Gizli Üye(36-45)+1 yılBende mühendisim. Ben ikisinide tavsiye etmem. 2 tane endüstri mühendisiyle çalıştım 2015 senesinde biri o zaman 31 diğeri 45 yaşındaydı. Meslek dışında çalışıyorlardı. Mesleğin iş ve maaş açısından sıkıntılı olduğunu söyledi biri. Metalurji mühendisliğinde de iş bulamayanlar var. Mühendislik olarak makine, elektrik tavsiye edebilirim. İnşaatı tavsiye etmem hem mezun çok hem çalışma şartları çok ağır hakettiğini alamıyorsun. Şantiyede ölümlü kaza olursa hapse kadar gidebiliyor. Makine ve elektrik içinde aynı problem var ama onlar en azından fabrikada daha güzel işler bulabiliyorlar. Şu zamanda mühendislerin yaptığı iş amirlik çalışanları ve işi yönetme yani koordine etmek aslında. İngilizcen çok iyi olursa mühendis olarak iyi yerlere gelirsin.Öteki türlü artık bir değeri olmadığını düşünüyorum.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Endüstri Mühendisliği daha iyi geliyor bana belki de piyasada olmak daha cazip geldiği içindir
067 Yorumla- +1 yıl
özel sektörde mühendislik ölmüş. Birçok mühendis işsiz ya da düşük maaşa çalışıyor kimi de farklı alanlarda
- +1 yıl
İyi üniversiteyi kaç kişi bitiriyor? Odtü Boğaziçi? Ben onlardan tabiki bahsetmiyorum onlar okulu bitirmeden teklif alıyorlar. Diğer üniversite mezunlarından bahsediyorum
- +1 yıl
tamam aynı şartlarda çalışsın demeyelim hadi fakat 2300 ile 3500 arasıda mühendis için çok az
- +1 yıl
ayrıca Türkiye de odtü ve boğaziçi mezunu sayısı mühendis ihtiyacı için yeterli değil
- +1 yıl
Biliyorum çok mühendisin mezun olduğunun farkındayım. Öpüp başına mı koysun? Özelde vasıfsız adamlar alıyor bu maaşları. Ona bakarsan tıp hariç tüm bölümlerden ihtiyaçtan fazla var onu napcaz?
- +1 yıl
yahu benim ilk bahsetmek istediğim konuya gelmişsin işte. Mühendislik ölmüş derken kasttettiğim farklı alanlara yönelmekti.
- +1 yıl
mesele sadece iyi üniversite değil mesele çok iyi seviyede ingilizce bilirsen mühendis olarak güzel işler var. Ben kendim mühendisim ve bir sürü farklı mühendislerle çalıştım neyin ne olduğunu gayet iyi biliyorum
- +1 yıl
Ama işte Endüstri mühendisliği daha iyi geliyor bana demişsin. Ben endüstri mühendisi olup iyi üniversite bitiren insanlarla da çalıştım mesleğin iş alanından ve maaştan memnun değillerdi. Daha bir sürü farklı mühendislerle çalıştım ona göre konuşuyorum. Öğrencilikle çalışma hayatını anlayamazsınız.
- +1 yıl
Yorumlarım içinde Odtü ve Boğaziçi ni ayrı tuttuğumu bitirmeden iş bulduklarını söyledim. Boğaziçi mezunu arkadaşımdan biliyorum bunu.
- +1 yıl
lan bu ne adamlar konuşmuş üni hakkında salın insanları
- +1 yıl
siz gelene kadar derken pardon?
- +1 yıl
millete yalakalık yapmayı kes sende ayça sende bir daha şununla muhattap olma erkan mümkünse sende dün geceki gibi görüşlerimize atlama karşılaşmayalım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılBiri birinden daha iyi değil böyle saçma karşılaştırmalar yapma. İkisi de gerekli ikisi de bir ihtiyaca karşılık veriyor. Bu elmayla armudu kıyaslamak gibi. İkisi meyve diye ikisinin tadını karşılaştırmaya kalkmak gibi.
00 Yorumlametalurji daha iyi gibi geldi adından sanırım şlkasjd
00 YorumlaMetalurji ve malzeme mühendisliğinin değeri çok artıcak ilerde. Özellikle Türkiye de savunma sanayide çalışmak gibi bir hayalin varsa bance Metalurji ve Malzeme mühendisliğine bir bak derim.
00 YorumlaAşk mühendisliği güzel
10 YorumlaTekstil ve gıda daha iyi.
021 Yorumla- +1 yıl
pardon tatlım sen kimsin?
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne