı aşçı falan olursun, kendi iş yerini açsan adını duyurman lazım. Bu işler de kolay olmuyor. Başarılar dilerim.31 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
11Cevap
+1 yılNet gastronomi kendini gelistirirsen bu meslekte iyi parada kazanirsin zevkte alirsin ama yok ben biraz daha rahat olayim cok aksiyona gerek yok dersen ogretmenlik bilmiyorum ama ben aşcilik meslegine hayranim
10 Yorumla
+1 yılİkisi çok ayrı bölümler anlatmayı seviyorsan öğretmen ol. Sabırlı isen ama yemek yapmayı mutfakta zaman geçirmek istiyeosan gastronomi daha güzel bölüm
00 YorumlaGastronomi oku orada kendini geliştirince master şefe katılırsın gjfdgjf
00 Yorumla
+1 yılGastronomi çok geçerli ama muhakkak dünya mutfağı da olmalı.
00 Yorumla
+1 yılİkisi kararsız olunmayacak kadar farklı alanlar :(
Bence düşün ne istediğine karar ver önce :(00 Yorumla
+1 yılBu senin ilgi alanlarına bağlı tamamen ama ben olsam gastronomi seçerdim diğerinin ataması düşük
11 Yorumla- +1 yıl
Bu yorumu yazacaktım
Kac sıralama yaptın kı
00 YorumlaGastronomi
00 Yorumla
+1 yılÖğretmen
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılGastroenteroloji
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGastronomi
00 YorumlaGastronomi
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 12,2b cevap paylaştı. Gastranomi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTürkçe öğretmenliği
066 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@esoylu7 okudum 🤔 neden?
Cevap sahibi+1 yılVar. Türkçe öğretmenliği ataması diğer alanlara göre kolay. Alır KPSSden 85 atanır. Gastronomi de atama diye bir şey yok. Kendin buluyorsun İşini. Ben hiç devlet kademesinde gastroentorolog olarak çalışan aşçı memur görmedim.
- +1 yıl
O zaman ben sana bilgisini veriyim kardeşim, Türkçe öğretmenliği barajı 87 dir ve 90 aşağısı alıp da atanan bir kişi görmedim son 2 yıl içerisinde öncelikle bunu söyleyeyim. Gastronomi bölümü hakkında evet çok bilgim yok fakat gastronomi mezunu olup, devlet tarafından atanan bir arkadaşım var. Puan durumunu vs. Bilmiyorum. Ama aldığı puan da çok yüksek degildi. Bu arada 96 puanı olup Türkçe öğretmenliği yapan bir yakınım, gastronomi bölümü okuyup, mutfak sanatları uzerine atanmış ve şu an eğitimde olan bir arkadaşım da var. Ayrıca Türkçe öğretmeninin maaşından çok fazla aldığını da biliyorum. Ki atanmamis birisi olsa bile, dışarıda çok rahat iş bulma potansiyeline sahip bir bölüm okumuş oluyor. Türkçe öğretmenliği ne yazık ki öyle değil.
Cevap sahibi+1 yılTamam 87 alsın o zaman. Tarih öğretmenliği 82 ile atama yapmış en son. Tarihte de atama 90 idi ama gördüğün üzere 82ye düşmüş. Senin dediğin puan uçuk geldi biraz. Gastronomi mezunu olup atanan arkadaşın, başka bir memuriyete atanmıştır. Gastronom olarak atanmamıştır. Türkçe öğretmenliğini bitirip başka bir memuriyet olarak bu arkadaşta atanabilir ona bakarsak eğer. Türkçe öğretmeninin şartları kadar rahat şartları yoktur onların. 3 ay yazın tatili var. Maaşı her ay tıkır tıkır yatıyor çalışmadan. Gastronom da yazın yatsın bakalım tekmeyi nasıl vurup şutluyorlsr otelden
- +1 yıl
Dostum başka bir memuriyet değil, 3 aydır mutfak sanatları uzerine eğitimde hemen hemen her mesleki iş ataması sonrası verilen eğitimde :) ayrıca tarihte son atamada 82'ye düşmesi çok normal bildiğin üzere seçim vaadinde 20.000 atama sözü verilmişti ve bir onceki atamada da bu sozu gerçekleştirdiler. Türkçe o yüzden 85 tarih o yüzden 82 beden eğitimi o yüzden 70 :) mevzu öğretmen olup atanabilmek kardeşim elbette öğretmenlik rahat fakat Türkçe öğretmeni olmak asla ve asla kolay değil ki gastronomi bölümü ile Türkçe öğretmenliği arasında kalmış birisinin puan seviyesi çok üst düzey olamaz bu da KPSS puanının 90 üzerinde olma ihtimalinin düşük olduğunu gösterir. Rahatlık olarak tabiki öğretmen fakat öncelik iş sahibi olabilmek hepimizin de bildiği gibi. Ayrıca şu an başka bir memuriyette atananların maaşı ile okudun bölüm arasında maaş farkı da oluyor diye biliyorum, bu konu hakkında çok bilgim yok net konuşamıyorum o yüzden :)
Cevap sahibi+1 yılMadem net bir bilgiye sahip değilsin yorum yapman da saçma gelmeye başladı. Evet tarihten müthiş bir atama sayısı gerçekleşti 150 kişi atadılar ! Bu arada kendine kalıplar belirlemişsin yok 90 puan falan diye. Ne biliyorsun belki arkadaş alacak KPSSden 90 puanı şlap diye atanacak? 90 puan almasının düşük olduğunu niye belirtiyorsun? Çalışma stili , azmi, inancı belki onu itecek ve 90 alacak? Kendi kendine saçma tahminlerin var.
