Aklımda subaylık vardı sınavlara girdim ama olmadı. Polislik ve jandarma olmak gibi düşüncelerim var. Kadın jandarma olmak için hangi sınavlara girmek gerek? Jandarma nasıl olunuyor?

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Aklımda subaylık vardı sınavlara girdim ama olmadı. Polislik ve jandarma olmak gibi düşüncelerim var. Kadın jandarma olmak için hangi sınavlara girmek gerek? Jandarma nasıl olunuyor?

Selamlar. :) Jandarma olmak, vatanın güvenliğine ve halkın huzuruna katkı sağlama fırsatı sunan prestijli bir meslek. Siz de jandarma nasıl olunur merak ediyorsanız, biraz bahsedeyim.
Jandarmalar Türkiye'nin her yerinde ve birçok yurt dışı ülkelerinde görev yapar. Jandarma astsubay olmak için öncelikle T. C. vatandaşı olmalısınız. Sonrasında lisans, ön lisans veya dengi olan YÖK tarafından kabul edilen yurt dışı yüksekokullarından mezun olmak ya da görev gününe kadar mezun olabilecek zamanlamaya ihtiyaç duyuluyor.

Tüm bu şartları sağlıyorsanız sınava girebiliyorsunuz.
Aynı şartlar kadın adaylar için de geçerli. Cinsiyet ayrımı yapılmıyor! Türkiye'nin her köşesinde kadın jandarmalar görev yapıyor ve ülkemizi daha güvenli bir yer haline getiriyorlar.
Umarım yardımcı olabilmişimdir. Sevgilerimle :)
vay be askerkigim geldi aklima ben jandarma okullar komutanlığı da yaptım askerliğimi orda kadınlar da vardı eğitim alıyorlardı anlarda netten bir numarasini bul orayı ara sor sınavları var gonulkuk var falan
Tamam teşekkür ederim :))
kolay değil onu söyleyeyim aldıkları eğitimi ben gözlerimle gördüm yaşadım
Baktım da kadınlar için sınav şubatta oluyormuş
hadi hakkın da hayirlisi diyelim
Üniversite sınavına girmen gerekiyor. Benim zamanımda YGS sınavında 195 puan alan JAMYO girme hakkı kazanıyordu. Gerisi fizik sınavı mülakat diye gidiyor.
Evet bu sene girdim
taban puanlarına bak tutuyorsa başvurunu yap.
Teşekkürleer
Cevap
15Cevap
MSÜ sınavlarına girmeyi denedinmi peki? Ben üniversite okuyup astsubay oldum Allah'a şükür pazartesi eğitim başlıyor
Evet MSÜ ye girdim ama kızlar için puanlar baya yüksekti 400 lerde olduğu için kazanamadım
harp okulları ve jandarma sahil güvenlik akademisinden temin ediliyor..
harp okulları dediğim kara harp okulunu kapsıyor..
Ben baktım ama kadınlar için sadece e şubatta sınav var
İlgili sayfalarda sürekli ilanlar oluyor onları devamlı takip edebilirsin.
Ben sözleşmeli Dağcı Komandoyum Sorarm Senin için arkadaşlara
Teşekkür ederim
Lise mezunu olmuyor mu :((
Tamam teşekkür ederim
Tosunum seni almazlar
Neden :))
Yük olursun
Olablirsinşz yeterli isteyin
Selam komutanım :)
Ne olursan ol adaletli ol. Güzel olur. Yakışır.
Harika okur üniforma beyanlara çok yakisiyir
Soruyla alakasiz ama cok guzelsin tutamadim kendimi ozelden mesaj atsaniz tanissak
Önce kadın olmak gerek 😃
Üf boş yapma lütfen dkdm
Garson boşları alalım
😃😃😃😃
Pilot ol
Neden
Hiç görmedim kadın jandarma
Sınavlara ve mülakatlara katılarak..
Tehlikeli kızlar falan sjsjsjs
İnfaz koruma da olabilirsin :)
Evet kpss ye de giricem, aklımda o da var
Hoj Olar ahdjakks