+1 yılBir öğretmen olarak şu şekilde düşünüyorm teorik derslerin uzaktan fakat uygulama gerektiren ya da öğrenci ile daha çok örgün olmayı gerektiren derslerin okulda devam edeceği benim düşüncem ve duyumlarım.. umarım eylülde 2. Dalga olmaz çocuklar bir hayli tedirgin..
43 Yorumla- +1 yıl
Matematik benim.😊
- +1 yıl
Lise mi
En İyi Cevaplar
- Eğitim & Kariyer konusunda 632 cevap paylaştı.
+1 yılYorumlara baktım da ''Nurhan'' adlı şahis okullar açılmamalı yorumu yapan herkese kızmış sinirlenmiş Nurhan arkadaş sen sağlıkçı değilsen şayet bu konuda insanların endişelerine saygı duymak zorundasın. Bir sağlıkçı olarak ifade etmek isterim ki virüs henüz kontrol altına alınmamışken birinci dalgayı bile atlatamamış ve kontrolde tutulamıyorken sen kalkıp da okullar açılmamalı diye yorum yazanlara kızmamalısın zira uzaktan eğitimle gayet güzel devam ediliyor eğitime eğitim aksamış sekteye uğramış veyahu duraksamışta değil üstelik. Ayrıca ne yazık ki vaka sayıları 700 civarına inmişken kurallar biraz gevşetilince hop vaka sayıları artmaya başladı ve bir süredir 1300 civarında gidip geliyor birde okullar açıldığını düşün şimdi bile dikkat edilmiyorsa okullar açılınca ne olacak varsın sen düşün.
10 Yorumla
+1 yılBu ihtimali hep konuştular. Bugün takvim bu şekilde açıklandı fakat bu şekilde giderse ben de açılacağını düşünmüyorum. Hele ki İstanbul gibi büyük bir şehirde düşünün 1500 kişilik okulda , sınıfta mesafeye hijyene dikkat etsek bile çocuklar teneffüste üst üsteler. İkinci dalga kaçınılmaz olacaktır böyle olursa ne yazık ki.
18 Yorumla- +1 yıl
Evet
- +1 yıl
Sınıf öğretmeniyim
- +1 yıl
Yok, doğu görevim bitti
- +1 yıl
Teşekür ederim, size de hocam.
+1 yılVirüs bitmeden erken. Öğrencileri eleştirenler de liseli ve üniversiteliler için konuşuyor. Yok geziyorlar bilmem ne birincisi herkes gezmiyo ikincisi ilkokul çocukları nasıl korunacak üçüncüsü de virüs bitmedi daha sınavda sosyal mesafe olmadıysa 35 40 kişilik sınıflarda nasıl sosyal mesafe olsun?
518 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle birbirlerini özlemiş çocuklardan bahsediyoruz
- +1 yıl
Fark ediyor ama umrunda değil.. Ben liseden mezun olmuş bir gencim fark ediyorum onlar mı fark etmeyecek?
- +1 yıl
şöyle, oradakilerin okul hayatının gerçekleri ile ilgili unutkanlıkları var, kuralı yazarız öğretmen yapsın gibi yaklaşımları var. örneğin gençler tatilden geliyor birbirini özlemiş mesafeyi koyduk maskeyi koyduk başına iki tane de öğretmen koyduk bunlar bunu nasıl ihlal eder diye bakıyorlar.. Örneğin DGS sınavında 45 dk lık bir tenefüs vardı, o tenefüs sırasında öğretmenlerin kontrolünde öğrenciler hava alacaktı... kural böyle konuldu, öğrtmneler gözetiminde mesafeyi koryarak öğrenciler dinlenir şeklinde.. Ben kendim gözledim öğretmenlerin haldır haldrı bir oraya bir buraya koşturması gerekti ve yetişemediler, çocuklar da özlem gidermek ve gevşemek adına her türlü kural ihlalini baya güzel yaptılar... İşte bu gerçeği bakanlıkta kimse öngöremez.. çünkü okul ortamına mekanik bakıyorlar.
- +1 yıl
Dediklerin de gerçekten doğru. Bunu önce öğretmenlik ya da eğitim hayatı olmamalarına bağlıyorum. Benim kendi bölüm hocam da demişti öğretmenlik yapmadıkları için empati kuramıyorlar. Mesela öğretmenler bir sürü şeye karşı eğitim sistemi 4+4 sistemi gibi..