Bu arada senden duyuyorum devletin aşçı atadığını da. Helal olsun devlet o kademeye de el atmış demek ki. Ee arkadaşın atandı diyr bu arkadaşta mı atanacak devlete aşçı memur olarak?
Bir de hiçbir şey hakkında net bir bilgin yok ama her şey hakkında yorumun var bu nasıl oluyor?- +1 yıl
@esoylu7 kardeşim tüm yorumları okumadım ama Türkçe öğretmenliği 77 puan ile alır ve ataması en fazla olan branşlar içerisindedir. Lütfen gidip daha detaylı bilgi sahibi olunuz ve bilip bilmeden burda görüş paylaşmayınız çünkü insanlara yanlış yönlendirmede bulunuyorsunuz. Gastronomide kpss odaklı olanı 90 aşağısı kurtarmıyor diğer sektörlerde bilemem ki öğretmenlerin de özel sektörde şansı var. Son kez diyorum lütfen gidip bir araştırın yorum yapmadan evvel.
Cevap sahibi+1 yıl@FeroniaY bana demiyorsun sanırım? Arkadaş 90 diye tutturmuş ben anlamadım. Ben 85 yazdım onu da kabul etmiyor. 🙃🙃
Cevap sahibi+1 yıl@FeroniaY şu an gizliden çıkasım geldi ama neyse. Teşekkür ederim. Beni de aydınlatmış oldunuz bir yandan ben 85 diye düşünmüştüm, tarih 82 ile atarken Türkçenin 87 - 90 istemesi garip gelmişti zaten 😅😅 zaten yorumlar da dikkat ettiysen hep net bir bilgim yok diyor. Teşekkür ediyorum beni de aydınlattığınız için ☺️
- +1 yıl
Ne 😂😂 kardesim ne saçmalıyorsun ya 2 sene önce olan bir olaydan bahsettim burada canlı canlı yaşamış ve şahit olmuş birisi olarak. İnsanların hayatını etkileyenler sizlersiniz asıl. 2 sene önce 94.6 puan alan akrabam atamasında son tercihi olan Siirt'te atanırken, 87 puan alan arkadaşı hiçbir şekilde mulakaaata çağırılmadı ki bunu yaşayan ve gören birisi olarak söylüyorum. Neye dayanarak bilgisizliğinle veya tecrüben olmadan insanı yargılıyorsun sen? 👍😂 Ayrıca gastronomi bitirip mutfak sanatları bölümünde eğitim gören arkadaşım 86 puanla eğitime çağrıldı. Bunu da gözüne soka soka söylüyorum. Bu da bu sene yaşandı 7 ay öncesinde. Bilmişlik yapmak için internette yazanlara bakma kardeşim tavsiyemdir, yaşanılanlarla konuşan ve internette yazanlarla konusan insan çok belli oluyor. Tavsiyem, internette yazanları okuyup bir insanın hayatını etkilemeyin. Az değil 90 puan. Senin bahsettiğin sözleşmeli öğretmen atamaları onlar da bu sene 79 ile kapattı. Bu bilgiyi de ekliyim arkadaşım. Sözleşmeli öğretmen ücretini de biliyorsundur. Okuduğunuzu anlamayıp, birkaç internet sitesinden okuyup, atıyorsunuz, insanların hayatları ile oynuyorsunuz.. gerçek hayatta neler yaşanıyor onlara bakın, internette yazan rakamların sahteligini yıllardır kaç insan kanıtladı. Hala inaniyorsunuz.
