Çalışmak istiyorum , yardımcı olur musunuz? Ilk basta ne yapmalıyım? Bir arkadasim instagram sayfası ac orda biraz sermaye yap dedi sizce? Ne kadar sermayem olmasi lazım? Liseden kalma dükkan acma belgem var sizce yardimci olur mu? Devlet hibe veya destek veriyor mu? Isim tescili icin nereye basvurmalıyım?
Giyim uzerine acmak istiyorum kendi atolyemi acıcam kendi tasarladığım kiyafetleri diktirip kendi mağazamda satmak istiyorum halp meee 😂😂
Giyim uzerine acmak istiyorum kendi atolyemi acıcam kendi tasarladığım kiyafetleri diktirip kendi mağazamda satmak istiyorum halp meee 😂😂

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Selam,
Öncelikle ısrarla ve azimle girişimci olmak istediğini görünce çok sevindim, aman ha aman bu kararlılığından vazgeçme e mi :)
En önemlisi de sana yapma! diyenlerden uzak dur, onların aklı cesareti olsaydı kendilerine yarardı.
Gelelim sorunun cevabına:
NE YAPMALISIN?
HANGİ KURUMLAR GİRİŞİMCİ DESTEĞİ VERİYOR?
Bazılarını aşağıda sıraladım, karar senin:
Unutma, dünyada genç yaşta girişimci olup milyarder olan hiçbir girişimci ne TÜBİTAK'tan ne de KOSKEB'den destek almamıştır, bence üretip marka yaratmak ve ondan para kazanmak en doğrusudur. Bazen destek almak için harcadığın zaman ve emeğe değmiyor ama dedim ya karar senin.
İSİM-MARKA TESCİLİ NASIL YAPILIR?
Yapman gereken İKİ ÖNEMLİ İŞ:
1) Resmi marka tescili: Bunun için şu linkten tescil ettirmeyi düşündüğün ismin daha önce bir başkası tarafından alınıp alınmadığını araştırabilirsin: https://online.turkpatent.gov.tr/trademark-search/pub/trademark_search
eğer alınmışsa aynı sınıfta (sektörde) ismi aynı alamazsın.
Daha sonra işinin ehli bir "Marka Tescil Müşavirlik Bürosu"yla anlaşıp, onlara vekaletname verip kendi adına bir marka tescili yaptırabilirsin. Sana maliyeti minimum 2.000₺-3.000₺ arasında olacaktır, yaklaşık 6 ay sonra da tescil belgesi elinde olur. Tabii ki bunlar kiminle nasıl anlaştığına da bağlı. Referanslı bir büroyla anlaşmanı öneririm bu sektörde çok fazla amatör insan var çünkü.
2) WEB İÇİN DOMAIN ADI ALMAK: Marka adınla web sayfası adresini adına alabilmen için dotster, godaddy, natro gibi bir şirketten online olarak daha önce alınmamış bir domain name'i 15-20 ABD doları/1 yıllık fiyatla kiralayabilirsin.
Son olarak: Bir marka yaratmak için geçen yıl çıkan kitabımı okumanı tavsiye ederim: MARKA OL EMİ?
Kolay gelsin, sakın ha kararından vaz geçme e mi :)
Oncelikle cok tesekkur ederim soruma cevap verdiginiz icin
Benim suanda elimde hic para yok evden ufak tefek dikis isleri yapıyorum ama bir marka olusturmak icin butce biriktiricek kadar kazanmiyorum. Hibeye ihtiyacim var bir arkadasim iskur ve kosgebe bir git yardimci olurlar demisti. Arastirma yapiyorum ama herkes bir cevren olmasi gerekiyor, paran olmasi gerekiyor, isi biliyor olman gerek falan diyorlar ben isi bilmiyorum cevremde yok belki baticam ama yapmak istiyorum bu konularda bilgi alabilecegim kurumlar var mi? Once sirket kulman lazim demissiniz sirket kurunca otomatikmen vergi vermem gerekiyor sanirim
Ben ilk basta bir atolye acim bir kac makine koyup eleman almayi dusundum internet sitesi kurup ordan satisa baslicam ama bunun icin elimde yuklu miktarda para olmasi lazim diye dusunuyorum 1 aydir dusunuyorum isin icinden cikamadim. Ne yapmaliyim sizce?
@Viirgül senin için zaman ayırdım ve detaylı bir görüş yazdım. Bir adım atmadan önce görüşümü dikkatlice okuyup özellikle hibelerle ilgili linkleri incelemekle işe başlayabilirsin.
Tesekkurler 😊
Ömer hocam merhaba koyunlarım var ve ben sütünden yoğurt yapıp kendi markam adında satmak istiyorum bunun için ne yapmam lazım👋