- +1 yıl
Bir okulda staj yapmıştım normalde öğretmenlere karşı çok ön yargım vardı orada ne yaşadıklarını az çok gördüm. Ücretli olsun kadrolu olsun gerçekten yaptırımları çok ağır.
- +1 yıl
Aynen öyle. Bir de velilerin öğretmenden üstün olmaları yok mu? Çok sevdim bu mesleği o yüzden yapmak istiyorum.
- +1 yıl
Yok ya yeni mezun oldum kazanmak istiyorum
- +1 yıl
kazanırsın umarım, çünkü ne kadar çoğu insan dışarıdan küçümsese bile bence çok güzel bir meslek, kutsallık vs gibi şeyler demiyeceğim onlar birilerinin teselli için kullandığı kelimeler oldu artık, ama çok dinamik, insan içinde , bir çok mesleğin aklına bile gelmeyen deneyimler yaşıyorsun.. ömğr boyu da genç kalma garantisi var.. bazı zorlukları var tabii, bilen bilmeyen konuşuri herkes senden bekler ama onlar artık işin gereği gibi.. ofiste oturarak beden bden büyüyeceğine hem zihinsel hemde bedensel hareket edilen bir iş.. inşallah olur istediğin gib
- +1 yıl
İnşallah ya dediğim gibi stajda çok sevmiştim. Özel eğitimde yapmıştım benim yaşımda olsun daha büyük olsun.. Hepsi çok masum geliyo gözüme. O yüzden bu işi sevdim yapmak istiyorum.
- +1 yıl
Umarım ya. Atanmak biraz hayal ama olsun
- +1 yıl
Ya zaten özel eğitim istiyorum ya onlarda sınıflar en fazla 10 en az da 1 kişilik.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
43Cevap
+1 yıl31 ağustos değilde 1 eylül olsaydı en azından isimden kazanırdı. ağustos diyince milletin aklına deniz kum güneş geliyor eylül diyince akla okul geliyor.. bubdevlet bunu düşünmeliydi bence. ha 31 agustos ha 1 eylül bir gün fazladan tatil yapsın millet en azından :D
10 Yorumlabence çok erken ama razıyım biraz yeterki hayat normale dönsün biraz önce kira gelirlerimde sıkıntı oluyor. ama bu pandemi süreci bence daha devam eder. aslında bugünkü şartlarda okullar açılabilir. benden öneri çocuklar sıralarda tek oturmalı 6 gün okula gitsinler 3 gün yarısı gider diğer 3 gün yarısı. bunları sabahcı, öğlenci ayrımı olan okullar için öneriyorum.
10 Yorumla
+1 yılOkulun açılması faydalı olmayacak bence böyle giderse. Ben kolay kolay bu sürecin geçeceğine inanmıyorum insanlar artık umursamıyor
32 Yorumla- +1 yıl
Pandemj böyle devam ederken açılması çok riskli, tahminim tekrar ertelenir
+1 yılAçılsın açılmasına da gidişat nereye varacak göreceğiz hep birlikte. Daha hiçbirşeyin geçtiği yok malesef. Süreci hep birlikte bekleyip göreceğiz. Keyifli günler.
11 YorumlaSanki cocuklar evlerinde ya da maskelerini takip cikiyorlar. Hepsi sokakta oyun oynuyor iç içe.. bunu gormeyen aileler okula gelince ayy virus var cocugum ya kaparsa diye panik yapiyorlar. Cok dusunuosan normalde diye onlem almiyorsun derler adama.
41 Yorumla- +1 yıl
Güzel tespit
Erken bence corona virüs yüzünden okula gidilmeyen gün sayısının acısını öğrencilerin yaz tatilinden çıkarıyorlar sıcakta bide maskeyle nasıl ders dinleyecek ogrenciler?
50 Yorumla
+1 yılKuzenim öğretmen daha gece konuştuk belli değil dedi
12 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyleymiş
Çok tehlikeli bir şey felaket doğurabilir hadi liseliler ve üniversitelileri geçtim onlar yine de kendilerini koruyabilirler fakat ilkokula giden bir çocuğun henüz virüsün ne olduğunu bile bilmeyen bir çok çocuk var. Bu şekil de ülke de herkese yayılacaktır Çok yazık çook!!
20 Yorumla
+1 yılÖzel okulların keriz silkemele taktiğiyle yılın başında milleti soyup soğana çevirmesi ikinci dalga ile ufaktan ufağa uzaması an meselesi. Cidde rezalet
20 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 796 cevap paylaştı.