- +1 yıl
77 üstü görmemiş 😂😂😂😂😂😂 bir tane altını göster ve getir kpss bilgisini (ücretli olmayan!!!) Tamam diyeceğim. Haklısın. Ayrıca bu paylaştığın linkte yazılan sayıların gerçek olmayacağına, hepsinin abartıdan ibaret olduğunu 1 Ocak 2021 de göreceğiz. 👍 Geçen sene sadece Türkçe öğretmeni için 1750 atama yapacağını bildirenler 920 atamayla kapatıp, öğretmen açığımız yoktur açıklaması yapmışlardı. Ki bu gündemden 1 ay düşmemişti. Siz internette yazanı okumaya devam edin, ücretli öğretmeni okuyup, yazarak da insanların hayatını karartmaya.👍😂 Ama şunu bilin ki, okuduğunuz ile hayatta karşılaştığınız arasında dünyalar kadar fark var. Yaşanmış bir olaydan bahsettim. 94 ile giren 87 ile giremeyen insanlardan. Ben ikisini de size kanıtlarım ama sizler bana 77 ile 85 ile giren insanları kanitlayamazsanız hesabınızı kapatıp, bir daha insanların hayatlarını etkileyen yorumlar yapmazsınız, kabul ediyorsanız bu şekilde yapabiliriz.😉 Kabul edemeyecek kadar bilginiz yoksa 🤫🤫🤫
Cevap sahibi+1 yılKardeş benim arkadaşım da 71 puanla gardiyan oldu 😅 Ankara’da oldu. Lojistik mezunu kendisi, gardiyanlık bölümünü okuyup atanan ile aynı maaşı alıyor şu an. Hani demişsin ya maaş farkları var diye ona istinaden.
Bu arada Türkiye’de ki bütün uç örnekler de sende şu an. 94 ile atanmış Siirt’e 87 ile açıkta kalmış birisi insanın hiç inanası gelmiyor.- +1 yıl
Valla ben sana diyorum ki etrafım öğretmen dolu sen hala birşey bilmiyorsun diyorsun ee benim arkadaşım atandı bu sene 77 ile nasıl atandı? Veriler ve hocalar yalan mı söylüyor. Bir de sözleşmeli öğretmenlik maaşları falan diyorsun da normal öğretmenlerle aynı. Devlete atanan herkes ilk 4 sene doğuda sözleşmeli öğretmenlik yapmak zorundadır. Üstümüz sınıf öğretmeni altımız özel eğitim öğretmeni teyzem matematik öğretmeni arkadaşlarım bu sene atandı hatta yurtdışında öğretmenlik yapan bile var. İnternette atama verileri ve hangi kişi nereye kaç ile atanmış onları da atayım okula kadar yazıyor. 87 alan bile yok bölümde iyi salladınız çoğu 80 ile girmiş zaten lisansta o kadar yüksek almak zor. Ben bölümü okuyorum siz bana gelmiş bilmiyorsun diyorsunuz okuldaki akademisyenler, profosörlerde mi bilmiyor acaba sallıyorlar mı? Aynı bölüm mezunu alıp yurtdışında eğitimini sürdürmüş adamlar gelip bizle dalga mı geçiyor? Devlet yanlış bilgi mi veriyor herkese? Kanıtla hadi bunu sallayan ilk kişisiniz.
Cevap sahibi+1 yılBu arada master olan hesabımı senin bu saçmalıkların için kapatmayacağım. Ben Türkçe öğretmenliğini tercih ederdim bu ikisi arasında. Geldin, görüşüme saygısızlık yaptın gastronomi daha iyi diye tutturdun yok bilmem arkadaşın atanmış 86 ile devlete aşçı olmuş, bilmem 94 ile Siirt’e atanan varmış 87 ile atanmamış falan, gören seni 50 yaşında hayatı görmüş geçirmiş birisi zanneder. yorumuma görüşüme saygı duyacağına hala diretiyorsun, gastronomi daha iyi diye. Uzun uzun yazıyorsun hala kendini haklı çıkartmaya çalışıyorsun ama hiçbir şey hakkında net bilgin yok kendi ağzınla söylüyorsun. Tamam senin için gastronomi daha iyi, bizler için Türkçe öğretmenliği daha iyi.