+1 yılBen çok gülünç buluyorum. Milleti birbirine soktular. Şimdi sıra çocuklarda onlarda girsin o topluluğa toplumca virüse yakalanalım. Okulları açmakta ki niyet tabi ki ekonomik ne yazık ki. Sağlık vs takmıyorlar.
10 Yorumla açılmaması bir seçenek değil, mutlaka açılacaktı. ama bunu 2 ay önceden ''şu tarihte'' açılacak diye belirtmek, yüz kızartıcı bir cehalet olduğunu düşünüyorum. bunu daha önce de yaptılar. akıllanmadılar. 2 ay içinde neler göreceğiz, virüsün seyri nasıl olacak belli değil. bu kadar acele karar vermek, neyine güvenerek (?)
20 Yorumla
+1 yılYeter tatil yaptıkları, gitsinler okula artık sıpalar. Erken değil.
53 Yorumla- +1 yıl
@TheLosing Ahahahhaha, ruhum duymamış bile. :DDD
Minnak çucuklardır o beğenmeyenler de, doğrular bu kadar zorlarına gittiğine göre. Kafalarına vura vura, beslenme çantasıyla yollayacaksın okula hem de. :DD
Meb 17'den sonra genelge mi yayınlamış sputnik'in nereden haberi olmuş daha ben görmedim? hep 2 saat önce çıkan haberler. an itibariyle magazin haberi.
10 Yorumla
+1 yılHayır erken değil ha Eylül ha agustos çocuklar da zaten okulu özlediler hergun evde olmaktansa en azından okula giderim daha iyi kafasındalar
20 YorumlaŞimdi göz boyamalık güzel bir tarih verildi. 31 Ağustos'a kadar bu tarih ileriye atılır. :) insanlar dikkatsiz olmaya devam ettikçe okulların açılması biraz zor.
20 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılAçamadan geberdiler okulsuz virüsün acısını çocuklardan çıkaracaklar kendileri Tabii oturuyorlar klimalı odalarda millet ne yaparsa yapsın sıcağın altında alacaksın eline bir oklava bunlara yer misin yemez misin
30 Yorumla
+1 yılBence açamazlar daha okul falan hala vakalar 1000 in altına düşmedi
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayır, erken olduğunu düşünmüyorum ben. Özelikle üniversitelerde uygulamalı dersleri uzaktan görsek bile en ufak verim alamadım ne yazık ki. Ayrıca okullar açılınca mı virüs geliyor bazılarının aklına, kankileri ile dışarıda gezerken virüs yok ama..
10 YorumlaAcilmasin madem korona var bilerek okullari acicaklar 2 hafta sonra 2. Vaka geldi diyecekler geri kapatacaklar belli
10 Yorumlavaka sayıları böyle giderse okullar açılmayacak. bilim kurulu üyeleri belirtti bunu geçen hafta. bence de açılmamalı
10 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılDaha henüz bir şey geçmiş değil bende ama eylülün ortalarında açılsa daha iyi olurdu. Bakalım o dönemde ortalık nasıl olacak..
10 Yorumla bence hiçbir şey belli değil. doktorlar sürekli 2. dalgadan bahsediyor hatta bazıları daha ciddi olacağını vurguluyor. o yüzden hiç açılmayabilir bile
10 Yorumla
+1 yılTam olarak virüs illeti bitmedi. Okullar erken açılmamalı 🌸
20 YorumlaÇok erken oldu bence muhtemelen ertelenir yine. Vaka sayısı düşmüyor bir türlü
21 Yorumla- +1 yıl
@Nurhannnn tamam hanım efendi niye kızıyorsunuz onu anlamadım bu benim görüşüm, istediğimi yazarım. Zaten ille de böyle olsun şöyle olsun diye konuşmadım Siz de kendinize ait bir yorum bırakabilirsiniz böyle cevap vermektense. Keşke kurallara uyulsun da açılsın okullar biz de özledik. Ama ben 4 aydır markete bile seçerek gidiyorum şurası yoğun, burası tenha diye. Benim evde hasta annem babam var onlara bir şey olursa bu mesuliyeti kim kabul edecek? Benim sınıf arkadaşım covid şu an sınıfa girdiği anda milletin ve onun psikolojisini düşünsenize? dediğinizde haklısınız ama ben tarihi erken buldum sadece
Gizli Üye(36-45)+1 yılBöyledir bizimkiler, ön görü denilen şeyden yoksun hepsi. Şu virüs tekrar bir hortlasın o zaman yine "Online eğitim yapacaz !" derler.
30 Yorumla
+1 yılErken bir karar diye düşünüyorum bu virüsün yayılma oranını artırır
10 Yorumla
+1 yılHer şey karıştı. Öğrenciler kaar versin. Erken değil.
10 YorumlaBeni bağlayan bir şey yok ama kardeşim ve diğer çocuklar için düşündüğümde erken gibi ya..
10 Yorumla
+1 yılBaya erken 31 ağustos yerüne eylülde açın bir şey değişmiycek ki
10 Yorumla
+1 yılBence erken ama yine de MEB daha iyi bilir karışmıyorum djmemdme
10 Yorumlabence erken ama yinede 2 ay var. Belki vaka sayisi cok azalir. Öyle olmazsa okullar acilmamali.
10 Yorumla
+1 yılBu gudisat ile açılmaz acilsada ikinci dalda vuracak...
10 Yorumla
+1 yılÖff bende açıklama istiyorum okula gitmek istiyorum
10 Yorumla
+1 yılVirüsle yaşamaya alışacağız, başka yolu yok. Virüsün gitmesini beklersek hiç açılmaz bu gidişle.
10 YorumlaEvet eylülde telafi eğitimleri olacak. Vakalar azalıyor. Olur bence
10 Yorumla
+1 yılYeni öğretim yılı ise yerinde karar bence. Ama telafi eğitim gibi bir durumsa gereksiz
10 Yorumla
+1 yılNeden erken açıldı bu kadar neyseki mezunum mutluyum
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYahu uçaklarda yolculuklarda restoranlarda her yerde oturuluyor ve sınavlar oldu. Bu erken değilse okul da erken değil.
20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılAçılmasın zaten açılmaz ki eylülde açılır anca belki
12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Nurhannnn Benim kafa gidik ya
Gizli Üye(25-29)+1 yılSalgın kontrol altına alındımı ki okulları açıyorlar? Ben çocuğumu okula göndermek istemem bu yıl..
10 Yorumla
+1 yılÇok erken gene kapatmak zorunda kalıcaklar vakalar çok dalgalı
40 Yorumla
+1 yılErken diyenler kaçında açılmasını bekliyor aralık ayında mı?
00 Yorumla
+1 yılDalga mı geçiyorlar ya 😂 bir eylül diyorlar bir telafi kimse anlamadı ne olduğunı
00 YorumlaVaka sayısının ve bulaşma hızının dahada artacağını düşünüyorum henüz erken bence
30 Yorumla
+1 yılErken. Virüs tehlikesini tam olarak atlatamadık 🌺
11 Yorumla
+1 yılokul kavramını bu bahaneyle ortadan kaldırsak ne iyi olur.. uzaktan eğitim olsun..
10 YorumlaÇok aceleci Oldu Böyle. Ama Bana Kalırsa 31 Ağustosta 'da acamazlar
10 YorumlaErken tabi, amaç tüm masrafları velilere kapıp para kazanmak olunca açıyorlar erkenden
10 Yorumla
+1 yılKorona o zamana kadar hayatta bitmez o yüzden fazla kafa yormaya gerek yok bu soruya
10 Yorumla
+1 yılUmarım virüsün ikinci dalgası bu yolla gelmez. Yazık olur çocukşar ve gençlere
10 Yorumla
+1 yılOf okul hayatı baydı ya
40 Yorumla
+1 yılEvt sanki okullar 2 ay daha kapalı kalırsa ülkemiz gerçekten çok şey kaybedecek lan siz 4 hafta mı ne o süre zarfında o kadar onuyu anlatın gelin bide beni şey yapın
00 YorumlaAçılacağını sanmıyorum
20 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılGeç bile tembelleştiler.
20 Yorumla
+1 yılAçılsın da evden kurtulayım
30 Yorumla
+1 yılVerilen araya göre erken değil
10 Yorumla
+1 yılÇok Saçma Olucak Rezalet.
10 Yorumla
+1 yılBence ilkokullar açılmaz.
10 Yorumla2020 Temmuz ayında sınav var
10 YorumlaAçsalar bile az kişi gider veliler bırakmaz
10 Yorumla- Devamını Gör (54)