Bu arada gastronomi bitirene iş garantisi veremezsin. Türkçe öğretmenine veremiyorsan ona da veremezsin- +1 yıl
Cevap sahibi+1 yıl@FeroniaY 😅😅 patron çıldırdı 😂😂
Cevap sahibi+1 yıl@FeroniaY hesabınızı silersiniz diyor master hesap şu saçmalık için silinir mi hiç nerde görülmüş 😅
- +1 yıl
Kardeşim, diyorum ki bana kpss sonucunu göstereceksin. Ben sana diyorum ki, ben resmi belge ile kanitlayacagim, googleden bakarak yazdığım bilgilerle değil, direk ÖSYM sonuç belgeleriyle. Cehaletini internet linki atarak gösterdin zaten 👍şimdi bilmediğin konularda susmayı öğrendiğine göre ikileyebilirsin👍😂😂 taban puanı linki atıyor birde 😂😂😂😂😂😂😂 komedi..
Cevap sahibi+1 yılTaban puanından almış işte atananları. Nereye kadar atandıkları da yazıyor 🤔🤔 Ankara 85 ile atamış en yüksek 🤔
- +1 yıl
Ayrıca bilgilerine guvenirsen, resmi belge ile gelirsin. Burada boş boş konuşup, kendini haklı çıkartmaya çalışma, psikolojide bir dersin konusudur bu, ikili tartismada sinirlenen, hakarete başlayan taraf haksızlığı hazmedemeyip, bu durumlara başvurur. Der bunun eğitimi de şu an online verilen kurslarda var almanı tavsiye ederim. 👍😂😂😂🤫 Şimdi sessizliğe bürünebilirsin.
Cevap sahibi+1 yılSen dedin ya 77 ile atanan yok diyr bunlar bu sene atanmışlar işte 77 ile 🤔
- +1 yıl
Ahahahahahahahah beyin yoksunu dedi şaka gibi. 😂😂😂😂 Şu yaptığın hareketlerin hepsi, suçlu psikolojisi ile açıklanır. İstersen bunu da bir psikologa sorabilirsin. 👍😂 Her dalda eğitim verebilirim. Ve burada kendini daha fazla rezil etme. Ya resmi ÖSYM sonuçlarını göstererek bilgi ver konuş ya da sus. Kendini bilgili göstermeye çalışan cahiller gibi konuşma. 👍😂😂 Yine ve tekrar tekrar salağa anlatır gibi anlatıyorum, RESMİ BELGE İLE googleye yazdığında çıkan ile değil. 👍😂😂😂😂
- +1 yıl
Ya anlaman kıt mı? Üniversitedeki doçentlerle profosörlerle konuşuyoruz biz onlar sallıyor mu? Sınava girmiş olsam ilk sana atardım belgemi emin ol. Psikolojiden de bana bahsetme biz onun dersini de alıyoruz zaten merak etme sen. 😃 Öğretmenleriyle alakalı bir kuyruk acısı var belli. Mimarı da mühendisi de avukatı da zor iş buluyor bu gelmiş sadece öğretmenliği gömüyor. Gastronomide çok kolaymış iş bulmak da gidip amele olursun artık. At gözlüklerini çıkar tıp okumadığın müddetçe iş garantin yok. Ha benim hayalim öğretmenlikti öğretmen olacağım da kendimi geliştiriyorum elhamdürillah. Gitsem başka bölümlere de gidebilirdim ama hiçbir yerde iş garantisi yok. Gastronomi bu kadar basit iş alan bir bölüm olsa orası kapış giderdi.
- +1 yıl
Cahil olan sensin kitaplığımı atsam ağzın açık alır taşınıp yerleşelim onu da ilk sana atacağım valla çok şükür kültürlüyüm, yabancı dilim de var birçok kursa da katıldım işaret dili gibi.. Cahil olan sensin okuyan herkes de görür zaten bilgi sahibi olmadan tatava yapıyorsun gelmiş
- +1 yıl
Ulan cahil mısın, bunlar atananlar değil, her yıl olduğu gibi taban puan açıklanır bu da açıklanan taban puan atanan değil. Oğlum beyniniz mi yok, kullanamıyor musunuz. Bunlar taban puan olarak açıklanır, bunun altında kimse alınmaz. Ama KPSS puanına göre en yüksek puanı olanlar atanır. Mülakattan sonra. Yani bır yeri 10 kişi isterse oraya 1 kişi alınacaksa 77 puanlı adam alınmaz, 95 puanlı adam alınır. Taban puan odur kardeşim. Tercih hakkı sağlanır ama atanma imkanı sağlamaz. Yeter artık salağa anlatır gibi anlatıyorum basmıyorsa yorum yapmayın. Biriniz 77 ile atandı diyor biriniz 85 ile gösterin bana atanma belgesini bende size 87 puan alıp, mulakata çağrılmayan insanın hem tercih hem de ÖSYMde puan listesini göstereceğim. Daha fazla bilgisiz ve cahillik yapmayın. Varsa bilginiz getirin koyun ortaya belgesini konuşun. taban puan listesini atarak birşeyler biliyorum demeyin, gülerler insana.
- +1 yıl
85 diyen arkadaşa saygı duyarım, çünkü 85 ile atanma durumunun olmasını ön görülebilir. Günümüz şartlarında ama gel gör ki 77 imkansız.. bana gelip gösterirsin ki kanitiyla derim kusura bakma bilmiyormuşum ama 87 ile atanamayan insan biliyorum diyorum. Ve ÖSYM sonucunu da gördüm, tercih. Yaparken. Dr yanındaydım diyorum. Hatta özel bir okulda eğitmen olarak görev yapıyor da diyorum. Bunu gelip bana kanitlayamadan uzatacaksan, belge gösteremeyeceksen cevap bile verme salağa anlatır gibi anlattığım halde, anlamıyor hala cevap veriyorsan zaten seviyeni de gösterirsin.
- +1 yıl
Arkadaşım değil, akrabam! Okuduğunu bu kadar kısa sürede unutan insanla muhattap oluyorum ama olsun :) ayrıca okunuğunu anlamıyorsun da bunu da söyleyeyim kardeşim, çünkü ben bu akrabamın 87 ile mülakata çağrılmadigini ve bunun 2 sene önce yaşadığını sefalarca vurgulayarak salağa anlatır gibi anlattım, hala anlamamıssın malum 🙏🏽😂
Cevap sahibi+1 yılYav arkadaşım kız sana kanıtlarıyla geliyor, site atmış sitede atanan puanlar mülakat puanları falan yazıyor karşılığında, sen diyorsun ki hala resmî belge göster bana, sana resmî belge göstermek zorunda değil kimse, konuştuklarımız, çevremiz de ki insanlar bunlara kanıt. Onların anlattıkları da mı yalan? Sen ne yapmaya çalışıyorsun anlamıyorum. Kör müsün, okuduğunu mu anlamıyorsun nabıyorsun çözemedim.
- +1 yıl
@FeroniaY Pdr mi türkçe öğretmenliği mi karar veremiyorum. Ikisine de ilgim var seçim yapamıyorum. Devlette hangisinin onu daha açık?
- +1 yıl
Alım sayıları yakın sayılır ama Türkçe daha fazla. Puan olarak da pdr için 80 alman lazım nerdeyse Kpss'de yani Türkçe 77 ile alıyor daha avantajlı bence Türkçe yaz. @Tercih2019
- +1 yıl
@FeroniaY Türkçe okuması zor mu? Zor diyorlar
Cevap sahibi+1 yılHer bölümün kendine göre zorlukları var. Abartıldığı kadar zor olduğunu düşünmüyorum Türkçenin
- +1 yıl
Aynen her bölümün zorluğu var. Şöyle diyim benim ilgi ve yeteneğime hitap eden bir bölüm olduğu için dersi dinlemem bile yetiyordu ama en yakın arkadaşım çok zorlandı bölüm değiştirdi. İlk sene Osmanlıcada zorluk çekebilirsin onun dışında alakan varsa yapabilirsin diye düşünüyorum. @Tercih2019
- +1 yıl
@FeroniaY kompozisyon yazmayı vs bilmiyorum bu tip eksikliklerim var sorun olur mu bilmiyorum. Edebiyata vs ilgim var aslında. Genel olarak zorlukları neler?
- +1 yıl
Teşekkür ederim.
+1 yılAstronomi
10 YorumlaGastronomi.
00 Yorumla
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler